Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 265.922
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1
MARKOZD15 kaže...
BudalastoStvorenje kaže...

Nisu svi mobiteli kupljeni uz pretplatu, pa zato niti ne ovise o operateru. Tako da je tvoj odgovor polovično točan.

Koliko ja znam mob od kolege @chutac je kupljen preko operatera jer je već spominjao to ovdje u temi. Ne brendirani mobiteli su već dobili

nadogradnju

Ne pamtim što čovjek ima (EDIT: piše da ima otključan mobitel). No, novi firmware ne pušta operater nego Sony. Operater stavi svoje programe (T-Mobile Wisepilot, Vodafone itd.), a onda Sony pusti nadogradnju. Iznimno rijetko je ovo što se sada dogodilo za z1c, a to je da je firmware s VIP-ovim dodacima bio pušten u distribuciju prije firmwarea za nebrendirane mobitele.

MARKOZD15 kaže...
chutac kaže...
Moj je nebrendiran i dobio sam frisku figu. :-)

Jesi spojio na PC Companion? Onda stvarno neznam, vjerojatno nije svaka regija povukla.. pretpostavljam da je onda CE1

Malo regija je dobilo firmware. Pokreni program XperiFirm, pa ćeš sam vidjeti.

Mi smo CE3.

CE1 su Poljaci, Slovaci i Česi, ako se ne varam.

Moj mobitel je isto nebrendiran i nisam još dobio CE3, pa zato koristim firmware jedne druge regije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 21:04 (BudalastoStvorenje).
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1
Probao i companiona i nista.
A sta je CE?
Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Central Europe

Ne moraš ništa isprobavati. Kao što sam napisao, vikendom se ništa ne događa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 21:05 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Hoće tko zamjenu moje z1 compact za z1?

Premala mi je postala.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

ej ljudi...ima di za kupit folija sa logom sony...skinuo ju a nisam gledao prije da s njom odi i sony logo :(

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Witrigs.com

14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

I sta onda, oce li doci update u centru za azuriranje za 5.0 ?

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ako misliš na Z1 i pitaš za VIP, onda kod tebe nešto ne štima jer VIP već ima .242 (tj. Lollipop) i za Z1 i za Z1C.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Kod mene nema još za compact, isto vip.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ja otključan i još ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Jesi probao s PC Companionom? VIP-ov Lollipop je dostupan gotovo puna dva tjedna.

chutac kaže...

Isto je i kod mene.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Nije mi jasno šta rade toliko..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

Frend ima Z1C, flashao sam mu davno 4.3 uk unbranded i došao je neki dan LP, govori da mu je baterija veliko poboljšanje dobila i da su performanse odlične, s tim da nije radio nikakav wipe, samo ota update

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Da mislim VIP, a probat cu preko kompa.

Nista, kaze da je update.

BARCA - MES QUE UN CLUB
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 21:14 (i7 extreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...

Jesi probao s PC Companionom? VIP-ov Lollipop je dostupan gotovo puna dva tjedna.

chutac kaže...

Isto je i kod mene.

I sa companionom isto sranje.

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

To zna samo Sony i ne daje nikakva pojašnjenja niti obavijesti.

MARKOZD15 kaže...

Frend ima Z1C, flashao sam mu davno 4.3 uk unbranded i došao je neki dan LP, govori da mu je baterija veliko poboljšanje dobila i da su performanse odlične, s tim da nije radio nikakav wipe, samo ota update

Ono malo što sam koristio Lollipop na svojem z1c pokazalo je brže pražnjenje baterije. Performanse nisu spektakularne ni po čemu (osim kad na mobitelu nemaš instaliranu niti jednu dodatnu aplikaciju). Pojavio se i problem s wifi-jem i spajanjem na routere.

i7 extreme kaže...

Otvori dio za telefoniranje i napiši *#*#service#*#* i pod "service info" odaberi "software info" i pogledaj što ti piše pod customization version. Ja imam nebrenndirani z1c s brojem 1280-7868, a VIP ima 1280-nešto. Pa prvo provjeri koji softver uopće imaš.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kako upisati "service" u taj vrag?

Skužio, treba stiskat brojeve na kojima su određena slova.

Moj je 1279-6976

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 11:26 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ono malo što sam koristio Lollipop na svojem z1c pokazalo je brže pražnjenje baterije. Performanse nisu spektakularne ni po čemu (osim kad na mobitelu nemaš instaliranu niti jednu dodatnu aplikaciju). Pojavio se i problem s wifi-jem i spajanjem na routere.

Samo prenosim što mi je rekao :)

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Kako upisati "service" u taj vrag?

Skužio, treba stiskat brojeve na kojima su određena slova.

Moj je 1279-6976

Taj broj je predviđen za Švicarsku, nebrendirana verzija.

Šaljem i sličicu, ne znam koliko će se dobro vidjeti jer je sitna.

11 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Samo prenosim što mi je rekao :)

Od svih poruka na raznim forumima, Webovima i blogovima koje sam pročitao o Lollipopu na z1 compactu, jedan mali dio ljudi je oduševljen. Oduševljeni su prije svega novim izgledom teme / podloge ekrana, dužim trajanjem baterije, promjenama u menijima i sl.

Ne sviđaju im se povećane ikonice, kraće trajanje baterije, nedostatak brzog prebacivanja sa zvonjave na vibru, dodatni ekran za swype prije ekrana za unlock (znači, imaš dva ekrana umjesto jednog za dolazak do funkcija telefona), povremeno resetiranje bez povoda, sporiji rad kamere kod fokusiranja u auto modu, problemi sa spajanje na wifi...

Opći savjet moderatora na Sonyjevom forumu je da ljudi reinstaliraju firmware i/ili naprave reset na tvorničke postavke ako imaju problema. Meni je već puna kapa instaliranja softvera na mobitel i problema koji se pritom pojavljuju.

14 godina
neaktivan
chutac kaže...

To zna samo Sony i ne daje nikakva pojašnjenja niti obavijesti.

MARKOZD15 kaže...

i7 extreme kaže...

Otvori dio za telefoniranje i napiši *#*#service#*#* i pod "service info" odaberi "software info" i pogledaj što ti piše pod customization version. Ja imam nebrenndirani z1c s brojem 1280-7868, a VIP ima 1280-nešto. Pa prvo provjeri koji softver uopće imaš.

Customizatio version: 1276-5036_R5C

BARCA - MES QUE UN CLUB
11 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

Za onaj gornji primjer sa Švicarskom kao i ovaj tvoj primjer, koristio sam program XperiFirm, pa si ga skinite s interneta i provjerite sami kakvo je stanje s firmwareom

Postoje i dodatni izvori poput: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2639074

Croatia                 T-Mobile HR                 1276-5036 1276-1876 

Napisao si da si na VIP-u. :-) Je si li kupio svoj Z1 od nekoga ili si sam ili je netko drugi flashao firmware na T-Mobileov?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 12:52 (BudalastoStvorenje).
14 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

Za onaj gornji primjer sa Švicarskom kao i ovaj tvoj primjer, koristio sam program XperiFirm, pa si ga skinite s interneta i provjerite sami kakvo je stanje s firmwareom

Postoje i dodatni izvori poput: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2639074

Croatia                 T-Mobile HR                 1276-5036 1276-1876 

Napisao si da si na VIP-u. :-) Je si li kupio svoj Z1 od nekoga ili si sam ili je netko drugi flashao firmware na T-Mobileov?

Kupio sam ga on nekoga, i kada se pali onda se prikaze T mobile logo.

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Gdje se vidi dostupnost firmwarea za compact?
Moja verzija je 128-7864 vip

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

Kupio sam ga on nekoga, i kada se pali onda se prikaze T mobile logo.

Onda ne čekaš Lollipop za VIP, bez obzira što u njemu imaš VIP-ovu SIM karticu, nego čekaš Lollipop za T-Mobile. Lollipop za VIP je dostupan već gotovo puna dva tjedna za Z1 i Z1 compact.

EZY-E kaže...

Gdje se vidi dostupnost firmwarea za compact?
Moja verzija je 128-7864 vip

Pročitaj ponovno: "Za onaj gornji primjer sa Švicarskom kao i ovaj tvoj primjer, koristio sam program XperiFirm, pa si ga skinite s interneta i provjerite sami kakvo je stanje s firmwareom"

Proguglaj XperiFirm, skini, instaliraj i uživaj. Ne znam kako dolaze do podataka o firmwareu tj. je li firmware objavljen ili ne.

1280-7864 je CE1 tj. Central Europe 1 tj. Poljska, Češka, Slovačka. Ni oni nisu dobili Lollipop.

VIP je 1280-8249.

17 godina

Rekli su ti vec, mozes s npr. xperifirm.

Neki brkaju cda i si broj, makar je nebitno, ali cda se koristi za pretragu firmvera.

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

A kada bi trebao stici na T mobile?

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Samo Sony zna odgovor na ovakvo pitanje.

Distribucija Lollipopa za Z1 i Z1C počela je prije dva tjedna i čini se kao da je sve stalo.

http://www.xperiablog.net/2015/04/13/android-lollipop-released-for-xperia-z1-z-ultra-and-z1-compact-14-5-a-0-242/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo odgovora od Tcoma na pitanje kada stiže nadogradnja za z1

Ja sam prije nekoliko dana flahtoolom flashao Vipo 5.0.2 lollipop skinut xperia firmom, na Z1 koji je Tcom. Kamera - osjetno poboljšanje posebno auto mod, kao i video, fluidnost također. Ipak čini mi se kako postoji bug - kad sam na mobilnom internetu neke aplikacije u pozadini nenormalno troše bateriju. Još to moram istestirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 0:03 (Riddler).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice