Monitor do 1500 kuna

poruka: 92
|
čitano: 24.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Monitor do 1500 kuna
the_dammed kaže...

Gledam neki monitor 24", ali je izbor relativno malen u odnosu na 23". Ima kakva preporuka za 24", i alternativa 23". Cijena do 1500 kuna.

Ono što mi je zapelo za oko: Dali LG daje jamstvo na 0 zaglavljanih/ mrtvih piksela?

Nebi htio monitor s rubnim osvjetljenjem LEd, već full led ili lampe.

Definitivno najbolji 23" monitor za tu cijenu :)

DELL U2312HM

Ovaj od 24" mi dobro izgleda :)

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

A jel zna neko kakva je šema sa garancijama i dead/stuck pixelima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
the_dammed kaže...

Nebi htio monitor s rubnim osvjetljenjem LEd, već full led ili lampe.

Definitivno najbolji 23" monitor za tu cijenu :)

DELL U2312HM

Ovaj DELL sam uzeo prije 4 dana. Još uvijek nemogu doći sebi kako je dobar. Preporuka. {#}

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
13 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

A jel zna neko kakva je šema sa garancijama i dead/stuck pixelima?

Dead pixel je kada jedan pixel ili više njih ne radi, to ćeš primjetiti da su crni ili pozelene. 

A ta garancija garantira ako se pixel pokvari da će biti popravljen.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 21:36 (kalko1212).
15 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Dell nema HDMI, a DVI se neće dugoročno ugrađivati u kartice.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Ima li netko ovaj LG 24" monitor? Kakav je ima li bolje za ovu cijenu?

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Uzeo sam taj Dell U2312 na kraju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

DELL U2312HMS, srebrni LED IPS 23 "

kakav je ovaj led od dell-a?

dodje 1500kn u hgspotu

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 8:17 (dark_jackal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Taj dell je odlican monitor.
Best buy za tu lovu sigurno. Ja ga kupio prije 20ak dana i nije mi zao, a imao sam ih dosta razlicitih modela za usporedbu.
17 godina
moderator
Bellatrix kaže...

Zaista ne kužim koji bi motiv bio u kupovanju tog monitora, kad za skoro istu cijenu možeš kupiti osjetno bolji (ali jedan inč manji - što i nije tako strašno) IPS monitor sa stalkom koji omogućava i podršavanje visine (ovaj LG koliko vidim omogućava samo naginjanje monitora).

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Zaista ne kužim koji bi motiv bio u kupovanju tog monitora, kad za skoro istu cijenu možeš kupiti osjetno bolji (ali jedan inč manji - što i nije tako strašno) IPS monitor sa stalkom koji omogućava i podršavanje visine (ovaj LG koliko vidim omogućava samo naginjanje monitora).

Pa recimo da mi se dopada ovaj dizajn, obrada a ima i odziv od 2ms.  Ovi IPS matrični monitori imaju sporiji odziv koliko sam skontao malo googlajući. Sigurno su oni sa bržim odzivom i znatno skuplji od 1500KN ..

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Pa recimo da mi se dopada ovaj dizajn, obrada a ima i odziv od 2ms.

Ako patiš na dizajn, onda nisi ni trebao ništa pitati za taj monitor, jer se o ukusima ne raspravlja. {#} Ako misliš da se na IPS-u s odzivom od 8 ms ne možeš normalno igrati - varaš se. Lako je moguće da uopće ni ne bi skužio razliku, a ako bi je i skužio, još je više upitno bi li ti smetala.

Bellatrix kaže...

Ovi IPS matrični monitori imaju sporiji odziv koliko sam skontao malo googlajući. Sigurno su oni sa bržim odzivom i znatno skuplji od 1500KN ..

Brzina odziva jedina je karakteristika (+ eventualno IPS glow) po kojoj su TN monitori bolji od IPS-ova. Ako ti je to toliko bitno, onda si kupi TN monitor. Ako nije, ako su ti važniji vjernost prikaza boja, bolji kut gledanja, podešavanje po visini - onda je IPS prirodni odabir, tim više što su u posljednje vrijeme IPS monitori smiješno jeftini. Mislim, do pred par godina malo tko si je mogao priuštiti IPS montior zbog strašno visoke cijene. A sad kad imaš priliku za to, sad ga ne bi. Jesi vidio kad sliku na IPS monitoru? Pogledaj. {#} Tko jednom proba ne vraća se više na TN matricu.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ako patiš na dizajn, onda nisi ni trebao ništa pitati za taj monitor, jer se o ukusima ne raspravlja. {#} Ako misliš da se na IPS-u s odzivom od 8 ms ne možeš normalno igrati - varaš se. Lako je moguće da uopće ni ne bi skužio razliku, a ako bi je i skužio, još je više upitno bi li ti smetala.

Brzina odziva jedina je karakteristika (+ eventualno IPS glow) po kojoj su TN monitori bolji od IPS-ova. Ako ti je to toliko bitno, onda si kupi TN monitor. Ako nije, ako su ti važniji vjernost prikaza boja, bolji kut gledanja, podešavanje po visini - onda je IPS prirodni odabir, tim više što su u posljednje vrijeme IPS monitori smiješno jeftini. Mislim, do pred par godina malo tko si je mogao priuštiti IPS montior zbog strašno visoke cijene. A sad kad imaš priliku za to, sad ga ne bi. Jesi vidio kad sliku na IPS monitoru? Pogledaj. {#} Tko jednom proba ne vraća se više na TN matricu.

Pa donekle patim na dizajn i uvijek pokušavam pronaći ono što ima dobar dizajn ali ne zaboravljam i funkcionalnost. Pitao sam za njega više iz razloga da saznam što ljudi kažu za njegovu kvalitetu, te kakav je po svojim karakteristikama. Ipak meni 8ms na ovim IPS-ovima djeluje puno. Neznam uopće kolika je razlika od ovih sa 5ms ali išao bih radije na što manji odaziv. Kod igranja isto tako nebih volio da mi se stvara onaj famozni ghosting. Veliki sam sitničar i volim preciznost.

Ali sigurno da me sad to baca u veliku dilemu, dali da gledam na taj odziv ili da biram bolji prikaz slike{#}

Dali sam gledao sliku na IPS monitoru!? Možda u trgovini negdje da ali da sam se raspitivao puno o njima to ne.

17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
Ipak meni 8ms na ovim IPS-ovima djeluje puno. Neznam uopće kolika je razlika od ovih sa 5ms ali išao bih radije na što manji odaziv. Kod igranja isto tako nebih volio da mi se stvara onaj famozni ghosting. Veliki sam sitničar i volim preciznost.

Reći ću ti samo ovo - ne znaš o čemu pričaš. Pitaj ljude s IPS monitorima s 8 ms odzivom jel imaju "onaj famozni ghosting". {#} Uzmi IPS i riješena stvar. Zahvaljivat ćeš mi kasnije.

14 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Pozz,

Intersiram me sljedeće, također gledam da kupim novi monitor do cca 1500 kn. pa sad na početku posta hvali se LGips236v i sad pred kraj posta dell2312hm.

Pa me sad zanima kojeg bolje uzeti?

Ja ovako ne vidim neke prevelike razlike , jedino je Lg malo jeftiniji.

Monitor mi prvenstveno , ustvari i jedino treba za igranje, tako da mi je to vrlo važno kako se tu monitor ponaša.

Može i preporuka za neki drugi monitor namjenjen za igranje od 24".

Čitam sad malo komentare pa vidim nešto da pišete da je za igre važan odaziv i da nema nekog ghostinga...inače sad imam samsunga 206bw, 16:10 ( mislim da je) ,pa da li su ovi monitori bolji  od mojeg? da se nebi kasnije tukao po glavi.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hery kaže...

Pozz,

Intersiram me sljedeće, također gledam da kupim novi monitor do cca 1500 kn. pa sad na početku posta hvali se LGips236v i sad pred kraj posta dell2312hm.

Pa me sad zanima kojeg bolje uzeti?

Ja ovako ne vidim neke prevelike razlike , jedino je Lg malo jeftiniji.

Monitor mi prvenstveno , ustvari i jedino treba za igranje, tako da mi je to vrlo važno kako se tu monitor ponaša.

Može i preporuka za neki drugi monitor namjenjen za igranje od 24".

Čitam sad malo komentare pa vidim nešto da pišete da je za igre važan odaziv i da nema nekog ghostinga...inače sad imam samsunga 206bw, 16:10 ( mislim da je) ,pa da li su ovi monitori bolji  od mojeg? da se nebi kasnije tukao po glavi.

Hvala unaprijed.

dell bez razmisljanja!

14 godina
neaktivan

Uzeo dell 2412m .:) je dosta izvan 1500 kn, al kad je Božić neka bude. nadam se da nisam pogriješio, nisam ga još stigao baš isprobati i kalibrirati. 

15 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna
Moze li mi netko koji se razumije rec Monitor do 1500 kn, moze i malo vise glavno da je best buy. Hvala unaprijed :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Ajde netko!
Da li se isplati uzeti http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100332146  monitor umjeso ovog http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100332139koji je 300 kn jeftiniji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

jel vrijedi uzet ovaj drugi(zadnja dva linka)? kakav je AOC?

iskustva?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 19:45 (djdomi).
17 godina
moderator
Bruno Matejcic kaže...

Ajde netko!
Da li se isplati uzeti http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100332146  monitor umjeso ovog http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100332139koji je 300 kn jeftiniji?

Uspoređuješ TN i IPS monitor. To je no brainer. Da, isplati se.

djdomi kaže...

iskustva?

Kakav je AOC? Tko bi ga znao. {#} Probaj potražiti reviewe na netu, ako uopće postoje. To nije baš popularna marka.

16 godina
Monitor do 1500 kuna

Prije 2 mjeseca sam kupio ovaj LG
Stvarno svaka preporuka, a jedini minus mu je nestabilno podnozije, ljulja se kad ga "dirate"...

extreme life

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Icefox kaže...

Prije 2 mjeseca sam kupio ovaj LG
Stvarno svaka preporuka, a jedini minus mu je nestabilno podnozije, ljulja se kad ga "dirate"...

Jedini minus? TN matrica, stalak koji se ne može podešavati po visini ni pivotirati.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Ajde netko!

djdomi kaže...

iskustva?

Kakav je AOC? Tko bi ga znao. {#} Probaj potražiti reviewe na netu, ako uopće postoje. To nije baš popularna marka.

jel postoji još neki te cijene(max 1200) da je led, ips, 23" i šta već?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
moderator
djdomi kaže...

jel postoji još neki te cijene(max 1200) da je led, ips, 23" i šta već?

Znaš koliko i ja. Pogledaj cjenike domaćih dućana, guglaj, imaš servise poput nabava.net i jeftinije.hr.

13 godina
protjeran
Monitor do 1500 kuna

Vrlo korisni savjeti, hvala ekipo!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor do 1500 kuna

Pozdrav, kolege forumaši. Prvo se autoru ove teme ispričavam što upadam ko padobaranac. Dakle trebam pomoć pri kupnju novog monitora do 1500 Kn.

Razmišljao sam o monitoru/tv(ima ugrađen DVB/T tuner) pošto u sobi nemam tv, ili pak bi kupio neki LED monitor sam IPS matricom(pričate da je puno bolji prikaz boja od TN) od 22" na dalje.

E, sad bi ja trebao vaše preporuke. HVALA!

PS.monitor nek bude iz LINKSA, ADM-a ili Vemila(unusmedia)

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 10:44 (achtung).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bellatrix kaže...

Nemoj kupovati taj monitor, ako već nisi, ima tvorničku grešku u elektronici i ne pali se svaki put kad upališ komp. Imam ga ja sa tim problemom a po forumima sam vidio da i drugi imaju isti problem baš sa tim monitorom. 

Kendo
15 godina
achtung kaže...

DELL U2312HM , ali nema DVB -t !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 12:21 (Haf932).
16 godina
neaktivan
achtung kaže...

Pozdrav, kolege forumaši. Prvo se autoru ove teme ispričavam što upadam ko padobaranac. Dakle trebam pomoć pri kupnju novog monitora do 1500 Kn.

Razmišljao sam o monitoru/tv(ima ugrađen DVB/T tuner) pošto u sobi nemam tv, ili pak bi kupio neki LED monitor sam IPS matricom(pričate da je puno bolji prikaz boja od TN) od 22" na dalje.

E, sad bi ja trebao vaše preporuke. HVALA!

Ima ko jos kakav savjet ili preporuku? hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice