Starlink iskustva..

poruka: 34
|
čitano: 22.793
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Starlink iskustva..
dax-lax kaže...
Uzmi neki mesh, isplati se. Extender nije trajno rješenje za išta osim ako trebaš spojit wifi kameru u vrtu

huh, imao sam extender i riješio problem u kući u zadru

tamo je u dječjoj sobi bio problem jer su između dnevnog boravka u kojem je bio ruter i sobe bila dva nosiva zida i uvijek je bila jedna crtica, niska brzina

stavio sam extender u hodnik točno između ta dva zida, extender je dohvaćao tri crtice i prenosi do dječjeg kompa, time sam dobio punu brzinu i stabilnost, višekratno testirano i na mmo igricama, netflix i download većih fajlova

tako sam mislio i ovdje riješit problem, pogotovo što mi nije toliko bitna max brzina gore, jer će taj stan u najam preko sezone

u sobi imaju pun internet, u dnevnom 30/7 i čak i tako bi bilo ok, al eto ako mogu extenderom riješit kao što sam riješio u staroj kući, još bolje

svakako ću probat, extender ne košta puno, pa ako ne upali onda mesh

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:56 (picajzla0707).
16 godina

Prije svega ako si na granici razdvoji 5g i 2.4g mrežu. Udaljene uređaje spoji na 2.4g.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:12 (plavi08).
12 godina
plavi08 kaže...

Prije svega ako si na granici razdvoji 5g i 2.4g mrežu. Udaljene uređaje spoji na 2.4g.

ma kuća je relativno mala, dva kata po 50m2, ulazi zasebno

palo mi je na pamet da sam starlink ruter stavio na krajnji dio kuće u prizemlju, u sobi iznad imam full brzinu, u sobi do (već na drugom kraju kuće i još na katu - dakle betonska deka + dva nosiva zida) već pada sa 250 na 30

možda će biti dovoljno da premjestim ruter bliže sredini kuće, ako gore svugdje dobijem i pola pune brzine, to će biti dovoljno

ako ne, onda možda ipak neki mesh sustav sa dva komada, to bi trebalo biti dovoljno

sad sam se ipak sjetio da je extender fercerao, ali nije bila puna brzina, čak niti pola, ali je svakako bilo puno bolje nego bez ičega i za klince sasvim dovoljno, njima je bilo bitno da im ne prekida kao ranije kad bi im film ili crtić svako malo zastao i vrtio dok ponovo ne krene

probat ću sutra najprije premjestit ruter prema sredini kuće

fala svakako na savjetima 

16 godina
Starlink iskustva..

Ja sam napravio nosac dugacka sipka i zavario kao ruke koje sam ubusio direktno u dimnjak koji se ne koristi tako da moze jedino potrgat ako i dimnjak ode skupa. Jako je bitno da je bas cist pogled na nebo inace se cesto prekida veza.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice