Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.513.903
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj Amarok . Imaš ga u repo-ima.
probao sam sve playere manje vise i sve je isto :(
Jeli problem samo s mp3-cama ili imaš općenito problema sa zvukom?
hmmm.. prvi puta čujem za ovakav problem... mora da je nešto krivo sa Alsa-om.
Probaj Amarok . Imaš ga u repo-ima.
Jeli problem samo s mp3-cama ili imaš općenito problema sa zvukom?
samo sa mp3-cama, ostatak zvuka radi "kao podmazan" koliko sam primijetio...
evo upravo te iste mp3 pjesme sad slusam na youtubu i sve radi savrseno.... =/
samo sa mp3-cama, ostatak zvuka radi "kao podmazan" koliko sam primijetio...
evo upravo te iste mp3 pjesme sad slusam na youtubu i sve radi savrseno.... =/
Nešto onda ne valja sa mp3 pluginovima.
Zna netko kako da natjeram skriptu da se pokrene nakon što se neki korisnik ulogira, ali ne prije?
Zna netko kako da natjeram skriptu da se pokrene nakon što se neki korisnik ulogira, ali ne prije?
Koja distra?
Gentoo
Gentoo
gnome?
Xfce, ali bi trebalo prije pokretanja grafičkog sučelja jer ga ne koristim toliko često već ručno pokrećem
Xfce, ali bi trebalo prije pokretanja grafičkog sučelja jer ga ne koristim toliko često već ručno pokrećem
Ako je prije onda je init skripta ono što tražiš. Prouči malo run levele.
E da, gledao sam, ali ne mogu naći koji je runlevel za post login skripte :S
ima xfce nešto kao startup applications?
rc.local?
debian i arch ga imaju , za gentoo neznam
EDIT:
da , ne gledah baš dobro kaj si tražil. rc.local ide prije logina , al ovisno o tome kaj trebaš sa skriptom napravit , možeš možda i preko rc.locala
EDIT2:
a ~/.bashrc ili ~/.bash_profile?
@SeleS
ii gstreamer0.10-fluendo-mp3 0.10.15.debian-1 Fluendo mp3 decoder GStreamer plugin
debian??
idem spat , bum sutra pogledal kaj bi moglo bit
@SeleS
ii gstreamer0.10-fluendo-mp3 0.10.15.debian-1 Fluendo mp3 decoder GStreamer plugin
debian??
makni ovaj paket , pa onda probaj
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gst-fluendo-mp3/+bug/105190
stari je bug , al vjerujem da naslov dobro opisuje situaciju.
Moji gstreameri , a uredno slušam mp3:
extra/gstreamer0.10 0.10.34-1
extra/gstreamer0.10-bad 0.10.22-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-base 0.10.34-1
extra/gstreamer0.10-base-plugins 0.10.34-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-good 0.10.29-1
extra/gstreamer0.10-good-plugins 0.10.29-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-python 0.10.21-1
extra/phonon-gstreamer 4.5.1-1
ima xfce nešto kao startup applications?
Nakon logina, prije pokretanja grafičkog sučelja
E da, to bi išlo, još da pitam, što da upišem u .bash_profile za komande? Znam za aliase i to, ali nisam koristio tu datoteku za automatsko pokretanje komandi nikad
Primjer za automatsko startanje xorga:
@SeleS
debian??
makni ovaj paket , pa onda probaj
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gst-fluendo-mp3/+bug/105190
stari je bug , al vjerujem da naslov dobro opisuje situaciju.
Moji gstreameri , a uredno slušam mp3:
extra/gstreamer0.10 0.10.34-1
extra/gstreamer0.10-bad 0.10.22-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-base 0.10.34-1
extra/gstreamer0.10-base-plugins 0.10.34-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-good 0.10.29-1
extra/gstreamer0.10-good-plugins 0.10.29-1 (gstreamer0.10-plugins)
extra/gstreamer0.10-python 0.10.21-1
extra/phonon-gstreamer 4.5.1-1
hvala :)
budem to probao pa javim rezultate...
Da testiraš jel problem u gstreameru , probaj pustit mp3 u mplayeru
Da testiraš jel problem u gstreameru , probaj pustit mp3 u mplayeru
evo maknuo sam onaj paket i opet sve po starom :(
ni sa mplyerom nejde?
jesi se bar izlogiral?
ni sa mplyerom nejde?
jesi se bar izlogiral?
sve isto.... :(
ma nema veze ak ne radi, a valjda ce jednom proradit =/
hvala puno na izdvojenom vremenu i trudu i naravno na pomoci :)
a neznam , onda mi to smrdi na pulseaudio
ajd još ovo probaj:
rm -r ~/.pulse ~/.asound* ~/.pulse-cookie
sudo rm /etc/asound.conf
može jedno "banalno" pitanje, pošto nisam sistemaš.. ne kužim se previše u pojam "cluster"
koliko vidim postoje tutovi za debian clustering...
trenutno imam jedan lokalni testni web server (debian - Athlon X2 3.0Ghz, 3GB RAM), no pošto imam još par starijih kanti tipa P4 3.0GHz, Athlon64 2.0GHz
... da li bi mogao sve to sklepat u jedan lokalni web server tj. cluster?
trenutna konfiguracija mi nije dovoljna... premalo resursa (procesor primarno), jer hostam poveće web servise/aplikacije i virtualne mašine
pošto mi se ne isplati uzimat IBM BladeCenter kao testni server (za sada), složio bi 3-4 starije konfiguracije (samo CPU, RAM, PSU, GPU integralka) + 1 primarni sa HDD-ovima
pitanja:
- da li je izvediva zamisao?
- koliko ću dobiti na performansama?
- jel' mi se više isplati uzeti novu konfu i7/dualXeon ili krpat sa starijim?
- jel' itko ima kakvo iskustvo sa clusteringom?
zahvaljujem na svakom savjetu ili podjeljenom iskustvu
osjećao sam se kao u slijepoj ulici s unity-jem na novom ubuntu i gnome3 koji slijedi. a nisam ni vidio da je rješenje pred nosom. kubuntu 11.04 je apsolutno fantastičan. kdenlive video editor je nešto što još nema na gnome-u. često radim s malim video klipovima u avidemuxu, pa se u zadnje vrijeme pojavio openshot, čekajući na vlc editor.
Kontact je odličan za organizaciju posla sa svojim journalom, to-do listom, calendarom i mailom. jedina zamjerka, thunderbird ima puno bolji spam filer ili ja nešto pogrešno radim. wifi uredno radi out of box sa ralink rt3090 čipom i rt2800pci modulom iako na ubuntu taj modul mora na blacklist i mora se instalirat jedan drugi na hp probooku 4520s. na savršen rad clickpada još malo treba pričekat (skrolanje vertikalno horizontalno radi, desni klik dvostruki je tap, pinch ili zum još ne radi) , al i na tom se radi punom parom da se iskoriste suse patchevi, jer je hp isporučivao taj model s suseom. čak se glatko izvodi i na starom compaqu s radeon x600 karticom s efektima omogućenim. još jedna stvar koja radi je dijeljenje printera s kolegom s posla. vjerovatno je bio neki bug u sambi, al kolega nije imao s win xp pristup printeru na ubuntu. sada i to radi. znam da izgleda kao da sam otkrio toplu vodu, al vrlo vjerovatno da je moj sljedeći os kubuntu. ostaje još pogledati mint 11 kde. al testna particija je ionako uvijek spremna za dual-boot.
Dakle problem. Složio sam si novi komp ovih dana - i5 2500K, Z68 Asrock Pro3 i 2*4GB Corsair - ništa overclockano. Koristim njegovu grafiku - HD3000. Edimax 7711usn USB wifi.
Pokušavam već tjedan dana složiti bilo koji 64bit Linux da radi. U biti - više manje svi rade neko vrijeme, ali nakon random vremena (nekad kao reakcija na nešto, nekad sam od sebe nakon nekog vremena, jednom u pol instalacije) ekran se zacrni sa blagim bjelkastim treperenjem po lijevoj strani (kao kad CRT ode u out of sync), komp se zablokira i moram na hard reset. Do sada sam to dobio na Fedora 15 GNOME, Ubuntu 11.4, Kubuntu 11.4 i Mint 11 GNOME. Kerneli su ili 2.6.37 ili 38, kako gdje.
Na Internetu ništa ne pronalazim, pretpostavljam da nema puno ljudi koji su na Z68 čipsetu i koriste ugrađeni HD3000. Tako pretpostavljam da se radi o driverima za grafiku, s obzirom da se ista stvar dešava i u GNOME 2.x, GNOME 3 i KDE 4.x. Dakle nisu akceleratori (isključio sam DPSM, sve ostale power utilitije, a compiz sam deinstalirao čak). Jel ima netko ideju ili je vidio nešto slično?
Inače - novih BIOS-a (UEFI-a) za matičnu još nema, a sve skupa radi sasvim ok i bez rušenja na 64bit Windowsima 7.
zna se desiti da proizvođači namjerno/nemajerno sabotiraju linux support. kao što je recimo ovdje ovaj forumaš otkrio i tužio proizvođača američkoj udruzi za zaštitu potrošača i kad je nastala halabuka na internetu proizvođač se ispričao i ispravio grešku. koje grafičke drivere koristiš, otvorene ili vlasničke?
Koristim ono što je u kernelu 2.6.37/8.
Vjerovatno se radi o tome da još nije sve ispeglano s obzirom da je Z68 stvarno svjež čipset, iako me to čudi jer se radi o Intelu, firmi čije sve radi out-of-the-box za Linux.
Frend iz firme mi kaže da je moguće da zbog dijeljene memorije dolazi do random rušenja, tj. grafika alocira dio RAM-a koji ne bi smjela, ili neki od procesa uleti na memorijski prostor koji si je alocirala grafika. Također je moguće da je to zbog uključenog VT-a koji također nešto radi s memorijom i moguće da se kosi s grafikom. Fedora mi je čak prije rušenja bacila neku grešku oko konflikta na memorijskim lokacijama. Kaže mi da je jedno od rješenja da ubacim diskretnu grafiku i oslobodim sav RAM za sustav. E sad - gdje mogu pogledati logove gdje bi bilo eventualno više informacija o tome i možda ih postati na neki support forum?