Widescreen ili 4:3

poruka: 18
|
čitano: 4.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Donedavno sam bio uvjeren da ću uzeti 4:3, ali više nisam siguran.

Znam da je widscreen bolji za gledanje filmova, ali ima li još pozitivnih strana, i koje su pozitivne strane 4:3?

Pišite svoje prjedloge, komentare, iskustva i preporuke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozitivne strane 4:3?

Hm...

Svi ga imaju

Ponekad je bolji za neke programe(lijepse se vidi) nije sve sitno

A bo ne kuzim se previse u to :P

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Widescreen ili 4:3

isto ti je,navikneš se na oba.

17 godina
zombie_killer kaže...

Donedavno sam bio uvjeren da ću uzeti 4:3, ali više nisam siguran.

Znam da je widscreen bolji za gledanje filmova, ali ima li još pozitivnih strana, i koje su pozitivne strane 4:3?

Pišite svoje prjedloge, komentare, iskustva i preporuke.

Bolja strana 4:3 formata donedavno je neutemeljeno bila "gaming" zbog boljeg osvježavanja slike, tj. više Hertza i kraćeg odaziva, točnije malih 2ms!
Pošto Widescreen nije bil tolko rasprostranjen na našima područjima tako se je mislilo.
Widescreen ima puno boljih strana:

Prilagođen prirodnom viđenju svijeta ljudskim očima.
Wide, tj. širok ekran efikasniji kod puno otvorenih prozora istodobno.
Podržan od svih novih igara.
Veća rezolucija.
Kao stvoren za multimediju i igre.

Moj prelazak s 15" CRT 4:3 na LCD 20" 16:10 Widescreen bil je nevjerojatno poboljšanje!
Nemaš kaj fulati, uzmi Widescreen 20" ili 22"!

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Bolja strana 4:3 formata donedavno je neutemeljeno bila "gaming" zbog boljeg osvježavanja slike, tj. više Hertza i kraćeg odaziva, točnije malih 2ms!
Pošto Widescreen nije bil tolko rasprostranjen na našima područjima tako se je mislilo.

O kakvih ti 2ms pricas? Odazivu sa koje na koju boju? Ti vidis razliku izmedju navodnih 2ms i 8ms? I ovome da je widescreen ne rasprostranjen ili w/e ?

nhf, ali pricas gluposti

17 godina
neaktivan

widescreen je bolji za gaming kako ja znam i kazu vidi se više...

ja uzimam asus 19" wide

vidio sam ga i mnogo mi je bolje od 4:3 rezolucije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ako hoćeš rezoluciju iznad 1280x1024 gotovo da i nema izbora - wide.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da se više vidi nisam siguran.

17 godina
neaktivan
17 godina

Ne vidim bas nikakve razlike sem sto imas vise mjesta na desktopu kad radis.

Vecina igri danas podrzava ws, tako da nema bas nikakvih negativnih strana.

Koristim samsungov 22" vec godinu dana, primjedbe nemam, battlefield je  peglativan, ali i to se da srediti, osim toga podrska za wide ce doci sljedeci patch.

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zombie_killer kaže...

Da se više vidi nisam siguran.

Naravno da se više vidi jer postaviš rezoluciju na 'wide-screen' format pa dobiješ više pixela u širinu Namigiva

Primjer- ja više vidim na mom 22" wide-screen-u (reza 1680x1050) koji ima istu visinu ekrana kao i moj 19" 4:3 monitor (reza bila 1280x1024), samo je ekran 'širi' (jasno, vidi se kako je rezolucija po vertikali skoro isti broj pixela), pa se dobije slike na tim rubovima sastrane i to dosta. Koliko samo više stupaca stane u Excelu ili ikona na desktop na wide screen-u Osmijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Moj prelazak s 15" CRT 4:3 na LCD 20" 16:10 Widescreen bil je nevjerojatno poboljšanje!
Nemaš kaj fulati, uzmi Widescreen 20" ili 22"!

Potpisujem ovo.

Ali preporučam 22", jer i tome i onome od 20" nativna reza je 1680, ali je na ovome drugom to dosta sitnije. Ja sad da kupujem uzeo bih 22" svakako, a i budem možda uskoro zamijenio ovaj moj 20"
Postoje samo dva pravila za uspjeh: (1) Nikad nemoj reći sve što znaš, (2) ...
17 godina
neaktivan

Kad govorimo o korištenju monitora a da nije za igre onda je wide milina jedna. Uvijek sa strane ima mjesta

za toolbarove i slične stvari.

I slažem se sa ovim gore - 22" je puno bolje od 20" - veća slova i sve to.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Dobar je wide i za igre, samo sto neki developeri ne uvrstavaju podrsku za wide rezolucije u igre.

Npr. bf2142 nema podrsku ni za 5:4 (19''lcd) dok bf2 sa zadnjom zakrpom to ima. Ali evo najavili su i za bf2142 u zadnjoj zakrpi da ce biti pa se radujem.

Takodjer mislim svoj 19''lcd zamijeniti 24'' wide lcdom s va ili ips matricom (skupo ali mora se:))

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Definitivno widescreen. Ja sam prešao s 19" 4:3 na 20" Wide i nevjerojatno poboljšanje. Isprva se trebas malo naviknuti, ali nakon par dana se ne bi nikad vratio ma 4:3.  Sve mi je bolje, igre pogotovo,  OS, internet,  Office, sve. Nikad više na 4:3, kad sjednem za nečiji komp gdje je 4:3, sad mi je nekako bez vezem ne paše mi. JEdnostavno bolja je pregledanost na widescreen-u. Uzmi definitivno neki 20 ili još bolje 22" widescreen i da vidiš na 1680*1050. Milina

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Veruj mi ne zelis widescreen ako se zelis baviti Photoshopom i pregledavanje fotografija.

Za Office paket,surfanje igranje i gledanje filmova 16:9 onda uzmi widescreen,samo pitanje je dali svi ti DVD/DiVx filmovi su stvarno 16:9 format (widescreen)

17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

Kad govorimo o korištenju monitora a da nije za igre onda je wide milina jedna.

Joj, joj, joj...  malo si fulal tu s komentarima. Znači 1. - igre izgledaju fenomenalno na widescreen monitorima, a sve novije od zadnjih 2 godine imaju podržanu i odgovarajuću rezu pa nema straha Namigiva  (nije tragedija ni da se slika malo 'razvuče')
2. - veća slova su samo ako si ostavio manju rezu pa se onda slika 'razvukla' Smijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Level 1 kaže...

Kad govorimo o korištenju monitora a da nije za igre onda je wide milina jedna.

Joj, joj, joj...  malo si fulal tu s komentarima. Znači 1. - igre izgledaju fenomenalno na widescreen monitorima, a sve novije od zadnjih 2 godine imaju podržanu i odgovarajuću rezu pa nema straha Namigiva  (nije tragedija ni da se slika malo 'razvuče')
2. - veća slova su samo ako si ostavio manju rezu pa se onda slika 'razvukla' Smijeh
Osim što si nepismen, još i pokušavaš od mene napravit budalu što je bezobrazno.
Dakle još jednom - ako ne koristimo wide monitor za igre nego za programe - svatko koji već koristi - onda zbog rezolucije 1680x1050 (naspram 1280x1024)
dobivamo 400 pixela koji se mogu dorbo iskoristiti. Sam si gore naveo primjer Excela. Ja recimo mogu navesti Cubase u kojem sa strane mogu staviti puno
toga itd. itd.
Rezolucija 20" i 22" monitora je ista 1680x1050. Moj savjet je i dalje kako je bolje je uzeti 22".
O kakvoj razvučenosti ti pričaš???
Igre - OK i igre sve više podržavaju wide screen. Iako se jako malo igram, one igre koje igram podržavaju wide screen
(race 07, GTR2, rFactor, CoH). Ali dao sam i ranije link na stranice gdje se može provjeriti kakvo je stanje sa igrama.
Daj mi objasni što si mi htio poručiti, zapravo?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice