Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.503.799
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

@Dac

Očito nisi instaliral grub , ili si ga instaliral na  particiju - možeš ili ispočetka instalirat , i stavit da ti instalira grub na disk , ili probat s ovim:

http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Ubuntu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori

Budem probao ovako, imao sam preko Wubija al bi zelio na posebnu particiju tak da mogu sa Ubunta ici i u C i u D disk. A kaj je taj Grub? Onda ne trebam raditi posebnu particiju? Jos davno sam isao po slicnim koracima pa sam stalno imao taj Grub meni kad sam upalio laptop, a nikak nisam mogao sloziti da mi bude lijepi meni jer mi Windowsi nisu prepoznali da imam Ubuntu. Cudno. Znaci, ne trebam iz Windowsa napraviti novu particiju?

Samo bi zelio da imam stabilan Ubuntu i da mogu pristupiti i C i D disku.

16 godina
neaktivan

Hvala, isao sam prema gore navedenim koracima i sve ok. Samo kaj sam se igrao sa Compizom i maknuo sam si traku na prozorima gdje su gumbi za zatrvaranje, minimiziranje i maksimiziranje prozora. :D Kak da to vratim?

EDIT: rijeseno. Iako, aktivirao sam wooby windows, i nekak mi je full sporo, brze i fluidnije mi je na Wubiju islo. Aktivirao sam driver za graficku. Mozda je to do 11 04, nisam na Unity nego Classic. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 11:37 (Dac).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u ccsm stavi kvačicu na window decorations

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moe li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Linux Questions&Answers
kako mogu na linuxu napravit da razni kompovi u lanu pokrecu programe koji su instalirani na serveru, tipa imas 1 photoshop instaliran na serveru i svi ostali u lanu pokrecu taj program.

Znam da bi onda server trebao imati brutalan cpu i bar 12gb rama ali me zanima kod igara di je bitna graficka dali server mora imat dobru grafu ili komp koji pokrece igru iz servera mora imat dobru grafu?
15 godina
neaktivan

1. To bi se moglo napraviti na principu clouda pa da druga računala pristupaju tom programu. Ali pričekaj nekog iskusnijeg da ti odgovori na to pitanje. {#}

2. Ne razumijem što točno želiš, pokrenuti igru na serveru i da joj drugi pristupaju? Onda bi naravno trebalo imati dobru grafiku jer se odvija na serveru, samo neznam koliko je to moguće za izvesti.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 16:34 (nidjo123).
16 godina
neaktivan
recimo da je pc A server na kojemu je instalirana igra a pc B je laptop koji pokrece igru iz pc A, sad s obzirom da je pc A server i nema ni monitor i igra se prikazuje na pc B dali pc A ili B moraju imat jaku grafu?
14 godina
neaktivan

Ovak nekaj?

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sumski nevidim tako napisane linkove, preko moba sam, postavi cijeli link
16 godina
neaktivan
evo procitao sam, to nije ni blizu onog sto ja kratko i jasno trazim.. jednostavno rijesenje kako da svi pokrecu programe iz servera da nemora svaki kompjuter imat taj program instaliran, od office do adobe paketa igara itd
17 godina
neaktivan

Aaaaa, ti hoćeš nekaj kaj se zove thin client?

https://help.ubuntu.com/community/ThinClientHowto

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP

Evo valjda je to to.

EDIT: Jedino mi nije jasno kaj ćeš sa Office-om (pretpostavljam da misliš na MS Office), Adobe paketima, igrama i ostalim, praktički Win only softverom na Linuxu...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 18:56 (1domagoj1).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ma to su bili samo primjeri, prvo sto mi je palo napamet od programa
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Aaaaa, ti hoćeš nekaj kaj se zove thin client?

https://help.ubuntu.com/community/ThinClientHowto

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP

Evo valjda je to to.

EDIT: Jedino mi nije jasno kaj ćeš sa Office-om (pretpostavljam da misliš na MS Office), Adobe paketima, igrama i ostalim, praktički Win only softverom na Linuxu...

nekuzim ovaj dio sa wikipedie

On the other hand, while the total cost of ownership is low, the individual performance of the clients is also low. Thin clients, for example, are not suited to any real form of distributed computing. The costs of compiling software, rendering video, or any other computationally intensive task will be shared by all clients via the server.

jel client racunala mogu vrtit zahtjevne programe sa servera ili ne?

16 godina
odjavljen
vexx5555 kaže...

Može li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.

Itko???

15 godina
Na kompu imam Win7 x64 Ultimate i Ubuntu 11.04 x64. Sve je instalirano na jednom hdd-u, makar u kompu imam tri harda.
Prvo su instalirani Win pa kasnije Ubuntu. Sada bih trebao instalirati opet Win, ali znam da ce se Grub zblesirat pa dali mi moze netko objasnit kako da to sve izvedem tj kako da normalno opet instaliram Win, a da mi sve ostane isto kao sto je sada tj da imam normalan odabir OS-a kod paljenja kompa i da se Grup ne zblesira!?

P. S.

Kako maknit iz izbornika kod ukljucivanja kompa MemTest i sve ostalo osim odabira OS-a tj da mi budu ponudene samo dvije opcije: Win7 i Ubuntu....a ne kao sto je sada ponuden i MemTest i jos nesto (nisam na kompu trenutno pa se ne mogu sjetit sta mi se sve nudi).
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
vexx5555 kaže...

Može li mi itko reći ima li Linux Mint 10 podršku za TRIM te ima li netko iskustvo sa korištenjem SLI-a sa tim OS-om.

Itko???

Podrška za Trim je dodana u 2.6.33 verziji kernela, a u Ubuntuu je aktualna 2.6.38 tako da vjerujem da je i u Mintu.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
14 godina
neaktivan
win32 kaže...
Na kompu imam Win7 x64 Ultimate i Ubuntu 11.04 x64. ...

http://ubuntuguide.net/how-to-restore-grub-2-after-reinstalling-windows-xpvistawin7

sudo chmod -x /etc/grub.d/20_memtest86+

sudo update-grub

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
17 godina
neaktivan

Najbolje ti je nakon instalacije windowsa instalirati EasyBCD i tamo srediti dualboot...

Time is what happens between mistakes
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 19:05 (D4RKL1NG).
16 godina
Ljudi, koja je najuser friendly, dolazi s najvise drivera i codeca distribucija? Ne za mene :)
2.671 Posts! And counting...
15 godina

Meni osobno Linux Mint.

Mrzim svoj nadimak!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 19:09 (captain_soap_McTawish).

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

Meni osobno Linux Mint.

Slažem se, ali ona koja nije bazirana na Debianu. Ona koja je bazirana na Debianu ima mušica.

17 godina
neaktivan
win32 kaže...
Na kompu imam Win7 x64 Ultimate i Ubuntu 11.04 x64. Sve je instalirano na jednom hdd-u, makar u kompu imam tri harda.
...

Evo pogledaj ovaj moj post, kaj sam davno napisal.

8ax kaže...
Ljudi, koja je najuser friendly, dolazi s najvise drivera i codeca distribucija? Ne za mene :)

Kak su već rekli, Mint. Može i Ubuntu, al onda moraš instalirati codece, proprietary pogotovo jer oni sigurno ne dolaze s Ubuntu-om. Javu također. Al po tome nema razlike između Windowsa i Ubuntu-a. I na jednom i na drugom moraš codece poinstaliravat.

vexx5555 kaže...

Slažem se, ali ona koja nije bazirana na Debianu. Ona koja je bazirana na Debianu ima mušica.

Zato jer je to rolling release distra i uvijek imaš bleeding edge softver koji možda i nije istestiran do kraja i nisu svi bugovi uklonjeni. Plus je naravno to kaj je to zadnji krik softvera, al minus je to kaj vjerojatno ima bugova. Dok recimo imaš Debian, koji je ful stabilan i to je plus, al je minus to kaj imaš zastarjelu verziju softvera.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
hvala... jos nema rjesenja za drivere za hd6xxx na livecd?
2.671 Posts! And counting...
15 godina
protjeran
sumski kaže...
RaNzO kaže...

imam neke čudne greške u mintu DE.

1. kad otvorim terminal, ispiše mi se ova poruka "/usr/bin/mint-fortune: line 35: [: ==: unary operator expected"

2. ne mogu pristupiti ovoj stranici, cijelo vrijeme mi loada, nikako da dođe do starta...na win normalno radi...

3. odjednom imam "low disk space", a nemam ideju kamo je nestao prostor...

2. Ista stvar , Arch KDE / Firefox / Flash Square 64bit

ja imam mint DE 32 bit firefox, ali niti epiphany ne otvara...

može li netko na toj stranici upisati user name i password?

14 godina
neaktivan

Prijatelju pokušavam dignuti ubuntu, ali ima jedna problem. Sve u početku dobro, a kad dođe do određivanje particija, piše "Pokreće se program za particioniranje" i to dođe do 50% i tako stoji. Jel zna netko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Baramen kaže...

Prijatelju pokušavam dignuti ubuntu, ali ima jedna problem. Sve u početku dobro, a kad dođe do određivanje particija, piše "Pokreće se program za particioniranje" i to dođe do 50% i tako stoji. Jel zna netko u čemu je problem?

Koji Ubuntu ?

Provjeri ISO/sprženi CD / napravljeni USB...

14 godina
neaktivan

@Ranzo - meni ne radi ni u Firefoxu ni rekonqu ni chromiumu ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sumski kaže...
Baramen kaže...

Koji Ubuntu ?

Provjeri ISO/sprženi CD / napravljeni USB...

Sknio sam ovaj novi Ubuntu 10.04 prije 3 dana i spržio ga na CD sa najsporijom brzinom preko Imgburna. CD je mislim uredu, jer probao sam i na svome računalu i taj dio kada pokreće praticioniranje bez problem a otvori.

15 godina
protjeran
sumski kaže...

@Ranzo - meni ne radi ni u Firefoxu ni rekonqu ni chromiumu ...

ima li netko da mu radi ova stranica na bilo kojem linuxu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice