@Dac
Očito nisi instaliral grub , ili si ga instaliral na particiju - možeš ili ispočetka instalirat , i stavit da ti instalira grub na disk , ili probat s ovim:
@Dac
Očito nisi instaliral grub , ili si ga instaliral na particiju - možeš ili ispočetka instalirat , i stavit da ti instalira grub na disk , ili probat s ovim:
Budem probao ovako, imao sam preko Wubija al bi zelio na posebnu particiju tak da mogu sa Ubunta ici i u C i u D disk. A kaj je taj Grub? Onda ne trebam raditi posebnu particiju? Jos davno sam isao po slicnim koracima pa sam stalno imao taj Grub meni kad sam upalio laptop, a nikak nisam mogao sloziti da mi bude lijepi meni jer mi Windowsi nisu prepoznali da imam Ubuntu. Cudno. Znaci, ne trebam iz Windowsa napraviti novu particiju?
Samo bi zelio da imam stabilan Ubuntu i da mogu pristupiti i C i D disku.
Hvala, isao sam prema gore navedenim koracima i sve ok. Samo kaj sam se igrao sa Compizom i maknuo sam si traku na prozorima gdje su gumbi za zatrvaranje, minimiziranje i maksimiziranje prozora. :D Kak da to vratim?
EDIT: rijeseno. Iako, aktivirao sam wooby windows, i nekak mi je full sporo, brze i fluidnije mi je na Wubiju islo. Aktivirao sam driver za graficku. Mozda je to do 11 04, nisam na Unity nego Classic.
u ccsm stavi kvačicu na window decorations
Moe li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.
1. To bi se moglo napraviti na principu clouda pa da druga računala pristupaju tom programu. Ali pričekaj nekog iskusnijeg da ti odgovori na to pitanje.
2. Ne razumijem što točno želiš, pokrenuti igru na serveru i da joj drugi pristupaju? Onda bi naravno trebalo imati dobru grafiku jer se odvija na serveru, samo neznam koliko je to moguće za izvesti.
Aaaaa, ti hoćeš nekaj kaj se zove thin client?
https://help.ubuntu.com/community/ThinClientHowto
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP
Evo valjda je to to.
EDIT: Jedino mi nije jasno kaj ćeš sa Office-om (pretpostavljam da misliš na MS Office), Adobe paketima, igrama i ostalim, praktički Win only softverom na Linuxu...
Aaaaa, ti hoćeš nekaj kaj se zove thin client?
https://help.ubuntu.com/community/ThinClientHowto
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP
Evo valjda je to to.
EDIT: Jedino mi nije jasno kaj ćeš sa Office-om (pretpostavljam da misliš na MS Office), Adobe paketima, igrama i ostalim, praktički Win only softverom na Linuxu...
nekuzim ovaj dio sa wikipedie
On the other hand, while the total cost of ownership is low, the individual performance of the clients is also low. Thin clients, for example, are not suited to any real form of distributed computing. The costs of compiling software, rendering video, or any other computationally intensive task will be shared by all clients via the server.
jel client racunala mogu vrtit zahtjevne programe sa servera ili ne?
Može li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.
Itko???
Može li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.
Itko???
Podrška za Trim je dodana u 2.6.33 verziji kernela, a u Ubuntuu je aktualna 2.6.38 tako da vjerujem da je i u Mintu.
http://ubuntuguide.net/how-to-restore-grub-2-after-reinstalling-windows-xpvistawin7
sudo chmod -x /etc/grub.d/20_memtest86+
sudo update-grub
Najbolje ti je nakon instalacije windowsa instalirati EasyBCD i tamo srediti dualboot...
Meni osobno Linux Mint.
Meni osobno Linux Mint.
Slažem se, ali ona koja nije bazirana na Debianu. Ona koja je bazirana na Debianu ima mušica.
Evo pogledaj ovaj moj post, kaj sam davno napisal.
Kak su već rekli, Mint. Može i Ubuntu, al onda moraš instalirati codece, proprietary pogotovo jer oni sigurno ne dolaze s Ubuntu-om. Javu također. Al po tome nema razlike između Windowsa i Ubuntu-a. I na jednom i na drugom moraš codece poinstaliravat.
Slažem se, ali ona koja nije bazirana na Debianu. Ona koja je bazirana na Debianu ima mušica.
Zato jer je to rolling release distra i uvijek imaš bleeding edge softver koji možda i nije istestiran do kraja i nisu svi bugovi uklonjeni. Plus je naravno to kaj je to zadnji krik softvera, al minus je to kaj vjerojatno ima bugova. Dok recimo imaš Debian, koji je ful stabilan i to je plus, al je minus to kaj imaš zastarjelu verziju softvera.
imam neke čudne greške u mintu DE.
1. kad otvorim terminal, ispiše mi se ova poruka "/usr/bin/mint-fortune: line 35: [: ==: unary operator expected"
2. ne mogu pristupiti ovoj stranici, cijelo vrijeme mi loada, nikako da dođe do starta...na win normalno radi...
3. odjednom imam "low disk space", a nemam ideju kamo je nestao prostor...
ja imam mint DE 32 bit firefox, ali niti epiphany ne otvara...
može li netko na toj stranici upisati user name i password?
Prijatelju pokušavam dignuti ubuntu, ali ima jedna problem. Sve u početku dobro, a kad dođe do određivanje particija, piše "Pokreće se program za particioniranje" i to dođe do 50% i tako stoji. Jel zna netko u čemu je problem?
Prijatelju pokušavam dignuti ubuntu, ali ima jedna problem. Sve u početku dobro, a kad dođe do određivanje particija, piše "Pokreće se program za particioniranje" i to dođe do 50% i tako stoji. Jel zna netko u čemu je problem?
Koji Ubuntu ?
Provjeri ISO/sprženi CD / napravljeni USB...
@Ranzo - meni ne radi ni u Firefoxu ni rekonqu ni chromiumu ...
Koji Ubuntu ?
Provjeri ISO/sprženi CD / napravljeni USB...
Sknio sam ovaj novi Ubuntu 10.04 prije 3 dana i spržio ga na CD sa najsporijom brzinom preko Imgburna. CD je mislim uredu, jer probao sam i na svome računalu i taj dio kada pokreće praticioniranje bez problem a otvori.
@Ranzo - meni ne radi ni u Firefoxu ni rekonqu ni chromiumu ...
ima li netko da mu radi ova stranica na bilo kojem linuxu?