- 12.04? za par mjeseci? Naravno, da ću ga probati (LTS) jer je do sad ubuntu bio dobar kao LiveDistra (praktičan npr je gnjavi paswordima i sl), osim što je do sad bio na CDu, od sad na DVDu. To je 'veliki' minus, zbog bootabilnosti-čitljivosti na malo pohabanijem hardwareu, kao i minimum RAMa. Radije da je CD medij... ali to sve su sitnice. Zapravo (da mi se da, možda jednom) treba posložiti multiboot s nekoliko imagea. Ili ostajem na starom (dobrom) 9.04 za takve potrebe jer realno ni nemam od live verzije nekih drugih želja koje ta ver. odrađuje OK.
Za neko surfanje, playanje flasha i sl. mi live nije bitan. Za LiveSuse sličan kriterij, služi mi kad se raspadne disk na SLESu, pa ostatak vremena (stalno?) ćami u etuiu..
Ovaj izlet u DreamLinux je zbog osnove (Debian, pa čak i uključen midnight comannder ili conky ima svoje čari), najviše zbog kernela 3.1 (i najave x64-live) i korištenja na novijim PCijima (jer dok Debian pripremi install medije stable distre prođu godine). Dobar je, još samo da je 'više buntolik' (bez nepotrebnih restrikcija s live), u kontekstu zbrke oko passworda i možda zato jer mi se neda ići (navikavat) na gnome3. (kao promjenjena strana close-min-max button..).
Za stalnu instlalaciju mi je distra sporedna, 99% je isto. Možda Suse zbog Xen i sl.alata, odnosa s MSom, standradizacije ili Debian zbog dugoročnosti. Nešto me kopka Solaris ili BSD, zbog binary compatibilityja, ali to su planovi za koje se unaprijed nema vremena.
Kao dobra distra za 'najzahtjevnije' poslove i ostalo, live.linuX-gamers je često u upotrebi.
Nisam ni mislio da je nešto jednostavno u pitanju....