Zašto koristiti Linux?

poruka: 296
|
čitano: 72.455
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Zašto koristiti Linux?
mjamoon kaže...

Za tebe nije linux. Ne samo da neznaš pisati nego i ne kužiš da te čovjek sprda jer neznaš pisati.

Tko?

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
 CUT CUT Linux se ne natječe sa windowsi i ima svoj razvojni put ovisan o miljunima ljudi diljem svijeta koji besplatno rade na njemu. Uz to predlažem da pročitaš malo filozofiju besplatnog i otvorenog koda.

I meni je razvoj Linuxa puno vrijedniji od windowsa zbog činjenice da su na njemu ljudi radili besplatno, davali besplatno svoj kod, svoj trud i svoje vrijeme. To nijedan plaćeni software ne može nadmašiti, to što je linux danas postigao.

CUT CUT

FREE != FREE OF CHARGE
Promašio si samu bit.
Uostalom da nije bilo love sada bi si sam pisao drivere za grafu...
Pročitaj malo bolje...

15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
mjamoon kaže...

Za tebe nije linux. Ne samo da neznaš pisati nego i ne kužiš da te čovjek sprda jer neznaš pisati.

Tko?

Autor teme.

16 godina
neaktivan
mjamoon kaže...
Tomislav95 kaže...
mjamoon kaže...

Tko?

Autor teme.

Tema je otvorena prije 4 mjeseca i ima 10 stranica

Fućkaj ga!
15 godina
protjeran
mjamoon kaže...
Buffer Overflow kaže...
 CUT CUT Linux se ne natječe sa windowsi i ima svoj razvojni put ovisan o miljunima ljudi diljem svijeta koji besplatno rade na njemu. Uz to predlažem da pročitaš malo filozofiju besplatnog i otvorenog koda.

I meni je razvoj Linuxa puno vrijedniji od windowsa zbog činjenice da su na njemu ljudi radili besplatno, davali besplatno svoj kod, svoj trud i svoje vrijeme. To nijedan plaćeni software ne može nadmašiti, to što je linux danas postigao.

CUT CUT

FREE != FREE OF CHARGE
Promašio si samu bit.
Uostalom da nije bilo love sada bi si sam pisao drivere za grafu...
Pročitaj malo bolje...

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 15:29 (Buffer Overflow).
15 godina
neaktivan
mjamoon kaže...

Daj, ne pričaj gluposti. Ako nećeš pomoći čovjeku, nemoj ni zajebavati. Kakve veze ima kad je tema otvorena, i zašto bi itko ikoga sprdao bez ikakvog razloga?

@Tomislav

Ovdje imaš dosta toga o Linux OS-u, i sve je super objašnjeno, pa proleti: http://wiki.open.hr/wiki/Naslovnica

Ako želiš instalirati Linux Mint, evo ti upute: http://wiki.open.hr/wiki/Linux_Mint_instalacija

Ako budeš imao kakvih problema, pogledaj ovaj forum, i eventualno postavi pitanje koje ti nije jasno: http://www.linuxzasve.com/forum/ , naći ćeš odgovor sigurno.

15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Može pomoć mala?

Ovako treba mi neki linux... (našo sam kako ga intalirat s particije .. odnosno bootat i radi)

koji je optimalan za Asus A2H celeron 2.3 256 mb rama 32 mb grafa i to.. pa neki os koji bi radio ok.. proo sam ubuntu netbook remix pa se vuće ko šteta.. to je out.. onda neki koji bi radio kako tako dobro..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zašto koristiti Linux?

Evo jedan lijepi linux koji radi na starim kantama odlično:

http://puppylinux.org/main/index.php?file=Overview%20and%20Getting%20Started.htm

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

A da znam za njega..a ima nešto drugo ne sviđa mi se kde.. niako .. a kolko vidim on je na kede-u.. pa ako ima nešto.. e i mora bit ultra jednostavno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

A da znam za njega..a ima nešto drugo ne sviđa mi se kde.. niako .. a kolko vidim on je na kede-u.. pa ako ima nešto.. e i mora bit ultra jednostavno...

Probal ovo onda:

http://www.damnsmalllinux.org/

15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

to su sve one minimalističke .... xd.. to je ok . al ni dsl mi se ne sviđa to sam probo.. a kakav je slax.. ili postoji nešto 4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

to su sve one minimalističke .... xd.. to je ok . al ni dsl mi se ne sviđa to sam probo.. a kakav je slax.. ili postoji nešto 4.

Slax ti ima KDE. Ali ti možeš u bilo kojoj distri nistalirati drugi window manager po volji.

15 godina
protjeran
Zašto koristiti Linux?

Uglavnom, imaš sve podatke ovdje, pa si odaberi Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

aha... a kakvi postoje linuxi s onim laki sučelem ... xfc ii neznam ima još .. dali bi to radilo..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

aha... a kakvi postoje linuxi s onim laki sučelem ... xfc ii neznam ima još .. dali bi to radilo..?

XFC ti je lagani window manager. Nije ni gnom nešto heavy.

Naravno da bi radilo, ali trebaš laganu distru sveukupno. Zato sam predložio puppy, pa onda instaliraš ako želiš xfce i leti komp.

p.s. imaš i fluxbox ako želiš

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 16:29 (Buffer Overflow).
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

a dali je puppy jednostavan kao npr.. ubuntu.. ili je kompliciran.. i dali mi lubuntu bio dobra ili xubuntu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zvjerkan kaže...

a dali je puppy jednostavan kao npr.. ubuntu.. ili je kompliciran.. i dali mi lubuntu bio dobra ili xubuntu

xubuntu je najbolji za to.

Jednostavan a lightweight.

Mada nikad nisam probao LXDE čini se sasvim dobar.

Možeš sebi isprobati oba u virtualnoj mašini pa vidi koji je bolji/jednostavniji.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

A onda idem probavat pa šta mi se svidi.. i šta bude dobro radilo.. samo mi nije jsano zašto one netbook verzije se vuku ko šteta...neznamm..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Ja mislim da ti je xubuntu dobar.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Da naše institucije zadužene za ilegalne software i piratstvo rade učinkovitije svoj posao, drugačije bi ljudi gledali na Linux i sav trud koji se ulaže u njega i itekako da bi ga gotovo svi već imali na svom računalu instaliranog! 

Ja ga već duže vrijeme koristim i jednostavno mi se zavukao pod kožu! Linux je sadašnjost i budućnost, vidi samo mobitele, polako svi počinju bazirat svoje sustave na Linuxu!

Ja u postotcima Linux koristim 80% a Prozore 20% :)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

I kakve to veze ima s onim što meni treba... xd

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

I kakve to veze ima s onim što meni treba... xd

wtf?

15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

ma ništa fulo ja malo.. samo da kažem .. prbo sam xubuntu .. lošeee sporo... probo sam xpud to radi odlićno ali .. mutavo .. malo... sad probavam pupy-a pa budem vidio... kak radi.. nisam imo prije vremena pa sad malo radimm.,xd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Lubuntu ti je puno bolje rješenje  od xubuntua, znam iz iskustva, manje je gladan za resursima i nekako mi si čini ljepši,a opet lakši, samo ima još dosta posla oko njega, jer lubuntu ti je poput KDE-a, ima dosta bugova, barem kod mene, na jednom prastarom računalu, dok na novom radi dosta dobro. Preporučujem ti da probaš pa možda će ti odgovarati. http://lubuntu.net/

Hočemo više Linux tema u BUG-u i Mreži :-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 12:13 (MacChristian).
17 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Naleteo sam na jedan koristan i zanimljiv članak koji jednostavnim jezikom opisuje Linux a namenjen je ponajprije početnicima.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
devil kaže...
mindstorm kaže...
xxxxx kaže...

hm, xorg mi se neće instalirat.

Upišem:

pacman -S xorgi dole mi napiše:

xorg package not found, searching for group...

error: 'xorg' : not found in sync dbKako da ovo napravim, radio sam po uputama s neta, instaliran je s core iso-a.

si napravio user, moraš prvo njega...

nemora. treba syncat db. sa pacman -Syy.

a buffer overflow.. sve kaj pises stoji ali ono sa micanjem stvari iz init.d u poseban folder da se ne pokrecu, pa sramota nek te bude.

maknes x i nece se pokretat, as easy as that.

mnogi su tu samo "linux useri" i vole se s tim kurcit. i to je najveci problem. tipa oni koji koriste bektrek jer su kul. ili oni koji cesto ne vide dalje od ubuntua i to samo guija. 

naravno, netrebaju svima sedovi, awkovi, grepanja i razne gluposti, ali bas to je meni najljepsa stvar kod linuxa. stvarno sam gazda svojem kompu. osim kurabi od chromiuma koji mi zdere ram ko blesav, ali zato je uzbl tu. 

mislim da sam vec napisal tu  - nema smisla prelazit na linux ako vam se ne ukaze potreba. cijena windowsa nije pretjerana i sam win je genijalan sustav(osim mozda win ME - kojeg se 80% vas ni ne sjeca) koji ima cudo prednosti ispred linuxa. od active directorija do exchangea. a i na kraju krajeva tu su i igre koje mi priznajem malo vec i fale. 

dakle, da sumiram- nemojte prelaziti na linux ako:

a) niste spremni strasno puno uciti

b) ne znate / ne volite surfati u potrazi za rjesenjem(nekad i vise tjedana, jbg)

c) ne zelite znati nacin na koji softver komunicira s hardverom

d) imate ati :D

windowsi su genijalan OS, stvarno jesu, i dobar dio stavri koje moze linux moze i windows a i puno vise nekad. samo eto ja nkad nisam izdrzal na windowsu. ne volim dok OS misli da sam kreten. o OSX-u da ni ne pricam.

vidi se da si tvrdokorni linuxaš i zbog takvih puno ljudi odustane od linuxa prije nego probaju. jednostavno ti niti jedan razlog nije dovoljno dobar, a da ne kažem da je apsolutno netočan:

a) nije istina, smatram da korisnik mora znati puno više o win da bi znao koristiti sustav, instalirati aplikacije, te da bi ostao sustav čist od virusa nego na nekoj ubuntu distribuciji. npr. mora znati instalirati windowse, čija je instalacija kompliciranija od mnogih linux inst.

kad konačno prođe ta tortura, uđeš u win, ali nema drivera i MORAŠ znati koje komponente koristiš i skidati drivere (ako nisi kupio komp s win), pa instalirati svaki driver posebno, a nakon toga tek dolazi instaliranje programa, firewala, antivirusa...na sporijem kompu to zna potrajati nekoliko sati, a na novijem, brzom kompu uz iskusnog korisnika i sve drivere i aplikacije spremne za instalaciju mislim da manje od sat vremena nije moguće stisnuti instalaciju.

s druge strane, ubuntu instaliraš za 15-20 min i imaš sustav spreman za 90% korisnika bez dodatnog podešavanja ičega (*buntu 10.10 nudi instalaciju wireless drivera, grafičkih vlasničkih drivera, mp3 i ostalih codeca, te flasha i jave, tako da kao prije ne moraš niti to naknadno instalirati)

b) ako ne želiš učiti o računalima, već ih samo koristiti, nije potrebno zadavati sam sebi probleme

c) apsolutno nije u ovom primjeru potrebno znati

d) imam ati i radi mi linux, vjerojatno se napreduje vremenom po tom pitanju...

kad bi trebao apsolutnom početniku/neznalici preporučiti OS, bio bi to ubuntu, bez dileme.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice