Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.486
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

evo neke novoga, ak neko testira bilo koji rom od tih 2 nek napiše kakvi su, ja nisam u mogučnostima testirati jer mi treba mobitel ovih dana.

Lewa 

https://www.dropbox.com/s/n486fu5t7e2zoi7/LeWa_ROM_U8650_12.09.30.zip

CM9 

http://www.mediafire.com/?5r1djnkljbdyzg8

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 13:01 (overlord666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Pazi ove sminke, 4.0.4 ICS na Huawei, bas cu da ga stavim i probam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

imam problem isao sam po tutorialu i varati osve na tvornicke postavke ali kada zelim izbrisati cache pritisnem power tipku i ne odabere mi nego samo makne tekst i pojavi se ona pozadina sa nekim sesirom i onda nemogu nista raditi u cemu je problem sata sam fulao?

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

zanima me jel se ikom ovaj mobitel pokvario i od cega, koji je uzrok

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozzz forumaši, trebao bih vašu pomoć  planiram da odradim root na svom Huawei mob (Kupljen je na Mtel BiH mrezi)  otključao sam ga preko koda sa ebaya  i interesuje me da li ću izgubiti postojeće postavke na mobu ili sve ostaje kao prije kada se odradi root?

Šta se dobije sa tim kad se odradi root?

Hvala!!

0 0 hvala 0
13 godina

Gledaj na root kao jednu aplikaciju koju instaliras jer mozes vratiti na prvobitno stanje kad hoces i zelis bez tragova.
To ti daje dozvolu da koristis aplikacije tipa overclock, ap2sd itd.
Jednostavno isplati se uraditi na telefonu, nista ne mozes da pokvaris. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Instalirao sam CyanogenMod 7.2 benru89v4. Nakon sto sam intalirao ovaj ROM ne  zeli mi vise uci u recovery mode. Zna li netko kako rijesiti taj problem? Probao sam uci u recovery mode preko ROM managera i prilikom paljenja mobitela pritiskom tipke volume up + power.

Kada pokusam uci u recovery mode cijelo vrijeme je na ekranu logo huawei te se ne pomice dalje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
jode kaže...

Instalirao sam CyanogenMod 7.2 benru89v4. Nakon sto sam intalirao ovaj ROM ne  zeli mi vise uci u recovery mode. Zna li netko kako rijesiti taj problem? Probao sam uci u recovery mode preko ROM managera i prilikom paljenja mobitela pritiskom tipke volume up + power.

Kada pokusam uci u recovery mode cijelo vrijeme je na ekranu logo huawei te se ne pomice dalje.

Jesi pokušao ugasit mob, baterija van 5 sec i onda vol up + power, a benru bi trebao imat i ono kad stisnes spower tipku da mu stavis reboot in recovery

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
15 godina
neaktivan
jode kaže...

ja sam također prešao na taj ROM, te sam jako zadovoljan kako radi. trajnost baterije je super, aplikacije su brze i sve je za sad jako stabilno.

ulazak u recovery mi radi i preko vol+ + power tipka, čak i bez vađenja baterije (treba držati 10-ak sekundi tipke stisnute). naravno još bolje radi ukoliko se baterija izvadi 5 sekundi, inače zna preskočit recovery i bootat se normalno. preko rom managera nisam htio prčkati, da si ne zeznem clockwork recovery.

što se samog roma tiče, preko cyanogen opcija sam poisključivao diethering, boot animaciju, neke fensi šmensi gluposti koje tweakaju izgled nauštrb performasi i dobio sam sasvim solidno brz u8650. ovo mi je nakon fundosky 4.0 verzije, najbolji rom koji sam probao na ovom mobitelu.

bad_ri
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Citam to sve i nekako se odlucujem da i ja isprobam neki custom ROM.

Koliko sam citao do sada mi najvise odgovara a.war.

Stanje mi je ovakvo:

- Mobitel mi je rootan (nisam ga radio po ovim uputama nego kako je bilo opisano u BUG-u koji mjeseca ranije)

- Od recovery-a na mobu mi je trenutno CWM-based recovery v.4.0.1.4, sto znaci da trebam staviti novi 5.0.2.7. (tu cu slijediti upute iz prvog posta)

- stavljenje ROM-a: e tu imam pitanje. vidim da ima update 3. ja trenutno ima stock rom (nista mjenjano, samo par programa pobrisano).

dali moram staviti prvo original a.war pa onda update 3 ili mogu na stock stavit odmah update 3?

vidim da pise da je to ustvari novi rom, ali pitam zbog brisanja wipe data i factory reseta.

vjerojatno cu isprobavati i ostale romove, ali ovo me zanima za a.war

ima li jos nesto na sto moram pripaziti?

superuser mi je trenutno verzija 2.3.6.1 jer kad ga updatem sa marketa na 3.1.3 onda mi izbacuje da mi je bin data zastario, a novi mi ne da updateat.

dal cu imati zbog toga problema?

hvala svima na pomoci

p.s. da li moram imati formatiranu SD karticu sa ext i swap za custom romove?

trenutno mi je unuta kartica, ne formatirana i sad vec sa hrpom stvari na njoj pa da ne moram sve to ponovo stavljati

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 3:50 (Kezo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

63 stranica teme i ljudi jos pitaju sta je to root...

Boze pomozi im

TD za glupost

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad sve znas, onda si mogao meni odgovorit na koje pitanje...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kezo kaže...
- Od recovery-a na mobu mi je trenutno CWM-based recovery v.4.0.1.4, sto znaci da trebam staviti novi 5.0.2.7. (tu cu slijediti upute iz prvog posta)

- stavljenje ROM-a: e tu imam pitanje. vidim da ima update 3. ja trenutno ima stock rom (nista mjenjano, samo par programa pobrisano).

dali moram staviti prvo original a.war pa onda update 3 ili mogu na stock stavit odmah update 3?

vidim da pise da je to ustvari novi rom, ali pitam zbog brisanja wipe data i factory reseta.

vjerojatno cu isprobavati i ostale romove, ali ovo me zanima za a.war

superuser mi je trenutno verzija 2.3.6.1 jer kad ga updatem sa marketa na 3.1.3 onda mi izbacuje da mi je bin data zastario, a novi mi ne da updateat.

p.s. da li moram imati formatiranu SD karticu sa ext i swap za custom romove?

Ne moraš ni CWM mijenjat. v4 je dovoljna za instalirat novi ROM

Što se a.war ROM-a tiče ne moraš ništa posebno instalirat, pukni ROM na karticu i startaj CWM, napravi wipe i factory i update from SD card

SU te neće davit jer većina romova već ima SU u sebi, ako je starija verzija napravi update sa Play-a i nda iz SU update binove

ne moraš imat formatiranu SD za custom ROM, ali ako ROM podržava ext i swap zašto ne

PS moj ti je savjet stavit fundowsky 4.0 ili benru 4 ROM

13 godina
neaktivan

pozz ekipo!! a evo rootao mob i stavio CM7 prije 3 mj i sve uredu, no kako do sada skoro niikad nisam koristio web search (od mobitela :D) danas sam primijetio da mi ne radi, jednostavno ne želi tražiti (vrti se onaj mali kružić -.-.) a ako idem preko OPERE ili dr radi normalno!!....zna netko šta je to i kako to popravit :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok, ljudi. Moj prvi post pa odmah pitanje.

Dakle, zanima me dali sam dobro shvatila da bih napravila root i stavila neku noviju verziju moram otkodirati telefon?

Kodiran je na Tele2 kupljen u 2 mj ove godine u paketu na bonove, sad neznam dali bi mi ga oni besplatno otkodirali kad nije vezan za pretplatu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bubica076 kaže...

Bok, ljudi. Moj prvi post pa odmah pitanje.

Dakle, zanima me dali sam dobro shvatila da bih napravila root i stavila neku noviju verziju moram otkodirati telefon?

Kodiran je na Tele2 kupljen u 2 mj ove godine u paketu na bonove, sad neznam dali bi mi ga oni besplatno otkodirali kad nije vezan za pretplatu?

ne samo instaliras cwm i prebacis su.zip (root) na memorijsku od moba i onda odes u cwm->install zip from sdcard i nades su.zip

12 godina
neaktivan

Hvala Croboy. Nego sad mi se čini da imam problem. Čitam 1. post i lijepo piše "  Prije instalacije CWM Recovery-ja :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo." brine me to Računalo jer tu se podrazumijevaju Windowsi a ja sam na Linuxu. točnije imam Linux Mint pa mi sigurno treba neki drugi program?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bubica076 kaže...

Hvala Croboy. Nego sad mi se čini da imam problem. Čitam 1. post i lijepo piše "  Prije instalacije CWM Recovery-ja :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo." brine me to Računalo jer tu se podrazumijevaju Windowsi a ja sam na Linuxu. točnije imam Linux Mint pa mi sigurno treba neki drugi program?

Nema verzije za linux, digni virtualku sa sedmicom, tak sam i ja morao.

Pretpostavljam da ti to nije problem kad vec instaliras custom romove i koristis linux.

TD za glupost
14 godina
neaktivan

da li mi neko moze dati link od huawei recovery-a (onog recoverya sto dobijete sa mobom)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CROBOY kaže...

da li mi neko moze dati link od huawei recovery-a (onog recoverya sto dobijete sa mobom)

Mislim da je to to. Ali nisam 100% siguran.

Huawei recovery

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 9:47 (Kezo).
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Jesi pokušao ugasit mob, baterija van 5 sec i onda vol up + power, a benru bi trebao imat i ono kad stisnes spower tipku da mu stavis reboot in recovery

Jesam, probao sam i na taj nacin te mi se pojavljuje isti problem tj ne mice se logo od Huaweia.

17 godina
Kako se ulazi u recovery od Huaweia?
Sorry ako je bilo vec...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Kako se ulazi u recovery od Huaweia?
Sorry ako je bilo vec...

Ugasi mob.

Onda vol+ i power i drzi dok ne ude u recovery. cca 5-10 sec

17 godina
neaktivan
jode kaže...
dark_wizz kaže...

Jesam, probao sam i na taj nacin te mi se pojavljuje isti problem tj ne mice se logo od Huaweia.

Mislim da ti onda ne preostaje ništa drugo nego da pokušaš stavit novi recovery gore

17 godina
neaktivan

Malo sam testirao romove zadnjih para dana i moram istaknuti 2.

Prvi je ICS ROM CM9 LunarTeam Beta 3.2. Radi sve osim kamere i tathering, međutim mob jednostavno imalo premalo RAM-a te je slobodnog RAM-a bilo oko 15MB i sa ugašenim svim procesima i pobrisanim sistemskim aplikacijama koje nisu potrebne.

Drugi je HappyUI 1.1, čudan CM7 MIUI port ili što već koji izgleda fenomenalno i radi isto tako, jedina mu je zamjerka što NE otvara video file iz galerije (uopće ne nalazi folder u kojem je video) nego je potrebno otići u file explorer

ICS ICS
ICS ICS
ICS ICS
ICS ICS
ICS ICS
ICS ICS
ICS ICS
MIUI MIUI
MIUI MIUI
MIUI MIUI
MIUI MIUI
MIUI MIUI
Moj PC  
0 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Ovo je druze 5.0.2.6 (skinuo sam ga cisto da vidima),a CROBOY je koliko sam skontao trazio stock recovery (poslao sam ti na PM)

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 17:13 (Gongy).
13 godina
neaktivan
jode kaže...
dark_wizz kaže...

Meni se isti slucaj dogodio prije nekih 2 mjeseca,jednostavno recovery je nestao,poslije toga mi se mob zblesavio i poslije jednog HARD RESETA vrisnuo je i ekran pa je na kraju zavrsio na servisu ali i onako na slijepo (display je samo bio bijel) uspio sam ubaciti stock rom i odnijeti na servis gdje je sve proslo OK,pokusaj sto su ti vec savjetovali ubaciti ponovo recovery,preporucam 6.0.1.0 r1 jer ima neke dodatne formate u opcijama,a i kada iskljucis mob i stavis da se puni vise ne ulazi u recovery vec stoji ona baterija kao na stocku

evo ti link za download  http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37

Gongy
14 godina
neaktivan

ako kome treba onaj recovery sto dobijete sa mobom ----  https://www.dropbox.com/s/i8ahdgr7p5xcwxp/RECOVERY.zip

znaci onaj recovery sa crnom pozadinom, plavim slovima i sa (cini mi se) 4 opcije i ispod je onaj android sa usklicnikom. sve radi kako treba i kad je mobitel iskljucen i prikopcan na punjac ili komp imate i onu bateriju.

HVALA GONGY

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
stalno mi piše da prostora za pohranjivanje na mobu ima sve manje i ona ikonica mi je stalno gore u kutu, obrišem neke piz darije pa na kratko nestane i onda se opet pojavi.

a drugi problem je da mi kad sam na internetu jednostavno se sruši i izađe s interneta (bilo fejs, obično surfanje prek preglednika, tapatalk) pa moram restartat mob

ak je neko imal takvih problema neka pomaže

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maminho #74 kaže...
stalno mi piše da prostora za pohranjivanje na mobu ima sve manje i ona ikonica mi je stalno gore u kutu, obrišem neke piz darije pa na kratko nestane i onda se opet pojavi.

a drugi problem je da mi kad sam na internetu jednostavno se sruši i izađe s interneta (bilo fejs, obično surfanje prek preglednika, tapatalk) pa moram restartat mob

ak je neko imal takvih problema neka pomaže

Pomozi malo,prvo koji rom imas i sta koristis od app,mislim na app2sd,link2sd,a2sdgui ili super stvar za prebacivanje app sa interne memorije na ext particiju SD card koji koriste CM Benru89 v4 app se zove S2E (meni je prije par sedmica kada sam je probao prebacilo i ocistilo internu memoriju skoro full,od mogucih 161MB bilo je slobodno 159MB,ALI ONA RADI SAMO NA CYANU i pazljivo treba sa podesavanjim jer ja nisam pazio pa mi je pojelo par app),a citav problem ti je jer ti je memorija ztrpana,a ako imas puno instaliranih app trebao bi povremeno prekontrolisati sta ti radi u pozadini (idi na POSATVKE>>APLIKACIJE>>POKRENUTE USLUGE) i tamo sve sto ti ne treba ZAUSTAVI,jer ti to jede siromasni RAM na nasem mobu,takodje dobro bi bilo da imas TITANIUM BACKUP PRO (placenu verziju,ako hoces poslajem ti na PM) ili neku drugu app da mozes povremeno ocistiti dalvik kes i kes aplikacija kojeg se brzo nakupi!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 21:09 (Gongy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice