Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.514.970
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Pozdrav!

Ima li ovdje tko da je napisao svoju kao neku igru za linux i ima još uvijek source code?

Naravno u C++ odnosno C.

Znate li gdje nać tutoriale za izradu jednostavnijih (grafičkih) igara za linux? (probao ali sve za windows, tj. Borland, VC++)

Hvala!

P.S. inače imam Ubuntu 10.10

Ja sam toliko zakon da mi potpis opće ne treba. I ako komentirate moj potpis (kojeg nemam) bacit ću nuklearku na Vas bez da je aktiviram!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Linux - pitanja i odgovori
beno101 kaže...

Pozdrav!

Ima li ovdje tko da je napisao svoju kao neku igru za linux i ima još uvijek source code?

Naravno u C++ odnosno C.

Znate li gdje nać tutoriale za izradu jednostavnijih (grafičkih) igara za linux? (probao ali sve za windows, tj. Borland, VC++)

Hvala!

P.S. inače imam Ubuntu 10.10

Moj savjet uči opengl. I počni tako stvarati jednostavnije igre tipa tetris, pong, zmije ili slično..

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π
15 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Moj savjet uči opengl. I počni tako stvarati jednostavnije igre tipa tetris, pong, zmije ili slično..

ooo eto mi konkurencije...

Pitanje, kako misliš opengl?

Znaš da mi IT ljudi shvaćamo samo putemo linkova...

:)

Ja sam toliko zakon da mi potpis opće ne treba. I ako komentirate moj potpis (kojeg nemam) bacit ću nuklearku na Vas bez da je aktiviram!
15 godina
odjavljen

http://www.opengl.org/

Evo ti tu je sve o opengl-u. To ti je kao directx, ali nije sve u paketu(dx je za zvuk,grafiku...) nego imaš OpenGl, OpenAl, OpenCl itd...Uglavnom library za grafiku. Radi gotovo na svim platformama itd.

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Evo ti tu je sve o opengl-u. To ti je kao directx, ali nije sve u paketu(dx je za zvuk,grafiku...) nego imaš OpenGl, OpenAl, OpenCl itd...Uglavnom library za grafiku. Radi gotovo na svim platformama itd.

Hvala!

Nego, sad idem na Unix pa ću se grafike malo ostavit.

Pokušat ću napisat tetris u Cu.

Nadam se da će uspjet.

15 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Pozdrav!

Naravno u C++ odnosno C.

Hvala!

Evo, baš sam jučer slučajno naišao na ovo: Starting Game Development. Ja nisam napisao nikakvu igru ali nadam se da ti ove smjernice mogu pomoći.

domicius
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

I za rad sa 3D grafikom mora dobro znati trigonometriju i linearnu algebru. Budite malo realniji s tim savjetima...

To je poput onih koji savjetuju UDK na sam spomen ideje o izradi igre, a s doticnim nikada nisu radili.

Ajde da si mu savjetovao SDL, ne bih imao prigovora.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ajde da si mu savjetovao SDL, ne bih imao prigovora.

SDL savjetuje ovaj lik na čiji post sam ja linkao! {#}{#}

domicius
17 godina
neaktivan
SDL kao layer ako je ima bar neko znanje (i normalno procitati svu dokumentaciju)...

OpenGL tek ako imaš prilično znanje + OPENGL superbible... (ovu zadnju najbolje)...
17 godina
neaktivan

A i nije da u repozitorijima imaš milijun igara, čiji je source naravno, dostupan...

EDIT: Dok sam nekaj radio s wxWidgetsima, naletio sam na neki tutorial koji sve to prati kroz izradu tetrisa... No, trebal bi poznavati OOP, a i imati jake temelje u C/C++-u, pa čak i za jednostavnu stvar kao što je tetris. Sutra nabacim link, nemam sad vremena trenutno (začudo, nisam ga bookmarkal... -.-).

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 16:58 (1domagoj1).

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
domicius kaže...

SDL savjetuje ovaj lik na čiji post sam ja linkao! {#}{#}

Je, bacio sam oko na taj link. Lik definitivno zna o cemu prica.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A i nije da u repozitorijima imaš milijun igara, čiji je source naravno, dostupan...

A i nije da ne postoji sourceforge ;)

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
1domagoj1 kaže...

A i nije da ne postoji sourceforge ;)

A nije da je užasno napisan kod većine igara tamo (bez uvrede ikome)... Pola kodova nema komentara... pa ti onda sam skuzi kako što radi...

15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

A nije da je užasno napisan kod većine igara tamo (bez uvrede ikome)... Pola kodova nema komentara... pa ti onda sam skuzi kako što radi...

Gle ti njega, dades mu prst a on bi cijelu ruku {#}

Poklonjenom konju se ne gleda u zube ;)

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Gle ti njega, dades mu prst a on bi cijelu ruku {#}

Poklonjenom konju se ne gleda u zube ;)

Ma ja uvijek gledam :) hehehe :)

Tako sam i ja u početku učio... gledao open source programe, pokusavao shvatiti kako napraviti neki 2d engine s spriteovima...

Ah... ti dani...

15 godina
protjeran

Ma ja uvijek gledam :) hehehe :)

Tako sam i ja u početku učio... gledao open source programe, pokusavao shvatiti kako napraviti neki 2d engine s spriteovima...

Ah... ti dani...

Jesi shvatio?

17 godina
neaktivan
Uopće nije tako teško... u medjuvremenu sam napisao 2 engine i 2 ne baš potpune igre (koje su bile na gamehippo.com... ali isti je propao)... bilo je nesto tipa galaxy, alieni su padali odozgor...
15 godina
protjeran
Uopće nije tako teško... u medjuvremenu sam napisao 2 engine i 2 ne baš potpune igre (koje su bile na gamehippo.com... ali isti je propao)... bilo je nesto tipa galaxy, alieni su padali odozgor...

Imaš još te igre negdje?

17 godina
neaktivan
Na starom kompu MOZDA...

mogu ih potraziti danas, sutra pa ti kazem...

mozes me slobodno dodati na msn ako hoces...

moj nick @hotmail.com

gdje moj nick zamjenis mojim nickom :)
15 godina
protjeran
Na starom kompu MOZDA...

mogu ih potraziti danas, sutra pa ti kazem...

mozes me slobodno dodati na msn ako hoces...

moj nick @hotmail.com

gdje moj nick zamjenis mojim nickom :)

E pa da me takvom njubarom smatraš to stvarno nemogu vjerovati!

Evo sad ću!

15 godina
neaktivan

do kud ovo odlazi...

The quieter you become, the more you are able to hear
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 17:13 (1337Code_breaker).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako...

Zanima me za http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29739 procesor, piše Intel 64 - YES i Instruction Set : 64 bit, po meni bi to značilo da podržava 64 bitne OSove, zanima me mislim li točno, pošto bi mi za jedan posao dobro došao 64bitni Ubuntu.

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobro mislis. 64 bitni Ubuntu ce ti raditi na njemu.

Imas li vec taj procesor? Umjesto da si cekao odgovor na forumu mogao si i sam vec isprobati, nista te ne kosta :P

16 godina
neaktivan

Inače, za učenje programiranja bilo čega, mislim da je najbolje koristiti moj način: 1. počni raditi neki jako složeni projekt koji sigurno nećeš dovršiti i 2. dovrši ga :)

Nisam baš dobar programer(tek mi je 15), ali koristeći moj način sam u na jednom projektu(chat klijent) naučio 4 stvari: GUI (GTK), OOP, threading i sockete :)

I am awesome.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Inače, za učenje programiranja bilo čega, mislim da je najbolje koristiti moj način: 1. počni raditi neki jako složeni projekt koji sigurno nećeš dovršiti i 2. dovrši ga :)

Nisam baš dobar programer(tek mi je 15), ali koristeći moj način sam u na jednom projektu(chat klijent) naučio 4 stvari: GUI (GTK), OOP, threading i sockete :)

da, ali ja sam baš s tim pristupom odustao od jednog projekta, bio je prekompliciran i nasam ga znao završiti, a nitko mi nije znao pomoći :(

ufff, ja po malo učim programirati i stvarno bi to želio naučiti, ali problem je što to ne ide u par dana/tjedana, već se treba gnjaviti s tim...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
15 godina

E dečki koji mint da uzmem?? :D mint 10 gnome destkop ili kde?

who does the army trust the most? airborne! who do the ladies love the most? airborne! who do the nazis fear the most? airborne! yaaargh!!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:15 (luxxxfromhell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

Stvar tvojeg osobnog ukusa. Ja više volim Gnome. {#}

16 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

oboje dobro radi svoj posao (isprobao) ;)

ja sam na gnome jer je default...

Inace imam jedan poveči problem: jučer ja normalno dižem sustav, kad odjednom nešto krene po zlu, i dobijem ovo što je na slici, znači ubuntu se ne želi bootati jer izbacuje taj error, a kada sam pokušao dignuti xp onda je zapeo na boot animaciji i vrtio ju dok ga nisam (nasilno) restartao :/

ja sumljam da je problem u nekom hardverskom kvaru sa hdd-om, ali nisam ziher, jel netko možda zna u čemu je stvar?

probao sam staviti drugi hdd i staviti na njega linux i sve radi ok tako da mislim da je u hdd stvar...

problem problem
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:33 (max1919).
15 godina
max1919 kaže...
luxxxfromhell kaže...

I da skinem live dvd ili cd??????? Početnik sam pa zato sve ispitujem{#}... sry

who does the army trust the most? airborne! who do the ladies love the most? airborne! who do the nazis fear the most? airborne! yaaargh!!!!
15 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
max1919 kaže...
luxxxfromhell kaže...

I da skinem live dvd ili cd??????? Početnik sam pa zato sve ispitujem{#}... sry

Pretpostavljam (kao i sa Debianom) da DVD ima više softwarea uključenog u sebi, a CD manje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice