Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.525.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Nebi trebalo biti problema ako copy paste tih naredbi napraviš u terminal.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
captain_soap_McTawish kaže...

Zna li netko neki dobar video player za linux?

meni je dobar kaffeine. ima podršku za moj kineski DVB-T s ebaya od 50kn kojeg koristim već godinama :D

kaffeine si skine automatski librarye za mnoge formate pa radi out of the box. baziran je na KDEu pa će i nešto njegovih paketa povuć, al ne veliki broj.

VLC definitivno kao drugo rješenje.

14 godina
neaktivan

ljudi moze pomoc??

imam linux ubuntu 12.04 i kako da ja sa sticka bootam windows 8 

dosadio mi je ovaj ubuntu pa bi stavio win8 ali kako?

Iman muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ogi219 kaže...

ljudi moze pomoc??

- želiš win to go? - Jednostavno, iz win (8) Control Panela. Ima i drugih načina, ali ovaj je predviđen za juzere.

btw:

- MS ne olakšava izradu live verzija ili s removable diskova.

- pogrešna tema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
ogi219 kaže...

ljudi moze pomoc??

- želiš win to go? - Jednostavno, iz win (8) Control Panela. Ima i drugih načina, ali ovaj je predviđen za juzere.

btw:

- MS ne olakšava izradu live verzija ili s removable diskova.

- pogrešna tema.

Ja sam ga uputio na ovu temu jer se nije dobro izrazio u pravoj temi.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan

Pomoću Windows 7 USB/DVD download toola (Microsoftov službeni alat, radi i s Win8) ili WinUSB Makera.

Usput, kako OS može dosaditi?

Bit OS-a je da bude gotovo nevidljiv, a korisničkog sučelja je da bude nenametljivo i omogući što efikasniji rad s aplikacijama. Po mojem mišljenju Unity, GNOME Shell i Win8 UI tu padaju - Unity i GNOME Shell na efikasnosti, a Win8 na nenametljivosti (možda i na efikasnosti, ne znam - nisam ga isprobao kroz duže vrijeme).

Unity sam koristio oko dva mjeseca i moram priznati da mi se ne sviđa, a GNOME Shell više od godine dana (v3.0, 3.2 i 3.4) i ne sviđa mi se u kojem smjeru ide. Kada je izašao v3.0, bio je zanimljiv - nešto novo - i vrlo stabilan, ako ga usporedimo s KDE 4.1 koji se rušio na login ekranu. Mislio sam - OK, dali su prioritet stabilnosti nad mogućnostima, to će implementirati u slijedećoj verziji. Slijedeće verzije nisu poboljšale stvari, te je čak i danas potrebno mijenjati neke osnovne postavke ili ručno (dconf) ili pomoću trećih alata. Ne samo to, nego je GNOME 3 umjesto dodavanja stvari koje nedostaju, počeo i gubiti mogućnosti. Primjerice, Nautilus u v3.6 (tj. Files), bez compact viewa je neupotrebljiv za moj način rada, a izbornik fontova je velik korak unatrag i mali naprijed. Umjesto dodavanja konfiguracijskih alata koji nedostaju ili ne rade ispravno (npr. konfiguracija printera; navodno radi u 3.6), vrijeme i developere su utrošili na aplikacije koje nisu nužne većini korisnika (primjerice Boxes). Dosta o GNOMEu 3, idemo dalje.

Prednost je korištenja bilo koje distribucije Linuxa u širokom izboru korisničkog sučelja (i sistemskih aplikacija) - od tiling i *box WM-a za ljubitelje minimalizma do desktop okruženja nakrcanih mogućnostima, kakav je KDE. Ako niti jedno ponuđeno kompletno desktop okruženje ne zadovoljava potrebe, lako je složiti svoje. Trenutno koristim Xubuntu 12.10 (Ubuntu s XFCE okruženjem) na desktop računalu, dok na (prilično) starijem prijenosniku prilagođeni Xubuntu 12.04 kod kojeg je XFCE zamijenjen kobinacijom Openbox + tint2 panel za maksimiziranje memorije dostupne aplikacijama, budući da je opremljen s 256 MB memorije.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
protjeran

Gnome 3.8 će biti hit. Već u zadnjem dev update-u (3.7.2) se vidi ogroman pomak. Od filtritanja notification-a, do poboljšanog gdm-a i prelaza iz plymouth-a u gdm, drag and drop aplikacije na desktop kako bi se pokrenula (da, znam, idealno za touchscreen uređaje) itd itd. Samo da se ne odmaknu previše od desktop-a i biti će najbolji linux DE uz KDE. Ostali su jednostavno zastarjeli ili bazirani na gnome-u. Da, files je malo čudan, ali postoje alternative. I ne bi se složio oko produktivnosti, meni je upravo poboljšalo produktivnost, a uz hrpu odličnih extenzija je još bolje. Nije ni čudo da je Linus Torvalds opet na gnome-u.

Ad astra peronospora

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

(...) Od filtritanja notification-a, do poboljšanog gdm-a i prelaza iz plymouth-a u gdm, drag and drop aplikacije na desktop kako bi se pokrenula (da, znam, idealno za touchscreen uređaje) itd itd. Samo da se ne odmaknu previše od desktop-a i biti će najbolji linux DE uz KDE. (...) Da, files je malo čudan, ali postoje alternative. I ne bi se složio oko produktivnosti, meni je upravo poboljšalo produktivnost, a uz hrpu odličnih extenzija je još bolje.

Volio bih da (mrvicu) manje pažnje posvete kozmetici, a (mrvicu) više funkcionalnosti. Ako se ne varam, d'n'd aplikacije na workspace da se ona pokrene postoji od v3.2.

Mislim da se GNOME Shell se podosta odmaknuo od klasičnog WIMP desktopa - W(indows) i M(enus) su sve manje važni, a P(ointer) kao da žele zamijeniti s F(inger). Prema vijestima koje pratim, developeri GNOME-a izgledaju kao da nisu usuglašeni kamo bi GNOME trebao ići - na GUADEC-u Xan Lopez i Juan Jose Sanchez govore:

The "bad things" for GNOME they pointed out was their focus on the traditional desktop, lack of direction and vision, stop energy, lack of corporate involvement, fragmentation / freeloaders, limited resources, a bad developer story, and brain drain / losing users. The opportunities that these two developers see is that not everyone is happy with Apple iOS or Android, and other open alternatives like Maemo / Moblin / Limo / MeeGo are failing. As a plan, they want more GNOME 3, more focus on mobile, and GNOME as an operating system / Linux distribution.

Sa druge strane, Christian Schaller par dana kasnije piše da bi trebalo pokušati ojačati pozicije na tržištima servera i desktopa. Slažem se s njegovim mišljenjem da bi to trebalo učiniti prije kroz unaprijeđivanje baznih komponenata (biblioteka, toolkita), nego samo kroz razvoj GNOME Shella i prilagodbe komponenti njemu. Dovoljno je pogledati GTK2, na kojem su bazirani GNOME2, XFCE i LXDE, te hrpu GTK2 aplikacija. Osiguravanjem dobre baze lako je moguće unaprijediti Linux desktop, pa i bez GNOME Shella, koji (po mojem mišljenju) postaje previše tabletiziran. Za sada, XFCE i Openbox+tint2 me odlično služe.

Možda će GNOME-ovci više poslušati korisnike - upravo traje anketa korisnika GNOMEa, pa možeš dati svoje mišljenje - bez obzira na kritike i pohvale, dosad su bili prilično tvrdoglavi.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 16:53 (hrx).
14 godina
protjeran

Pa nije samo kozmetika, štoviše, to je sve dio funkcionalnosti. Kao search provideri, filtriranje, konfiguracija, extension updates, nautilus promjene, bugfix-evi itd. Sve su to promjene u funkcionalnosti, ne kozmetika.

Malo više o tome:

http://worldofgnome.org/gnome-shell-3-7-2-release-with-support-for-search-providers/

Još jedna zanimljiva stvar koja bi mogla doći uskoro jest sandboxing odnosno app bundles:

http://worldofgnome.org/gnome-applications-sandboxing-2/

Baza se konstantno unapređuje, posebice GTK3, mutter i slično. To je u konstantnom developmentu. Api si stalno unapređuje, te dev dokumentacija je sve bolja i bolja. Uz sve to se aplikacije prebacuju u vala-u ili python (gedit, calculator).

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 20:00 (Bypass).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrx kaže...
... Primjerice, Nautilus u v3.6 (tj. Files), bez compact viewa je neupotrebljiv za moj način rada, a izbornik fontova je velik korak unatrag i mali naprijed. ...

A da? 3.4.1 (osobno ga koristim) koliko vidim ima Icons, List i Compact, to da su u 3.6 izbacili?

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
17 godina

Pozdrav,

zanima me kako u Ubuntu 12.04 mogu promjeniti workspace u kojem se otvara neki program ili kako mogu pomocu terminala premjestiti neki program u drugi workspace.

Ispicavam se ako sam pogrjesio temu u kojoj sam postavio pitanje.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Pozdrav,

zanima me kako u Ubuntu 12.04 mogu promjeniti workspace u kojem se otvara neki program ili kako mogu pomocu terminala premjestiti neki program u drugi workspace.

Ispicavam se ako sam pogrjesio temu u kojoj sam postavio pitanje.

Hvala!

Pa sto nije desni lik na title bar?

EDIT: Ako je Unity u pitanju, onda otvoris onaj workspace switcher (expo) i misem premjestis. Ili Ctrl+Alt+Shift+strelica kud hoces premjestiti.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 21:45 (1domagoj1).
17 godina
1domagoj1 kaže...
ShadoW kaže...

Pa sto nije desni lik na title bar?

EDIT: Ako je Unity u pitanju, onda otvoris onaj workspace switcher (expo) i misem premjestis. Ili Ctrl+Alt+Shift+strelica kud hoces premjestiti.

Tamo mi daje izbor da ga premjestim na odredeni workspace, prikaze uvijek na vidljivom workspaceu ili cak samo na tom workspaceu, ali iako je ovo zadnje oznaceno, kada zatvorim aplikaciju i otvorim ju ponovno otvori se na prvom.

Naime, zelio bih namjestit da kada se ubuntu pokrene da mi otvori thunderbird na 4. workspaceu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 21:55 (ShadoW).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
hrx kaže...
... Primjerice, Nautilus u v3.6 (tj. Files), bez compact viewa je neupotrebljiv za moj način rada, a izbornik fontova je velik korak unatrag i mali naprijed. ...

A da? 3.4.1 (osobno ga koristim) koliko vidim ima Icons, List i Compact, to da su u 3.6 izbacili?

Da,  Nautilus u 3.6 nema Compact viewa, samo List i Icons. Razlog micanja? Na mailing listi je ovo bio jedini razlog neko vrijeme:

There is really little difference between compact mode and icon mode with labels on the side. Well, except for that that horrible horizontal scrolling.

Kasnije su neki pokušali objasniti uklanjanje dodatnim razlozima: horizontalni scroll je neergonomski (izgleda nisu čuli za kotačić), teško je pregledavati kolone kada skrolaju horizontalno (meni nije), imena datoteka su odrezana na rubu prozora (kod icon viewa su ne samo imena nego i ikone odrezane), CV se ne koristi nigdje drugdje (u drugim dijalozima za izbor datoteka) te se ne uklapa u GNOME sučelje, ... Po mojem mišljenju, a i mnogih drugih, maknuli su nešto što je sasvim dobro radilo. Zato Ubuntu 12.10 ne koristi Files (Nautilus 3.6), a Linux Mint je forkao Nautilus 3.4 u Nemo. Naknadno su izbacili i mogućnost stavljanja teksta pored ikona, tako da ne možeš niti (neučinkovito) imitirati Compact view pomoću Icon viewa.

17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Tamo mi daje izbor da ga premjestim na odredeni workspace, prikaze uvijek na vidljivom workspaceu ili cak samo na tom workspaceu, ali iako je ovo zadnje oznaceno, kada zatvorim aplikaciju i otvorim ju ponovno otvori se na prvom.

Naime, zelio bih namjestit da kada se ubuntu pokrene da mi otvori thunderbird na 4. workspaceu.

Zasto odmah ne kazes? :D

Tebi treba wmctrl, instaliraj ga (sudo apt-get install wmctrl)

Napisi ovu skriptu:

#!/bin/bash
thunderbird &
#sleep 5
wmctrl -r thunderbird -t 1

Gdje je 1 broj workspacea na koji zelis staviti aplikaciju (napomena, numeriranje pocinje od 0, ne od 1, znaci ako zelis na drugi workspace stavi 1).

Probaj ovako, ako nece sljakati, onda odkomentiraj ovaj sleep 5 (izbrisi #), to ce zaustaviti skriptu na 5 sec dok se thunderbird ne podigne do kraja, onda ce pozvati wmctrl koji ga prebaci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 22:15 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
Re: Linux - sendmail konfiguracija
Zura kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ja tek sad vidio da ti treba za sendmail.. Jbg, ja sam radio samo sa postfixom i ekipom.

...

Sumnjam da će pomoći al ajd...

Pogledat ću, razlika može biti samo u implementaciji (tj načinu upisivanja informacija). U svakom slučaju hvala na trudu.

Ako uspijem upogoniti u razumnom roku, stavit ću konfiguraciju ovdje "for future reference".

Evo nakon dosta vremena da kažem što sam uspio (ili ne):

B.net ne dopušta da ga koristim kao relay, "moj" sendmail kaže da je poruka uspješno poslana, ali poruka nikako ne odlazi na odredište.

Stoga sam odustao od B.net-a i pokušao konfigurirati preko gmail-a koristeći ove upute. Proradilo iz prve i usput poslalo sve (a bilo ih je brdo) test mailova koje sam slao dok sam pokušavao konfigurirati kroz B.net.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
14 godina
protjeran
hrx kaže...
1domagoj1 kaže...
hrx kaže...

Da,  Nautilus u 3.6 nema Compact viewa, samo List i Icons. Razlog micanja? Na mailing listi je ovo bio jedini razlog neko vrijeme:

There is really little difference between compact mode and icon mode with labels on the side. Well, except for that that horrible horizontal scrolling.

Kasnije su neki pokušali objasniti uklanjanje dodatnim razlozima: horizontalni scroll je neergonomski (izgleda nisu čuli za kotačić), teško je pregledavati kolone kada skrolaju horizontalno (meni nije), imena datoteka su odrezana na rubu prozora (kod icon viewa su ne samo imena nego i ikone odrezane), CV se ne koristi nigdje drugdje (u drugim dijalozima za izbor datoteka) te se ne uklapa u GNOME sučelje, ... Po mojem mišljenju, a i mnogih drugih, maknuli su nešto što je sasvim dobro radilo. Zato Ubuntu 12.10 ne koristi Files (Nautilus 3.6), a Linux Mint je forkao Nautilus 3.4 u Nemo. Naknadno su izbacili i mogućnost stavljanja teksta pored ikona, tako da ne možeš niti (neučinkovito) imitirati Compact view pomoću Icon viewa.

Iskreno nikada nisam koristio ni split view, a najmanje od svega compact view koji mi je jednostavno bezveze. Znam da zvučim kao da ih branim, ali stvarno nisam vidio koristi od compact view-a. Split još da, jako koristan. Icon view je ono što meni odgovara u nautilusu.

Mada je dolphin definitivno najbolji file manager.

Nemo je bugovit do jaja, skoro pa beskoristan. Koristio sam ga 30 minuta i odustao.

Ad astra peronospora
17 godina
1domagoj1 kaže...

Zasto odmah ne kazes? :D

Tebi treba wmctrl, instaliraj ga (sudo apt-get install wmctrl)

Napisi ovu skriptu:

#!/bin/bash
thunderbird &
#sleep 5
wmctrl -r thunderbird -t 1

Gdje je 1 broj workspacea na koji zelis staviti aplikaciju (napomena, numeriranje pocinje od 0, ne od 1, znaci ako zelis na drugi workspace stavi 1).

Probaj ovako, ako nece sljakati, onda odkomentiraj ovaj sleep 5 (izbrisi #), to ce zaustaviti skriptu na 5 sec dok se thunderbird ne podigne do kraja, onda ce pozvati wmctrl koji ga prebaci.

Nisam siguran u cemu je problem, ali ne funkcinoira mi, uopce ne mogu preko terminala s wmctrl -r thunderbird -t 1 (ili bilo koji drugi broj) premjestiti bilo koji progrma na drugi workspace, jednostavno nista ne ucini.

17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Nisam siguran u cemu je problem, ali ne funkcinoira mi, uopce ne mogu preko terminala s wmctrl -r thunderbird -t 1 (ili bilo koji drugi broj) premjestiti bilo koji progrma na drugi workspace, jednostavno nista ne ucini.

Sigurno? Thunderbird ti mora biti pokrenut vec. Ja kad ukucam, baci mi ga na drugi workspace, ne znam zasto ne bi radilo.

17 godina
1domagoj1 kaže...
ShadoW kaže...

Sigurno? Thunderbird ti mora biti pokrenut vec. Ja kad ukucam, baci mi ga na drugi workspace, ne znam zasto ne bi radilo.

Nece... pise ovdje da treba sigurno radit na gnome 9.04, a da njemu neki feature-i ne rade na 11.04. Ja imam 12.04 pa mozda zato.

Hvala ti svejedno! :)

17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Nece... pise ovdje da treba sigurno radit na gnome 9.04, a da njemu neki feature-i ne rade na 11.04. Ja imam 12.04 pa mozda zato.

Hvala ti svejedno! :)

Hm, cudno, ja sam isto na 12.04, doduse, koristim Gnome shell, ali mislim da ne bi trebalo biti razlike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 23:20 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

mogu reći da je dolphin jedan o razloga zašto koristim KDE. navikao sam po defaultu imati split view mode uključen. ikone su tu  za promjenu pogleda u icon, compact, detail pa još i grupiranje po abecedi. open terminal here po defaultu ili čak s F4 može se imati terminal unutar dolphina. tagovi, zvjezdice, you name it ....

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Dakle..

wmctrl -l daje listu pokrenutih aplikacija, odnosno njihovih window title-a.

wmctrl -r "window title" -t 0(1,2,3...) prebaci tu aplikaciju u željeni workspace.

Dakle pokreni thunderbird i onda wmctrl -l

Vidi koji je točno window title i kopiraj ga. Napravi skriptu:

#!/bin/bash

thunderbird &

wmctrl -r "Inbox - Mozilla Thunderbird" -t [redni broj workspace-a]

Isprobano i radi na ubuntu 12.10 gnome 3. Možda koji sleep ubaciš prije pokretanja thunderbirda.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Jel imaš domenu ili neki mail server u sklopu nekog hostinga? Zaboravi na slanje maila sa lokalnog stroja iz ADSL raspona IP adresa. Osim što se ne resolvaju kako treba, blacklistane su - sve od svih ISPova.

I da nekako pošalješ mail, nitko ga nebi mogao primiti jer svi mail serveri provjeravaju tu listu.

Moraš imati "pravi" mail server na raspolaganju.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

iz rusije s ljubavlju ... stiže novootkriveni rootkit za kojeg kažu 'it’s a unique piece of malware' rađen za linux LAMP servere. zaraženi stroj je vrtio debian squeeze 2.6.32-5 kernel.

http://www.securityweek.com/linux-rootkit-found-launching-iframe-injection-attacks

*izašao je novi mint 14 nadia. vani su MATE i cinnamon verzije, KDE i XFCE se očekuju sredinom prosinca

http://www.linuxmint.com/rel_nadia_whatsnew.php

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 8:23 (hrvooje).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ma lokalna linux igracka. I preko google je proradilo. Oni dozvoljavaju relay.
Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

iz rusije s ljubavlju ... stiže novootkriveni rootkit za kojeg kažu 'it’s a unique piece of malware' rađen za linux LAMP servere. zaraženi stroj je vrtio debian squeeze 2.6.32-5 kernel.

...

Hm, zanimljiv je komad malwarea to se mora priznati, ali samo zbog drugacijeg pristupa drive-by download schemi, jer je prilicno low-level, za razliku od dosadasnjih.

E sad, ovo je zanimljivo: "The rootkit was hardcoded for the latest Debian squeeze kernel, 2.6.32-5." - morao je biti hardcodean zbog hookanja na specificne kernel funkcije kojima se pokusava sakriti. Bome je i povelik, 500k i to zato jer je kompajliran s debugging informacijom, moguce da je netko namjerno to napravio kao proof-of-concept.

I na kraju svega, da bi se stvar pokrenula, malware dodaje entry u rc.local da se pokrene kod startup-a, a za to treba root privilegija, tak da bi opet trebala neka tehnika socijalnog inzinjeringa da zavara korisnika/admina da pokrene neku skriptu/program uz root privilegije. Bome su ga i brzo otkrili, za nekih tjedan dana.

16 godina
odjavljen
Zura kaže...
Ma lokalna linux igracka. I preko google je proradilo. Oni dozvoljavaju relay.

Relay radi bez problema, direktno slanje nikako.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

Pitanje za vas koji malo bolje pratite Steam for Linux i tako to, zanima me, ako sam vec kupio neke igre i one naknadno dobiju Linux port, hocu li ih moci zaigrati i na Linuxu ili moram ponovno kupovati Linux port (sto smatram da bi bilo glupo)? Evo recimo specificnog slucaja, sad je na rasprodaji Amnesia: The Dark Descent, ali se nudi samo za Mac i Win (ali postoji i Linux port samo se ne nudi jos na Steamu). Ako ju sad kupim, meni bi bilo logicno da dobijem i Linux port kad dode Steam na Linux.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pitanje za vas koji malo bolje pratite Steam for Linux i tako to, zanima me, ako sam vec kupio neke igre i one naknadno dobiju Linux port, hocu li ih moci zaigrati i na Linuxu ili moram ponovno kupovati Linux port (sto smatram da bi bilo glupo)? Evo recimo specificnog slucaja, sad je na rasprodaji Amnesia: The Dark Descent, ali se nudi samo za Mac i Win (ali postoji i Linux port samo se ne nudi jos na Steamu). Ako ju sad kupim, meni bi bilo logicno da dobijem i Linux port kad dode Steam na Linux.

Nećeš trebati ponovno kupovati ;)

Ja imam Serious Sam 3, Killing Floor, Trine 2, Amnesiu, itd... Sve igre koje imaju port i potvrđene na Steamu su dostupne i na Linux clientu  {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice