DVI ili Display port

poruka: 7
|
čitano: 5.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
DVI ili Display port

Na grafi 1060 imam hdmi, dvi, i Displa yport, a na monitoru dvi i Display port. Što odabrati od toga da kvaliteta slike bude najbolja?

Da li korisiti Dp, DVI ili da idem sa kablom HDMI -> DVI ako to šta uopće igra ulogu ( zvuk mi ne treba ).

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: DVI ili Display port
Isto ti je, s tim da HDMI i display port podržavaju video i audio dok dvi samo video.
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
moderator
online
Re: DVI ili Display port

Kvaliteta slike će biti identična jer je u svim tim slučajevima riječ o digitalnoj vezi, znači preko svih tih sučelja monitor bi trebao dobiti identični sadržaj. Osobno bih odabrao DisplayPort jer kabeli imaju manji konektor od DVI-ja.

15 godina
offline
DVI ili Display port

kao standard, dvi-hdmi-dp tim redom su 'jači' ... ali u osnovi ista stvar, kvaliteta, dok raste moguća propustnost i dodatne mogućnosti (npr dp razvodnik za više monitora, neovisnih, ne clone).

-praktično, koristi se onaj koji je dostupan, adapter samo kao nužno 'zlo', kvaliteta ista ali razlika u mogućnostima kao npr zvuk, mreža.. i više rezolucije/refresh ali to ovisi i o HWu, ne samo konektoru, ovisi i o potrebama juzera..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2018 18:20 (ihush).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: DVI ili Display port

Imam jedno pitanjce. Moj monitor ima display port, a laptop ima hdmi. Dobio sam neki kabel koji je na jednom kraju DP a na drugom HDMI. Spojim ja to ali laptop ne prepoznaje monitor. Da li su ti kablovi možda jednosmjerni tj da li postoje kablovi koji su smjer DP na HDMI ili HDMI na DP ? Ili je to nebitno nego samo meni ne radi DP port na monitoru. Nemam niš drugo za probat, niti kabla drugog ni monitora sa DP. Uglavnom želim samo da mi izbacite jednu varijablu , a to je postoji li šansa da je ovaj kabel u krivom smjeru?

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
2 godine
online
15 godina
offline
DVI ili Display port

.. opet se koristi riječ adapter za sve..

citat iz gornjeg linka-texta..

A different active adapter that converts the HDMI TMDS signal at 5v to DisplayPort LVDS at 3.3v is required.

-koristi naziv aktivni adapter, za razliku od adaptera (pasivnog) aktivni ima dodatnu elektrnoniku, čip, konverzija.. i zato se naziva konverter, što je na linku i navedeno u nazivu artikla.

HDMI to DisplayPort Converter

.. kad bi se koristile riječi konverter i adapter ljudima bi bile jasnije razlike ili barem manje nesporazuma.. možda nepotrebno ponavljam-forsiram, no mislim da je to jedna od svrha bug-foruma... ne?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice