Mutna slika na 22" zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 4.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mutna slika na 22"
pitanje

Pozdrav svima, u jednoj sam dilemi. Imam namjeru kupiti 22" LCD monitor Samsung (ne znam još točno koji model) pa me zanima da li tko ima monitor te dijagonale i jel na njegovoj nativnoj rezoluciji slika pomalo "mutna"? U jednoj trgovini informatičke opreme u ZG činilo mi se da je slika bila pomalo mutna upravo na 22" monitoru. Bojim se da mi se ne dogodi slično kada ga kupim, jer nije baš jeftin. Konfiguracija je AMD Athlon 64x2 5000 (Black edition), 4 GB DDR2@800, Gigabyte ATI 3870 512 DDR3, HDD Seagate Baracuda 250 GB - ako pitate, da igrao bi se (dal je moguće imati ok gameplay na tom monitoru sa ovim mojim strojem). Sad imam trenutno CRT ragu od 15" pa mi na 1024x768 vrti sve što igram besprijekorno. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mutna slika na 22"

Imam samsung t220 i slika u igrama je odlicna..jedino prilikom gledanja tv-a slika je malo mutna ali to je zato kaj mi tv-turner nevaljaVičea tvoja konfa je ok..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mutna slika na 22"

Pa traži tamo gdje ćeš kupiti monitor da ti pokažu sliku da vidiš kakva je. Najbolje je da sam vidiš prije nego što kupiš.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mutna slika na 22"

Do kolko love ti misliš ići? Inače, isprobaj u dućanu, ali ne bi ti trebala biti mutna slika.

http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Mutna slika na 22"
pongulator kaže...

Pozdrav svima, u jednoj sam dilemi. Imam namjeru kupiti 22" LCD monitor Samsung (ne znam još točno koji model) pa me zanima da li tko ima monitor te dijagonale i jel na njegovoj nativnoj rezoluciji slika pomalo "mutna"? U jednoj trgovini informatičke opreme u ZG činilo mi se da je slika bila pomalo mutna upravo na 22" monitoru.

Pretpostavljam da je u trgovini monitor bio spojen preko nekog VGA-splittera, odnosno da je na taj nacin vise monitora bilo spojeno na isto racunalo, sto znaci da je rezolucija morala biti postavljena na rezoluciju monitora najnize rezolucije - ako je to bio 19" widescreen, onda je rezolucija maksimalno 1440x900 i normalno je da s takvom rezolucijom slika na 22"-nom monitoru (kojem je nativna rezolucija najcesce 1680x1050) mora biti dosta losija (mutnjikava slova definitivno). Takodjer uzmi u obzir to da kad je monitor spojen preko VGA kabela ti mozes sliku kontrolama na monitoru ozbiljno zamutiti (ponekad zapravo blago zamucenje smanjuje opterecenje ociju) - kad je monitor spojen preko DVI-a onda ne mozes na taj nacin degradirati sliku. BTW i sam posjedujem 22"-ni widescreen Samsung i slika je zaista ostra (226bw).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Mislim ići do max. 2000 kn, bilo bi idealno da je monitor uz to što je Samsung još i srebrne boje. Kad pitate ove naše prodavače ja mislim da ili im se neda to sve odspajat i spajat ili jednostavno to ne smiju raditi, svi kažu imate garanciju pa ako nešto ne valja... Vidio sam u Ve-Mil-u konkretno jedan model pa me zanima za kraj još mišljenje o tom modelu. Monitor je Samsung SM 225BW, 1999,00 kn.

17 godina
protjeran
Mutna slika na 22"

ja sam nedavno kupio u metrou samsung za 1694 kn od 22" i slika mi nije uopće mutna

Shady in the house

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pongulator kaže...

Vidio sam u Ve-Mil-u konkretno jedan model pa me zanima za kraj još mišljenje o tom modelu. Monitor je Samsung SM 225BW, 1999,00 kn.

(Pra)stari model - nije nesto posebno, ali mu je cijena ostala visa nego sto vrijedi. Radije uzmi 2232bw za tristotinjak kuna manje - monitor o kojem Shady lupeta i vec u dvije teme ne moze reci o kojem se modelu radi. BTW po slicnoj cijeni (negdje istoj, no negdje znacajno visoj) moze ga se naci i u drugim trgovinama, a ne samo u Metrou.
17 godina
neaktivan
pongulator kaže...

Kad pitate ove naše prodavače ja mislim da ili im se neda to sve odspajat i spajat ili jednostavno to ne smiju raditi, svi kažu imate garanciju pa ako nešto ne valja...

Sam ti njemu reci da ti ga spoji, da želiš vidjet sliku. Oni smiju to raditi, tome i služi onaj kompjuter straga na kojed spajaju monitor. Ako im se ne da sam mu reci da ti dovede šefa Smijeh.

Najbolji način je da sam procjeniš kakva je slika na monitoru.
Rambo is watching you!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2008 12:26 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
pongulator kaže...

Pozdrav svima, u jednoj sam dilemi. Imam namjeru kupiti 22" LCD monitor Samsung (ne znam još točno koji model) pa me zanima da li tko ima monitor te dijagonale i jel na njegovoj nativnoj rezoluciji slika pomalo "mutna"? U jednoj trgovini informatičke opreme u ZG činilo mi se da je slika bila pomalo mutna upravo na 22" monitoru. Bojim se da mi se ne dogodi slično kada ga kupim, jer nije baš jeftin. Konfiguracija je AMD Athlon 64x2 5000 (Black edition), 4 GB DDR2@800, Gigabyte ATI 3870 512 DDR3, HDD Seagate Baracuda 250 GB - ako pitate, da igrao bi se (dal je moguće imati ok gameplay na tom monitoru sa ovim mojim strojem). Sad imam trenutno CRT ragu od 15" pa mi na 1024x768 vrti sve što igram besprijekorno. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Samo rezolucija nije podešena
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo, kupio sam Samsung SM 2053BW (20") i PREZADOVOLJAN sam. I sa rezolucijom i čistoćom slike. Hvala na pomoći svima, pozdrav.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice