Bitcoin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 1.104.289
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
8 godina
neaktivan
Re: Bitcoin - pitanja i odgovori

Ne, ne , u ovome je baš fora što su bitcoini spremljeni izvan računala i onda si skroz siguran od krepavanja računala ili nekog virusa. Dosta sam se raspitivao i mislim da je to super metoda za dugotrajnu pohranu. Upute su zapravo iste kao i na linku što je kolega gore dao neki drugi link, samo je ovo na hrvatskom http://www.binargold.com.hr/upute-za-izradu-papirnatog-novcanika pa je malo lakše za razumjeti (nama nekima).

8 godina
neaktivan
SuperDox kaže...
damirb22 kaže...

Pozdrav svima, 

odlučio sam kupiti bitcoin i nakon dosta proučavanja kako kupiti bitcoin nalazim da je iz hrvatske jedan od najbržih i najpraktičnijih načina (www)bitcoin-mjenjacnica. Može li uopće jednostavnije??

No, kako ja prvi puta kupujem btc, trebam i btc adresu. Općenito sam nepovjerljiv prema svim softwareima, jer jedan prijatelj je imao aplikaciju za btc wallet i samo jednom su mu nestali bitcoini. Tako da je meni to sve sumnjivo kako se puno priča o sigurnosti bitcoina, a neznam koji software može stvarno garantirati sigurnost protiv virusa i svega čemu smo izloženi :/.

Tako da sam pročitao da je papirnati novčanik jedna od najsigurnijih opcija za pohranu. Našao sam tutorijal kako napraviti papirnati novčanik http://www.binargold.com.hr/upute-za-izradu-papirnatog-novcanika 

Jeli to sve dobro kako su naveli ili treba na još nešto paziti? 

Unaprijed zahvaljujem.

kolko sam skuzio to je novcanik koji ti napravis na svom hard disku? ako je onda moras bit vrlo oprezan zbog mogućnosti da ti ne krepa hdd. bas sam cito nemadugo kako je frajer iz austrailije, kada se bitcoin tek pojavio, na hddu imo par bitcoina koji danas vrijede dosta tisuća, ako ne i milijuna te je popusio kuc

Ne, ne , u ovome je baš fora što su bitcoini spremljeni izvan računala i onda si skroz siguran od krepavanja računala ili nekog virusa. Dosta sam se raspitivao i mislim da je to super metoda za dugotrajnu pohranu. Upute su zapravo iste kao i na linku što je kolega gore dao neki drugi link, samo je ovo na hrvatskom http://www.binargold.com.hr/upute-za-izradu-papirnatog-novcanika pa je malo lakše za razumjeti (nama nekima).

8 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

koliko sam čitao po internetu ta sranica bi morala biti sigurna, da li je 100% sigurna ne znam. Mislim na https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#buy-sell

Ma ta mi stranica nije uopće upitna, tu sam već kupovao bitcoine i znam hrpu drugih koji su kupovali. I na puno mjesta sam pročitao da je to jedan od najjednostavnijih načina za kupnju iz HR. Do 2000kn se više isplati kupiti preko te mjenjačnice, nego plaćati provizije na polaganje depozita na burze.

Mene je zanimala sigurnost postupka kreiranja paper walleta, da mi netko kaže ako ima tu kakvih caka. Ali eto, čitam o tome cijelo vrijeme i sve sam uvjereniji da je to najbolji način za dugotrajnu pohranu. Znam da to nije praktično za kockanje, tj. daily tradeing ili kako to već zovete, ali mene to ne zanima. Ja želim neku svotu staviti na full full sigurno mjesto i onda da me razveseli za koju godinu vrijednost bitcoina. Znam da se papirnati novčanik mora čuvati od požara i poplava, ali na to ću lakše paziti nego na viruse koji danas sutra iskaču na računalu ili mobitelu. Fora je kod papirnatnog novčanika da se mogu napraviti kopije, pa jednog držiš vamo, jednog tamo, ako jedan izgori u požaru, neće i drugi. A dovoljan je samo jedan da se dođe do svog novca!

12 godina
Bitcoin - pitanja i odgovori

Interesira me Vase misljenje da li ostaviti btc ili prodati zbog ovih nekih najava oko 1.8. iskreno nije mi bas jasno sto ce se tu dogadati. Ako je savjet ostaviti gdjebi bilo najsigurnije ih pohraniti!? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

offline wallet

tipa trezor ili nano s ledger ili papir wallet. Ako toga nema onda offline na neki hdd ali obavezno napraviti enkripciju te spremiti na više hdd usb itd. 

nitko ne zna što će se desiti. Naravno rizik je uvijek prisutan. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
damirb22 kaže...
Jim Carrey kaže...

koliko sam čitao po internetu ta sranica bi morala biti sigurna, da li je 100% sigurna ne znam. Mislim na https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#buy-sell

Ma ta mi stranica nije uopće upitna, tu sam već kupovao bitcoine i znam hrpu drugih koji su kupovali. I na puno mjesta sam pročitao da je to jedan od najjednostavnijih načina za kupnju iz HR. Do 2000kn se više isplati kupiti preko te mjenjačnice, nego plaćati provizije na polaganje depozita na burze.

Mene je zanimala sigurnost postupka kreiranja paper walleta, da mi netko kaže ako ima tu kakvih caka. Ali eto, čitam o tome cijelo vrijeme i sve sam uvjereniji da je to najbolji način za dugotrajnu pohranu. Znam da to nije praktično za kockanje, tj. daily tradeing ili kako to već zovete, ali mene to ne zanima. Ja želim neku svotu staviti na full full sigurno mjesto i onda da me razveseli za koju godinu vrijednost bitcoina. Znam da se papirnati novčanik mora čuvati od požara i poplava, ali na to ću lakše paziti nego na viruse koji danas sutra iskaču na računalu ili mobitelu. Fora je kod papirnatnog novčanika da se mogu napraviti kopije, pa jednog držiš vamo, jednog tamo, ako jedan izgori u požaru, neće i drugi. A dovoljan je samo jedan da se dođe do svog novca!

Bilo bi zgodno imati firmu koja ima trezore za papirnate novčanike te elektroničke novčanike, u suštini, Cryptocoin banka. Naravno, postojale bi određene naknade zbog financija, jer ta banka ne može zarađivati nabijanjem kamata 

9 godina
odjavljen
Pa imas to vec. Banke. Iznajmis sef ....
14 godina
odjavljen
Torent kaže...

Ne, nego baš banku za kriptovalute. Na to sam mislio.

9 godina
odjavljen

Eto ideje za biznis ;)

17 godina
footballer kaže...
Torent kaže...

Ne, nego baš banku za kriptovalute. Na to sam mislio.

isprintas svoj wallet/adresu i stavis u trezor

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina

banke i kriptovalute, meni to jednostavno ne ide jedno s drugim.

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gogo222 kaže...
Još će padati ...

dreadmoore kaže...

Etherum na 156$ i jos ce padati 

GSP kaže...

padat ce u naredna 2 tjedna još i više...po mojim procjenama i na 1000 dollara...e onda će biti rast do kraja godine i do 5000 dollara

Dečki ovo ste pisali prije dva tjedna, nije se ostvarilo... Dogodilo se upravo suprotno, od tada pa do sada BTC (pa i ETH) samo je rastao.

...
12 godina

Pricekajmo hard fork

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav! Btc fantasticno funkcionira samo ako se ljudi informiraju! Mnogi nesto pokusavaju ali nemaju dovoljno informacija o Btc i ostalim kriptovalutama. Ja sam se osobno informirao i isao i u druge drzave na seminare i upoznao uspjesne ljude sa puno iskustva sa kriptovalutama tako bi morao i svaki pojedinac koji se zeli bavit sa tim! Sto se tice Btc prve kripto valute bilo je svakakvih glasina a evo je danas na 3200$ i nece tu stat zbog ekonomije cijena ce rast u nedogled! Ponuda i potraznja su glavni cimbenici u ekonomiji potraznja je svakim danom sve veca a kovanica je manje i teze se dolazi do njih, teze se rudari! Ima vise nacina kako doci do Btc kupovina je neisplativa kao i rudarenje jer je oprema preskupa nekoliko tisuca cak i stotina eura a jedan novcic se predugo rudari da bi bio isplativ sad trenutno! Sto se tice upotrebljivosti i sigurnosti ima mnogo toga interesantno a najbolje za sve nas je elektronski novcanik povezan sa bankom od koje dobis Btc karticu gdje si prebacis Btc i trosis u svakoj trgovini gdje podrzavaju visu a to je svugdje! Ako si u hrvatskoj preracunava se u kn, u Eu u eure a u Americi ako ste u dolare!A ako trebate drugu valutu zatrazi se druga valuta! Ako neko zeli vise informacija kako zapocet i na koji nacin do Btc javite se !

0 0 hvala 0
12 godina

napisi slobodno ovdje vjerujem da nas sve zanima

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

A cuj vjerovatno ce te pozvati na besplatni seminar ;)

7 godina
neaktivan

Sto se tice seminara ja sam isao za sebe da dobijes sto vise korisnih informacija koje ti pomazu kako sta napravit i koji nacini su trenutno sad isplativi s obzirom da je cijena Btc visoka i svaki dan raste! Kupovina Btc velik ulog kao i rudarenje! Mogu samo porazgovarat i komunicirat sa ozbiljnim osobama koje zele imat Btc i zaradit a neozbiljni nemojte se trudit jer ne zelim gubit vrijeme! To su ozbiljne stvari i ozbiljan pristup! 

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Jem kaže...

Sto se tice seminara ja sam isao za sebe da dobijes sto vise korisnih informacija koje ti pomazu kako sta napravit i koji nacini su trenutno sad isplativi s obzirom da je cijena Btc visoka i svaki dan raste! Kupovina Btc velik ulog kao i rudarenje! Mogu samo porazgovarat i komunicirat sa ozbiljnim osobama koje zele imat Btc i zaradit a neozbiljni nemojte se trudit jer ne zelim gubit vrijeme! To su ozbiljne stvari i ozbiljan pristup! 

Koliko si teksta napisao a savjeta nigdje.....

Eto posavjetuj nas.....

16 godina
Jem kaže...

Interesira me jesu li ti načini zarade tipično mjenjanje valuta (bilo dugoročno ili kratkoročno) ili je to nešto drugo?

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
7 godina
neaktivan

Nacin zarade je dugorocan i isplativ!  Isplate u $ pretvorene u Btc! Znaci ako Btc raste i tebi zarada raste a pada se nemojte bojat jer ce i past al do kraja godine bit ce i 5000$ ako ste procitali prijasnju objavu!  A jos bolja stvar ako ne zelis cekat prebacis Btc na Visa karticu i trosis gdje god zelis u trgovinama gdje se prihvaca a to je svugdje!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobro otrkij nam tajnu formulu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

fora je u tome da na dark webu koknes coveka nekog ili prodilas nekaj i zato dobijes free btc...nemoras ni kupovat ni majnat

1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Jem kaže...

Nacin zarade je dugorocan i isplativ!  Isplate u $ pretvorene u Btc! Znaci ako Btc raste i tebi zarada raste a pada se nemojte bojat jer ce i past al do kraja godine bit ce i 5000$ ako ste procitali prijasnju objavu!  A jos bolja stvar ako ne zelis cekat prebacis Btc na Visa karticu i trosis gdje god zelis u trgovinama gdje se prihvaca a to je svugdje!

I za ovo je trebalo ici na seminare? A znas da ce biti 5000USD kako tacno? Cuo na seminaru?

15 godina
neaktivan
Jem kaže...

jbt koji lik prešao par seminara pa popio svu pamet. Ne znam što uopće radi ovdje troši svoje dragocjeno vrijeme kada će do kraja mjeseca imati vlatitu gradsku garažu punu lambo. Go to moon 

14 godina
odjavljen

Jem, uozbilji se. Pišeš takve rečenice da ih jedva razumijem, moram ih više puta pročitati. Ukoliko želiš u raspravi imati nekakav utjecaj, zamolio bih te da pišeš normalno. To je prvo.

Drugo, odakle ti cifra od $5000 za btc? U koliko toliko konstantnom rastu je, ali dignuo se preko 600 usd u par dana. Želiš reći da je to stabilan rast i da ga ne očekuje korekcija? Proširi post, izloži ono što si otkrio istraživanjem tržišta. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nije neka znanost da ti trebaju seminari, na YouTubeu ima više nego dobrih lekcija o kriptovalutama.

Tl;dr - Bitcoin sam po sebi se ne isplati mineat, pogotovo ne grafickim karticama, možda ASIC minerima, ali oni se griju ko pas, vuku struje, koštaju, a težina mineanja raste i raste. Tako da bi se trenutno izmajnalo nešto vrijedno spomena trebalo bi skoro duplo vise vremena nego prije nekoliko mjeseci. Ali zato se mogu majnati druge valute (pa ih cuvati za neko bolje sutra) ili ih automatski pretvarati u BTC. Što se tice kupovine, ne ulaži vise od onog sto si spreman izgubit jer je crypto tržište jako klimavo. Kupuješ kad valutama cijena padne, prodaješ kad poraste. Eto sva mudrost ukratko.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 0:54 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Airbit club! Svakak danas dobra stvar u vezi Btc

0 0 hvala 0
16 godina

Najbolje mjesto za prodat bitcoin, da dobijem najvise odnosno platim namjanje provizija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kraken je naj pouzdaniji Europski exchange po meni, brzi su i jako nizak fee. Coinbase najgori.

Battlelog: D3lBoy-00
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice