Ako netko ima rješenje za ovaj problem bio bih više nego zahvalan (samo da unaprijed spomenem kako nisam neki znalac o kompjuterima tako da bi vrlo jednostavna, laička objašnjenja problema bila više nego poželjna).
Ugl, kao što možete vidjeti problem je u "nedostajanju" dijela slike, odnosno pojavljuju se neke "mrlje" ("mrlje" se ne pojavljuju uvijek na jednom te istom dijelu ekrana već random na različitim dijelovima). Meni najzanimljive u cijeloj toj priči jest da ukoliko prijeđem mišem preko dijela slike na kojem je "mrlja" ili scroll-am niže/više pa se vratim na dio ekrana na kojemu je prije postojala "mrlja", tada ona nestane.
Prvo sam mislio da je do toga što grafička kartica nije u potpunosti sjela u pripadajući slot, ali i nakon ispravljanja tog problema ova "greška" u prikazu slike je i dalje prisutna. Imam instalirane najnovije drivere za grafičku karticu.
Inače radi se o monitoru Fujitsu Siemens 38B1 (prilično star znam), a sa grafičkom karticom (radeon 5700 HD series) je spojen preko onog sivog dodatka za DVI ulaz grafičke (budući da monitor ima omogućen samo VGA priključak/kabel). I primjetio sam da ta dva priključka ne ulaze u grafičku karticu pod kutom od 90 stupnjeva, već su malo nagnuti (težina priključaka vuče prema dolje). Da možda tu ne gubi kontakt pa je problem u tome???
Problem se pojavljuje i prilikom igranja igrica, ali uvijek svega na manje od sekunde.
Unaprijed zahvaljujem svima i nadam se da sam bio dovoljno jasan u objašnjavanju :)