VOIP Centrala

poruka: 4
|
čitano: 3.996
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
VOIP Centrala i još mnogo toga

Stvar je ovakva :

Trebam napraviti 3 virtualne mašine u svakoj mora biti linux ( Tiny Core ) ali nije obavezno, može i Ubuntu jer s Tiny Core je malo teže. 1 virtualna mašina mora u sebi sadržavati neku VOIP virtualnu centralu, a 2 i 3 moraju u sebi imati neki program koji u sebi ima program kao IP telefon. 

Cilj VOIP centrale je da poveže ta 2 IP telefona ( program za IP telefon može biti i QuteCom ). 

Kako bi Vi to izveli na najlakši način? Nadam se da ovdje ima eksperta što se toga tiče {#}

Koji program bi to mogao izvesti tu virtualnu VOIP centralu ali da sve to radi lijepo u Linuxu?

Zahvaljujem unaprijed {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VOIP Centrala

ja bi to ovako. Virtualnu mašinu bi napravio na Elastixu. Digao bi osnovne postavke i ako imaš SIP trunk, podesio bi taj trunk za odlazne pozive.

Nakon toga bi instalirao kakav Linux, ili čak kakav Windows, na njega instalirao 3CX ili sfl.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
VOIP Centrala

Ovako napravio sam 4 virtualne mašine u programu VMware ( Nisam koristio VirtualBOX jer ima nekih svojih čudnih bugova pri instalaciji linuxa ) .

Virtualne mašine :

1 ) Na prvoj je pokrenut Asterisk server kojeg sam skinuo s njihove stranice i njegova instalacija dolazi u kompletu s CentOS + FreePbx... Instalirao sam ga i pokrenuo. Instalacija je dobra jer se u kompletu dobiva skoro sve potrebno da bi se pokrenuo VOIP.  Memorija koju sam dodijelio tu je 256 MB koja je sasvim dovoljna za naše uvijete, ali ako bi imali više telefona povezanih onda bi trebalo povecati memoriju.

2 ) Na drugoj je virtualnoj mašini pokrenut TinyCore na kojem je instaliran samo Web preglednik koji nam služi kako bi mogli konfigurirati FreePbx i dodavati nove brojeve u našu centralu.

3 ) Treća i četvrta su identične i na svakoj je Tiny Core koji u sebi ima instaliran softphone pod nazivom LinPhone. Unesao sam podatke u svakog od njih i rade bez problema. TinyCore ima 128 MB Ram memorije  ( probao sam i manje dodijeliti ali onda to sve dosta sporo radi ) , tako da sam se odlučio za 128 MB memorije i radi bez problema. Hard disk je simboličan s nekim 200 mb.

I uz to sve dodao sam još jednu virtualnu mašinu u kojoj se nalazi Windows XP i na njemu se nalazi još jedan Softphone Blink....

Znači riješio sam LINUX, Windows...

Sada mi je cilj povezati tablet ( ANDROID ) i tu mi nastaje problem jer nikako ne mogu registrirati Softphone s ekstenzijom koju sam napravio na FreePBX...

Postavim sve postavke ( Broj, Server, password, NAT = Yes ) , port sam probao staviti i na 5060 i na 5061 i riješiti u Firewallu da otvori taj port ali nikako ne uspijevam to riješiti....

Može malo pomoći? Jer stvarno se trudim oko toga i svaka pomoc bi dobro došla :) Znam da ima tu dosta eksperta po pitanju toga 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VOIP Centrala

Hm, meni to radi i s iPhoneima i s Androidima. Jesi konfigurirao STUN server? Možda ti treba? Ja ne radim NAT, pa mi ne treba. Ali svejedno bi se trebalo registrirati. Probaj s nekim softphoneom van firme se povezati, tipa 3CX.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 7:37 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice