PAM8403 mini 5V 3W*2 pojačalo

poruka: 14
|
čitano: 9.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozz ljudovi! Naime došlo mi je ovo doma

i evo kako je izgledao završeno pojačalo

problem jest ovaj: Jedan kanal mi savršeno radi, drugi radi ali bruji. Ja sam spojio lijevi i desni kanal u njiove utore, i samo masu od lijevog jer se nesmiju spajati zajedno a imam 3.5mm prikopčak pa moraju zajedno. Dali je do toga ili sam negdje neš loše zalemio?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: PAM8403 mini 5V 3W*2 pojačalo
Strm kaže...
problem jest ovaj: Jedan kanal mi savršeno radi, drugi radi ali bruji. Ja sam spojio lijevi i desni kanal u njiove utore, i samo masu od lijevog jer se nesmiju spajati zajedno a imam 3.5mm prikopčak pa moraju zajedno. Dali je do toga ili sam negdje neš loše zalemio?

Zašto se ne bi smjele spajati zajedno? Afaik sve mase/uzemljenja u konačnici negdje u strujnome krugu trebaju biti spojene zajedno. Spoji ih.

14 godina
mbaksa kaže...
Strm kaže...

Zašto se ne bi smjele spajati zajedno? Afaik sve mase/uzemljenja u konačnici negdje u strujnome krugu trebaju biti spojene zajedno. Spoji ih.

Kada spojim nestane zvuka, a kada odspoji se opet vrati

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
17 godina
moderator
Jesi ih zajednički spojio na 3,5 mm konektor? Ako jesi, onda ćeš morati čekati da ti se netko drugi javi...
14 godina
mbaksa kaže...
Jesi ih zajednički spojio na 3,5 mm konektor? Ako jesi, onda ćeš morati čekati da ti se netko drugi javi...

MA jesam, vidis na slikama

14 godina
neaktivan

Si skinuo datasheet od PAM8403?

Da jesi vidio bi da se moraju svaki zvučnik za sebe spojit.

Evo pa pročitaj

Ako opet spojiš po shemi ili po datasheetu i ako ne radi znači da si ga spalio ili si dobio spaljenog.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ako možež: Odlemi žice sa pločice i provjeri multimetrom jesu li minusi na pločici kratko spojeni (jesu li isti vod?).

Postoje i pojačala koja nemaju zajedničku masu, odnosno gdje je masa(minus) zasebni kanal. Npr. to su pojačala spojena u BTL-u.

elCid
14 godina
trampoculo kaže...

Si skinuo datasheet od PAM8403?

Da jesi vidio bi da se moraju svaki zvučnik za sebe spojit.

Evo pa pročitaj

Ako opet spojiš po shemi ili po datasheetu i ako ne radi znači da si ga spalio ili si dobio spaljenog.

ZNam, zato dsam lijevi i desni kanal zasebno spojio, a samo masu s lijevog kanala...

16 godina
moderator
Strm kaže...

ZNam, zato dsam lijevi i desni kanal zasebno spojio, a samo masu s lijevog kanala...

Ne može to tako.

Svaki zvučnik treba biti spojen kako treba.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 20:14 (XXX-Man).
14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

Ne može to tako.

Svaki zvučnika treba biti spojen kako treba.

A ja spajam slušalice?

16 godina
moderator
Strm kaže...

A ja spajam slušalice?

U tom slučaju si uzeo krivo pojačalo.

Za slušalice ti treba pojačalo koje ima zajednički minus(-) za oba zvučnika. Ovo to nema.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

A ja spajam slušalice?

U tom slučaju si uzeo krivo pojačalo.

Za slušalice ti treba pojačalo koje ima zajednički minus(-) za oba zvučnika. Ovo to nema.

A ja pitao u temi za elketroniku i vas par je reklo da uzmem... I tamo sam rekao da me to brine....

16 godina
moderator
Strm kaže...

A ja pitao u temi za elketroniku i vas par je reklo da uzmem... I tamo sam rekao da me to brine....

Rekao ti je samo jedan, a na postavljeno pitanje o spajanju ti nije nitko odgovorio (jbg nisam vidio post).
http://www.bug.hr/forum/post/samogradnja-opcenito/elektronika-pitanja-odgovori-tutoriali/4193634.aspx

Trebao si ponovo pitati.

Ili jednostavno uključit mozak prije kupovine.

14 godina
XXX-Man kaže...
Strm kaže...

Rekao ti je samo jedan, a na postavljeno pitanje o spajanju ti nije nitko odgovorio (jbg nisam vidio post).
http://www.bug.hr/forum/post/samogradnja-opcenito/elektronika-pitanja-odgovori-tutoriali/4193634.aspx

Trebao si ponovo pitati.

Ili jednostavno uključit mozak prije kupovine.

a doro, imam tama zvucnike 3W RMS-a, pa cu napraviti mini boombox xD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice