Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.049.947
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Moze i to biti, probaj s Lumiom jer njih ima i novih po cjeni od nekih 600 kuna.

A novo je ipak novo, a i sto se fluidnosti tice WP je ipak fluidniji.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Nema ga jos ni u Hr za kupit,ali ima ga u Njemackoj.64gb/4gb verzija se moze naci na Amazonu ili Ebayu,po cijeni oko 4500-5000kn,ali za ono sta telefon na papiru nudi nije previse.brine me velicina ekrana od 6",da nebi bio malo preglomazan

10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Nikad mi nije sjeo dobro, a android nekog kineza mozes naci za 500 kuna.

Ali ko zna ako nije zahtjevan korisnik bit ce njoj dobra Lumia

Iskreno niti meni, no radio je ono što treba raditi, i to na relativno slabom harvdveru, ako se ne varam to je bio 4" HTC 8s, s time da niti ja nisam zahtjevan korisnik, odnosno ono što koristim, želim da radi i to je to. Lumia će joj biti super, da je buđet 1000kn, onda bi uzeli nekog androida, ovako ću se rastegnuti na 500kn i uzeti joj neku Lumiu, odnosno 535DS.

Dane24 kaže...
Ta Lumia ce bit i vise nego dobra za poklon, mislim da kinez od 400kn ne more bit nesto posebno dobar naspram Lumiom.

To što se nudi za 400 kn i ima Android nije uopće za razmatranje. A Quadro ili neke druge ne razvikane kineze ne bi uzeo niti neprijatelju :)

9 godina
neaktivan
Sve ti je stvar navike. Ima super malo "mesa" ispod i iznad ekrana tako da dodje velicinom ko neki mobiteli od 5.5 inca. U mene je eto Mate 7 na velicinu se naviknes bez problema, a mob je odlican. Mate 8 sigurno vrijedi ti para i ja bi ga uzeo za tu lovu odmah da je imam hahaha.
13 godina

Ne bi toliko dao nikad za taj Huawei. Imam 6 inčni mob, ali full hd i onakav gpu za 2016 flagship? Ne hvala. Ajd da je jeftiniji... Pa puno im je bolji nexus 6p koji su napravili

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Frendica ima sony z1c i prije tri dana se prebacila na 4G mrezu od Tele 2 zamjenom SIM kartice, brzina joj je preko speedtesta 29Mbita DL.

Treba li se nesto podesiti u postavkama da to bude kudikamo vise ako moze?

Hvala puno.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
To ovisi o signalu, kod mene doma 4G brzina je 10-15 mbs.

Al ne vidim kakve to ima veze s izborom mobitela :D
13 godina

Imas pravo nema veze sa temom ali cini mi se da je tu dosta ljudi imalo sony mobitele pa da mozda znaju odgovor, nista hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Opet kako kome, ovaj Mate 7 je meni odlican. Bome mi ne treba 2k 4k zaslon i nabrijani gpu da mi igrice rade kako spada. Niti buljim u njega cili dan niti igram igrice. Full hd rezolucija na ovom je i vise nego dovoljna.
15 godina

Bok ljudi, trebam pomoć... Kupujem nešto pa se još premišljam.... Ima ko Huawei P8lite? Mišljenja?

Razmišljam još i o Meizu M2/Note i Xiaomi Redmi 2/Note. Vidim da ih dosta hvalite i preporučujete ovdje, ima li još što u tom cjenovnom rangu? 2GB rama i 16GB memorije obavezno. Može nešto i s Njuškala ako tko zna pouzdanog i poštenog prodavača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sutra idem kupiti mobitel u T-Mobile-a, bas kada je Huawei P8 ispao iz ponude...

I sada ukoliko ga ne bude bilo, trebam se odluciti izmedju Z3 compact, Galaxy A5 (2016) i LG G3 (16gb)?

Bitna je baterija, ekran, mora bit bez problema sa zagrijavanjem i performanse.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
metrix.2k kaže...

Sutra idem kupiti mobitel u T-Mobile-a, bas kada je Huawei P8 ispao iz ponude...

I sada ukoliko ga ne bude bilo, trebam se odluciti izmedju Z3 compact, Galaxy A5 (2016) i LG G3 (16gb)?

Bitna je baterija, ekran, mora bit bez problema sa zagrijavanjem i performanse.

Hvala!

Ako ti je baterija jako bitna, onda Z3C, s ostalima mislim da nećeš bit zadovoljan

10 godina
neaktivan

Z3c nemas se tu sta misliti, najbolji od ponudjenih

4 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Cak i sa 1280x720 ekranom? Isplati li se tolku zrtvu napravit samo radi superiorne baterije kod Z3C, a i jos je poprilicno star?

Kakav je M4 Aqua u usporedbi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 15:50 (metrix.2k).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ma kakav Z3 compact, ajde da pričamo o flagshipu Z3 ali compact je sa svojim 4.6 ekranom i hd rezolucijom smijurija od telefona.

Svaki telefon će ti izdržati cijeli dan na bateriji i navečer ga staviš na punjač, ne vidim tu problema niti bi bateriju gledao kao najbitniju stavku kod kupovine.

Osim toga, imaš i powerbankove koji ti bez problema napune bateriju u hodu.

Uzmi LG G3 ili A5 2016, ovisi što preferiraš.

A5 ima bolju izradu, a LG je jači po specifikacijama.

Taj M4 nemoj ni gledati, to ti je niža klasa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 16:03 (tommy_vercetti).

2 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...

Ma kakav Z3 compact, ajde da pričamo o flagshipu Z3 ali compact je sa svojim 4.6 ekranom i hd rezolucijom smijurija od telefona.

Svaki telefon će ti izdržati cijeli dan na bateriji i navečer ga staviš na punjač, ne vidim tu problema niti bi bateriju gledao kao najbitniju stavku kod kupovine.

Samo se nadam da A5 nece sa vremenom bit u nekakvom deficitu sto se tice performansi i brzine.

G3 mi je ipak prestar da ga sada uzimam, a i ovo je 2gb ram verzija.

10 godina
neaktivan

Jeli ti bitan ekran, ako je biraj veci ekran.

Ako ti je bitna baterija onda idi na onaj s boljom kamerom.

Primjerice ja bi osobno tu najprije odabrao Z3c ali svatko ima svoj izbor.

Taj samsung je samo reciklirana kopija lanjskog samsunga, i upitno je kad i hoce li dobiti MM update.

A i svi znamo da samsung vec ima osjetni lag na uredjajima, vrlo brzo nakon kupnje pogotovo na mid-range telefonima.

Dok Z3 bi mogla brzo dobiti MM update.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 16:17 (delta-hawk).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
metrix.2k kaže...

Samo se nadam da A5 nece sa vremenom bit u nekakvom deficitu sto se tice performansi i brzine.

G3 mi je ipak prestar da ga sada uzimam, a i ovo je 2gb ram verzija.

G3 je možda prestar s obzirom kada je izašao, ali uzmi u obzir da je nedavno dobio najnoviji android 6.0, a taj android neće dobiti mnogi noviji telefoni od njega.

Tako da realno imaš novi telefon s novim sustavom, a i sve leti bez obzira jel telefon 2GB ili 3GB jer je s 6.0 telefon stvarno ispoliran.

Što se tiče A5, teško je prognozirati koliko će što trajati, sve ovisi od korisnika i kakve su njegove potrebe.

11 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Taj samsung je samo reciklirana kopija lanjskog samsunga, i upitno je kad i hoce li dobiti MM update.

A i svi znamo da samsung vec ima osjetni lag na uredjajima, vrlo brzo nakon kupnje pogotovo na mid-range telefonima.

Ovo mi je najveca dvojba u zivotu...

Bojim se G3 laga i baterije, bojim se Z3c ekrana i rezolucije, i bojim se A5 (2016) performansi.

Jesu izrazeni ovi problemi u ovih uredjaja, posebno u G3...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 16:22 (metrix.2k).
9 godina
neaktivan
LG G3 po meni. Imo sam G3s pa sam bio zadovoljan s njim, a taj je jos bolji od njega. A sto se tice baterije trosi se ko i svaka druga ako se deru igrice na njemu i ne gasi ekrana tako da tu se nema sta plasit. A i ko sto rece ima powerbank za nosit i punit. Ili uzmi kineza Oukitela k10000 i miran si bar sto se baterije tice :PP
16 godina
Mali off topic...
Neznam stvarno sta svi patite na QHD rezolucije, koje obican smrtnik niti ne primjeti VS FHD.
Zaboravljete da najvjerojatnije, tv doma koji gledate ima "samo" Full HD rezouciju na 30-40", a ista rezolucija vam je premala na mobitelima od 5".

Ili ako ce netko reci da nije ista udaljenost gledanja - isti primjer za monitore.

Mislim da je QHD rezolucija na mobitelima nepotrebna, cak i nepogodna radi smanjenja performansi - a samim time i baterije.
Moj mobitel ima samo "hd" rezoluciju i na 4,5" to daje stvarno odlicnih 330+ ppi.

Mislim da je rjec o nijansama i osobno nebih odlucivao o uredaju na temelju QHD rezolucije. Smatram da je FhD sasvim dovoljan na danasnjim uredajima...

Takoder, sto se tice hw - pa isti moze raditi drugacije na 2 OS ili cak 2 verzije istog OSa.
Mozda je bas novi A5 ispoliraniji i rasit ce bolje na mm od G3...

NAPOMENA: Ne koristim android, neznam kako se OS ponasa u verzijama novijih od 4***, tako da je gore moje misljenje i primjer.
11 godina
protjeran
Meni je bitno samo da se nevide pixeli i naravno da tac radi

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
metrix.2k kaže...
delta-hawk kaže...

Ovo mi je najveca dvojba u zivotu...

Bojim se G3 laga i baterije, bojim se Z3c ekrana i rezolucije, i bojim se A5 (2016) performansi.

Jesu izrazeni ovi problemi u ovih uredjaja, posebno u G3...

Sinovac moj tu se nema šta mislit, Z3C kuću i imanje! Ako nisi oko sokolovo onda ti ''obična'' HD rezolucija neće smetat nikako a sam uređaj vidno bolje i fluidnije radi od G3 iako imaju iste iznutrice. Kamere su tu negdje po kvaliteti, ovisno o uvijetima i promatraču ovamo ili otamo.

11 godina
neaktivan

Nista, onda Z3c!

Hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja imam G3 3/32. Ne vidim nikakav lag, pogotovo na MM. Baterija mi bez problema izdrzi cijeli dan. Location, msngr, viber, whatsapp, face, 2 maila itd.
15 godina
neaktivan
Ne razumijem u čemu je problem sa Z3C, ima doslovno iste specifikacije kao i Z3 (dobro, -1GB RAM), nekome ne odgovaraju veliki mobiteli od 5.5 inča. Iskreno sada da mogu birati između compacta ili običnog, uzeo bi compact, jer mi je više pun klinac mobitela kao cigle velikih.
10 godina
odjavljen

Kao sto reče kolega, ni meni nije jasno forsiranje qhd na mobitele, kome to treba, ko ima tolko volje bavit se tim sitnicama? To ni na tv-u ne obraćam previše pažnju.
Kad bi bar na mojem G4 bil ekran full hd, ma moze i manje, mislim da bi baterija duplo izdrzala. Postotak trošenja baterije, skoro uvijek mi ode 60-70% na ekran.

Uzmi Z3C i bit ćeš zadovoljan. Ako te već pati ekran, onda G3, ali ćeš patit zbog baterije

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 20:27 (kbenzema).

1 0 hvala 1
17 godina

ja sam se dvoumio između Z3C i G3, na kraju sam uzeo G3, trebalo mi je par dana da se naviknem na veličinu mobitela, pošto sam do sada imao S3 mini. Baterija mi izdrži bez problema dan, nekada dan i pol. Osvjetljenje ekrana držim na cca 65%

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tommy_vercetti kaže...

Ponekad je bolje šutjeti, nego bilo što reći.

Z3 Compact je fantastičan telefon: od baterije, od hardwarea, od kompaktnosti, od podrške (uskoro dobiva Marshmallow) pa do ispoliranosti samog sustava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 21:27 (jurica_m).
11 godina
neaktivan

A Z3c u usporedbi sa LG Flex 2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice