Mint revolucija-Linux Mint Debian 201108 RC

poruka: 13
|
čitano: 4.765
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Linux Mint tim je nedavno objavio RC verziju Linux Mint Debian 201108 koja je rolling distribucija bazirana na Debian Testing repozitorije. Ovo bi trebalo da doprinese većoj stabilnosti sistema i samoj robusnosti. Znamo da je popularni Ubuntu baziran na Debian unstable verziji DEbian repozitorija.

Može se primjetiti da Mint se lagano odvaja od praćenja Ubuntu-a i pokušava da napravi još bolju distribuciju koja će biti bazirana na   Debian Testing.

Još par detalja:

All Linux Mint 11 features
Installer improvements (keyboard variants, locale, bug fixes, UUID in fstab)
Update Packs, dedicated Update Manager and staged repositories
GTK2/GTK3 theme compatibility
Updated software and packages

Još više i link na RC verziju    (Gnome and Xfce)

Linux Mint Debian 201108 RC Linux Mint Debian 201108 RC
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 22:04 (ProTacticus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izašla verzija 201109 pa ću je probat instalirati. Mint 11 sam donekle savladao bar što se tiče instaliranja, ali sam slab (čitaj nikakav) na terminalu. Bok !

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mint revolucija-Linux Mint Debian 201108 RC
Kakva revolucija... lol
No one is ever truly lost...
17 godina

Revolucija koja bas i ne radi najbolje. Pogotovo sa novim hardverom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LinuxMintDebian XFCE 32bi-problem sa instalacijom

Bok ljudi.
Imam problem kod instalacije LMDE-XFCE-32-bit.
Dakle,osnovni podaci: Procesor-IntelPentium4 1500MHz,256RAM,grafička-ATI Rage 128
Imam instaliran Mint-XFCE-9-Isadora.
"Skidao" sam LMDE_XFCE preko torrenta,klasično "prženje" sa Braser-om na najmanjoj brzini.
Kod podizanja LiveDVD-a sve radi savršeno.
Kod rada sa LiveDVD-om, sve radi brzo i bez pogreške.
Ali,kod instalacije,poslije podešavanja parametara instalacije(jezik,tastatura,vremenska zona.....),odradi formatiranje primarne particije,te započne copy-ranje file-ova na hard.To traje 5-10 minuta i onda se iz čistog mira sve prekine,nestane "prozor" instalacije i ostane klasični prikaz desktop-a kao kad podignete LiveDVD.
Nije mi jasno zašto se to dešava.
Zapržio sam barem 5 komada DVD-a,svaki put iznova skidao sa mreže distribuciju.
Da li možda distra ima bug u sebi ili ja nešto griješim u postupku instalacije ili ........?
Hvala,Max.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LinuxMintDebian XFCE 32bi-problem sa instalaci
maksimm kaže...

Bok ljudi.
Imam problem kod instalacije LMDE-XFCE-32-bit.
Dakle,osnovni podaci: Procesor-IntelPentium4 1500MHz,256RAM,grafička-ATI Rage 128
Imam instaliran Mint-XFCE-9-Isadora.
"Skidao" sam LMDE_XFCE preko torrenta,klasično "prženje" sa Braser-om na najmanjoj brzini.
Kod podizanja LiveDVD-a sve radi savršeno.
Kod rada sa LiveDVD-om, sve radi brzo i bez pogreške.
Ali,kod instalacije,poslije podešavanja parametara instalacije(jezik,tastatura,vremenska zona.....),odradi formatiranje primarne particije,te započne copy-ranje file-ova na hard.To traje 5-10 minuta i onda se iz čistog mira sve prekine,nestane "prozor" instalacije i ostane klasični prikaz desktop-a kao kad podignete LiveDVD.
Nije mi jasno zašto se to dešava.
Zapržio sam barem 5 komada DVD-a,svaki put iznova skidao sa mreže distribuciju.
Da li možda distra ima bug u sebi ili ja nešto griješim u postupku instalacije ili ........?
Hvala,Max.

hmm,ni ja se baš ne kužim u linux nešto posebno,ali može biti da nemože sa CD-a očitat neki fajl,a bez fajla nemože nastavit instalaciju. to se zna desit na starijim kompjuterima jer čitač CD-a   zna oslabit. tj. od starosti se s*ebe,kao kod mene...sprži preko Unetbootina na USB stik i pokušaj bootat sa stika...javi rezultate..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina

@ maksim,

-prvo testiraj HDD, provjeri i kablove i sl..

-ne znam koje verzije se nude za Isadoru, ali pošto ti je računalo 'granično', često je alternate install obavezan, neka 386-586 (ne 686) distra x32bit itd. , kao i (vjerojatnije) izbačena podrška za stariji hw, pa VGA prebaci na VESA, isključi ACPI itd. Pošto ti LiveCD radi OK, mora biti uzrok baš u nekom od tih drivera (live korisit gneric, dok instal pokušava biti pametniji).

-kad digenš livedesktop, možeš pokušati iz njega install.

-nikad (pa ni tad) ne instalirati Radeon drivere.

btw CD ili DVD?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Uf.Puno podataka.

HDD je u redu(bar se nadam) jer je uredno vrtio LinuxMint9-Isadora-XFCE.

KAblovi isto ok,jer onda nekaj ne bi radilo.

Nije mi palo na pamet skinuti alternate iso sliku ,pa ću je potražiti i probati sa njom.

A ovo sa VGA odn.VESA to promjenim pretpostavljam priilikom instalacije ili kad instaliram distru?

Radeon driver nisam ni instalirao sam(mislim ručno).

I da ,LIve DVD je zapržen.

17 godina
neaktivan

Oke, evo ja imam sličan problem kao kolega ovdje. Dakle LiveDVD se pokreće, sve čita, kad krenem instalirat onda u jednom trenutku samo nestane prozor instalacije i pred sobom imam onaj prazan desktop Linuxa, kao kod pokretanja liveDVD-a. Onda puknem restart da vidim dal je instalirao, tj, dal će se bootat, a ono ništa...

Da napomenem, isto imam Mint spržen na DVD-u.

Oke, idem onda plan B - da probam instalirati preko windowsa. Pa krenem ja instalaciju napravit preko windowsa, pita on mene kamo hoću da se instalira Mint, ja kažem na zaseban prazan disk, velim oke, instaliraj. I to prođe bez greške. Idem na restart da vidim dal ima linux u boot meniju, i ima, al kad ga odaberem, kaže mi grešku tipa - Error Disk0. 0 (NTFS5) No prefix defined (ili set). I kaj sad to znači??

Mislim si ja možd je zbog toga kaj je ntfs disk, al opet nije mi ponudio da ga formatiram u ext3 pri instalaciji u windowsima, pa si mislim da bude on to sam napravio. Probam tu istu stvar napravit, samo na ovaj disk di su mi widnowsi. I opet taj isti error. Di je kvaka?
?

Već 5 sati u jadu pokušavam taj Mint instalirati. Iduće ću preko usb-a, sve se nadam da je nekakva greška na dvd-u, mada nebi trebala biti.

Ima tko kakav prijedlog?  

Inače: AMD Athlon xp1900+(1600mhz), 2gb ram, 320GB WD pata, 160gb maxtor AtiRadeon9600 XT. Ako ikomu to šta govori

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 17:15 (N. Ohm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

Oke, evo ja imam sličan problem kao kolega ovdje. Dakle LiveDVD se pokreće, sve čita, kad krenem instalirat onda u jednom trenutku samo nestane prozor instalacije i pred sobom imam onaj prazan desktop Linuxa, kao kod pokretanja liveDVD-a. Onda puknem restart da vidim dal je instalirao, tj, dal će se bootat, a ono ništa...

Da napomenem, isto imam Mint spržen na DVD-u.

Oke, idem onda plan B - da probam instalirati preko windowsa. Pa krenem ja instalaciju napravit preko windowsa, pita on mene kamo hoću da se instalira Mint, ja kažem na zaseban prazan disk, velim oke, instaliraj. I to prođe bez greške. Idem na restart da vidim dal ima linux u boot meniju, i ima, al kad ga odaberem, kaže mi grešku tipa - Error Disk0. 0 (NTFS5) No prefix defined (ili set). I kaj sad to znači??

Mislim si ja možd je zbog toga kaj je ntfs disk, al opet nije mi ponudio da ga formatiram u ext3 pri instalaciji u windowsima, pa si mislim da bude on to sam napravio. Probam tu istu stvar napravit, samo na ovaj disk di su mi widnowsi. I opet taj isti error. Di je kvaka?
?

Već 5 sati u jadu pokušavam taj Mint instalirati. Iduće ću preko usb-a, sve se nadam da je nekakva greška na dvd-u, mada nebi trebala biti.

Ima tko kakav prijedlog?  

Inače: AMD Athlon xp1900+(1600mhz), 2gb ram, 320GB WD pata, 160gb maxtor AtiRadeon9600 XT. Ako ikomu to šta govori

Kolega,pričekaj prvo malo iskusnije od mene,ali pokušaj sa dvd-a reinstalirati mint i onda ovo(ako neće raditi):

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/245

Alternativno pokušaj skinuti neku distribuciju koja nije debian based,poput fedore.Jedan kolega sa našeg faksa ima sličan problem.

Možda ćeš trebati mijenjati u biosu boot priority,da ti on prvo boota hard disk na kojem je Linux.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 18:17 (g12356).
17 godina
neaktivan
Kolega, reinstaliral sam Mint već minimalno 5 puta u toku ovog dana. Ovo s priority u biosu nije bitno, kažem, instaliral sam na novi disk(odvojeni) i potom na onaj na kojem su i Windowsi - u oba slučaja ne šljaka. Treća stvar, neću fedoru. Eventualno xubuntu. Al prvo da testiram s usb-a, ak uspijem.
Kamenjak, kak sam si mislil da budeš ti prvi odgovoril... xD
15 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
Kolega, reinstaliral sam Mint već minimalno 5 puta u toku ovog dana. Ovo s priority u biosu nije bitno, kažem, instaliral sam na novi disk(odvojeni) i potom na onaj na kojem su i Windowsi - u oba slučaja ne šljaka. Treća stvar, neću fedoru. Eventualno xubuntu. Al prvo da testiram s usb-a, ak uspijem.
Kamenjak, kak sam si mislil da budeš ti prvi odgovoril... xD

Stvar je u tome da mi se sve čini da ti se boot loader instalira na samo jedan od dva diska.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice