Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.890
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoooooooooooooooć
price141 kaže...

Molim vas pomozite imam problema sa instalacijom custom roma.

Dakle, napravio sam sve što treba, prvo root onda custom recovery i onda instalacija roma i sve je išlo glatko bez poteškoća. Onda sam rebbotao i išao upaliti rom, ali kad se pali otvori mi početni android zaslon za nove korisnike(onaj dodirni robota na zaslonu i imam mogucnosti za promjenit jezik i jos nesto) i onda se ugasi a svijetle samo pomoćne tipke ispod tipkovnice (home,task,back,search). Neznam što da radim probao sa puno puta ali bez uspjeha. Nadam se da ćete moći pomoći!

Jesi napravio sve po onim koracima?
Probaj opet, napravi wipe data, wipe dalvik, mounts and storage -> format boot, format system, advanced -> wipe dalvik cache
Pa onda install zip from memory, odaberi rom i install, pa reboot device, i trebalo bi ti radit. ;)

Marac
17 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
dark_wizz kaže...
Duje00 kaže...
...nego cu samo spomeniti da sam prosa sve romove koji su na bug forumu...

Ne znam za tebe, ali ja sam u zadnja 4 dana flashao 3 u8650 sa ROM-ovima iz prvog posta ove teme (većinom je na njima ostao Sonic cyan ili benru89 cyan) i nikakvih problema osim onog sa tihim zvukom u slušalici nema (a za to ima fix). USB radi normalno, DSP radi normalno, OC radi normalno... Sve radi kako treba

Stari cyan je ok govorimo o novom cyanu sta je lipo past sa marsa

13 godina

gapps su google apps, gmail, market i ostalo...toga nema u izvornom cyanogenu, a budući da se trudi približiti najnovijem čistom buildu cyanogena, razumljivo je da nema dodatnih aplikacija.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dodatak gornjem postu ;)
dark_wizz kaže...
price141 kaže...

Ako baš ništa ne pomaže onda bar recite mogu li vratiti na staro kako je i bilo?

Ako ti ni jedan rom ne radi, tj ako ti bude tako isto onda skini tele2 stock rom (imaš u prvom postu u temi) i stavi njega. Prebaciš ga na SD (napraviš folder dload i rom ubaciš tamo), ugasiš mob, baterija van na 5 sec, upališ mob držeći vol+,vol- i power tipku i trebao bi početi stavljati novi rom. Samo poslije toga ti mob više nije rootan, čisto informativno :)

to bi nazvali stručno Hard reset ...I NAKON TOGA TI JE SVE   KO NA ORIGINALU ČISTI STOCK ROM{#}

TUBA
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Imam jedan problem što se rootanja tiče. Isključio sam fast boot u opcijama, stavio update.zip na karticu, startao mob držeći vol+ i power i ušao u onaj izbornik, međutim kad odaberem update from sd dobijem error da ne može naći sd karticu. pokušao sam 4 različite kartice i na svima je isto. Jel ima netko riješenje p

problem je do sd kartice formatiraj je programom sd-formater imaš o tome u 1 postu dosta opisano, zatim vrati karticu u tlf. i iz recovery-a izradi ext particiju i swap..

Nevezano za dark_wizz -a   kod stavljanja novog roma poželjno je ako se planira koristiti ext.particija prebacit bitne stvari sa kartice na računalo te napraviti u recoveryu fix permision a zatim novi ext i swap.Zašto?'   Zato što su na ext particiji pohranjeni podaci sa bivšeg roma koji mogu otežavati rad novog.

TUBA
17 godina
neaktivan
Re: Dodatak gornjem postu ;)
tuba 01 kaže...

to bi nazvali stručno Hard reset ...I NAKON TOGA TI JE SVE   KO NA ORIGINALU ČISTI STOCK ROM{#}

Kolega hvala na dopuni mog posta. :)

tuba 01 kaže...

Nevezano za dark_wizz -a   kod stavljanja novog roma poželjno je ako se planira koristiti ext.particija prebacit bitne stvari sa kartice na računalo te napraviti u recoveryu fix permision a zatim novi ext i swap.Zašto?'   Zato što su na ext particiji pohranjeni podaci sa bivšeg roma koji mogu otežavati rad novog.

E da sam prije par dana znao ono što znam danas spasilo bi me puno muka i ROM-ova koji se "vuku" nakon instalacije. Sva sreća pa sam sam ipak naučio na svojim greškama.

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
13 godina
protjeran
problemi oko rom-a

Evo samo da znate taj rom koji sam probavao već puno puta je od a.wara update ali neće. Nego sad imam novi problem, kad idem u recoveryiu ući u read zip from sdcard(ili sto vec pise{#}) samo se pomaknu početne komande u recoveryiu i onda se vratim nazad pa probam opet i tu onda zablokira i sve što mogu je izvaditi bateriju i restartirati mob. Znači sad je problem što nemogu uopće više u recoveryiu ništa raditi i nemogu stavljati druge romove, što znači da mi ostaje samo tele2 stock rom. Ako netko ima kakvu ideju kako da sredim recovery puno bi mi značilo!!! {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: problemi oko rom-a
price141 kaže...

Evo samo da znate taj rom koji sam probavao već puno puta je od a.wara update ali neće. Nego sad imam novi problem, kad idem u recoveryiu ući u read zip from sdcard(ili sto vec pise{#}) samo se pomaknu početne komande u recoveryiu i onda se vratim nazad pa probam opet i tu onda zablokira i sve što mogu je izvaditi bateriju i restartirati mob. Znači sad je problem što nemogu uopće više u recoveryiu ništa raditi i nemogu stavljati druge romove, što znači da mi ostaje samo tele2 stock rom. Ako netko ima kakvu ideju kako da sredim recovery puno bi mi značilo!!! {#}

Instalirat CWM 5.0.2.6 i koristit touch tipke za kretanje po meniju

13 godina
protjeran
Re: problemi oko rom-a

Puno hvala radi mi preko touch tipaka, ali sad nemam vremena  pa ću sutra probat sa nekim drugim romom. {#}

13 godina
neaktivan

bok ljudi! imam problem s igo navigacijom,instalacija uredno prođe i kad ju oču pokrenut mi baci (please insert your sd card containing igo content files) na ogriginalnom romu 2.3.3 je sve radilo a na fundowskom 4.0 ne radi. PROSIM POMOČ HITNO!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rujo505 kaže...

bok ljudi! imam problem s igo navigacijom,instalacija uredno prođe i kad ju oču pokrenut mi baci (please insert your sd card containing igo content files) na ogriginalnom romu 2.3.3 je sve radilo a na fundowskom 4.0 ne radi. PROSIM POMOČ HITNO!!!

radi provjereno, imam ju ja. to ti piše jer nisi stavio foldere u root sd kartice. link za dotičnu navigaciju u našoj rezoluciji, raspakirati rar, kopirati sve u ROOT (dakle, nikakve posebne foldere raditi) sd kartice i pokrenuti instalaciju.

http://fundowsky.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 11:15 (Fundowsky).
13 godina
protjeran

Ovako zanima me kako da iskjučim fast boot kad mi je mobitel izgašen jer znate da ga nemogu upaliti i recite mi spada li huawei tele2 rom u stock ili custom nije pojašnjeno u tutorialu?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovako, kad idem stavljati custom rom napravim dload folder na sd kartici, onda tamo stavim i probam startati update ali odma izbci update failed.

Može pomoć da mi pojasnite oko toga i reci jeli možda problem što neznam jel mi fast boot isključen.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li ti to sam napraviš mapu, pa tamo staviš zip?? Ako tako onda ne valja nego raspakiraj zip file i tamo ti je dload folder.

Ovo je već spominjano masu puta. Sorry ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 18:44 (caramba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio sam mobitel danas i nemam mira nego sam odmah odlucio rootati i stavit custom MOD naravno nakon malo istraživanja.

Imam pitanjca tri. Tj. ovo prvo i nije pitanje.

Koji MOD? CyanogenMod-7.2.0  benru89 v3.0?

Ovo je kao jedan od najboljih koliko sam vidio ovdje, pošto većina instalira upravo taj.

2. Kad ga instaliram, hoću imat hrvatski jezik i dalje ili ne?

3. Kartica od 1 GB je dovoljna? Vjerojatno ću ići u skorijoj budućnosti kupovati novu karticu, pa me zanima jel nakon ubacivanja nove kartice moram nešto posebno radit na mobu?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina

ništa posebno.

uz cana trebaš i fix za zvuk slušalice... nadi unazad 4 5 stranica je...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav! jel se mogu novi adreno driveri ubacit na stock tele2 rom rutani i koji je postupak? i jel ima smisla to radit ili je samo benchmark bolji? fala!

edit: nekaj vam se tam pomiješalo u prvom postu di je link za adreno driver

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 22:14 (giz87).

1 0 hvala 0
17 godina
giz87 kaže...

Link.

17 godina
neaktivan
darioklc kaže...

Kupio sam mobitel danas i nemam mira nego sam odmah odlucio rootati i stavit custom MOD naravno nakon malo istraživanja.

Imam pitanjca tri. Tj. ovo prvo i nije pitanje.

Koji MOD? CyanogenMod-7.2.0  benru89 v3.0?

Ovo je kao jedan od najboljih koliko sam vidio ovdje, pošto većina instalira upravo taj.

2. Kad ga instaliram, hoću imat hrvatski jezik i dalje ili ne?

3. Kartica od 1 GB je dovoljna? Vjerojatno ću ići u skorijoj budućnosti kupovati novu karticu, pa me zanima jel nakon ubacivanja nove kartice moram nešto posebno radit na mobu?

Hvala!

1. Ili taj od benru89 ili Sonic Cyanogenmod, sonic je baziran na benru89 rom-u ali je počišćeno nekoliko aplikacija (između ostalog i DSP manager koji se može naknadno instalirati, imaš na XDA uputstvo)

2. Oba imaju i Hr jezik i tipkovnicu

3. Za instalaciju je dovoljna, ali čim kreneš s bacanjem aplikacija, videa, glazbe, slika postat će ti premala. 4gb ti ide za nekih 50-ak kuna u trgovinama

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 0:40 (dark_wizz).
13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
giz87 kaže...

Link.

radi link i na prvoj strani, skužil sam, samo su uletila neka divlja slova još :)

svejedno, hvala, instalirao sam uspješno!

14 godina
neaktivan

Isprobao Sonic Clean app2ext i jedini prblemi koji se za sad javljaju je da prekida wi-fi signala nakon što se telefn upali iz sleep moda, ali se odmah sam aktivira.

Kad podignem takt procesora, a najviše na 710MHz (ne uspjeva mi više) kamera treperi tj. povlače se crne linije preko ekrana dok snimam, ali to ne utječe na snimljeno.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ček jel mi može tko objasnit stavljanje stock roma jer mi nece da učita kad ga kopiram kao .zip na sd karticu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zapeo vec pri prvom koraku :-/

1. skinite update.zip za verziju uređaja 2.3.3

-stavite ga u sd karticu(ne odzipavaj)isključite FAST BOOT u postavkama uređaja

-restartajte uređaj držite istovremeno stisnuto volume + i power tipke kad se pojavi recovery (crni ekran sa plavim slovima slično biosu na pc-u)

-tipkama za glasnoću uređaja krećite se gore-dolje po izborniku a power tipkom(tipka za paljenje) potvrđujete željeni unos

-apply update from sdcard

-pronađite update.zip koji ste spremili na karticu i potvrdite power tipkom

-restart sistem

telefon je root-an

Skinuo update i stavio ju na novokupljenu karticu i kad odem na apply update from sdcard i kad nadjem update.zip javi mi:

E:failed to verify whole-file signature

E:signature verification failed

Installation aborted.

Imam 2.3.3 android.

Molim pomoć!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
darioklc kaže...

Zapeo vec pri prvom koraku :-/

1. skinite update.zip za verziju uređaja 2.3.3

-stavite ga u sd karticu(ne odzipavaj)isključite FAST BOOT u postavkama uređaja

-restartajte uređaj držite istovremeno stisnuto volume + i power tipke kad se pojavi recovery (crni ekran sa plavim slovima slično biosu na pc-u)

-tipkama za glasnoću uređaja krećite se gore-dolje po izborniku a power tipkom(tipka za paljenje) potvrđujete željeni unos

-apply update from sdcard

-pronađite update.zip koji ste spremili na karticu i potvrdite power tipkom

-restart sistem

telefon je root-an

Skinuo update i stavio ju na novokupljenu karticu i kad odem na apply update from sdcard i kad nadjem update.zip javi mi:

E:failed to verify whole-file signature

E:signature verification failed

Installation aborted.

Imam 2.3.3 android.

Molim pomoć!

probaj instal zip from sd card ne apply update

TUBA
15 godina
neaktivan

Evo napokon uspio i rootati i stavit CyanogenMod-7.2.0  benru89 v3.0.

E sad imam jedno pitanjce. Jel moguće kako staviti hrvatski jezik na aplikacije?

Promijenio sam jezik na hrvatski ali još uvijek tamo gdje su recimo postavke stoji Ajustes, umjesto kalkulatora Calculadora itd. Jel moguće to promijeniti kako?

Edit: Oprostite na ovako glupom pitanju!

Nisam se sjetio resetirati mob. :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 18:38 (darioklc).
15 godina
neaktivan

Evo imam još samo 2 pitanja:

Stavio sam LouncherPro ali neznam kako dodavati ikone na ekran od aplikacija. Neznam dodavat ni na njega ni na onaj defaultni cyanogenmod launcher.

i drugo. Otkako sam instalirao taj mod nemam kontakte, a kontakti su mi na SIM kartici.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darioklc kaže...

Otkako sam instalirao taj mod nemam kontakte, a kontakti su mi na SIM kartici.

Odi u Kontakte, pa tipka ua izbornik, pa export/import i tu imaš opciju import from SIM card. Inače, mobitel ti neče pokazati kontakte koji su na SIM kartici nego samo one koji su u njemu ili biloj kojoj stranici s kontaktima (Gmail, FB, twitter...)

13 godina
neaktivan

Kontakti->meni->opcije prikaza->stavi kvačicu na SIM i prikazat će sim kontakte

15 godina
neaktivan
giz87 kaže...
Eyekool kaže...
giz87 kaže...

Link.

radi link i na prvoj strani, skužil sam, samo su uletila neka divlja slova još :)

svejedno, hvala, instalirao sam uspješno!

Taj adreno driver je driver za grafiku?

Jel on uključen u CyanogenMod-7.2.0 benru89 v3.0? Ili ga moram instalirat?

14 godina

Mob imam 4 ipo miseca za sad je sve odlično osim toga što mi se tri puta baterija ispraznila(2 puta po noći, jedan po danu). Znači ima sam 50% sinoc u 2 ure i jutros se budim oko 10 mob ugasen. To mi se dogodilo isto 2 puta. U par sati isprazni bateriju. Nije mi nikoja app ostala upaljena il nesto. Iko slicno nesto?

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice