čekaj, kupio si laptop s predinstaliranim ubuntuom i kojem nije instalirana wifi kartica? pa zar to nije osnovni razlog kupovine laptopa s predinstaliranim linuxom da hardware bude kompatibilan?
@N.Ohm
ako instaliraš windowse nakon linuxa, oni će uvijek prebrisati linux bootloader. nepristojni su i laktaju se i ne žele vidjeti linux ni blizu. linux nije takav. ako instaliraš linux nakon windowsa, bootloader će ti ponudit opciju koji OS želiš bootat. to je tako i to je politika MS-a.
ti si vjerovatno mislio da formatiraš samo jednu particiju, dok je windows program za particioniranje radio nešto više. nema to veze s linuxom, nego s windowsima. zapitaj se zašto windows program radi nešto što nisi želio. pod partedom u linuxu dobio bi upravo to, samo formatiranu particiju
*za vas koji želite imati nvidia drivere na novom ubuntu dedoimedo ima rješenje http://www.dedoimedo.com/computers/ubuntu-quetzal-nvidia.html
i za kraj vrlo lijepo moli nemojte koristiti ubuntu 12.10 ;)
** danas ću testirati mint 14 kde RC. nadam se da će bumblebee raditi
Upravo tako, kad pogledaš pod dodatne upravljačke programe uredno stoji da su isti aktivirani ali wi-fi je mrtav (jednostavno ne reagira). Već sam postao link s rješenjem problema i sad radi. Nisam uspio instalirati DraftSight (32-bitnu verziju na 64-bitnni sustav) ali sam shvatio da imam alternativno rješenje. Instalacija preko wine-a windows verzije (ima 32-bitna i 64-bitna verzija).
Da li ovaj tut vrijedi i za Ubuntu 12.04 (jer imam nVidia diskretnu grafičku i integriranu)?