Pomoć oko save and exit na Ubuntu

poruka: 7
|
čitano: 1.343
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pokušavam instalirati "Nagios"  (softver za nadzor) - treba mi za završni rad.

Uglavnom preko uputa pokušavam instalirati taj program, ali treba srediti nešto u apache2.conf, točnije treba dodati neke stvari i konačno Save and exit.

Problem je u tome što ja neznam kako save and exit. ctrl+x ne ide. A nemogu naći na google kako se to radi jer svugdje piše save and exit. Noob sam na linuxu pa neznam dosta stvari. molim pomoć

Odvikao se DotA-e, napokon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisi naveo kojim programom editiraš text file. vi, vim, gedit? u gedit ctrl+q i pita te dal da snimi.  u vim, hoćeš editirat prvo i za insert, pa zatim esc za izlaz, shift+q pa wq za write quit. ako ga nisi otvorio kao admin, a nemaš prava editiranja, nećeš niti moći snimiti promjene

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:24 (hrvooje).

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

U folderu gdje je apache.conf - terminal:

sudo gedit apache.conf

izmjeni, dodaj, etc

save.

Gotovo.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko save and exit na Ubuntu
hrvooje kaže...

nisi naveo kojim programom editiraš text file. vi, vim, gedit? u gedit ctrl+q i pita te dal da snimi.  u vim, hoćeš editirat prvo i za insert, pa zatim esc za izlaz, shift+q pa wq za write quit. ako ga nisi otvorio kao admin, a nemaš prava editiranja, nećeš niti moći snimiti promjene

Brate nemam ti ja pojma o tome ništa Belji se . Pokušavam ga instalirati preko ove stranice

link

Dođem do dijela gdje piše "Now add  Nagios directory to apache, first open apache.conf :"

sudo vi /etc/apache2/apache.conf

kad to napravim otvori mi se ovako nešto kao na slici...

e sad neznam kako to snimiti... probao sam ukucati :wq i samo je izašlo, neznam dali je snimio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:36 (Spakos).
15 godina
protjeran

Napravi kako sam napisao.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

buffer ti  je već rekao. oni ti predlažu da tu datoteku editiraš sa programom vi, a mi ti predlažemo da editiraš tu datoteku programom gedit, lakše je tebi

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala, uspio sam , ali s tim uspjehom došli novi problemi. No nemaju veze sa linuxom pa vas ne bih zamarao s time. Jedino ako netko zna nešto o  Nagios-u i Centreon-u. !

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice