Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.524
|
čitano: 13.070.569
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ja sam pitao za savjet za mob ovdje, nakon sto mi je preporucen Zenfone 5, malo sam gledao po internetu i stvarno se tesko nadje neki bolji mobitel za tu cijenu.

Nazalost, ne mislim narucit iz Ceske, stvarno bi mi bilo previse komplicirano s garancijom, jer mi je daleko najblizi ovlasteni servis i neda mi se slati postom, a bez problema mi netko moze to uzet u Italiju, pa mi je ovako jednostavnije :)

Spremam se narucit iz Italije jedan od ova 2 modela. Razlikuju se u procesoru, internoj memoriji i jedan podrzava 4G mrezu.

Vidim da svi preporucuju model sa Intelovim procesorom, a i vidio sam da uz to ima i PowerVR SGX544MP2 GPU koji je jaci od Adrena 305.

Nazalost, nema modela sa Intelovim procesorom i 16GB memorije tamo u prodaji :(

Zenfone 5 LTE A500KL - Qualcomm Snapdragon 400 (1.2GHz Quad Core), 16GB Interna memorija, 4G LTE (4G mi nije toliko vazan, ali mozda dobro dodje u buducnosti) - 200 Eura (Inace dodje 250, ali ima 50 eura popusta))

http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32615382&langId=-1&category_rn=60597134

Zenfone 5 A501CG- Intel Atom Dual-Core Z2560 1.6GHz, 8GB Interna memorija - 160 Eura

http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32583810&langId=-1&category_rn=60597134

Sa 501CG modelom ustedim 40 Eura i dobijem brzi mobitel, a posto sam cuo da OS zauzme dosta mjesta a i aplikacije su sve vece, moje je pitanje, dali ce mi sta znaciti tih 8GB manje? To bi bio zadnji savjet koji mi treba prije nego krenem narucit.

Hvala! :)

2 A500KL
5 A501CG
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 22:20 (Titanium).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Titanium kaže...

Ja sam pitao za savjet za mob ovdje, nakon sto mi je preporucen Zenfone 5, malo sam gledao po internetu i stvarno se tesko nadje neki bolji mobitel za tu cijenu.

Nazalost, ne mislim narucit iz Ceske, stvarno bi mi bilo previse komplicirano s garancijom, jer mi je daleko najblizi ovlasteni servis i neda mi se slati postom, a bez problema mi netko moze to uzet u Italiju, pa mi je ovako jednostavnije :)

Spremam se narucit iz Italije jedan od ova 2 modela. Razlikuju se u procesoru, internoj memoriji i jedan podrzava 4G mrezu.

Vidim da svi preporucuju model sa Intelovim procesorom, a i vidio sam da uz to ima i PowerVR SGX544MP2 GPU koji je jaci od Adrena 305.

Nazalost, nema modela sa Intelovim procesorom i 16GB memorije tamo u prodaji :(

Zenfone 5 LTE A500KL - Qualcomm Snapdragon 400 (1.2GHz Quad Core), 16GB Interna memorija, 4G LTE (4G mi nije toliko vazan, ali mozda dobro dodje u buducnosti) - 200 Eura (Inace dodje 250, ali ima 50 eura popusta))

http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32615382&langId=-1&category_rn=60597134

Zenfone 5 A501CG- Intel Atom Dual-Core Z2560 1.6GHz, 8GB Interna memorija - 160 Eura

http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32583810&langId=-1&category_rn=60597134

Sa 501CG modelom ustedim 40 Eura i dobijem brzi mobitel, a posto sam cuo da OS zauzme dosta mjesta a i aplikacije su sve vece, moje je pitanje, dali ce mi sta znaciti tih 8GB manje? To bi bio zadnji savjet koji mi treba prije nego krenem narucit.

Hvala! :)

Definitvno dajem glas modelu s intelovim procesorom ;)

13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Stvarno ne znam zašto kupuješ taj Asus kad za slične pare imaš S3 Neo također na alzi, nije im bezveze to najprodavaniji mobitel.

Puno kompaktnije kućište, bolji ekran, izmjenjiva baterija, quad-core, bolja kamera sa više funkcija, i ono najbitnije - 100x bolja podrška, kako softverska tako i hardverska (dijelova i dodataka na sve strane)...

Da se i ja ubacim... O čemu pričaš ti?
Kućište je možda nekome kompaktnije, ali ekran na s3 Neo je manji za 0.2, tako da je i faktor automatski manji, ali je i dalje prostor tog kučišta neiskorišten tj 65% je ekran, a na zenfoneu 64% - a i svatko voli svoje, nije bzvz Zenfone dobio Red Dot award za najbolji dizajn 2014 ( u konkurenciji sa htc, sony, samsung, lg itd..).  Ekran nije bolji, o čemu pričaš sad tu? Jedina razlika je u tome što Samsung ima AMOLED a Zenfone ima IPS LCD, i to je sve. LINK - evo obrazuj se malo o ekranima. Mnogima je čak i LCD bolji zbog vjernijeg prikaza boja. Neizmjenjiva baterija po meni nije minus, no ajde priznajem ti to, baterije su istog kapaciteta, te po meni traju jednako, jedan dan korištenja, sa manje prčkanja i do dva. Kamera na zenfoneu je dobra, te po meni nečeš uopće ostat zakinut za išta nasprem Samsunga S3 Neo. 100x bolja podrška, ma gdje to? Hoće li dobit android 5.0 ? Neće, Zenfone hoće. Možda je bolja podrška samo na XDA forumima a onda moraš rootat mob i instalirat custom rom, koliko ti trabunjaš a pojma nemaš. Imaš verziju Zenfone-a sa istim procesorom koji ima taj samsung, Snapdragon 400, i znaš što? Asus zenfone u verziji sa intel procesorom je puno bolji nego sa snapdragonom, te se snap uopće nemože mjeriti sa intel atomom.  I da ima pola gige rama manje.

@Titanium - uzmi intel verziju, snapdragonu je jedina prednost što ima podršku za 4g.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 22:53 (molnyi).
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...
bill_jobs kaže...

Stvarno ne znam zašto kupuješ taj Asus kad za slične pare imaš S3 Neo također na alzi, nije im bezveze to najprodavaniji mobitel.

Puno kompaktnije kućište, bolji ekran, izmjenjiva baterija, quad-core, bolja kamera sa više funkcija, i ono najbitnije - 100x bolja podrška, kako softverska tako i hardverska (dijelova i dodataka na sve strane)...

Da se i ja ubacim... O čemu pričaš ti?
Kućište je možda nekome kompaktnije, ali ekran na s3 Neo je manji za 0.2, tako da je i faktor automatski manji, ali je i dalje prostor tog kučišta neiskorišten tj 65% je ekran, a na zenfoneu 64% - a i svatko voli svoje, nije bzvz Zenfone dobio Red Dot award za najbolji dizajn 2014 ( u konkurenciji sa htc, sony, samsung, lg itd..).  Ekran nije bolji, o čemu pričaš sad tu? Jedina razlika je u tome što Samsung ima AMOLED a Zenfone ima IPS LCD, i to je sve. LINK - evo obrazuj se malo o ekranima. Mnogima je čak i LCD bolji zbog vjernijeg prikaza boja. Neizmjenjiva baterija po meni nije minus, no ajde priznajem ti to, baterije su istog kapaciteta, te po meni traju jednako, jedan dan korištenja, sa manje prčkanja i do dva. Kamera na zenfoneu je dobra, te po meni nečeš uopće ostat zakinut za išta nasprem Samsunga S3 Neo. 100x bolja podrška, ma gdje to? Hoće li dobit android 5.0 ? Neće, Zenfone hoće. Možda je bolja podrška samo na XDA forumima a onda moraš rootat mob i instalirat custom rom, koliko ti trabunjaš a pojma nemaš. Imaš verziju Zenfone-a sa istim procesorom koji ima taj samsung, Snapdragon 400, i znaš što? Asus zenfone u verziji sa intel procesorom je puno bolji nego sa snapdragonom, te se snap uopće nemože mjeriti sa intel atomom.  I da ima pola gige rama manje.

@Titanium - uzmi intel verziju, snapdragonu je jedina prednost što ima podršku za 4g.

Čovjek objasnio, sve uredno 

10 godina
neaktivan

Pozdrav može savjet za mobitel do 1700 kn, može nov, a može i preko njuškala s garancijom? nebitno koja marka, može i kinez samo da je za tu lovu top od ponude. od karakteristika mi je bitno da ima min 2 gb rama i dobru bateriju, ostalo je sve više manje u 5 deka :) Sad za sad su mi zapeli za oko lg g2 i coolpad f2

0 0 hvala 0
13 godina

Deri g2 i uživaj :D

Btw desire 510 je ok kupnja za 800kn, za koliko sam frendu prije 3-4mj novi zapakirani s njuške nabavio. Više od toga nikako. Super brzo radi, ima future proof proc, ali ekran je ewwwww

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 10:17 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Molim pomoc, planiram kupovati mobitel kojem je primarna namjena da moze pokrenuti Hearthstone :P , ali naravno da zelim dobiti sto vise za cijenu (trenutno imam Lumiu 920)

Imam jako dobre ponude preko firme pa molim pomoc u odabiru najbolje, znaci zanima me koja je od opcija najbolji "bang for buck"...

Thx unaprijed

12 Xperia Z3 Compact - 1150 kn
5 LG G2 - 800 kn
0 LG G3 S - 800 kn
0 HTC Desire 820 - 800 kn
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Na G2 će ti biti znatno ugodnije igrati hearthstone zbog većeg ekrana. Međutim glasao sam za z3c jer ima proširivu memoriju, hs na mobu zauzima 2gb cca, a g2 ima 11gb memorije. Ne znam koliko ima na lolippopu. Tako da ćeš popuniti brzo preostalih 8-9gb.

Na xperii z3 compact bar možeš staviti memorijsku za slike, muziku itd.

Osobno bih uzeo g2 jer volim veće mobitele, full hd ekrane i tako neke gluposti koje ima g2 a sony nema, ali realno bolje je uzeti z3c

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav, uzeo bi smartphone za poklon, budget je 150, max 200 Eura.

Poželjno je da je android, da ima dobru kameru, da baterija traje čim duže te da mogu iskoristiti garanciju u Hrvatskoj.

Kamera je mozda najbitnija jer osoba koja će ga koristiti neće igrat igrice niti sad nesto posebno krcat s aplikacijama.

Mogu naručit od bilo gdje (ako dostavljaju u Hrvatsku).

Pročitao sam zadnjih 20ak stranica i vidim da se najviše hvale LG G2 (koji je van budzeta) i Asus Zenfone. Da li postoji još neki osim Zena koji bi se uklopio u ovo šta tražim i bio best buy u tom rangu?

Molio bi također ako mi može netko dati link od najmanje cijene Zenfone-a.. U čemu je razlika ako naručim preko Njuškala ili preko nekog webshopa?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razlika ti je u 200-300 kuna :P

link :) doma ti je za 3-4 dana 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 15:30 (molnyi).
14 godina

Po meni nije loš izbor ni z1 compact ili obični z1... Android 5.0 svaki dan treba doći na iste...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Znači to je najisplativiji model od svih Zenfon 5? Da li ima dobru kameru? Hvala, čini se da ću njega naručit..

Vidio sam da se spominju neki kodovi za popuste, ima možda netko :D

13 godina
neaktivan

Nije najisplativiji, ima model koji ima 8gb interne memorije - LINK 20 eura je jeftiniji, no ako mozes, uzmi taj od 16gb, ako ne onda barem uzet neku sd karticu. Kamera - u ovom cjenovnom rangu, je dobra, neznam koji mob za te pare ima nešto bolje. 
Ovo je najjeftinije koliko ja znam, i iz europe je + provjereno je ! :) 

12 godina
neaktivan
marijanooo kaže...
molnyi kaže...

Znači to je najisplativiji model od svih Zenfon 5? Da li ima dobru kameru? Hvala, čini se da ću njega naručit..

Zenfone 5 je jedan od mobitela koji imaju izvrsnu kameru pomoću pixelmaster tehnologije, zadivit ces se kad budes slikao, slike su fenomenalne. Sto se tice povoljnosti, model od 8gb je malcicu sporiji jer se podrazumijeva da kad je interne memorije manje OS, tj. android pocne malo stekati ali to neces bas primjetiti na Zenfone-u 5 jer s njegovim izvrsnim Intelovim procesorom, neces imati problema. Takoder ako se mene pita, uzmi 16gb  Sto se tice popusta tu nisam bas siguran da netko ima

12 godina
neaktivan
cropunk kaže...

Ekipa treba mi mob do 2000 kn.

ono sto mora imati:
2 gb rom

min. 8 bg memorije

i bar min 8 kamera isto

ovo je ono sam nasao pa da li ima neki drugi prijedlog ?

mob 1 asus zenfone 5 black

nazalost mora biti iz ducana jer se kupuje na rate.

Hvala ekipa

Da, to je najbolja ponuda u Hrvatskoj za taj mobitel a mobitel je odl. No ako idemo do 2000kn kupi LG G2 

14 godina
neaktivan
ivanoman kaže...
marijanooo kaže...
molnyi kaže...

Zenfone 5 je jedan od mobitela koji imaju izvrsnu kameru pomoću pixelmaster tehnologije, zadivit ces se kad budes slikao, slike su fenomenalne. Sto se tice povoljnosti, model od 8gb je malcicu sporiji jer se podrazumijeva da kad je interne memorije manje OS, tj. android pocne malo stekati ali to neces bas primjetiti na Zenfone-u 5 jer s njegovim izvrsnim Intelovim procesorom, neces imati problema. Takoder ako se mene pita, uzmi 16gb  Sto se tice popusta tu nisam bas siguran da netko ima

Uzet cu onda Zenfone :)

Recite mi samo još, na ovaj iznos ne plaćam dodatnu carinu? I kako koristim garanciju ako narucim preko gornjeg linka?

12 godina
neaktivan
marijanooo kaže...
ivanoman kaže...
marijanooo kaže...
molnyi kaže...

Uzet cu onda Zenfone :)

Recite mi samo još, na ovaj iznos ne plaćam dodatnu carinu? I kako koristim garanciju ako narucim preko gornjeg linka?

Nikakva carina se ne plaća, garanciju možes dobiti kod nas u SystemOne Ukoliko trebas pomoc javi mi se na PP 

14 godina
protjeran
marijanooo kaže...

Pozdrav, uzeo bi smartphone za poklon, budget je 150, max 200 Eura.

Poželjno je da je android, da ima dobru kameru, da baterija traje čim duže te da mogu iskoristiti garanciju u Hrvatskoj.

Kamera je mozda najbitnija jer osoba koja će ga koristiti neće igrat igrice niti sad nesto posebno krcat s aplikacijama.

Mogu naručit od bilo gdje (ako dostavljaju u Hrvatsku).

Pročitao sam zadnjih 20ak stranica i vidim da se najviše hvale LG G2 (koji je van budzeta) i Asus Zenfone. Da li postoji još neki osim Zena koji bi se uklopio u ovo šta tražim i bio best buy u tom rangu?

Molio bi također ako mi može netko dati link od najmanje cijene Zenfone-a.. U čemu je razlika ako naručim preko Njuškala ili preko nekog webshopa?

Pošto su ti bitni kamera i baterija, ja bi ti preporučio da zaobiđeš taj zenphone, jer baš su mu to najslabije točke.

Kamera mu je najblaže rečeno smeće, imaš dosta recenzija po netu pa slobodno čitaj.

Baterija isto tako, kud je neizmjenjiva još je i loša, računaj najviše 3 sata upaljenog ekrana, a to je stvarno premalo.

Taj mobitel također ima i problema s ekranom koji je pretaman pa moraš držati osvjetljenje na max., a to tek vuče bateriju.

Moj savjet je ovo: https://www.alzashop.com/samsung-galaxy-siii-neo-gt-i9301i-blue-d1967574.htm

Amoled ekran, dobra baterija koja je i zamjenjiva pa možeš nakon godinu-dvije ubaciti recimo Onyx bateriju koje su bolje od originalnih Samsung.

Kamera mu je također puno bolja nego na tom Asusu.

Također je i ovo odličan izbor: https://www.alzashop.com/sony-xperia-m2-d2303-white-d1533348.htm

Sony i Samsung su u svakom slučaju sigurnije kupovine.

P.S. Jamstvo možeš ostvariti u HR.

Poz

13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Ne obaziri se na ovog trolla - butthurt je što je kupio smeće s3 Neo koje više update-a neće vidjet, koji nema ništa bolju bateriju od zenfone-a, 2100 mAh (isti kapactitet ko i kod s3 neo), tako da pusti ga neka prica.

Ako moze neka pokrjepi dokazima svoje tvrdnje ali eto opet nista. O čemu ti pričaš da je ekran pretaman? Pa bit Samsungovog AMOLEDA je da daje prejake boje, presvjetao ekran i duboke crne boje, niti jedno od toga nije vjerno stvarni bojama niti pruza realan prikaz boja itd. AMOLED je sam po sebi svjetliji, no eto kažem opet ne prikazuje boje realno, one su nerealne i pretjerane - pogledaj 1000 reviewa po internetu i svugdje ćeš to vidjet i čut.

Od techradara Zenfonova je kamera dobila ocjenu 4/5, isto tako i na techpp, foneareni itd.

Baterija drži dosta na zenfone-u pošto on ima svoj power saver koji štedi puno baterije te mobitel izdrži dan bez problema.

I da Samsung s3 Neo je slabiji od zenfone-a - Intel atom ga u antuntu pere 3-4 tisuce, a u svakodnevnom radu sa mobitel i osjetiš koliko je fluidniji zenfone od Neo-a, + Neo ima pola gige rama manje + neće dobivat update-ove. 
Ne obaziri se jednostavno, dečko je potrošio ilju i pol kuna i shvatio da mu je krivo što je uzeo Neo, već na 2 stranice trolla ekipu... Ne preporuča ekipa bzvz zenfone...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 18:15 (molnyi).
14 godina
protjeran

Sve što sam rekao za ekran, bateriju i kameru na Asusu je rečeno i ovdje:

Kamera očaj, ekran pretaman, a baterija 3 sata SOT.

I nemojte me kvotati sa svojim glupostima, čovjek je tražio savjet, ja sam mu dao svoj (tome i služi tema) i to je to, kome se ne sviđa - šetnja.

Imate temu o tom Asusu pa ga tamo uzdižite u nebesa, ovdje se piše objektivno.

@marijanooo: kako rekoh, pošto su ti kamera i baterija važne stavke, zaobiđi ovaj asus, sve ti je gore u videu rečeno.

0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li ti razumiješ engleski? Reko je da je to daleko od lošeg displeja, malo je zatamnjeniji ZA NJEGOV UKUS ali taj review je sniman kad je mobitel bio na Android verziji 4.3 - te je friško izašao iz tvornice. Da li ti shvaćaš da su do sada popravljeni takvi bugovi, npr. brightness? Camera stability, performance issues, mnogo više aplikacija je optimizirano za taj procesor, pošto je na tržištu do tada bilo samo mtk i snap procesori. Kako možeš reć da jedan s3 neo duže izdrži od njega kad ima agresivniji ekran nego zenfone, više bloatwera upaljenog te pri tome ima isti kapacitet baterije, držat će najmanje isto koliko i tvoj s3 neo, a to je znači: ako ga puno koristiš - držat će od jutra do navečer i punit ćeš ga, ako manje onda i do dva dana bez punjenja. Tvoje tvrdnje ne drže vodu.

- njemu npr. baterija izdržala kroz cijeli dan, još je sutra imao oko 30% i to na malo jačem modelu. Još sad kad dođe android 5.0 na njega (onaj o kojem ti možeš samo sanjat na Neo-u) bit će mobitel još 10x bolji nego Neo

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 18:33 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Brightness nije bug koji se može popraviti softverom, ekran je takav kakav je.

Ako su nešto popravili onda su to bugovi koji se također spominju u videu da nekada ne želi ući ili izaći iz određenih aplikacija, to se isto spominje u recenziji, barem se nadam da su popravili...

S3 meni drži 4-4:30 SOT, mislim da je to sasvim ok i dotični telefon uopće nema bloatware, nije to bivši S3.

Možemo se složiti da je asus dobar telefon i jedan od bestbuy modela jer puno nudi, a ne košta puno, ali njegova najveća prednost je u hardverskoj snazi, a ne u kameri i bateriji.

Zato i kažem da to nije ono što čovjeku treba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 18:32 (bill_jobs).

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Brightness nije bug koji se može popraviti softverom, ekran je takav kakav je.

Ako su nešto popravili onda su to bugovi koji se također spominju u videu da nekada ne želi ući ili izaći iz određenih aplikacija, to se isto spominje u recenziji, barem se nadam da su popravili...

S3 meni drži 4-4:30 SOT, mislim da je to sasvim ok i dotični telefon uopće nema bloatware, nije to bivši S3.

Možemo se složiti da je asus dobar telefon i jedan od bestbuy modela jer puno nudi, a ne košta puno, ali njegova najveća prednost je u hardverskoj snazi, a ne u kameri i bateriji.

Zato i kažem da to nije ono što čovjeku treba.

Zašto onda svi preporučuju Zenfone na ovom forumu ako je tako loš mobitel? Po tvome onda nema ništa, gasi se za 2 sata, nemože sliku okinut a da izgleda normalno, za šta onad služi? Za imat ga u džepu?
Pa šta misliš koliko dobiješ na Zenfoneu ? Isto ako ne i bolje SOT. Pa po ovom tvom review-u on nema ni hadrversku snagu jer se u puno aplikacija muči, što u stvarnosti uopće nije istina. Tada aplikacije uopće nisu bile optimizirane... 
Btw. Neo nema gorilla glass

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 18:43 (molnyi).
14 godina
protjeran
molnyi kaže...

Zašto onda svi preporučuju Zenfone na ovom forumu ako je tako loš mobitel? Po tvome onda nema ništa, gasi se za 2 sata, nemože sliku okinut a da izgleda normalno, za šta onad služi? Za imat ga u džepu?
Pa šta misliš koliko dobiješ na Zenfoneu ? Isto ako ne i bolje SOT. Pa po ovom tvom review-u on nema ni hadrversku snagu jer se u puno aplikacija muči, što u stvarnosti uopće nije istina. Tada aplikacije uopće nisu bile optimizirane... 

Daleko od toga da je loš, ali ne možeš gledati samo specs. na papiru, treba gledati kako je to u praksi i za što će se koristiti određeni mobitel.

Ako netko želi izdvojiti 150-200 eura za telefon i primarne su mu stvari kamera i baterija, onda treba gledati koji je najbolji u tom segmentu, a ne svakom čovjeku preporučivat isti telefon.

S3 neo je slabiji hardverski od Asusa ali ima dugotrajniju bateriju (izmjenjivu) i za dvije klase bolju kameru.

Tu u budžet upada i onaj Sony M2 koji ima jaču bateriju i od Asusa i od S3, a bogami i kamera mu je najbolja.

Pa sad nek svatko bira što mu paše.

13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Da, ali da li netko gleda na to da je Zenfone 5 sveukupno puno bolji telefon od Nea? Kamera uopće ne kaska za s3 neo - LINK, mislim da slike govore za sebe. Kako opet možeš tvridit da je baterija lošija kad sam ti dao dokaz da nije ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 18:50 (molnyi).
17 godina
ivanoman kaže... 
Da, to je najbolja ponuda u Hrvatskoj za taj mobitel a mobitel je odl. No ako idemo do 2000kn kupi LG G2 

hvala na odg

daj mi samo reci posto sam rekao samo ducani - da li si mozda krivo skuzio onda,ali di se omgu naci za 2000 lg? ja nasao za 2500 (nista lose samo me zanima mozda ja nisam nasao)

i jedino usporedba izmedu ta dva - rezlika u kameri i lg nema sd karticu - koja je isto malo bitna, pa osim toga nesto jos bitnije drukcije da se napomene ili ?

btw kolko vidio asus dobiva lollipop sad u 5-6 mjesecu ? - zaboravih da ne trazim/guglam sad

hvala jos jenput - nista lose nisam mislio sa komentarima, samo me zanima

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 19:40 (cropunk).
13 godina
bill_jobs kaže...
molnyi kaže...

Daleko od toga da je loš, ali ne možeš gledati samo specs. na papiru, treba gledati kako je to u praksi i za što će se koristiti određeni mobitel.

Ako netko želi izdvojiti 150-200 eura za telefon i primarne su mu stvari kamera i baterija, onda treba gledati koji je najbolji u tom segmentu, a ne svakom čovjeku preporučivat isti telefon.

S3 neo je slabiji hardverski od Asusa ali ima dugotrajniju bateriju (izmjenjivu) i za dvije klase bolju kameru.

Tu u budžet upada i onaj Sony M2 koji ima jaču bateriju i od Asusa i od S3, a bogami i kamera mu je najbolja.

Pa sad nek svatko bira što mu paše.

Pa baš će se u praksi Asus pokazati kao bolji uređaj, zapravo, izdominirati će...

Isto, Samsungova baterija teško da je dugotrajnija...

A reći da je Samsungova kamera za dvije klase bolja je smiješno i nezrelo.

12 godina
neaktivan
cropunk kaže...
ivanoman kaže... 

hvala na odg

daj mi samo reci posto sam rekao samo ducani - da li si mozda krivo skuzio onda,ali di se omgu naci za 2000 lg? ja nasao za 2500 (nista lose samo me zanima mozda ja nisam nasao)

i jedino usporedba izmedu ta dva - rezlika u kameri i lg nema sd karticu - koja je isto malo bitna, pa osim toga nesto jos bitnije drukcije da se napomene ili ?

btw kolko vidio asus dobiva lollipop sad u 5-6 mjesecu ? - zaboravih da ne trazim/guglam sad

hvala jos jenput - nista lose nisam mislio sa komentarima, samo me zanima

Vjerovatno ima neka firma na njuškalu koja prodaje slobodne uređaje po manjoj cijeni, sad baš nemam vremena al večeras ti možda nađem LG G2 da dolazi s računom, SD kartica nije toliko bitna jer imas modele od 16-32GB a to je sasvim dovoljno, kamera u G2 je bolja, i da Asus dobiva lolipop podrsku u 5-6 mjesec najvjerovatnije, inače slobodno pucaj s pitanjima, zato sam i ovdje 

17 godina

ma racun nije uopce pitanje vec bi trebao ici na rate,zbog toga jedino :/ (naravno garancija isto jer danas  se uvjek lako nest moze pokvarit ) - ajd mozda bi momgli nes za cash ali tesko/prvenstveno na rate...

ma gledali smo to za sd, pa za osobu koju ispitujem sve ovo, brine da joj ne bi bilo dosta,jer dosta toga ima snima i tak to...

a osim te kamere ne vidim drugo da je bitnije/bolje ? jedino ne znam koji ce imati duzu podrsku sa apjdetovima - jer za sad stvarno nam se asus cini kao najbolje prilika za te novce a nudi dosta - a cini se na dosta duzi period...

aj hvala ti na trudu :)

edit*

i procesor isto razlika - ali u to se definitivno ne kuzim, kolko je velka ta razlika i bitna

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 20:19 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nazalost, ovi na racun koliko vidim su po 2500 kn, dok su ovi bez rata 2000-2100 :/

Mozda ovako nešto? LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 20:51 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice