I eventualno /home radi sigurnosti podataka. Osobno to ne radim budući da pohranjujem podatke na NTFS particiju radi dostupnosti na Windowsima (ne da mi se čačkati s ext driverima za Winze), ali to zna biti dosta korisno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa mislim, /home u svakom slučaju pošto mu je taj SSD 4GB velik...
jeste li znali kad dok ubuntu 11.04, administriranje sustava se nalazi gore desno pod "power" dugmetom zadnja stavka. a ja tražio li ga tražio.
Moj najduži topic!
100 stranica kvalitetne rasprave preživio :)
Da ,i meni je trebalo tri dana da ga nađem!
Zato sam sad stavil "ubuntu desktop edition" na prvo mjesto i autologon ,da više ne gledam Unity!!
Edit: A pošto ,osim par novih programa i nema nekih novosti ,ostat ću na 10.10!
Bio sam instalirao kubuntu preko cd-a i obrisao ga tako da sam obrisao particije, i sad ocu ubuntu instalirati preko wubi i umjesto instalacije nudi mi deinstalaciju kubuntu kojeg nema pa je nemoguce maknut, i tako ja lijepo nemogu instalirat ubuntu..
rijeseno, no sada mu wubi skida cijeli iso a sve datoteke od ubuntu su tu, svasta..
Pretpostavljam da je i GRUB jos negdje prisutan u MBR-u?
EDIT: Nevermind...
evo instalirao preko wubi medutim kod botanja me uopce ne pita koji os da pokrene, odem u windows postavkama i tamo stoji da se pojavljuje izbornik os-a 10sekundi al fora je sto uopce nema linuxa medu sustavima za izabrat kao default (kao da nije ni instaliran)
Klik na ikonicu network appleta, create new wireless network, onda desni klik, edit connections, tab wireless, odabereš kreiranu mrežu, edit, tab ipv4 settings, method na shared to other computers
Jel moguce da u linuxu koristim isti adapter (rtl8187 chipset) za spajanje na net i dijeljenje wifi veze?
u windowsima moram imat 2 adaptera osim ako koristim connectify ali onda s tim programom mreza nemoze biti nezasticena :/
evo instalirao preko wubi medutim kod botanja me uopce ne pita koji os da pokrene, odem u windows postavkama i tamo stoji da se pojavljuje izbornik os-a 10sekundi al fora je sto uopce nema linuxa medu sustavima za izabrat kao default (kao da nije ni instaliran)
Bump, bas nitko nema pojma?
(sorry na 3 posta, al mi nema druge)
Koliko se sjećam... ubaciš cd od Windowsa i onda u cmd-u upišeš fixmbr ili nešto tako, i onda namjestiš bootanje da dobiješ izbornik i za Linux.
Možda bi se moglo napraviti virtualnim ruterom. Nisam siguran i sigurno nije trivijalno
Koliko se sjećam... ubaciš cd od Windowsa i onda u cmd-u upišeš fixmbr ili nešto tako, i onda namjestiš bootanje da dobiješ izbornik i za Linux.
time popravljam bootloader od windowsa, ali on je vec tu i radi, samo mi ne nudi ubuntu u svom izborniku
Ljudi znam da ovo nije linux, ali u Unix temi neznam bi li dobio odgovor.
Pa eto, instaliro sam OpenBSD u VirtualBoxu.
I kad sam starto X (startx) dođe mi ovo:
Any help?
imaš log pa daj link na njega... xinit ti ne poznaje valjda X. imaš li X ? jesi li rekao Xinitu što da pokrene kad upišeš startx
ako si instaliaro x i on radi onda mu daj module za vbox, ko što kaze
Ljudi znam da ovo nije linux, ali u Unix temi neznam bi li dobio odgovor.
Pa eto, instaliro sam OpenBSD u VirtualBoxu.
I kad sam starto X (startx) dođe mi ovo:
Any help?
imaš log pa daj link na njega... xinit ti ne poznaje valjda X. imaš li X ? jesi li rekao Xinitu što da pokrene kad upišeš startx
ako si instaliaro x i on radi onda mu daj module za vbox, ko što kaze
Naravno da imam X.
Ne radim istu pogrješku dva put.
Pošto mislim da VirtualBox neš zeza s mrežom instaliro sam ga prilikom instalacije.
Jesi instalirao Guest Additions?
Jesi instalirao Guest Additions?
Nisam siguran..
Kako provjerit?
@nick
Pod log misliš na onaj u /var/log/xorg.log ?
a da mountaš drivere od vboxa i instaliraš.. mozda ti onda automatski sve podesi Xorg -configure
ako nisi sigoran onda nisi ni instalirao... u vbox ( install guest additions ) ih stavi i onda u guest nađi di je mountao i instaliraj
Any help?
..
FreeBSDWorks partiallyFreeBSD 6.2 is known to cause problems. Requires VT-x.
* PC-BSD 1.3Doesn't work
* PC-BSD 7.1.1Works, no Additions availableRequires VT-x or AMD-V hardware virtualization support.
* PC-BSD 8.1Works, no Additions availableRequires VT-x or AMD-V hardware virtualization support.
OpenBSDWorks, no Additions availableRequires VT-x or AMD-V hardware virtualization support.
Opet ja sa svojim noob pitanjima :)
Instalirao sam ubuntu 10.10 32bit frendici na stolni komp (jer komp koristi iskljucivo za facebook i youtube, linux savrsen odabir) ali u firefoxu su svi fontovi skroz drugaciji nego u windowsima, jel se moze rijesiti?
I kako da instaliram ff4 (trenutno je 3.6.xx)
Ok jesam al i dalje su cudni fontovi
Ja sam to rješil tak da sam raspakiral fontove u folder ,instaliral jednog po jednog i onda podesil sve u Appearance - Fonts tabu.
u windowsima su drugačiji fontovi?! prvi glas. pa možda microsoft sam radi svoje fontove pod svojom licencom i moraš platit da bi ih imao. inače onaj ubuntu font nije loš