Sve privatizirat i razyebat državi uhljebari, plain & simple.
Kako da kompletno hrvatsko gospodarstvo bude na ra
- poruka: 7
- |
- čitano: 23.463
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebali bi nasi najdrazi politicari barem procitatit - Economics for Beginners
Kako da kompletno hrvatsko gospodarstvo bude na razini IT sektora?
- prepustite vodjenje drzave informaticarima!
P.S. Ajara za precednika, potrebne godine vec ima (pa se ti hvali po forumu da si po godinama pred penziju)
1. Članak
Je li stvarno hrvatski IT u krizi ili nije, koliko
2. članak
Kako da kompletno hrvatsko gospodarstvo bude na razini IT sektora?
You cant make this shit up
IT sektor u hrvatskoj i nije toliko znacajan za hrvatsko gospodarstvo.
Tako da je ovo blago receno neozbiljno, ako ne vec prepotentno...
nekad sam znao komentirat gdje je to IT sektor u Hrvatskoj, jer inace su bolnice najvece IT firme u HR, posto imaju najvise racunala na jednom mjestu.
onda me se krene ismijavat. to sto Rijeka, Split, Zagreb ili Osijek imaju par firmi, nas par tisuca ITovaca u njima svima ne moze raditi.
a to koliko doprinosi IT sektor Hrvatskoj, mislim da bi HR imala veci gubitak da se zatvori jedan hotel na Jadranu nego od komplete it branse.
HR Gospodarstvo?
Još danas se sjećam izjave jedne naše političarke koja je izjavila "pa nismo mi tamo neka Kina" aludirajući na to da je proizvodnja nešto što je namjenjeno zemljama trećeg svijeta... samo zaostali nešto proizvode a napredni se bave visokim tehnologijama i turizmom, tako se provodila i politika školstva pa su jedno 10-tak godina štancali samo ekonome.
U trenutku kada se završi "medeni mjesec" zvan EU fondovi biti će vidljivo pravo stanje u kojem se nalazi naše gospodarstvo, budućnost za nekog tko proizvodi u HR sa ovim cijenama energenata nije baš najbolja a bez jeftinog energenta nema niti konkurentnog proizvoda.
Parodija sa onom prvom rečenica je u tome da ti zaostali danas imaju svemirski program a mi nemamo niti ljudi niti znanja da napravimo most, čak je i projektant Pelješkog mosta iz Slovenije ako se ne varam.