Samsung Magic Tune problemi

poruka: 10
|
čitano: 4.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Dakle vrativši se na WindowsXP sa nesretne Viste nanovo sam instalirao isti niz programa koji mi je potreban ,a jedan od njih je i program Magic Tune od Samsunga koji dolazi na cdu sa monitorom, SM940BW, i prilikom bootanja nakon restarta koji je bio potreban na kraju instalacije dobijem poruku da mi računalo ne podržava taj program, pitao sam i Samsungovu korisničku podršku o čem se radi pa su me sasuli sa hrpetinom gluposti tipa provjerite da je monitor plug and play, ili provjerite da je spojen dvi izlaz na ekran -.- ,uglavnom ne radi više. Zna li itko ovdje ima li ikakve veze neki program u Win, neki konflikt s nekim procesom ,bilo što..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Samsung Magic Tune problemi
Strontium kaže...

program Magic Tune od Samsunga koji dolazi na cdu sa monitorom

Jesi skinuo novu verziju Magic Tunea s Interneta?
17 godina
neaktivan
moderator

Da,ista stvar se desava i kod mene.I pod XPom i pod Vistom ne podrzava taj program.

Malo procesljaj help od monitorovog CDa i videces da oni preporucuju da skines najnoviju verziju.

Ali ipak beskoristan je.

Najobolje ga stelaj sa Adobe Gama u Control Panelu (ako imas Photoshop,ako nemas onda guglaj i nacices samostalni download istoga),stvorit ce ti sopstveni color profile koji mozes da ga postavis kao defaultni.

Ili jos bolje,sa CD instaliraj driver za monitor,istodobno se instalira i color profile (Samsung Natural Color profile.icm ili tako nesto) i njega postavi kao default

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
autorov komentar

Gle,meni treba magic tune iz jednog razloga: ima nekoliko postavki za osvjetljenje, gamu, temperaturu boje, koje mi pomazu da npr kada surfam odaberem internet mod a prije nego pokrenem igru da odaberem game mode, to mi je vrlo prakticno jer nemoram rucno podesavati nista ,sve se mijenja po potrebi, i movie,i sport mode,,, uglavnom ako mi vec nece proraditi molio bi za savjet za alternativan program koji to moze, ne razumijem kako on sada odjednom ne radi, mislim stvarno neozbiljno od Samsungovog programerskog tima, ocito im magic tune radi super sa softverom i ostalim hardwareom do sredine 2008 nakon toga postaje nekompatibilan, sramota

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
mbaksa kaže...
Strontium kaže...

program Magic Tune od Samsunga koji dolazi na cdu sa monitorom

Jesi skinuo novu verziju Magic Tunea s Interneta?
 Jesam, probao sam sve kombinacije,, instalirao color profil, najnovije drivere, drivere za ekran ,sve verzije magic tunea, isprobao onu koju sam dobio sa cdom i novu koju sam skinuo s neta, ne radi
Ocito ih nije briga sto ne radi jer imaju previse para i nikakav odnos prema kupcima sto se tice tehnicke podrske ,dok za tehniku nemam zamjerke nimalo
17 godina
moderator
prihvaćeno rješenje
Strontium kaže...

Gle,meni treba magic tune iz jednog razloga: ima nekoliko postavki za osvjetljenje, gamu, temperaturu boje, koje mi pomazu da npr kada surfam odaberem internet mod a prije nego pokrenem igru da odaberem game mode, to mi je vrlo prakticno jer nemoram rucno podesavati nista ,sve se mijenja po potrebi, i movie,i sport mode,,,

Pa zar ne mozes mijenjati te modove (MagicBright) preko tipki na samom monitoru? Stisnes drugi gumb s lijeva - imas to pokazano na ovoj stranici (pogledaj MagicBright).
17 godina
autorov komentar

Ne radi sve kako treba, movie i sport uopce nemaju razliku od custom moda npr, evo sto je poslao samsung

Thank you for purchasing our monitor and really sorry for your inconvenience.

Magictune is closely related to graphic card and most of problems are happening mainly by using old version of Graphic Card driver and old version of Magictune.

Therefore in order to find the reason of your problem, your system needs to be checked as to the following instruction which is the general step to check a problem by Magictune. Please check your system as to the following items before everything.

1. Please check whether the monitor is connected directly to the system(PC).(there should not be any device between the monitor and system(PC))

2. Please check whether monitor is recognized as "Plug and play" by checking at

->Control Panel->Systems->Hardware->Device Manager->Monitor

3. Please check the version of your graphic card driver and install the latest version of Graphic card driver from the Graphic Card company web site.

4. Please try the latest MagicTune Premium(v1.0.105 forWinXP). Updated version solved some compatibility problems and functions which customers had inconvenience.

You should uninstall previous MagicTune completely and reboot again before installing updated MagicTune.

After you check above things, if you have same problem then please feel free to contact us again.

Thanks and Best Regards,

SAMSUNG Electronics Co., Ltd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
prihvaćeno rješenje
Strontium kaže...

Ne radi sve kako treba, movie i sport uopce nemaju razliku od custom moda

Custom mod je onaj koji si sam napravis. Ako ti je odabran movie i ti sad ides prckat po svjetlini ili bojama, te izmjene koje si napravio postaju custom mod - provjeri kad ides nesto prckat i vidjet ces da ti se MagicBright automatski prebaci u custom (i pritom prebrise prijasnje custom parametre). Isto tako, ako zelis tamniju sliku pod custom, najlakse ti je prvo odabrati text ili Internet pa onda ici prckat po takvoj slici. Znaci, moras malo pripazit kad prckas po parametrima jer si jako lako mozes ponistiti custom mod - dakle, prije nego ides dirat custom mod, prebaci monitor u custom pa onda mijenjaj parametre. Steta sto Samsungovi monitori imaju samo jedan custom mod (barem oni na kojima sam radio).
17 godina

program imam na cd-u i radi, da nema te možda sp3?

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
autorov komentar

Moguce je da je zato, imam SP3

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice