WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.060.001
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Novi build je vani!

http://www.windowscentral.com/windows-10-mobile-preview-build-now-live-fast-ring-windows-insiders

Known issues:

1. Mobile hotspot doesn’t work in this build. When sharing the Internet from your phone using Mobile Hotspot, devices will fail to get a valid IP address from your phone and will show no internet access.
  2. Two-factor authentication for your MSA with a phone number doesn’t work in this build. If you reset your phone and go through the first run experience, you won’t be able to input more than 2 characters for validating phone or text authentication. If you have a secondary email for two-factor authentication – you can choose that. As a workaround, add secondary email for two-factor authentication.
  3. Some phones might spend a long time in the post update migration experience – just let the phone sit and it should complete this migration.
  4. Apps that use background audio such as Groove, Podcast, Pandora, etc. will crash when launching after receiving an app update from the Store. Rebooting the device will resolve this issue.
  5. Some phones with a large number of tiles pinned to the Start screen may get stuck in a state where the device shows “Loading…”; the device will need to be reset or rolled back to Windows Phone 8.1 using Windows Phone Recovery Tool.
  6. Some apps may fail to update through the Store with the error code 0x80073cf9; uninstalling the application and reinstalling it will resolve this issue.
  7. The Movies & TV app will not work in this build (video playback is currently broken).
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 19:22 (skank666).
Moj PC  
5 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

tko voli nek izvoli... ja čekam barem do RTM-a.. neda mi se vraćat na 8.1 svaki put nakon stavljanja 10 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ja apdejtam... Meni su prihvatljivi bugovi

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Po broju sam očekivao nešto bolje. 😅 Al ajd bar nek se pomaknulo s mrtve točke 😏
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Idem i ja prvi put na desetku. Nadam se da će sve proći kako treba.

Rekoše da će sad biti malo češći updatei.

0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Od neki dan kada je bilo ažuriranje aplikacije Tubecast, nikako da mi dovrši instalaciju. Bude ona poruka, pokušaj ponovno ili reinstaliraj pa pnovi. No ništa ne pomaže.  Kao da nešto koči instalaciju/ ažuriranje.  Jeli se kome događalo tako nešto?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 20:54 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
torrente kaže...

Od neki dan kada je bilo ažuriranje aplikacije Tubecast, nikako da mi dovrši instalaciju. Bude ona poruka, pokušaj ponovno ili reinstaliraj pa pnovi. No ništa ne pomaže.  Kao da nešto koči instalaciju/ ažuriranje.  Jeli se kome događalo tako nešto?

Meni jeste i to samo na 2 app. readit i tubecast. Deinstalirao bih ih ali odmah bi javljao update koji nikako nebi prošao... Dok se problemi nisu nakupili jednostavno sam to ignorirao a kad su ne napokon problemi nagomilali uradio sam hard reset i sve je nakon toga OK.

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Upravo tako...i sad nemam Tubecast na mobitelu. Aplikacija mi super radi na laptopu win10.  A na mobitelu mogu beskonačno klikan install...  Naravno, nije do aplikacije...nego do buga u OS-u.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

i ja krećem u nadogradnju pa šta bude.

Nadam se da neće bit gori od ovog što imam a i on je ok za svakodnevnu upotrebu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vidiš, meni bi dalo reinstalciju, samo ništa se s njom nebi popravilo, doduše ovaj build bi to trebao ispraviti...

12 godina
WindowsPhone - Općenito

Mamicu mu njegovu evo već 20min stoji na 0%

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Mamicu mu njegovu evo već 20min stoji na 0%

Ne brini, krenut će i odjednom će ti biti na 70%.. Barem je tako meni bilo

16 godina
molim(o) malo dojmova nakon stavljanja novog builda, kolega skank ;)
17 godina
odjavljen
x360gamer kaže...
molim(o) malo dojmova nakon stavljanja novog builda, kolega skank ;)

Moram hard reset uradit.. Quiet Hours mi non stop blinka, lag je kod otključavanja telefona (pojavi se lockscreen odmah ali sat baš i ne). Iako, sam OS ide lijepo, novih featura nisam vidio ali nisam ih ni tražio ali zato navodno ispod haube ima preko 2000 bug fixeva.

16 godina
na koji uredaj si instalirao?
dali mogu na 920tku ovo staviti za svakodnevnu uporabu?
17 godina
odjavljen
x360gamer kaže...
na koji uredaj si instalirao?
dali mogu na 920tku ovo staviti za svakodnevnu uporabu?

930, ne znam.. Po meni se moglo još unazad 2 builda

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Koliko sam pročitao, nama koji nadograđujemo sa WP 8.1 prvo će doći ona starija verzija, pa tek ova nova. Ne može direktno sa 8.1 na 10512.

0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...

tko voli nek izvoli... ja čekam barem do RTM-a.. neda mi se vraćat na 8.1 svaki put nakon stavljanja 10 :D

Negdje sam pročitao (Windows Central?) da su sa dodavanjem velikih mogućnosti gotovi te sada ide samo poliranje i eventualni sitni updateovi.

Swedish latin super funk.
16 godina
Mene zanima dal je netko stavio na neku stariju lumiu (s slabijim hw, aka 920 ili slabije) w10?! Bilo koji od zadnja 3 builda?
Ako jest, nek se javi na PM da temu ne spamam.
Zanima me par informacija o fludinosti, dali radi bolje ili ne od wp8.1? Baterija kako se ponasa i jos par sitnica.

Naime, unazad par dana multitasking mi se jako usporio, od dolaska poruke na messengeru do citanja iste mi prode 15 sekundi... Itd itd.
Previse ucitavanja i jednostavno ludim.
Konstantno rusenje wapp i messengera nakon 15 sekundi "ucitavanje.." Ekrana!!!

Ako ovo ne sloze s 10tkom ili pogorsaju stvari, neznam sta cu.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

prefleširaj (nemoj raditi samo hard reset) ako imaš probleme... meni Lumia 920 radi savršeno sa 8.1... prije par mjeseci sam vratio sa 10 na 8.1 i nema problema, messenger i whatsapp rade savršeno...

btw

Video Downloader HD for YouTube PRO! trenutno badava (vrijednost 16 kn)

http://www.windowsphone.com/s?appid=4ae9d194-70b7-4e67-bfcf-95be336a18a9

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 0:20 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo i mene na 10512. Download je trajao cijelu noć, još sam ga jutros našao na 95%, srećom, skinuo je dok sam krenuo na posao.

Ono što sam prvo vidio, na boot image-u su maknuli oznaku "Not for resale" i pravilno je centriran na ekranu. Proradio mi je OneDrive, na prošlom buildu se nisam mogao prijaviti da se na trepavice postavim. Galerija se i dalje ne update - a, bar zasada, prilikom otvaranja u Wappu ili nekom drugom messengeru, ali share iz same galerija slika radi savršeno (nema više crasha). Mogu se promijeniti tonovi notifikacija, iako ja pod ringtone i dalje ne vidim moje, samo MSove. Seems faster!!! i zaista je brži. Imam osjećaj kao da je netko sustavu skinuo ogroman kamen s leđa i sada leti. Loading (resuming) ekran sam zasada vidio samo 2x, prvi puta prilikom migracije, te kod otvaranja galerije.

Groove music je dobio jump liste, galerija prilikom otvaranja iz druge aplikacije nudi pregled foldera umjesto liste sa svim slikama. Ouiet hours treperi, ali me ne smeta, ionako rijetko kada imam proširene sve shortcutove.

Na lock screenu je proradila modifikacija notifikacija, te se sada i iz Settings može staviti novi wallpaper, ne samo kroz galeriju slika.

Sve u svemu, za razliku od 10166 na mojoj 535, ovaj build je mnogo bolji. Samo se nadam da više nema buga sa propuštenim pozivima i ne micanjem notifikacije propuštenog poziva sa lock screena.

Dodatak:

lock screen mi je odjednom prazan, bez sata, datuma, ičega

Dodatak 2:

lock screen je proradio, tj. treba pričekati sekundu - dvije, vjerojatno nešto sa wake - om ne štima, tj. kasnije se probudi. Senzor za blizinu je također proradio na 535, nema potrebe zaključavati ekran prilikom poziva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 10:00 (WackyZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Vozim 10512, jel se da kak maknut iz edgea browser da mi pretražuje google, a ne šugavi bing?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WackyZG kaže...

Dodatak:

lock screen mi je odjednom prazan, bez sata, datuma, ičega

Dodatak 2:

lock screen je proradio, tj. treba pričekati sekundu - dvije, vjerojatno nešto sa wake - om ne štima, tj. kasnije se probudi. Senzor za blizinu je također proradio na 535, nema potrebe zaključavati ekran prilikom poziva.

Tako je i meni, iako se da odmah otključat, treba mu neko vrijeme da pokaže sat, kalendar i tako to... Quiet hours i dalje blinka. Sve to nakon hard reseta.

16 godina
WindowsPhone - Općenito

@zvonac:

Za sada nema te mogućnosti u mobilnom Edgeu, jedino da ukucaš google.com/hr/ba/kojigod, pa onda radiš search. Iako, meni je bing sasvim dobar za pretraživanje.

@skank:

I meni da odmah otključati, ali mi je u prvi mah kad sam vidio prazan lock screen, k tome još se ništa nije pojavljivalo ni nakon par sekundi... već me ulovila panika da će trebati soft reset. Ja neću raditi hard reset, napravio sam ga neki dan na starom buildu (u biti odmah nakon Danovog članka o resetu objavljenom na WinCentralu), sasvim sam zadovoljan performansama,a i ne da mi se opet aktivirati m - zaba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 10:30 (WackyZG).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mogu li se instalirati android aplikacije na 630 (10512)? Jel popravljeno predlaganje hrv riječi?
17 godina
odjavljen
Silvonis kaže...
Mogu li se instalirati android aplikacije na 630 (10512)? Jel popravljeno predlaganje hrv riječi?

Vidi stranicu - dvije prije, napisao sam koji su telefoni podržani... A za predlaganje hrv. riječi, kakav si točno problem imao? Meni bi znao zablokat "predlagatelj" kod nekih dužih tj kompliciranijih riječi..

Evo toola za čitanje SMS poruka sa PC

https://www.microsoft.com/en-gb/store/apps/windows-phone-message-backup/9nblggh2srtp

18 godina
dadn kaže...
CroDexter kaže...

Nabavio sam Lumiu 830 prvenstveno zbog kamere. Za sada sam zadovoljan s fotografijama i mobitelom općenito. Ranije sam imao G2.

Čini mi se da bi dobro došla posebna tema o kamerama, appovima  i fotkanju na Win platformu.

Što kažete i imate li prijedlog za naziv teme? Nešto tipa od dolje ili predložite

ako vas zanimaju fotke napravljene Lumia telefonima, pogledajte malo od Ane Puzar https://instagram.com/anapuzar/

kao i #nban grupu na fejsu https://www.facebook.com/groups/nothingbutanokia

Moram specijalno da ti se zahvalim za ove linkove.

Prvo sam ostao fasciniran Aninim fotkama, a onda sam se uclanio na ovu grupu.

I cini i mi se da sam se "konvertirao" na mobilnu fotgrafiju. Odavno imam neki DSLR i kao amaterski se bavim fotografijom, ali u zadnjih godinu i vise ne fotkam skoro nista. Jednostavno vrijeme mi ne dozvoljava da se tome posvetim na pravi nacin (niti planiram postati pro) - a svakodnevno ne mogu nosati fotoaparat sa sobom, tako da Nikon zapravo kupi prasinu. S druge strane, na mobilnu fotografiju sam nekako gledao s prezirom, pa cak i fotkanje s mojom Lumiom 1520 mi je nekako bilo "ispod casti". Doduse, ni sada ne kontam otvoriti profil na instagramu (previse sam se ismijavao s istim  da bih sad presao preko toga, a i nerviraju me ogranicenja).

Ali nacin da Lumiom napravim fotku, uploadam na PC a onda na tradiconalni nacin je sredim i uploadam mi se zaista poceo svidjati, kao i ova NBAN grupa. Znam da se sve to ne moze porediti sa onim sto se moze napraviti profi opremom, ali mislim da je za mene kao nekog ko voli fotografiju, ali ne moze/ne zeli postati pro, uz dobru kameru na mobilnom, sasvim dovoljno.

Ono sto se dvoumim je gdje bih otvorio profil za vlastitu galeriju...Filickr, 500px (jel' to previse profi za mobilnu fotografiju?), Google Photos ili nesto deseto?

Usput, fini savjeti vezano za mobilnu fotografiju: http://digitalnafoto.weebly.com/mobilna-fotografija.html

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Build 10152 je upravo dobio nekakav hotfix, dobio sam obavijest da restartam mob zbog "phone update - a". Nema promjene u broju builda ili firmware - a, i na prvu ruku ne vidim ništa što bi moglo biti popravljeno. U Store je također došao update, za Movies & TV, video playback radi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

preporuka aplikacije

Analog Clock Tile - stavite sat kao pločicu na početni ekran

http://www.windowsphone.com/s?appid=9cbb0b35-e3ac-438a-95e4-98f79c4a9778

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dadn šta misliš da napraviš posebnu temu za ove aplikacij, tipa WindowsMobile - Deals.  I sad tu sve stavljati bilo bi puno preglednije i bolje po meni. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice