Molim moderatora, ak postoji tema (kolko vidim nisam našel zasebnu temu za navedeni mob) o HOS-u, ak može spojit..
Eto ovdje iznesite svoje dojmove, mišljenja..
Korisnik sam već par dana, i zasad imam same pohvale na mob. Povukel bum paralelu sa Xperiom S, pošto su tu negde po performansama, a i dimezijama; i sa SGS3, mada nema baš neke velike veze, al bi htio kratku usporedbu napravit, tam di su slični, pošto sam bil korisnik SGS3...
Ergonomija uređaja je preodlična, već duže vrijeme nisam imal u ruci tak nekaj, a da dobro stoji, stvarno svaka čast HTC-u, i s te strane skidam kapu, čvrst ko kamen, a bome i prokleto tanak, dost je lagan (119g) za njegove dimenzije..
Zaslon je odličan najviše radi Samoled-a, pošto koristi pentile matrica, pikseli se vide, ak se približi zaslonu na par cm, al ovak na prosječnoj udaljenosti, teško, zaslon je kontrastan, živih boja, mada bi mu ipak više odgovarala reza 720p, al kaje tu je. Nemre se imat i ovce i novce:)
Što se tiče perfomansi, neam riječi, brz je, stvarno je brz...
Odvrtil Quadrant standard score je: 5180..
Antutu bench: 10320
ICS 4.0.4 Sense 4.1
Vidim Sense baš ne prati dobar glas, samo se priča kak trza, šteka.. Al na HOS-u nema trzanja ni u tragovima, sam OS je fluidan, brz, i tu stvarno nemam zamjerki..
Što se tiče baterije, kod mene traje 1-1.5 dana, kako kad, po meni to je ok..
Sama vibracija uređaja je prosječna, možda da je malo jača ne bi se bunil, al ok je..
Istovremeno sam držal u ruci Xperiu S i svoj HOS, svaka čast Xperiji, ima oštriji prikaz, i tu nema govora, ali nisam zadovoljan s prikazom slike, bljedunava, ispranih boja, i to mi nikak ne sjeda pored Samoled-a.. Valda zato kaj sam prije HOS-a imal SGS3 isto sa samoled, pa sam se navikel, ne znam...
Xperija je "niža" 2mm, spram HOS-a, al mi xperia djeluje masivnije u ruci i veća, kockastija, valda radi njezine (11mm) debljine, i tu je po meni HTC opet bolji..
Što se tiče SGS3, potonji ima veći ekran, oštriji, ALI nimalo brži spram HOS-a, razliku u brzini pri svakodnevnom korištenju ne vidim, 4vs2 core, jednostavno nema razlike, na HOS-u to sve brže, uglađenije radi, fluidnije, kontroverzni Sense je odličan spram TW, koji mi je znal zatrzat.. Jedino di sam videl da je SGS3 bolji to je zaslon, shutdown/restart/boot sistema, tu je SGS3 brz, dost brži spram HTC-a. I ono možda ključno opet kako za kog, a to je podrška, tu Samsung debelo šije HTC, što se tiče romova ima ih na bacanje, dok za HOS to nemrem reć baš. SGS3 mi je nekak laške bilo rootat, princip je isti, al je način izvođenja drukčiji, i tu možda HTC kaska za Samsungom..
SGS3 je odličan, al za moju ruku preglomazan...
Prednosti:
Snapdragon Krait
zaslon
performanse
ergonomija uređaja/dimenzije
Mane:
raspoloživo oko 10 gb za storage
nema sd slota
LEDica se jedva vidi za poruke, propušteni pozivi itd
nezamjenjiva baterija
Ak imate kakvih pitanja, pucajte..