Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.613
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ipak sam uzeo S7. Da mu baterija traje priblizno kao s6 edge+, bit ce super. Zakrivljeni ekran mi je bio skoro pa minus. Ugl, ja zadovoljan 

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Jel ti se šta usporio u taj mjesec i po? Jel koristiš bluetooth ?
9 godina

Ima li netko Lenovo vibe k5 plus? Može kratak osvrt korištenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Da, Bluetooth mi je stalno upaljen i spajam se u 2 auta na handsfree. Koristim njegov smartmanager za čišćenje cachea i sd maid app i sve je ko prvi dan. Jedino sto me odbijalo i zabrinjavalo od njega je zakrivljen ekran, ali osim opasnosti da pukne ko kokica ako mi padne, nije mi toliki problem u koristenju...
11 godina
neaktivan
acerbis kaže...
Bok ekipa, posto je G3 neslavno završio,tražim mob koji će trajat min 2 god, budžet mi nije ograničen( dvoumim se dal potrošiti vise ili manje, nebi volio zbog uštede 2 godine imat lošu stvar... a opet iPhone od 128 mi moralno previše košta za jedan mobitel...)
Dal je Galaxy s7 ili edge futureproof za 2 godine ili će raditi nikako kao s4 ili s5 sada dok npr ovaj 5s posuđeni s kojeg pišem sasvim fino još radi...
Uključite i ostale prijedloge osim Kineza ...op3 mi je dobar al mi mob treba sutra a ne za mjesec dana....
Ugl od Mona tražim brzinu, dobru kameru i bateriju od jutra do navečer da traje ako je moguće ... i da ostane fluidan bar 2 god..

Ako si S4 i S5 uspio dovesti do toga da ne radi nikako, a ne znaš kako se to rješava, bez ikakve zafrkancije i ironije ti si čovjek za iPhone pa ti preporučujem da uložiš u njega.

Sve ostalo moglo bi ti se usporiti za mjesec i pol.

12 godina
Yo Momma kaže...

Ako si S4 i S5 uspio dovesti do toga da ne radi nikako, a ne znaš kako se to rješava, bez ikakve zafrkancije i ironije ti si čovjek za iPhone pa ti preporučujem da uložiš u njega.

Sve ostalo moglo bi ti se usporiti za mjesec i pol.

Bas to. Prije nekoliko mj nisam znao sto nabaviti pa sam privremeno koristio S4. Dan danas radi odlicno ako ga se zna postaviti kako treba. Nakon njega sam uzeo G4, pa S6 edge + i sada S7. Sto se tice brzine, sve je to jako slicno. Igrice ne igram. Razlika se primjeti u kvaliteti izrade, bateriji, kameri (iako nista drasticno) i nazivu modela. S4 je dan danas odlican mob. Jucer mi je uletio za smijesnu cifru S5. Gledam taj fullHD i QuadHD od S7ice i mislim si cemu pumpanje te rezolucije.

Senza cuore saremmo solo macchine
13 godina
neaktivan
Gle da se razumijemo... neznam odakle ste iščitali da sam imao s4 i s5... imao sam G3 .... samo čitam po forumima kako ekipa nije zadovoljna sa brzinom pa se stavljaju romovi i tako...zato i pitam tu jer želim da ako za nešto odvojim novac da 2 GOD radi lijepo... ukoliko će mi 2 GOD Radit bolje nego LG... ja zadovoljan :)
13 godina
neaktivan
Gle da se razumijemo... neznam odakle ste iščitali da sam imao s4 i s5... imao sam G3 .... samo čitam po forumima kako ekipa nije zadovoljna sa brzinom pa se stavljaju romovi i tako...zato i pitam tu jer želim da ako za nešto odvojim novac da 2 GOD radi lijepo... ukoliko će mi 2 GOD Radit bolje nego LG... ja zadovoljan :)
15 godina
Koji je najbolji izbor do 1800-2000 kn? Moze i rabljeno s njuske, bitno da ima min 12 mj garanciju i da je u top stanju.
Bitna mi je kamera, ekran, fludinost sustava i baterija da izdrzi bar 1 dan uz povremeno koristenje wapp/messengera i surfanja. Igrice nisu bitne.

Po svemu sudeci, mislim da bi to bio nexus 5x? Ne vidim trenutno bolji (rabljeni) uredaj to te cifre. Jedini problem pretstavlja memorija ssto nije prosiriva, al 32 GB bi mi bilo dovoljno...
Neki 2. Prijedlog?!

12 godina
x360gamer kaže...
Koji je najbolji izbor do 1800-2000 kn? Moze i rabljeno s njuske, bitno da ima min 12 mj garanciju i da je u top stanju.
Bitna mi je kamera, ekran, fludinost sustava i baterija da izdrzi bar 1 dan uz povremeno koristenje wapp/messengera i surfanja. Igrice nisu bitne.

Po svemu sudeci, mislim da bi to bio nexus 5x? Ne vidim trenutno bolji (rabljeni) uredaj to te cifre. Jedini problem pretstavlja memorija ssto nije prosiriva, al 32 GB bi mi bilo dovoljno...
Neki 2. Prijedlog?!

Mozda samsung galaxy a5 2016, jer skroz novi idu za manje od 2000 kn na njuskalu

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 12:33 (hrčak).
15 godina
Gledao sam i njega, duze vrijeme. Al ocito je hw slabiji od nexusa, sigurno nece dobiti android 7.0, a i vjerujem da je kamera podosta losija od nexusove...
Baterija i ekran bi bili na strani a5.

Ali me brine taj hw, buduci da su price kako android vec od 5.1 leti na hw slabijim uredajima, kako je sve ispolirano itd... I na vasu preporuku kupio p8 lite ukucanu, koji realno nije zahtjevan. Na njemu su samo 3 aplikacije instalirane (wap, fb i messenger), te je isti usporio nakon 2 mjeseca koristenja da nisam mogao vjerovat. Reset je pomogao vratit stvari u normalu, ali to nije ni blizu fluidnosti kakvu sam ocekivao s obzirom na rjeci hvale za taj uredaj. Zato nebi htio baciti lovu bezveze, posto sam kud i kamo zahtjevniji korisnik od ovog sta koristi p8 lite...
14 godina
Pogledaj Xiaomi Mi5. Njega bi mogao nabaviti izvana za tu cifru...
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ja bih isao na nexusa. Imao sam nex 4 pa mi je upao u skoljku haha
Kupio sam Xiaomi redmi note 2 te ga imam godinu dana, super mob, ali UI nije bas poliran najbolje. Nista strasno, ali zahtjeva privikavanje. A5 2015 sam također koristia godinu dana kao službeni. Boljke kao i P8 lite. Jako brzo uspori, bloata ima previse i nije mi se za multitasking pokazao naj. Opet, nista strasno, ali nervira. S nexusom nikada problema. Moj je imao losiju kameru i baterija je trajala 1 dan. Meni je to bilo ok. Volim nadogradnje i vanilla droid.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ja bih isao na nexusa. Imao sam nex 4 pa mi je upao u skoljku haha
Kupio sam Xiaomi redmi note 2 te ga imam godinu dana, super mob, ali UI nije bas poliran najbolje. Nista strasno, ali zahtjeva privikavanje. A5 2015 sam također koristia godinu dana kao službeni. Boljke kao i P8 lite. Jako brzo uspori, bloata ima previse i nije mi se za multitasking pokazao naj. Opet, nista strasno, ali nervira. S nexusom nikada problema. Moj je imao losiju kameru i baterija je trajala 1 dan. Meni je to bilo ok. Volim nadogradnje i vanilla droid.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
x360gamer kaže...

Neki 2. Prijedlog?!

Kad već može rabljeno, na tvom bih mjestu uzeo u obzir Galaxy S5. Od svega predloženog to bi bio moj izbor.

15 godina
Xiaomi m5 bi prosao, ali mi je bitna kamera, posebice low light (razmazila me moja lumia)...
Svakako cu jos u obzir i njega uzet!

S5 nikako... Ne znam kako se krecu cifre, ali low light kamera je losa, 3 godine star uredaj, izrada takoder koliko se sjecam... S5 me ne privlaci, radije bi onda na novi a5 isao definitivno! :)

13 godina
neaktivan

Pozdrav za sve forumaše :-)

Kupujem ženi mobitel i žena kao žena samo gleda izgled :-) dok ja kao muškarac trebam odabrati najbolje što se može kupiti.

Na kraju je ostala dvojba između Samsung galaxy S6 i Xiaomi Mi5. Telefon će se koristit za internet, puno slikanje djece i poneko igranje igrica.

Molio bih one koji su koristili oba i koji znaju da mi kažu koji je bolji za navedeno za što će se koristiti?

Xiaomi je malo više od 2000 kuna novi a Samsung na Njuškalu se može naći za oko 2300-2400 kuna skoro novi.

Molim prijedlog.

Unaprijed hvala svima :-)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako je bitno slikanje...onda Samsung kamera na s6 je po danu skoro pa bolja od s7
11 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Xiaomi m5 bi prosao, ali mi je bitna kamera, posebice low light (razmazila me moja lumia)...

S5 nikako... Ne znam kako se krecu cifre, ali low light kamera je losa, 3 godine star uredaj, izrada takoder koliko se sjecam... S5 me ne privlaci, radije bi onda na novi a5 isao definitivno! :)

Pri slabom osvjetljenju nešto lošija od one na Nexusu 5x (ako govorimo o automatskim postavkama, uz malo ili malo više truda tu je negdje). Bolja daleko u svim ostalim uvjetima. O A5 neću ni govoriti, jedino što mu ide u prilog (ako je lomljivost i lošije ležanje u ruci prednost) je ono što neki nazivaju "prdnium dizajnom", što je bitno jedino tinejdžerkama. Potencijalnom kupcu preporučujem da na internetu pročita direktne usporedbe A5 i S5, ima ih kolko hoćeš, pa neka sam nakon toga kompetentno donese odluku. Ako je bitna forma - A5, ako pak funkcija - S5. Prilično jednostavno.

EDIT: aha, sad vidim da si ti zapravo potencijalni kupac :) Uglavno, imaš stvarno videa na jubitou i direktnih usporedbi ta dva mobitela. Ako i ne uzimaš S5, uzmi nešto drugo što je stvarno snagom na razini njega, nemoj A5 majketi:) Osobno bih radije tu lovu dao u dobrotvorne svrhe nego to kupio (nije on tolko loš, ali ne vrijedi te novce. Čisti fool trap zbog dizajna na koji se isti pale).

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 11:22 (Yo Momma).
11 godina
neaktivan
knez_b kaže...

Pozdrav za sve forumaše :-)

Kupujem ženi mobitel i žena kao žena samo gleda izgled :-) dok ja kao muškarac trebam odabrati najbolje što se može kupiti.

Na kraju je ostala dvojba između Samsung galaxy S6 i Xiaomi Mi5. Telefon će se koristit za internet, puno slikanje djece i poneko igranje igrica.

Molio bih one koji su koristili oba i koji znaju da mi kažu koji je bolji za navedeno za što će se koristiti?

Xiaomi je malo više od 2000 kuna novi a Samsung na Njuškalu se može naći za oko 2300-2400 kuna skoro novi.

Molim prijedlog.

Unaprijed hvala svima :-)

Gle, Mi5 nisam probao, ali S6 provjereno ubija kad je riječ o kameri i kao što znaš, taj izgled je teško nadmašit. Meni je no go zbog neizmjenjive baterije i nepostojeće kartice, ali za 99 posto žena mislim da nema boljeg poklona:) Ovih par sto kuna razlike u toj kategoriji po meni je zanemarivo. Ako si još uvijek u dilemi, ako nemam ja iskustva s oba uređaja, imaju drugi pa vidi:

https://www.youtube.com/watch?v=u6yB_EDHkfk  - usporedba kamera

https://www.mobipicker.com/mi5-vs-galaxy-s6-new-top-model-xiaomi-better-purchase-last-years-galaxy-s6/

14 godina
Yo Momma kaže...
x360gamer kaže...

Pri slabom osvjetljenju nešto lošija od one na Nexusu 5x (ako govorimo o automatskim postavkama, uz malo ili malo više truda tu je negdje). Bolja daleko u svim ostalim uvjetima. O A5 neću ni govoriti, jedino što mu ide u prilog (ako je lomljivost i lošije ležanje u ruci prednost) je ono što neki nazivaju "prdnium dizajnom", što je bitno jedino tinejdžerkama. Potencijalnom kupcu preporučujem da na internetu pročita direktne usporedbe A5 i S5, ima ih kolko hoćeš, pa neka sam nakon toga kompetentno donese odluku. Ako je bitna forma - A5, ako pak funkcija - S5. Prilično jednostavno.

EDIT: aha, sad vidim da si ti zapravo potencijalni kupac :) Uglavno, imaš stvarno videa na jubitou i direktnih usporedbi ta dva mobitela. Ako i ne uzimaš S5, uzmi nešto drugo što je stvarno snagom na razini njega, nemoj A5 majketi:) Osobno bih radije tu lovu dao u dobrotvorne svrhe nego to kupio (nije on tolko loš, ali ne vrijedi te novce. Čisti fool trap zbog dizajna na koji se isti pale).

Za koju ti to kameru govoriš da je bolja od one u 5X? Jer 5X ima vrlo dobru kameru, isti senzor je u 6P i pokazali su se među najboljima. Preporučiti S5 u 2016 neću komentirati jer se on nije preporučivao dok je bio flagship, a di tek danas... BTW, može se i G4 uzeti u obzir pošto ima odličnu kameru

15 godina
neaktivan

Da li je prijelaz sa LG FLex 2 na Nexus 6p vrijedan nadoplate od oko 1500 kn...Vuće me Nexus no idalje sam u dilemi 

0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

zamolio bi za pomoć neku dobru dušu da mi da savjet kupovine mobitela. Spreman sam za mobitel izdvojiti 1500-2300kn. Nije nužno da mobtel bude najskuplji. štoviše ako za manje novce dobijem isto odlučujem se za jeftiniju opciju. Odlučio sam se za kupovinu iz Hrvatske, pa ću tako i poslati par linkova. Molio bi za savjet koji od ovih mobitela je best buy, ali i koji je općenito najbolji. Preferiram da ekran bude 5-5,5, 3GB RAM-a, i solidnu bateriju. Nadam se da će se naći netko spreman za pomoć :)

https://www.wowshop.hr/meizu-m3-note-32-gray.html

https://www.wowshop.hr/asus-zenfone-2-lte-grey-4-16.html

https://www.wowshop.hr/xiaiomi-redmi3s-prime-gray.html

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-prime-dual-sim-dark-gray-3-32gb-lte-eng-meni.html

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-3-pro-dual-32gb-lte-black-silver.html

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4-dual-64gb-lte-black.html

Dodatno pitanje, koja je razlika u ROM-u između xiaomi 3s prime iz neutrina i WOW-a. Koji bi preporučili? Da li ima razlike?

Ako netko ima i neki mobitel u tom rangu koji nije ponuđen slobodno ga predloži!

Hvala na pomoći!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 15:22 (jajajaja4444).

0 0 hvala 0
13 godina

Note 4 2100 u neutrinu. Daleko najbolji mob što se tiče odnosa uloženo/dobiveno kod nas

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

pozdrav

ako mi neko može pomoći tražim android mobitel koji može izdržati 2-3 dana bez punjenja spreman sam dati 200-350 eura

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
čmrljo kaže...

pozdrav

ako mi neko može pomoći tražim android mobitel koji može izdržati 2-3 dana bez punjenja spreman sam dati 200-350 eura

Xiaomi Redmi 3s.

9 godina
neaktivan
Evo da se nadovezem na kolegu iznad, baterija na 3s, s tim da je cijensža oko 1200 kn u hrv. trgovinama.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jesi probao koliko imaš SoT-a ako ih ideš trošiti na eks, znači napuniš i peglaš dok ne potrošiš bateriju? Tu negdje ili značajno više?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kad sam ga tek kupio trebalo mi je dok sam instalirao aplikacije postavke i ostalo, pa sam imao 16h on screen. Ali racunaj da nije bio odmah sinkroniziran face i svi ostali servisi niti mail pa je zato vjerovatno trajalo toliko. Neki pravi utisak ti nemam, pretpostavljam da oko 12h cca, ali ne mogu biti siguran.

0 0 hvala 0
13 godina

Pozzz svima,ovako dosad sam imao Oneplus one kojeg se nazalost moram rijesiti,pa bi trebao neki novi al da nije slabiji od toga

budet do 3,5 tisuce,ne rabljeno.

Battlelog: LtMoNkK
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice