Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.503
|
čitano: 13.016.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Yovitssa kaže...

Pozdrav!

Koji mobitel do 4.7" dijagonale da kupim?!?

Hvala!

Kolko novaca misliš izdvojit ?

14 godina
zabranjeniples kaže...
Yovitssa kaže...

Pozdrav!

Koji mobitel do 4.7" dijagonale da kupim?!?

Hvala!

Kolko novaca misliš izdvojit ?

2500 do 3000 kn

Ako se za par kn više ili dobije puuno bolji mob nema veze...

Skroz sam van događanja oko mobitela pa zato pitam, a iphone mi počeo kašljucati, mislim da je vrijeme da ga zamijenim...

Zapela mi za oko ova nova xperia z, ali mislim da mi je 5" ekran malo previše...

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
16 godina
Yovitssa kaže...

Zapela mi za oko ova nova xperia z, ali mislim da mi je 5" ekran malo previše...

Onda misliš uzet neku preplatu ili ?

14 godina
zabranjeniples kaže...
Yovitssa kaže...

Onda misliš uzet neku preplatu ili ?

Ne bih više pretplatu, imam još par mjeseci pa bih na bonove... Na pretplati me dosad (u T-mobile-u) držalo samo to što uz zamjenu bodova i produljenje ugovora dobijem uređaj jako povoljno... Ali sad pošto uređaji više i nisu tako povoljni odlučio sam da odem na simpu ili bonbon.

Xperia z vidim da je na njuškalu oko 3900 kn, ali negdje sam pročitao da će cijena pasti pa sam mislio pročekati, ali kažem, 5" ekran mi se čini malo previše...

16 godina
Yovitssa kaže...

Ne bih više pretplatu, imam još par mjeseci pa bih na bonove... Na pretplati me dosad (u T-mobile-u) držalo samo to što uz zamjenu bodova i produljenje ugovora dobijem uređaj jako povoljno... Ali sad pošto uređaji više i nisu tako povoljni odlučio sam da odem na simpu ili bonbon.

Xperia z vidim da je na njuškalu oko 3900 kn, ali negdje sam pročitao da će cijena pasti pa sam mislio pročekati, ali kažem, 5" ekran mi se čini malo previše...

Da, zato sam i pitao, jer mi nije jasno kako xperia z u tom cjenovnom rangu {#}.

Za 2400-2500 se bez beda nađe novi htc one x s računom i garancijom.

One x+ je isto tu, ali ne znam kakva je razlika u cijeni (nešto bolji od običnog hox-a (baterija, procesor dignut na 1,7ghz umjesto na 1,5ghz)).

Nešto skuplji je s3, dok je s3 I9305 (2gb rama što je dobro) cjenovno nešto iznad 3000kn. Osobno bi uzimao ovaj sa 2gb, kad bi uzimao s3.

Do 3000kn se da nać i lg nexus 4 (2gb rama što je dobro i softver direkt od google-a što je dobro).

Tu je i LG optimus 4x, koji se da nać novi za cca 2000kn. 

Uglavnom, evo ankete, pa nek ljudi odluče.

Osobno najviše preferiram samsung, a trenutno sam na one-x.

IMHO, I9305 ne vrijedi 1000kn više od hox-a, iako je bolji izbor.

Koliko S3 vrijedi više, u to neču ulazit (imao sam i njega između ostalih), da ne bi započeo kakav rat.

Nexus mi se ne sviđa zbog nekih sitnica, ali to je samo moj ukus. 

Na kraju krajeva, morat češ i osjetit mobitel u rucu, pa najbolje negdje pogledaj.

Ovdje smo se bazirali na 4,7'' ekran.

3 LG Nexus 4
9 Samsung Galaxy S3 I9300
12 HTC One X
1 LG Optimus 4X
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 12:34 (zabranjeniples).
14 godina
zabranjeniples kaže...
Yovitssa kaže...

Hvala ti puno na detaljnoj analizi! {#}

Meni je nexus isto zapeo za oko, pikirao sam dugo nexus 7 tablet (na kraju sam iPad uzeo zbog 10" dijagonale), ali nekak mi ovaj nexus 4 izgleda jeftino i ono staklo otraga bojim se da ne popuca ili nešto...

Također, vido sam da svi hvale ovu Xperiu z, a što je sa slabijim  modelima (T i S modeli)?

16 godina
Yovitssa kaže...

Hvala ti puno na detaljnoj analizi! {#}

Meni je nexus isto zapeo za oko, pikirao sam dugo nexus 7 tablet (na kraju sam iPad uzeo zbog 10" dijagonale), ali nekak mi ovaj nexus 4 izgleda jeftino i ono staklo otraga bojim se da ne popuca ili nešto...

Također, vido sam da svi hvale ovu Xperiu z, a što je sa slabijim  modelima (T i S modeli)?

Nije nexus 4 jeftin niti loše izgleda, opet IMHO.

Meni se recimo ne sviđa, što na stock-u gubi dio ekrana na one kratice na dnu i još neke sitnice (sve kažem iz pogledano reviewa, nisam ga koristio).

Inače, 2gb bi itekako mogla bit prednost, dok je os također prednost. Samo ne znam koliko bi razlika u cijeni to mogla poremetit.

Xperia T i S nisu više 4.7'' ekran, a kolko su isplative ne znam.

Ako gledamo da za 2400-2500 imaš novog/zapakiranog/račun/garancija hox-a, onda vidi.

Jedino ako su cjenovno poprilično ispod.

I sam sam gledao xperiu s, ali samo da je oko 1800 max 2000kn.

Onda opet, tu dolazi optimus 4X.

Ne znam zaista, teška odluka.

Ali ako misliš dat od 2500-3000kn i da je android, moj bi izbor bio ili One X ili S3.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 12:46 (zabranjeniples).
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ako  je  nekome  skupo  dati 2298.00  kuna  za  Xperia  Z  na  pretplatu  Extra+  M,  a  uz  trajni  nalog 2098.00  kuna,  pa  još  kupljeno  putem  WEB-a, - 600.00  kuna  što  izlazi  konačno 1498.00  kuna,  e  onda  ga  je8i!!!!

I još trenutno davaju za 1.00 kunu do kraja mjeseca lipnja MAX TV TO GO, osnovni paket, pa kudaćeš bolju ponudu, nu zajec?!?!

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

problem je što vrijeme ide a xperia S nikako da padne sa cijenom. Svatko tko spominje riječ NOVO, kaže 2200 kuna. Što je malo previše za telefon star već godinu dana.

magistar prava
16 godina
ATJLučko kaže...

Ako  je  nekome  skupo  dati 2298.00  kuna  za  Xperia  Z  na  pretplatu  Extra+  M,  a  uz  trajni  nalog 2098.00  kuna,  pa  još  kupljeno  putem  WEB-a, - 600.00  kuna što  izlazi  konačno 1498.00  kuna,  e  onda  ga  je8i!!!!

I još trenutno davaju za 1.00 kunu do kraja mjeseca lipnja MAX TV TO GO, osnovni paket, pa kudaćeš bolju ponudu, nu zajec?!?!

Jbg, nije svakom u interesu bit na ugovornoj obavezi, bez obzira koliko to nekom bilo povoljno.

17 godina

meni TOTAL M i nije neka povoljna tarifa... Po meni je Total S vrhunac na što bi pristao. (+popust za mlade), a dati u kešu ili na rate preko tarifa 5+ soma kuna za mobitel je ludo i zanimljivo s obzirom da ljudi općenito ne rade i da su male plaće.

Sada trošim 300 kuna na godinu sa Simpa Bonove. A ovdje pričamo o ciframa koje se plaćaju mjesečno :-D

Druga stvar je dobar PC i internetska veza...

magistar prava
13 godina
tomicaJBT kaže...
Abalo kaže...

Suzio se izbor..

Privlači me kod Iphone jedino trajanje baterije i činjenica da dosad nisam imao Iphone, ali opet čini mi se malo 16GB i tu mi podilazi Xperia S.
One X je ipak minimalno jedno koplje iznad ovo dvoje i samo je pitanje isplati li se dat 500kn više, prednost je da će duže biti u vrhu nego ova dva, poslije kod prodavanja će se moći uhvatiti bolja cijena od ova dva i onda se neće vjerojatno činiti bitnom sad ova razlika od 500kn...

uzmi iPhone (no fanboy!) , cijena je ok, a mob rastura u svakom pogledu i appovi su ti optimiziraniji na iPhone-u nego na bilo kojem Androidu (npr. igru Wild Blood možeš na iP4s-u igrat fluidno dok na One X-u šteka, jer igra ne prepoznaje 5 jezgri na OX-u mego samo jednu) i neće ti bit' malo 16 giga (mada raspolažeš samo sa 13,9) , ja imam još 9,9 gb slobodno na svom a imam 470 pjesama, par appova i puuuno jailbreak tweakova :D

Odlučio sam se na kraju za OneX, ali novi u kutiji i sa 16GB. Pročitao sam negdje da je razlika između novog OneX 16GB naspram OneX 32GB koji je prvi izašao, ali na strani OneX 16GB. Sasvim dosta mi je 16GB. Platio sam ga 2400kn.

16 godina

koji je danas najbolji mobitel do nekih 1200-1300 kn? trebo bih najbolje sto se moze dobit za te pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Huawei g300
14 godina
neaktivan
tomicaJBT kaže...

pa kad one x je powerhouse :D 

ja samo kažem za aplikacije, neke nisu baš optimizirane za android, nebitno o mobitelu

nazad na moje pitanje, na ebayu sam našao sensation xe sa  slušalicama - 260 eura , jel se to isplati? xd

da bolje uzmem s3 mini? 

ne mora biti high end mob, bitno da ima android :D

Ako jos nisi uzeo mobitel, uzmi si HTC XE...Po meni je to među najljepsim uređajima. 

Odlicno mu pristaje, crno/crvena boja, 4.3'' ekran glatko lezi u ruci, 8Mpix camera mu daje jako, cistu i ostru sliku. Odlican proceros 1.5 GHz DUAL Core  Scorpion

Stvarno, ako ga imas priliku uzeti ali novog, jer ja da uzimam takav mobitel, po oglasnicima bih trazio samo koji je nekoristen. Jer taj uređaj je stvarno savrsen. Ja sam sebi sada uzeo Htc 8s jer su ga pogodili sa izgledom, a da ima jos XE u prodaji, definitivno bi njega kupio.

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
17 godina
neaktivan

ekipa jedno možda glupo pitanje, da li je htc 8s u vip-u zaključan na vip ili?

Vi koji ga imate, da su vaši zaključani?

Unaprijed zahvaljujem 

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam samsung galaxy mini 2, tocnije s6500d model i nisam zadovoljan s njim, pa cu dati mob bratu a sebi cu uzeti nesto polovnoga do 1000kn. nasao sam Sonyev Mira, Lg Optimus L7, iPhone 3GS i Samsung Omnia M te HTC 8S. sto vi mislite? treba mi dobra baterija, veci ekran i dosta prostora na njemu za glazbu i za pokoju igru

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 13:23 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ekipa,

šta kupiti?

HTC one X ili Samsung Galaxy S3? HTC je jeftiniji ali ne mnogo lošiji od galaxy-a ali čitam neka loša iskustva sa baterijom i zagrijavanjem telefona! Što biste vi uzeli i zbog čega!?

14 Samsung Galaxy S3
9 HTC One X
http://deridownload.comze.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 12:59 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako već imaš dovoljno za s3 onda ga uzmi, ako nemaš nećeš pogriješiti ni sa one x. :)

De gustibus non est disputandum.
14 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

imam samsung galaxy mini 2, tocnije s6500d model i nisam zadovoljan s njim, pa cu dati mob bratu a sebi cu uzeti nesto polovnoga do 1000kn. nasao sam Sonyev Mira, Lg Optimus L7, iPhone 3GS i Samsung Omnia M te HTC 8S. sto vi mislite? treba mi dobra baterija, veci ekran i dosta prostora na njemu za glazbu i za pokoju igru

HTC 8s- jedino ako si spreman na WP8

ili 

Sony Xperia U

Miro nemoj ni gledati, tako ni 3gs, a ni omniu..to su prastari mobiteli (3gs i omnia).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 13:57 (Karlovac_047).
13 godina
neaktivan

isprobao sam par launchera na mini 2 na shemu wp8, i svidja mi se, onda cu ici na 8s. hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dobar dan,

Zanima me koji je najbolji mobitel, na današnjem tržištu, ovdje u austriji mi ugovor istječe 26.3, pa me zanima koji mobitel uzeti, a znam da se vi u to najbolje razumijete :)
, os nebitan, cijena isto tako nebitna ;) pa molim vas da mi kazete sta cu, jer se bas i ne razumijem u mobitele... Mislio sam se oko iP5, SGS3, XperiaZ, Note2, pa molim vas pomozite mi :))))

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

HTC One {#}

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

isprobao sam par launchera na mini 2 na shemu wp8, i svidja mi se, onda cu ici na 8s. hvala :)

Imas gumbic "Hvala"... {#}

13 godina
neaktivan

Za sad me nekako, najviše privlači iP5 ;) 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Foto95 kaže...

Molim te, nemoj spominjati cijelu rijec od te skracenice {#}

Mislim Apple jesu odlicni uređaji, i iPhone 4/4s su mi najbolji mobiteli od njih, ali iP5 je cisti promasaj, jako mi je ruzan, kako su ga samo prosirili u zrak. Vjeruj mi, pozalit ces i to jako. HTC ONE, ne znam da li je dosao u prodaju u Austriju, ako je, uzmi njega. Jer to je sada među najboljim mobitelima na trzistu, a mislim da je i najbolji cak. Iphone 5 mu nije ni do "koljena!" {#}

13 godina
neaktivan

e da, nije im dosao jos ://  ne znam razmislit cu :)

0 0 hvala 0
16 godina
Foto95 kaže...

Ako ti se sviđa i ako ti je ekran dovoljno velik, uzmi ga, nećeš fulati. Jedini razlog zbog kojeg bi mogao ići na Xperiu Z/HTC One/SGS4 je veličina ekrana.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan

HTC One, nam jos nije dosao,,, a galaxy, hmmm ne vjerujem da ce se poceti prodavati do 26.3 tako da je odluka pala na :glasajte: 

2 iPhone 5
3 Galaxy S3
27 Xperia Z

0 0 hvala 0
16 godina
Foto95 kaže...

HTC One, nam jos nije dosao,,, a galaxy, hmmm ne vjerujem da ce se poceti prodavati do 26.3 tako da je odluka pala na :glasajte: 

xperia z je bolji uredaj od ta 2, tu uopce nema usporedbe.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice