USB brzina

poruka: 7
|
čitano: 6.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USB brzina

Moze li mi neko reci kako da izracunam brzinu prijenosa podataka sa USB-a 1.0 na USB 2.0,tj.ako USB 1.0 prikljucimo na maticnu koja ima prikljucak USB 2.0 koja je maksimalna brzina prijenosa podataka(ako uzmemo u obzir da je maksimalna brzina USB 1.0 bila 1,5Mbit/s)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: USB brzina
eagle05 kaže...

Moze li mi neko reci kako da izracunam brzinu prijenosa podataka sa USB-a 1.0 na USB 2.0,tj.ako USB 1.0 prikljucimo na maticnu koja ima prikljucak USB 2.0 koja je maksimalna brzina prijenosa podataka(ako uzmemo u obzir da je maksimalna brzina USB 1.0 bila 1,5Mbit/s)?

Najveća brzina će biti najveća brzina najsporije sabirnice, tak da, to je ova brzina od USB 1.0

16 godina

ne baš. 1.0/1.1 Low / Ful Speed. 1.5/12 Mbit, ovisi o uređaju, npr miš je Low.

-od 12Mb treba odbiti kontrolnu logiku i padove u transferu, pa i snagu PCa/CPUa jer on sve radi. Za npr USB-flash disk je to sve relativno jer ovisi npr o FSu i clusteru, veličini filea koji se transferira itd. Isti urešaj može davati različite brzine u raznim kombinacijama.

-USB 2.0 je (teoretskih) 480 Mbit, =60MB/s, ostvarivo 35-40MB/s dok će jedinica biti bliže teoretskim brzinama, jednako kao što na 3.0 kontroleru 2.0 uređaji postižu (ponekad) malo bolje rezultate (to opet, može biti zbog novog PCa-MBO-RAM...)

-čemu računanje teoretskih brzina?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

ne baš. 1.0/1.1 Low / Ful Speed. 1.5/12 Mbit, ovisi o uređaju, npr miš je Low.

-od 12Mb treba odbiti kontrolnu logiku i padove u transferu, pa i snagu PCa/CPUa jer on sve radi. Za npr USB-flash disk je to sve relativno jer ovisi npr o FSu i clusteru, veličini filea koji se transferira itd. Isti urešaj može davati različite brzine u raznim kombinacijama.

-USB 2.0 je (teoretskih) 480 Mbit, =60MB/s, ostvarivo 35-40MB/s dok će jedinica biti bliže teoretskim brzinama, jednako kao što na 3.0 kontroleru 2.0 uređaji postižu (ponekad) malo bolje rezultate (to opet, može biti zbog novog PCa-MBO-RAM...)

-čemu računanje teoretskih brzina?

Dobio sam zadatak da izracunam brzinu prijenosa podataka sa USB 1.0 na USB 2.0.Ja isto mislim da je to maksimalna brzina USB 1.0 a to je 1,5 Mbit/s.Ali sam za svaki slucaj ovdje postavio pitanje jer znam da ima dosta iskusnih ljudi koji bi ovo mogli znati.

@ ihush da li bi mi mogao objasniti kako da izracunam teoretsku brzinu ovog prijenosa

16 godina

-nije izračunata nego ju definira standard, 1.5 ili 12 Mbit... nešto sasvim drugo je PCI sabirnica, širina, kontroler..

-pošto je širina USB sabirnice 1bit, ovisno na koliko je bitrate radi dobiješ mogući transfer.

Pošto mi nije jasno kako bi se brzina izračunavala tj na što se misli, evo wiki-bitrate, i podsjetnik na npr COM-port bitrate npr modem, možda pomogne..

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nije izračunata nego ju definira standard, 1.5 ili 12 Mbit... nešto sasvim drugo je PCI sabirnica, širina, kontroler..

-pošto je širina USB sabirnice 1bit, ovisno na koliko je bitrate radi dobiješ mogući transfer.

Pošto mi nije jasno kako bi se brzina izračunavala tj na što se misli, evo wiki-bitrate, i podsjetnik na npr COM-port bitrate npr modem, možda pomogne..

Ja sam ovo shavtio kad je on postavio zadatak,da se misli na to da kad bi mi npr. imali USB 1.0 i prikljucili ga na prikljucak USB 2.0 koliko bi brzo podaci se prebacivali sa USB 1.0 na ovaj uredjaj na kojem je prikljucen USB 1.0

Ja isto mislim da je maksimalna brzina ova 1,5Mbit/s jer ne igra nam nikakvu ulogu ako ga prikljucimo na USB 2.0 jer on ima svoju maksimalnu brzinu koja se ne moze povecati.Ali ako se neko pojavi ko misli drugacije tj, zna kako da se izracuna bio bih mu zahvalan

16 godina

-vjerojatno je 'trik pitanje', tj u tim slučajevima se brzina rada prilagođuje prema najsporijoj komponenti (vrijedi za većinu komponenti sistema, ne samo USB).

-ali, (reklamni) testovi s USB3, pokazuju dobitak kad se koriste 2.0 diskovi, pa ako se na USB-kntroler 2.0 spoji uređaj 1.0, radit će u pravilu jednako ili brže nego na kontroleru 1.0, jer nije na (teoretskoj) granici-propustnosti. Obrnuto, da je kontroler 1.0, urešaj 2.0, tad uređaj ne može raditi većom brzinom ni u kom slučaju, jer kontroler obavlja transfer, dok disk ne radi ništa. (ali će opet na testu biti brži, jer su uvjek novije generacije brže od starih, npr HDD više cachea.. pa daju malo bolje rezultate mada rada na staroj brzini mogu brže pa su bliže teoretskoj propustnosti koju stariju uređaj ni u teoriji ne može dostići).

-školski odgovor, jednako, na 1.5Mb

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice