WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.055.448
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
sirka666 kaže...

Naravno da znaju gdje je BiH, imaju i bih stranicu, no ipak neće skoro doći Cortana u BiH, rekao bih da nije niti na listi prioriteta za idućih 5 godina, sa šačicom korisnika jednostavno se ne isplati potrošiti vrijeme i novac za prilagođavanje.

Jednostavno stavite mob na ENG i US regiju i imate bez ikakvog problema Cortanu (uz uvjet znanja engleskog), prosječni korisnik kojem mobitel mora biti na "bosanskom/hrvatskom" ionako neće nikada ni upaliti Cortanu.

ne mora to biti iskljucivo bosanski, zar im nije lakse da naprave i za bosanski, hrvatski, srpski? nek bude pod imenom "Naški" :D

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
odjavljen
Indestructible kaže...
sirka666 kaže...

Naravno da znaju gdje je BiH, imaju i bih stranicu, no ipak neće skoro doći Cortana u BiH, rekao bih da nije niti na listi prioriteta za idućih 5 godina, sa šačicom korisnika jednostavno se ne isplati potrošiti vrijeme i novac za prilagođavanje.

Jednostavno stavite mob na ENG i US regiju i imate bez ikakvog problema Cortanu (uz uvjet znanja engleskog), prosječni korisnik kojem mobitel mora biti na "bosanskom/hrvatskom" ionako neće nikada ni upaliti Cortanu.

ne mora to biti iskljucivo bosanski, zar im nije lakse da naprave i za bosanski, hrvatski, srpski? nek bude pod imenom "Naški" :D

Probao sam...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel postoji neki cleaner za WP da malo počisti smeće i cache u pojedinim aplikacijama, npr Here maps mi već zauzeo 80 mb a neki dan bio na 30 mb.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kran kaže...

Jel postoji neki cleaner za WP da malo počisti smeće i cache u pojedinim aplikacijama, npr Here maps mi već zauzeo 80 mb a neki dan bio na 30 mb.

kao što se već reklo, WP nije android da treba cleanere (odnosno točnije bi bilo reći da sam system ne dopušta pristup drugim aplikacijama da diraju podatke u samoj aplikaciji)... čišćenja većinom  sam system obavlja dobro... temp fajle možeš sam čistiti ako treba, a to što ti je u nekoj aplikaciji poraslo sa 30 na 80 mb ne znaći automatski da ti je to smeće već podaci koje ti se skinu uz kartu (podaci o prometu i drugo) i svaki put ti se kad pokreneš kartu ti podaci obnavljaju, mijenjaju... Meni je Here Maps na 96 MB a jako ga malo koristim... btw da mu je i 200 MB to još uvijek nije puno (ako koristiš SD karticu)

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

još jedna nagradna igra za Microsoft Band 2

https://t.co/SgKRMrnVjp

Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Koristio sam WP 10 zadnje dvije sedmice i iako mi je mnogo ljepsi i nekako ugodniji ipak moram se vratiti na 8.1

Prvo sto baterija uzasno traje, desava mi se nekada da oko 10 sati ujutru imam 70% i onda nakon sat i po ja hocu da odgovorim na poruku kad ono 20% baterije, a svo vrijeme je bio u stand ba, nije koristen. Druga stvar je da je idalje veoma trzav, onaj loading screen nakon otkljucavanja i izlaska iz neke aplikacije iako traje po par sekundi kada se pojavi je ipak iritantan. Neki dan hocu da udjem u jedan kontakt da kolegi izdiktiram broj meni otvara aplikaciju za kontakte pola minute, stao cojk gleda u mene blijedo, a ja ga ubjedjujem danima da su lumie bolje dosta po fluidnosti od androida jer covjke hoce da mijenja mob.

Uglavnom dok ne izadje barem preview for developers ili kako se vec zove valja ostati na WP 8.1

Desetka ima potencijala i sigurno ce biti odlican OS ali mora se jos dosta ispolirati do tada.

Inace mob je L1020.

0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

nema vise preview for developers, ovako ce biti za insidere i kad izadje ofisl verzija

inace ko ima lumiu 1020, interesuje me kakva je kamera sa ovim zadnjim buildom, fotografisanje, snimanje videa, da li je na nivou wp8.1 ?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Nekad su mi slike bile bolje, a nekada gore nego na wp 8.1

Najveci problem je sto je u galeriji uvijek ucitavao one slike od 36 MPix pa je i to znalo da bude sporo.

Nego sada imam problem, hocu da instaliram Nokia software recovery tool i izbaci mi neku gresku i nece nikako ni da instalira program te samim time ne mogu ni da vratim 8.1

Zna li netko rjesenje :D

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Nekad su mi slike bile bolje, a nekada gore nego na wp 8.1

Najveci problem je sto je u galeriji uvijek ucitavao one slike od 36 MPix pa je i to znalo da bude sporo.

Nego sada imam problem, hocu da instaliram Nokia software recovery tool i izbaci mi neku gresku i nece nikako ni da instalira program te samim time ne mogu ni da vratim 8.1

Zna li netko rjesenje :D

da li ti je vrijeme (sat) na kompjuteru točno? da nisi krivo podesio vremensku zonu ili zimsko računanje vremena?

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Instalirao sam Viber i ne dolazi mi nikakva obavijest da mi je stigla poruka, tek kada ga otvorim vidim da je stiglo.

U njemu je podešeno u postavkama u obavijesti - ukljuceno

Da li jos netko ima takav problem na windows phone 8.1

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kran kaže...

Instalirao sam Viber i ne dolazi mi nikakva obavijest da mi je stigla poruka, tek kada ga otvorim vidim da je stiglo.

meni Viber radi odlično... 

11 godina
Ako ti je uključen battery saver, isključi ga.. Provjeri i u battery saveru je li dopušteno viberu da radi u pozadini..
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Sad citam (na jednom drugom mjestu) isto se neki zale na Viber, ne dolaze obavijesti.

Mozda postoji nesto sto treba jos podesiti.

0 0 hvala 0
14 godina
kran kaže...

a to je sad individualno, barem po iskustivma tu u temi. meni isto nekad kasne notifikacije, nekad odmah dolaze... dok nekima radi savršeno od početka.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

i obavezno ga instalirati na memoriju telefona, ne na SD karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Trba ti Windows Device Recovery Tool, ne Nokia recovery tool.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
kran kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/windowsphone-opcenito/171719.aspx?page=350&jumpto=4800979&sort=asc&view=flat

11 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Dr. Vicko kaže...

ista stvar drugačije pakovanje.... ja višše volimi koristiti Nokia tool jer lakše mogu izabrati folder u kojem su mi fajle od mobitela te većinu Nokia mogu s njime (i one symbian)

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 22:09 (dadn).
17 godina
neaktivan
dadn kaže...

ista stvar drugačije pakovanje.... ja višše volimi koristiti Nokia tool jer lakše mogu izabrati folder u kojem su mi fajle od mobitela te većinu Nokia mogu s njime (i one symbian)

Je, ali .... Nokia Tool više ne radi za Lumie.

Imal sam ga instaliranog i prije mjesec dana, kad sam htio vratiti 8.1 na Lumiu 720, nije mi dopustio, nego me slao na link, s obrazloženjem da Nokia tool sada radi samo sa Symbian i feature Nokia telefonima.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 23:26 (kizo2703).
16 godina
dadn kaže...
kizo2703 kaže...
Dr. Vicko kaže...

WDRT je noviji, tako da nije baš isto.

Swedish latin super funk.
16 godina
WindowsPhone - Općenito

evo i meni Viber buca poruke u zadnjih nekoliko sati.... koliko cujem i dugima je isto tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...
Dr. Vicko kaže...

Hvala puno uspjelo je sa njim

Koja razlika izmedju 8.1 i 10. Pa na osmici sve leti :D

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Zato što 8.1 ima dosta manje značajki nego 10. Jesi ti uopće radio hard reset ? Btw. na WMPU sajtu možete naći koje se nove aplikacije dodaju u Store,ja pratim preko Fuse .

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Koliko vas je vratilo sa 10 na 8.1?
Citam po nekim forumima da ima slucajeva da se ekran samo zacrni bez obzira o kojem se mobitelu radi.

WP10 me ljuti samo tako.. Sve bugove mogu zanemarit, al random zakljucavanja ipak ne mogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel vam Viber poruke kasne jedno pola sata jucer i danas uz par perioda kad bude sve instantno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Silwncer kaže...

Zato što 8.1 ima dosta manje značajki nego 10. Jesi ti uopće radio hard reset ? Btw. na WMPU sajtu možete naći koje se nove aplikacije dodaju u Store,ja pratim preko Fuse .

Prva stvar koju sam uradio nakon instaliranja desetke je hard reset

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nekome radi nekome ne radi. Na 520 radi slabo (duh), ali na 1020,635,535 i 1520 radi dobro što sam gledao na YT,na 640 super.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
passat kaže...

Citam po nekim forumima da ima slucajeva da se ekran samo zacrni bez obzira o kojem se mobitelu radi.

WP10 me ljuti samo tako.. Sve bugove mogu zanemarit, al random zakljucavanja ipak ne mogu.

a da li znaš da je to još uvijek test verzija a ne finalna? 

stvarno ne znam što ste svi zapeli oko te 10-tke... koliko se meni čini ona nikad neće raditi na 8.1 uređajima dobro i brzo kao što radi 8.1... ja sam se s time pomirio i boli me briga za 10... 8.1 radi savršeno... ako bude para nabavit ću 950 XL ali 8.1 ostaje moj primarni mob...

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Tutnuo sam si i ja najnoviji build na mobitel prije 2 dana, kada je izašao i što se tiče baterije, stvarno je bolja.

Instalirao sam najnoviji W10M build, napravio hard reset i ispraznio ga do kraja da se ugasi i spojio na punjač. Sinoć prije spavanja sam ga skinuo sa punjača oko 12 i jutros oko 6 je baterija bila na 99%.

Od aplikacija koje rade u pozadini imam Whatsapp i Facebook Beta, Weather i WMPoweruser.

Danas tokom jutra sam igrao dvije igrice, jednu više od pola sata, drugu par minuta, dopisivanje na Whatsapp-u sa curom i frendovima, malo surfanja, malo visio na ZEDGE-u, pa ažurirao neke aplikacije preko store-a i neke skinuo i baterija na 66%.

ZAKLJUČAK

Što se tiče ovog builda, zadovoljan sam sa brzinom rada sustava (iako još nije ispolirano), baterijom koja je kod mene čak i malo bolja nego na WP8.1.

EDGE još uvijek ima neke svoje mušice, ali zanemarivo (barem kod mene).

Nemam nikakvih većih, a čak ni manjih problema s buildom. Dao bi mu ocjenu 8/10.

Dao sam mu takvu ocjenu jer to još nije to kako bi moglo biti i ima puno mjesta za napredovanje i poboljšanje, ali ovo je daleko naj bolji build do sada.

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
passat kaže...

Ciatm po nekim forumima da ima slucajeva da se ekran samo zacrni bez obzira o kojem se mobitelu radi.

WP10W10M me ljuti samo tako.. Sve bugove mogu zanemarit, al random zakljucavanja ipak ne mogu.

W10M je još uvijek u fazi razvioja i kao takvog ga ne možeš suditi da li ima bugova ili ne, ali skoro na svakom uređaju radi jednako što se tiče WP8.1 za razliku od androida kada na slabijim uređajima šteka i trokira i pregrijava se jer android ne radi na svim uređajima jednako(imam doma kao backup mob pa znam o čemu pričam). Uostalom, stalno pratim te nove buildove i MOŽDA sam jednom vidio da je pisalo za random zaključavanje, a osobno ga nikada nisam doživio.

neno20st kaže...

Jel vam Viber poruke kasne jedno pola sata jucer i danas uz par perioda kad bude sve instantno?

Ni na bivšoj L925 ni na sadašnjoj L930 nikada nisu kasnile poruke ni na Viberu ni Whatsapp-u, što me fascinira jer se jako punjo ljudi žali na to, a kod mene nikakvih problema nema. Dakle očito zavisi od uređaja do uređaja, a možda i do mreže jer ja nikada ne gasim mobilne podatke, čak ni kada sam doma na WIFI spojen.

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice