Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.586
|
čitano: 13.097.196
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Listam malo po njuškalu i naletim na Optimus 4X za 1000kn.

U oglasu piše da je nov, samo upaljen i da ima ovjereno jamstvo i sve šta ide.

Za nekog tko uzima mobitel, a ne misli potrošit puno love, ovo je odlična ponuda.

Naravno, samo treba provjerit, dal je sve kako spada i kako je navedeno u oglasu.

Također, prije kupovine, valjalo bi uživo vidjet mobitel i na licu mjesta sve provjerit.

Čisto da ne bi bio kakav zajeb.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zabranjeniples kaže...

Listam malo po njuškalu i naletim na Optimus 4X za 1000kn.

U oglasu piše da je nov, samo upaljen i da ima ovjereno jamstvo i sve šta ide.

Za nekog tko uzima mobitel, a ne misli potrošit puno love, ovo je odlična ponuda.

Naravno, samo treba provjerit, dal je sve kako spada i kako je navedeno u oglasu.

Također, prije kupovine, valjalo bi uživo vidjet mobitel i na licu mjesta sve provjerit.

Čisto da ne bi bio kakav zajeb.

Vjerujem da je neki zajeb

16 godina

Vjerojatno pisana garancija na nekom zensko ime i neku tvrtku usred livade,bjezati od toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lovvro kaže...

doky01akablava kaže...

Za ekipu koja traži prijedlog za soma kuna, a nalazi se u ZG, svakako vrijedi provjerit.

Ukoliko nije zajeb, bolje od toga ne mogu nać.

15 godina
pogledaj mu ostale oglase... trazi 1700 kn za bijeli iPhone 4s 32 gb... ili ga je stislo sa svih strana ili mulja
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam, vidjet ču u ponedeljak, ako i dalje bude na oglasu, odletit ću vidjeti o čemu se radi {#}

Tražim neki mobitel da ima dobar ekran, a da nije velik. Ovaj se barem jednim djelom uklapa, ako bude ovbakva cijena, preživjet ću velik ekran {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kontaktirao sam sad čovjeka na mail, čisto interesa radi.

Zatražio sam sve podatke i slike papira.

Čovjek mi je odgovorio da ima i račun i jamstvo.

Tražio sam sad da poslika sve i pošalje, ali ne vidim razlog zašto bi me muljao.

Uostalom, šta je toliko teško kontaktirat čovjeka, nać se s njim i sve pogledat i provjerit uživo?

Osobno, da sad kupujem mobitel i po toj cijeni, odmah bi to napravio.

Umjesto da se gunđa bzv. po forumu, kako je to prevara i sl, dosad ste već mogli provjerit o čemu se radi.

Ako je zajeb preskočite, ako nije prst u uvo i voila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam znao naletit na kinesko/tajvanske i sl. kopije skupih mobitela koji se prodaju za smjesne pare pa je mozda i ovo takav slucaj! Treba biti jako oprezan!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav ljudi !

Namjeravam kupiti novi smarthpone do 1000 kn.

Nisam neki zahtjevan korisnik i zamijenio bih svoj stari Samsung s5620 Monte.

Ovaj u Konzumu mi se svidio: http://online.konzum.hr/products/60079146/multiphone-prestigio-4040-duo

Što vi mislite o njemu ? Je li bolji od Samsung Monte-a ?

Košta 1000 kn,a  imam popust i mogu ga kupiti za 900 kn.

U kojem je rangu s mobitelima poznatijih marki ?

Je li ga se isplati kupiti ?

Hvala unaprijed !

Neki dan sam kupio Huaweii Y300,mobitel je bomba.

Mogu reči da je u rangu Optimusa 2X kojeg sam imao.

Na tvojem mjestu nebi kupovao te "prestigio" pap-ove,isprobao sam sve od najjeftinijeg pa do najskupljeg i niti jedan mi se nesviđa.

Chipseti su im slabi a i kvaliteta izrade nije najbolja,također i debeli su dosta.

Preporuka ti je Huaweii y300

Eto moje osobno mišljenje :) 

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
pogledaj mu ostale oglase... trazi 1700 kn za bijeli iPhone 4s 32 gb... ili ga je stislo sa svih strana ili mulja

Za te novce nerijetko uleti rabljeni HTC One X, tako da cijena uopće nije mala. Dapače, previsoka kad uspoređuješ htc one x i iphone 4S

15 godina

nebitno kakav mobitel nades za te novce kad taj iphone drzi prosjecnu cijenu 2200

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

nebitno kakav mobitel nades za te novce kad taj iphone drzi prosjecnu cijenu 2200

Bili ti na njegvom mjestu dao 1700 za iphone 4s ili za HOX-a?

Mislim da je odgovor jasan..

I4S     Vs      HOX

3,5" LED vs 4.7" IPS 2

512mb  vs 1gb rama

Dual core cortex a9 vs quad core cortex a9 

1432mAh  vs 1800mAh

Istina je da je i4s ima lakši OS no HOX je ipak kompletno bolji mobitel,pogotovo jer dolazi 4.2.2 sa sense 5 za njega a i Android 4.3(koji još nije izašao) je obečan.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
16 godina
RaZ0R9111 kaže...
domac5 kaže...

I4S     Vs      HOX

3,5" LED vs 4.7" IPS 2

512mb  vs 1gb rama

1432mAh  vs 1800mAh

Istina je da je i4s ima lakši OS no HOX je ipak kompletno bolji mobitel,pogotovo jer dolazi 4.2.2 sa sense 5 za njega a i Android 4.3(koji još nije izašao) je obečan.

sa hardverske strane možete uspoređivati samo ekrane ali ovo ostalo stvarno nema smisla. ios je puno kvalitetniji operativni sustav od androida i puno bolje iskorištava hardver tako da tu svaka priča staje.

Potpis!
14 godina
iPhone 4s takoder ima ips ekran.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
14 godina

ima li netko ovdje iz pule da mi provjeri jedan mob, naime radi se o xperiji ray, nek se javi u PM

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...
domac5 kaže...

I4S     Vs      HOX

3,5" LED vs 4.7" IPS 2

512mb  vs 1gb rama

1432mAh  vs 1800mAh

sta ti vrijede te 4 jezgre i 1 gb rama kad udes u aplikaciju ona steka jer je lose napravljena ili joj treba pola minute da ude u nju... aplikacija ima dosta ali kad su ih radili to ko da su imali 2 promila alkohola u krvi tak da kad radis na androidu pa na iOs-u poslije iOs-a ostane onaj wow efekt dok ja evo jos uvijek na androidu psujem kad radim kolko je to neoptimizirano i puno sitnih bugova

sta mi spominjes 1800 mAh bateriju kad na oba mobitela baterija traje jedan dan s normalnim koristenjem... htc ima ekran od 4,7" i a iphone 3,5" tako da bi baterija cak trebala ic na stranu iphone-a

14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

sta ti vrijede te 4 jezgre i 1 gb rama kad udes u aplikaciju ona steka jer je lose napravljena ili joj treba pola minute da ude u nju... aplikacija ima dosta ali kad su ih radili to ko da su imali 2 promila alkohola u krvi tak da kad radis na androidu pa na iOs-u poslije iOs-a ostane onaj wow efekt dok ja evo jos uvijek na androidu psujem kad radim kolko je to neoptimizirano i puno sitnih bugova

sta mi spominjes 1800 mAh bateriju kad na oba mobitela baterija traje jedan dan s normalnim koristenjem... htc ima ekran od 4,7" i a iphone 3,5" tako da bi baterija cak trebala ic na stranu iphone-a

Vidiš skroz čudno. Meni na androidu sve aplikacije koje koristim i igre/aplikacije koje sam probavao iz znatiželje rade najnormalnije. Sustav također brz fluidan i intuitivan. Očito sam među onim sretnicima što su naletili na trijezne developere. Zapeli ste s tim ios over android no matter what hardver u 2010.oj. Upotrijebite zdrav razum i pročitajte recenzije eksperata pa ćete vidjeti ko po čemu za kim nedostaje. Zbog glupih komentara svaka stranica ove teme ima pola komentara ios vs android. Otvorite si temu ios vs android pa tamo širite dezinformacije neupućenima. Ja da sam neupućen i uzmem iphone 4S, pa da sutradan vidim što sve frend koji je za manje novaca uzeo hox može sa svojim mobitelom. Pa, popi*dio bi.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
Ma briga mene za eksperte i sve, ja sam se sam uvjerio u superiornost ios-a isprobavsi oba. I sto bi to mogao na hox tako specijalno :O ?
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
15 godina
cecenac kaže...
domac5 kaže...
Vidiš skroz čudno. Meni na androidu sve aplikacije koje koristim i igre/aplikacije koje sam probavao iz znatiželje rade najnormalnije. Sustav također brz fluidan i intuitivan. Očito sam među onim sretnicima što su naletili na trijezne developere. Zapeli ste s tim ios over android no matter what hardver u 2010.oj. Upotrijebite zdrav razum i pročitajte recenzije eksperata pa ćete vidjeti ko po čemu za kim nedostaje. Zbog glupih komentara svaka stranica ove teme ima pola komentara ios vs android. Otvorite si temu ios vs android pa tamo širite dezinformacije neupućenima. Ja da sam neupućen i uzmem iphone 4S, pa da sutradan vidim što sve frend koji je za manje novaca uzeo hox može sa svojim mobitelom. Pa, popi*dio bi.

zbilja? cak i facebook aplikacija? vidi svaki dan koristim facebook i 24 sata...i nekim cudom bas te dvije ne rade kako bi trebale...prije sam koristio operu mobile i s ovim novim updateom to je katastrofa...a ova stara verzija dosta sporo ucitava web stranice naspram ostalih preglednika na web kitu tako da sam malo razoracan u to sve...

ovo drugo, vecina ljudi koristi mobitel za surfanje i facebook...bas ce netko prebacivat pjesme preko nekog airdroida, prebacivat programe na tv-u preko mobitela i sta ja znam sta sve ne...ja trazim ono osnovno od svog mobitela a izgleda da to ne mogu dobit al bitno da mogu upravljat internacionalnim svemirskim postajama preko mobitela s androidom pas mater kompliciranu

palite se na komponente...sumnjam da bi ista lose rekli o iProizvodima da su u njima 4 jezgre i ostala sranja ko u androidima a oni sa duplo slabijim hardverom rade brze i bolje...probao sam sve, od romova baziranih na stocku preko cyanogen moda(koji mi je tako ruzan a nijedan koristan feature) i evo sad koristim MIUI koji mi je najbolji od svih tih skupa

15 godina
Ezio kaže...

sa hardverske strane možete uspoređivati samo ekrane ali ovo ostalo stvarno nema smisla. ios je puno kvalitetniji operativni sustav od androida i puno bolje iskorištava hardver tako da tu svaka priča staje.

stvarno. usporedbe ovoga tipa mu dođu ko da recimo uspoređujemo golfa 7 1.2 i daciju logan karavan 1.6

dacija ima VEĆE brojeve, kaj ne?

16 godina
cecenac kaže...
domac5 kaže...

Vidiš skroz čudno. Meni na androidu sve aplikacije koje koristim i igre/aplikacije koje sam probavao iz znatiželje rade najnormalnije. Sustav također brz fluidan i intuitivan. Očito sam među onim sretnicima što su naletili na trijezne developere. Zapeli ste s tim ios over android no matter what hardver u 2010.oj. Upotrijebite zdrav razum i pročitajte recenzije eksperata pa ćete vidjeti ko po čemu za kim nedostaje. Zbog glupih komentara svaka stranica ove teme ima pola komentara ios vs android. Otvorite si temu ios vs android pa tamo širite dezinformacije neupućenima.

upravo ti dezinformiraš neupućene. samo neupućen čovjek može misliti da je neki android mobitel bolji od iphonea zato sto ima vise mhz i ram-a. i onda taj dođe tu , pročita tvoju dezinformaciju i ode kupiti lošiji mob.

okani se tog ios hejta pa ćeš možda biti objektivan.

Potpis!
14 godina
neaktivan

Ide li u mobitel kupljen od t-mobile u Njemačkoj kartica od t-mobile HR? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sta mislite u vezi HTC One SV ?

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
domac5 kaže...
cecenac kaže...
domac5 kaže...

zbilja? cak i facebook aplikacija? vidi svaki dan koristim facebook i 24 sata...i nekim cudom bas te dvije ne rade kako bi trebale...prije sam koristio operu mobile i s ovim novim updateom to je katastrofa...a ova stara verzija dosta sporo ucitava web stranice naspram ostalih preglednika na web kitu tako da sam malo razoracan u to sve...

ovo drugo, vecina ljudi koristi mobitel za surfanje i facebook...bas ce netko prebacivat pjesme preko nekog airdroida, prebacivat programe na tv-u preko mobitela i sta ja znam sta sve ne...ja trazim ono osnovno od svog mobitela a izgleda da to ne mogu dobit al bitno da mogu upravljat internacionalnim svemirskim postajama preko mobitela s androidom pas mater kompliciranu

palite se na komponente...sumnjam da bi ista lose rekli o iProizvodima da su u njima 4 jezgre i ostala sranja ko u androidima a oni sa duplo slabijim hardverom rade brze i bolje...probao sam sve, od romova baziranih na stocku preko cyanogen moda(koji mi je tako ruzan a nijedan koristan feature) i evo sad koristim MIUI koji mi je najbolji od svih tih skupa

Prijatelju, mislim da je problem u tome što jednostavno imaš loš mobitel, a ne samo u tim aplikacijama.

Da se razumijemo, FB aplikacija je smeće (iako su je u zadnje vrijeme poboljšali jer na mom mobitelu radi odlično), a 24sata isto tako. Ne možeš na račun dvije aplikacije suditi o nekom OS-u. 24 sata web stranica je očajno napravljana, meni komp. bloka na 10ak sekundi ako je idem otvarati (koristim Operu na desktopu) tako da mogu misliti kakav posao rade s appom.

Evo moje iskustvo, prošao sam dosta različitih androida (Xperia mini, miro, U, P; HTC Hero, Wildfire S, Desire, Rhyme, Evo 3D, One X; Galaxy S, S3) i trenutno koristim One X, a imao sam priliku i vidjeti kako svoje zadaće obavljaju iPhone 3GS i 4S pa mislim da sam relevantan da napišem svoje mišljenje.

Nastojim biti maksimalno objektivan jer mi je gadljiv fanboyizam općenito, kako ljudi koji obožavaju Apple, Samsung, HTC itd, tako i oni koji s druge strane hejtaju neku od navedenih firmi.

Za početak da kažem, iOS je definitivno bolje "ispeglan" sustav i potrebno mu je manje resursa za rad u usporedbi s nekim uređajem kojeg pokreće Android. Ali ipak postoji neka granica gdje ta fluidnost iPhonea poklekne kada ga se uspoređuje s Android flagshipovima. Također, iOS je ograničen i itekako ima svojih mana naspram otvorenog Androida, i tu ne mislim na root, mijenjanje romova itd jer to prosječan korisnik ne radi. U tom slučaju se može spominjati i JB, ali bolje ne jer to većini naših korisnicima služi samo za skidanje piratskih appova, a ne da bi povećali mogućnosti svojeg mobitela. Ponavljam većini, jer svako pravilo ima svoju iznimku.

Trenutno koristim One X i napravio bih jednu usporedbu s iPhonem 4S. Ne znam koje uređaje koristite vi koji se žalite na Android, ali One X je munjevito brz, bilo da se radi o scrollanju kroz appove, web preglednik ili otvaranje appova. Jedina mana koju bih mu dao je što s ramom raspolaže na čudan način da uvijek ostavlja 200MB slobodno tako da se ne može iskusiti pravi multitasking, barem kako bih ja to htio. Mislim da bi s 1.5-2GB rama to bilo idealno. Još jedan element koji koristim kada uspoređujem fluidnost jest da instaliram app iLauncher koji simulira iOS-ov launcher i tada One X ne pokazuje nikakvo trzanje, što se zna dogoditi kada scrollam kroz Sense homescreenove. S druge strane, iPhone 4S je brutalno fluidan i bolje mu traje baterija, ali mora se ipak istaknuti da je OS vidno jednostavniji i ograničeniji od androida. Kada bih uspoređivao, rekao bih da su iPhone 4S i One X po svemu ekvivalentni ako gledamo performanse, s tim da svaki ima svojih prednosti: 1X veći i malo ljepši ekran i otvoreniji sustav, a iP4S premium dizajn, bateriju i jednostavnost. Za onoga tko ne primjećuje nedostatke iOS-a i 3,5" mu je dovoljno je iPhone, a za onoga tko želi veći ekran i više slobode je HTC One X, a tako vrijedi i za druge slične uređaje.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
protjeran

Može savjet novog mobitela do nekih 2000kn.. poželjan velik ekran i solidna kamera

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

novi il polovni ,ako je novi onda alcatel idol u tele2 ako polovni onda lg 4x ili one x

14 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Ide li u mobitel kupljen od t-mobile u Njemačkoj kartica od t-mobile HR? 

Ne. Morat ćeš ga otključati ili dekodirati prije toga.

VILLA18900 kaže...
Bulldozer kaže...

novi il polovni ,ako je novi onda alcatel idol u tele2 ako polovni onda lg 4x ili one x

Idol kojeg nude u Tele2 je sigle-SIM inačica s ukupno 4 GB interne memorije (nije sva user available!) + microSD card.

Postoji i dual-SIM inačica Idola s 13 GB interne memeorije korisniku na raspolaganju, ali bez micro CD card utora (umjesto njega tu je za drugi SIM).

15 godina
neaktivan

Za sve koji se promišljaju između S3 i HoX :) 

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=39896471&postcount=17673

Realan i mjerodavan post.

HoX na JB leti..

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako naručim iphone iz apple store UK, koliko koštaju dodati tipa poštarina?Hvala:)

EDIT: Kak to da je u britanskom storeu za 1000 kn skuplji nego americki? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 2:08 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Diplomirani pješak kaže...

Ako naručim iphone iz apple store UK, koliko koštaju dodati tipa poštarina?Hvala:)

EDIT: Kak to da je u britanskom storeu za 1000 kn skuplji nego americki? 

Jednostavno uzmi s njuskala nov zapakiran s garancijom i racunom nekog od operatera.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice