Links-kupovina

poruka: 717
|
čitano: 393.124
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Links-kupovina
sandokan111 kaže...
Old Iggy kaže...

Rezervacija nije ugovor, tj. uopće ne postoji kao specifičan zakonski termin u ZZP ili ZOO po pitanju trgovine. Nema obveze ni s jedne strane i ne predstavlja baš ništa, samo dobru volju trgovca da ti neko vrijeme taj proizvod stoji na raspolaganju za kupnju.

De ti nemoj o zakonima pobogu. Sto si sve pisao tijekom godina.

Znam ja itekako što sam pisao, bez brige.

9 godina
Links-kupovina

Jeje znam da znas, to je i ono najgore da nikad nisi priznao koje si gluposti pisao. Al eto, ja ko slon sve pamtim.

"mingo je glupa stranica"

"neispravnost i nedostatak su razlicito"

"Povrat novca je ZADNJA OPCIJA"

"Gleda se specifikacija ne cijena (za zamjenu/povrat)" (hahahaha)

itd itd itd, svasta se tu nadje. Najveci biseri su cak bili tu pa si zatrolo da su izbrisani cini mi se, al eto, neke od slika jos imam, a kazem, pamcenje me jos nije izdalo, stoga pomalo s "tumacenjima"

0 0 hvala 0
15 godina
Links-kupovina

Pozdrav, jel netko kupio proizvod, platio karticom, došao drugi dan, vratio proizvod i sad treba dobit uplatu natrag na račun.

Ako je, koliko je trebalo da sjedne novac? Kartica je Zaba tekući.

Thx unaprijed.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-jedan radni dan, ovisi o banci-računu (trgovine imaju više računa..) + inozemno dan duže, provjera-krađa.. kao i vikend kad naše banke ne rade do ponedjeljka mada sve radi-sustav..

-tj ako odobre, dan+ jer prvo ide nalog banci, pa ako je npr do 14h ili do 19h.. možda ode taj dan ili idući .. ukratko, koliko brzo ti platiš kod šopinga, toliko brzo može i novac nazad stići, no češće će kasniti dan-dva + neradne dane.

-u sulučaju povrata, opet kako koja trgovina, npr zaprimanje i provjera u servisu, što je-nije vraćeno, u ispravnom stanju.. pa ovisno o servisu može biti +dan itd.. a može biti u minutama kao što mogu razvuči tjedan-dva bez razloga, pogotovo veće firme gdje ne možeš 'uhvatiti' jednog djelatnika jer on ne odlučuje, itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Links

Na web-u imaju miš RAZER DeathAdder Essential po cijeni od 29,99 € i 21,99 €. Ako netko slučajno kupuje, neka obrati pažnju da ne kupi skuplji.. 

1 0 hvala 1
5 godina
Links-kupovina

Ljudi pomagajte jeli ovo moguce, sto da radim? Kupio računalo u links.hr preko webshopa, nakon par sati rada pojave se artefakti i totalna blokada. Napravim screenshot i pogledam na drugom računalu i vide se artefakti, znaci nije do monitora nije do kablova. Javim im da je računalo neispravno i da želim zamjenu ili povrat sredstava (nije cak proslo ni tih 14 dana), pozivam se na zakone, nikakve koristi...Traže da po svom trošku šaljem računalo u servis koji nađem na jamstvenom listu. Što da radim?

0 0 hvala 0
13 godina
Nino19 kaže...

Ljudi pomagajte jeli ovo moguce, sto da radim? Kupio računalo u links.hr preko webshopa, nakon par sati rada pojave se artefakti i totalna blokada. Napravim screenshot i pogledam na drugom računalu i vide se artefakti, znaci nije do monitora nije do kablova. Javim im da je računalo neispravno i da želim zamjenu ili povrat sredstava (nije cak proslo ni tih 14 dana), pozivam se na zakone, nikakve koristi...Traže da po svom trošku šaljem računalo u servis koji nađem na jamstvenom listu. Što da radim?

Pravo odustajanja...

Ovisi:

1. Jesi li računalo kupio putem webshopa tj. ugovor sklopljen na daljinu

2. Je li računalo složeno po tvojoj narudžbi ili si kupio gotovo računalo

3. Ako je po narudžbi, nemaš pravo na tih 14 dana po zakonu tj. pravo odustajanja

4. Ako je gotovo računalo, imaš pravo na povrat i jedini trošak koji snosiš je poštarina natrag i onda nisi dužan slati računalo na servis.

Moraš se jasno izraziti da se pozivaš na zakon u slučaju da imaš pravo odustajanja

No moram i Links opomenuti da im je loše napisana i definirana te upitno legalna sekcija podrške kupcima sa informacijama

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 22:10 (Strm).
5 godina

Kupio sam putem webshopa, računalo je gotovo. Tvrde da nemam pravo odustajanja budući da je računalo neispravno..

8 godina
Links-kupovina

Da bi legalno valjalo, ti im to moraš nedvosmisleno pismeno izjaviti u mailu u roku od 14 dana od primitka.

Stoga, ako hoćeš povrat, pošalji im mail da odustaješ od kupnje i raskidaš ugovor.

Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Članak 81.

(1) Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora iz članka 79. ovoga Zakona obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor, i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

(2) Ako trgovac na svojoj mrežnoj stranici omogući potrošaču jednostrani raskid ugovora, potrošač može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje trgovcu elektroničkim putem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nino19 kaže...

Kupio sam putem webshopa, računalo je gotovo. Tvrde da nemam pravo odustajanja budući da je računalo neispravno..

Znači da imaš pravo na povrat

Lagano im šalji mail:

Predmet: Obavijest o jednostranom odustajanju od ugovora 

Poštovani,

Ovim putem vas obavještavam da, u skladu s člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19, 19/22, 59/23), koristim svoje pravo na jednostrani raskid ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija, bez navođenja razloga, u roku od 14 dana od dana preuzimanja proizvoda ili sklapanja ugovora o usluzi.

Podaci o narudžbi:

• Proizvod/usluga:
  • Broj narudžbe ili računa: 
  • Datum kupovine:
  • Datum primitka:

Pozivam vas da mi, sukladno vašoj obavezi i članku 83. zakona o zaštiti potrošača, vratite cjelokupan iznos uplaćenih sredstava, bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka ove obavijesti.

Povrat sredstava možete izvršiti na moj bankovni račun: , ili na drugi način prema dogovoru.

Proizvod ću vratiti u skladu s člankom 84. Zakona o zaštiti potrošača, bez odgađanja, prema vašim uputama ili na adresu koju navedete.

Napomena o sankcijama u slučaju nepoštivanja zakona:

Molim vas da mi u najkraćem roku potvrdite primitak ove obavijesti te navedete upute za povrat proizvoda.

Ukoliko ne postupite u skladu sa zakonskim obvezama, bit ću primoran podnijeti prijavu nadležnim tijelima (Državnom inspektoratu), koja imaju pravo pokrenuti postupak protiv vas i poduzeti odgovarajuće mjere.

S poštovanjem,
Vaše ime i prezime

Vaša adresa
Broj telefona

Email adresa

Slobodno mi se obrati na pp ako će biti problema sa njima sve se to lako riješi

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 22:39 (Strm).
5 godina

Hvala Strm!

8 tjedana
Links-kupovina

Hoće li to proči ili se pravo na odustajanje odnosi na ispravne uređaje?

0 0 hvala 0
13 godina
Novice kaže...

Pravo na odustajanje vrijedi bez obzira na stanje proizvoda

8 tjedana
Strm kaže...
Novice kaže...

To je dobro, a ne da odbijaju ako je oštećen ili pokvaren uređaj

13 godina
Novice kaže...
Strm kaže...
Novice kaže...

Jedini problem sa tim zakonom a nama relevantan je taj da ako složiš računalo po komponentama, pa ga trgovina slaži i tebi proda, prestaje vrijediti pravo na odustajanje. Ali je meni to okej jer se tako trgovac štiti

8 godina
Novice kaže...

ako je proizvod oštećen tj. umanjena mu je vrijednost sa strane kupca - imaju pravo umanjiti povrat....

(6) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 9:08 (Alfa_R).
9 godina
Links-kupovina

Ti ne moras navest razlog odustajanja. Iako oni ce testirati racunalo prije nego prihvate povrat. Uvijek postoji mogucnost da je korisnik nesto sam ostetio, tada naravno ne vrijedi povrat od 14 dana ako nesto ostetis. Koliko sam skuzio, to je vec prije slozeno racunalo? Tada ne bi trebalo bit problema ako nisi nesto razbio.

0 0 hvala 0
5 godina
Links-kupovina

Uglavno da vas obavjestim da znate koja su vaša prava! Kontaktirao sam državni inspektorat, službenica me obavjestila da sam u pravu da mogu zahtjevati zamjenu uređaja a ne poravak, da mogu tražiti i povrat u 14 dana te da ako trgovac ne postupi po mom zahtjevu mogu  se javiti njima a njihovi postupci traju i traju i traju ( po iskustvima drugih ljudi i godinam).U međuvremenu sa računalom nemožete ništa jer ce ga u postupku trebati vještačiti i dokazivati. Kazne kaže da su od do, znači može i samo upozorenje. Znači ekipa nema vam koristi jer živimo u banani državi gdje institucije nerade adekvatno svoj posao. Nama ostaje pokriti se po ušima i kupovati u ljubaznih i korektnih trgovaca a svoja iskustva djeliti. Toliko od mene, pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 11:52 (Nino19).

0 0 hvala 0
9 godina
Links-kupovina

zelis reci da je koristenje prava povrata prilikom kupnje na daljinu proces koji traje godinama?

ili da bi se u ovom tvom specificnom slucaju to moglo biti razvlaceno i rastezano?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Links-kupovina

Hocu reci da sve vaše zahtjeve na temelju zakona mogu odbiti a institucije ce to rjesiti i sami znate kada. U međuvremenu ste vi bez novaca i proizvoda

0 0 hvala 0
15 godina
Nino19 kaže...

Hocu reci da sve vaše zahtjeve na temelju zakona mogu odbiti a institucije ce to rjesiti i sami znate kada. U međuvremenu ste vi bez novaca i proizvoda

-lupetaš gluposti umjesto da reklamiraš neispravno i riješiš stvar.

-na temelju zakona, opravdan prigovor-reklamaciju ćeš riješiti, neopravdan, nećeš.

-miješaš jamstvo-reklamaciju i pravo povrata koje jedno s drugim veze nemaju, dok zakon pokriva sve robe i usluge a tad i tisuće mogućih situacija, dok je ovo relativno jednostavna, reklamiraš neispravno a ako želiš vratiti ili nešto treće to odluči i napravi, ne tu nego u trgovini.

-istina, inspektorat ne postoji već par govina ('reorganizacija'..) i trgovci to iskorištavaju-zlorabe, no pravila ipak postoje i provode se, dok rokovi.. otezanje? što si napravio? uloži jednak trud u reklamaciju ili povrat i rezultat će doći a tad ovisno o rezultatu nastavi s prigovorima-žalbama itd. i to opet na pravi primjeren način i na odgovarajućem mjestu, tj tu na forumu se baš ništa neće riješiti, tu možemo samo pričati-savjetovati, dobro-loše ili bezvezno..

-usput, par postova, citiraju se zakoni i sl. .. pogrešno, na pogrešnom primjeru-uzorku, ili je povrat ili je reklamacija ne oboje. Kad se zakoni pomješaju tad se dobije 'sarma' ili ništa, dok trgovac ako želi uvjek može otezati, kao i otežati ostvarivanje nekog prava, no pravo neovisno što zakonski može postojati mora se prvo zatražiti pa tad ovisno što druga strana traži-uvjetuje i ostvariti, dok za sad imamo bučkuriš-sarmu-ništa, jer kupac nema iskustva i zbunjeno čita citate izvučene iz zakona, koji mada su točni, nisu za konkretni primjer, tj ili je reklamacija ili je povrat. Promašena tema, tj postoje odgovarajuće kao i naslov itd.

13 godina
Nino19 kaže...

Uglavno da vas obavjestim da znate koja su vaša prava! Kontaktirao sam državni inspektorat, službenica me obavjestila da sam u pravu da mogu zahtjevati zamjenu uređaja a ne poravak, da mogu tražiti i povrat u 14 dana te da ako trgovac ne postupi po mom zahtjevu mogu  se javiti njima a njihovi postupci traju i traju i traju ( po iskustvima drugih ljudi i godinam).U međuvremenu sa računalom nemožete ništa jer ce ga u postupku trebati vještačiti i dokazivati. Kazne kaže da su od do, znači može i samo upozorenje. Znači ekipa nema vam koristi jer živimo u banani državi gdje institucije nerade adekvatno svoj posao. Nama ostaje pokriti se po ušima i kupovati u ljubaznih i korektnih trgovaca a svoja iskustva djeliti. Toliko od mene, pozdrav!

Problemi državog inspektorata su daleko iznad nas i naših briga, uglavnom rade svoj posao ali jako sporo.

Tebi je bitno da imaš pravo na odustajanje što si prvotno pitao.

Ako se oni ogluše na to, postoji još malo prostora za igru prije nego šta ćeš zvati inspektorat te njima prepustiti predmet.

Samo javljaj razvoj situacije 

ihush kaže...

-usput, par postova, citiraju se zakoni i sl. .. pogrešno, na pogrešnom primjeru-uzorku, ili je povrat ili je reklamacija ne oboje. Kad se zakoni pomješaju tad se dobije 'sarma' ili ništa, dok trgovac ako želi uvjek može otezati, kao i otežati ostvarivanje nekog prava, no pravo neovisno što zakonski može postojati mora se prvo zatražiti pa tad ovisno što druga strana traži-uvjetuje i ostvariti, dok za sad imamo bučkuriš-sarmu-ništa, jer kupac nema iskustva i zbunjeno čita citate izvučene iz zakona, koji mada su točni, nisu za konkretni primjer, tj ili je reklamacija ili je povrat. Promašena tema, tj postoje odgovarajuće kao i naslov itd.

Jedino ispravno i točno je ono šta sam ja napisao, traži se nedvojbeno pravo na odustajanje te se dalje po tome postupa.

Inače čak i manje reputabilni trgovci neće stvarati problem ako shvate da ste dovoljno ozbiljni. Zakon se citira u praksi kako bi se stranke lakše snašle na šta se poziva koga, također se daje dojam ozbiljnosti.

Kolega forumaš je već probao nešta zatražiti, i to štagod da je tražio su mu odbili i poslali ga na servis. Tu postoji problem da ga neće dovoljno ozbiljno shvatiti sad kad im je poslan dosta ozbiljniji mail u kojem se nedvojbeno izjasnio šta traži.

8 godina
Povrat teško da će odbiti ako je osnovan jer za to idu kazne. Lako je odbiti preko telefona, pa i uživo jer tu se uvijek kaže da je bio nesporazum. Netko je nešto krivo razumio.

Povrat kupnjom na daljinu je jasno definiran u zakonu od rokova do procedure i odgovornosti. Ima izuzetaka kao software i još neke...

Bez novaca će biti neko vrijeme... No to je isto definiranom zakonom, te trgovac može čekati zadnji dan roka - ako želi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Alfa_R kaže...
Povrat teško da će odbiti ako je osnovan jer za to idu kazne. Lako je odbiti preko telefona, pa i uživo jer tu se uvijek kaže da je bio nesporazum. Netko je nešto krivo razumio.

Povrat kupnjom na daljinu je jasno definiran u zakonu od rokova do procedure i odgovornosti. Ima izuzetaka kao software i još neke...

Bez novaca će biti neko vrijeme... No to je isto definiranom zakonom, te trgovac može čekati zadnji dan roka - ako želi.

Čak i respektabilne trgovine imaju interna pravila u takvim slučajevima te se događa da odbijaju takve povrate, pogotovo ako procjene da je kupac neozbiljan / bezopasan.

Kazna je upitno hoće li ići i kada AKO ih kupac uopće prijavi što je isto rijetkost.

Zakon je jedno, a provedba zakona druga stvar i postoji velika razlika.

No kao i u svemu u životu, postoji više načina pristupanja takvom problemu te inspektorat nije jedini alat koji možeš koristiti u takvom slučaju.

15 godina
Strm kaže...
..

Kolega forumaš je već probao nešta zatražiti, i to štagod da je tražio su mu odbili i poslali ga na servis. Tu postoji problem da ga neće dovoljno ozbiljno shvatiti sad kad im je poslan dosta ozbiljniji mail u kojem se nedvojbeno izjasnio šta traži.

-pitanje što je tražio, tj problem započinje problemom-kvarom, ne povratom (na što ima pravo, ali kad postoji problem-kvar tad se zakomplicira, servis-provjera, kao i to da je dovoljno da sve prođe ok ali traje-sporo pogotovo ovaj mjesec.. dok kupac naravno želi brže-trenutno..).

-jamstvo-kvar.. je jedna stvar, pravo povrata je druga, odgvojeno-različito. Čak i bez prava povrata (kupnja na daljinu) može se pozvati-tražiti pravo povrata ako se novo pokvari-ne radi.. može tražiti bilo što, no nešto sasvim drugo je što će od druge strane dobiti i kad. Pritisnuti zakonom, vremenski ne može, tj tad je sve x-puta sporije, dok links koliko znam uredno riješava reklamacije i povrat pa problema realno ni nema osim roka..

-a to kupac treba riješiti, tražiti, požurivati koliko je moguće, realno, .. ne tu nego tamo :)

edit: evo početka..

Nino19 kaže...

-da, prvo moraš reklamirati, predati stvar-reklamaciju u servis, dok je način dostave tvoja stvar, osobno, golub pismonoša itd.. i naravno da je tu tom trenutku o tvom trošku jer tako će tek dostava zaprimiti, ako platiš, odnosno može biti i pouzećem.. ako je stvar pod jamstvom, tad imaš pravo bez ikakvog dodatnog troška, tj ako oni kažu dostavom, tad to može biti na njihov račun, no realno ih ne zanima tko će platiti dostavu, dok se tebi kao kupcu s problemom ne isplati natezati oko dostave i gubiti vrijeme na to kao iznos, vs sama ispravnost računala, da radi.. dostaviti možeš osobno u bilo koju poslovnicu-servis-trgovinu i oni moraju zaprimiti (zakon, da ne tražim..)

-no bilo što započinje tek kad izvršiš reklamaciju, tj kad im nekako dostaviš kupljeno.. dostavom ili osobno je sporedno, ili pitaj se što je tebi važno..

-tek tad ako postoji problem, npr odbijanja jamstva ili uskraćivanja prava povrata, tek ako tad nešto od tog odbiju-uskrate, tek tad imaš neku pravnu osnovu prigovora-tužbe.. ne prije, nikako prije nego izvršiš reklamaciju tj računalo dostaviš servisu-trgovini, a to nisi za sad napravio, nego telefoniraš i šalješ meilove.. to neće pomoći, tj može, nazoveš, tražiš upute npr adresu na koju trebaš dostaviti i djelatnik ti da sve potrebne podatke ili te uputi na stranicu na kojoj se sve to nalazi. Pitaš ako ti nešto nije jasno, nema koristi od ljutnje-svađe ili pisanja po forumu uz prijetnje zakonom, pogotovo ne od savijeta kao kršenje zakona što se povezano pojavljuje (više tema-postova) itd..

-boldano, pošalji ili osobno dostavi računalo u servis s opisom kvara, može u trgovinu-poslovnicu (moraju zaprimiti, prosljediti, no to može biti sporije.. logistika).

-sasvim druga stvar je što i takvu dostavu ako posotji kvar pokriven jamstvom možeš tražiti na njihov trošak.. jel to pitanje-problem? ako je samo to, pitaj-traži.. imaš pravo, no imati pravo i ostvariti nije baš isto + vrijeme...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 18:13 (ihush).
8 godina

Samo nek on šalje mail o raskidu. Jer taj rok teče od dana kad je primio uređaj. Ne od povratka sa "reklamacije".

Ta dve stvari su zasebne. Tada trgovina nema više razuman rok, nego ima rok za povrat sredstava i u (eventualno umanjenje ako se radi o gresci kupca ali rok je definiran)....

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 20:04 (Alfa_R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Links-kupovina

Ja sam bio u sličnom problemu sa Linksom, no super ispalo. Bilo to u proljeće 2021 kad nisi imao gdje kupiti grafičku, no imali su Linksu u sklopu konfiguracija, i tako uzeo jednu konfiguraciju sa Palit 3070, radila dva dana kad ono isto artefakti u loadu i smrzavanje sistema.

Poslali dostavnu službu o njihovom trošku, vamo tamo malo čekanja i javljaju mi se da je uistinu grafička neispravna, no da nemaju zamijeniti za drugu i nude mi povrat novaca. Reko ne pristajem treba mi računalo, nek riješe kako znaju. Nakon par dana javljaju se da li pristajem da mi 3070 zamijene sa RX 6800 XT 

Naravno pristao, došlo drugi dan računalo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 19:50 (blackened_bm).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice