A zašto si ne uzmete neki maleni seedbox od nekog ili još bolje dedi serverčić, to je danas sve za siću.
Za skidanje sa torenta kazna...
- poruka: 358
- |
- čitano: 223.944
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Skineš TAILS staviš na lapotp/komp i gledaš filmove preko TOR-a, meni je u posljednjih par navrata korištenja radio vrlo brzo tak da nema problema s time.
Ili se nađe vas nekoliko i zakupi si neki VPS u stranoj zemlji pa si routate konekciju preko toga.
Ili kupiš satelitski internet i niko ti nemre niš (ako znaš ne moraš ni kupovat,no to je druga stvar).
Razlika između strema i P2P je jednostavna, stream ide u jednom smjeru a P2P ide u 2 smjera. Kad gledaš streamani sadržaj,ti taj sadržaj samo skidaš, kad skidaš neš prek P2P-a ti taj sadržaj i dijeliš s drugima, iako u tom slučaju možeš upload brzinu ograničiti na 0 tako da ti program ne djeli, no sumnjam da bi to sudac razumio pošto mu je najvjerojatnije največi doseg u računalstvu čitanje novosti na web portalima.
To mi je jasno koja je razlika izmedju obicnog streama i P2P ali recimo da nadjem link na netu za gledanje neke utakmice, filma ili serije. Kako mogu znati da li radi na principu P2P-a ili ne?
Preko običnog preglednika (mozilla/chrome) ne može biti P2P, tak da tu si sigurna.
Kaj se tiče programa to je malo teže za znati,ali obično se guglanjem dobiju rezultati (ili u postavkama programa ti je naveden upload kao u PopcornTime-u).
Bas gledam o tom Tailsu. Vrlo zanimljivo i sigurno cu to isprobati jedino sto sam nasla da ne podrzava flash plug in nego samo html 5 tak da ne znam koji se streamovi mogu gledati.
Jos jedno pitanje, cula sam da Veetle radi na principu P2P. Da li je to tocno? Njega koristim kad gledam Medvescak i to je isto jedna od stvari kojih se ne bih bas htjela odreci.
Skineš TAILS staviš na lapotp/komp i gledaš filmove preko TOR-a, meni je u posljednjih par navrata korištenja radio vrlo brzo tak da nema problema s time.
Ili se nađe vas nekoliko i zakupi si neki VPS u stranoj zemlji pa si routate konekciju preko toga.
Ili kupiš satelitski internet i niko ti nemre niš (ako znaš ne moraš ni kupovat,no to je druga stvar).
Razlika između strema i P2P je jednostavna, stream ide u jednom smjeru a P2P ide u 2 smjera. Kad gledaš streamani sadržaj,ti taj sadržaj samo skidaš, kad skidaš neš prek P2P-a ti taj sadržaj i dijeliš s drugima, iako u tom slučaju možeš upload brzinu ograničiti na 0 tako da ti program ne djeli, no sumnjam da bi to sudac razumio pošto mu je najvjerojatnije največi doseg u računalstvu čitanje novosti na web portalima.
To mi je jasno koja je razlika izmedju obicnog streama i P2P ali recimo da nadjem link na netu za gledanje neke utakmice, filma ili serije. Kako mogu znati da li radi na principu P2P-a ili ne?
Preko običnog preglednika (mozilla/chrome) ne može biti P2P, tak da tu si sigurna.
Kaj se tiče programa to je malo teže za znati,ali obično se guglanjem dobiju rezultati (ili u postavkama programa ti je naveden upload kao u PopcornTime-u).
Bas gledam o tom Tailsu. Vrlo zanimljivo i sigurno cu to isprobati jedino sto sam nasla da ne podrzava flash plug in nego samo html 5 tak da ne znam koji se streamovi mogu gledati.
Jos jedno pitanje, cula sam da Veetle radi na principu P2P. Da li je to tocno? Njega koristim kad gledam Medvescak i to je isto jedna od stvari kojih se ne bih bas htjela odreci.
Gledaj,ne moraš ti koristiti isključivo TAILS,možeš si ti i na winzima konfigurirati TOR pa imati flash,ali flash leaka informacije o tebi tak da nije najsigurnije no tebi bi moglo biti dovoljno (jer se vjerojatno samo IP gleda).
Da, tu je najvaznija ip adresa. To je glavni i jedini dokaz. Evo nigdje na netu nemrem naci to za Veetle. Neki vele da, neki ne. Nekad davno sam non stop visila na Sopcastu i za to znam da je P2P tak da sam i to maknula. A dobro, ove godine bi trebao doci Netflix u Njemacku i ako stvari budu na originalnom jeziku to ce biti super.
Da, tu je najvaznija ip adresa. To je glavni i jedini dokaz. Evo nigdje na netu nemrem naci to za Veetle. Neki vele da, neki ne. Nekad davno sam non stop visila na Sopcastu i za to znam da je P2P tak da sam i to maknula. A dobro, ove godine bi trebao doci Netflix u Njemacku i ako stvari budu na originalnom jeziku to ce biti super.
Do onda imaš ovo : https://play.google.com/store/movies?hl=en
Nakon kazne o kojoj sam vec pisala sam se i ja orjentirala na gledanje online streamova. Dosta sam o tome cital i situacija je takva da ako gledas streamove koji ne rade na bazi P2P sistema onda nisu ilegalni nego je to nekakva siva zona. Isto tako je i ako gledas sportske streamove. Znaci to je kao dozvoljeno. Ali ako prilikom gledanja taj sadrzaj i dijelis, onda bi isto mogao nadrapati. Bas sam nedavno citala da ta odvjetnicka firma Walldorf-Frommer salje kaznu ljudima koji gledaju video sadrzaje preko Popcorn.tv ili tako nesto.
Mene bi isto zanimalo kako znati razliku izmedju obicnog streamanja i ovog na bazi P2P.
svi sadržaji koji su ti dostupni, su leglani, dozvoljeni. ZAMP. Naravno pri tomu ne možeš kršit zakon npr provalom (alatima koji zaobilaze zaštitu) ili distribucijom.
-dijeljenje/disrtibucija i korištenje nisu iste stvari. Nemaš nikakve zakonske osnove biti distributer i to je kazneni zakon (automatzam), torrent...
Za usporedbu, konzumirati drogu ili biti diler... pogodi što je kažnjivije. Nema u tom slučaju zaštite privatnosti, podataka nego oni idu džonom (jer mogu). Mada su podaci do kojih su došli ... (besmisleno je dalje).
Nemoguce je sakriti ip kad se skida torrentom.
Moze se jedino sakriti sadrzaj torrenta od providera, izgugajte ako mislite da vam to moze pomoci
-koliko im se govori, ali izgleda da ne vrijedi.. pa čak i kad dobiju uplatnicu..
A zašto si ne uzmete neki maleni seedbox od nekog ili još bolje dedi serverčić, to je danas sve za siću.
-zato jer bi ti uplatnica svejedno stigla. Prije nego se preporuče 'sigurni' načini bilo bi dobro našto znati o tim sitnicama. Za sad su u opasnosti u germaniji, kod nas još ne. TOR i ostale idiotarije nisu ono što vas štiti, isključivo trenutna jurisdikcija.
hint, neka veza posotji, neki podaci postoje.. kad se to spoji dobije se odgovor tko je 'odgovoran' i stigne uplatnica. Operater (ISP) neće štititi običnog juzera osim u reklamnim spotovima.
Nakon kazne o kojoj sam vec pisala sam se i ja orjentirala na gledanje online streamova. Dosta sam o tome cital i situacija je takva da ako gledas streamove koji ne rade na bazi P2P sistema onda nisu ilegalni nego je to nekakva siva zona. Isto tako je i ako gledas sportske streamove. Znaci to je kao dozvoljeno. Ali ako prilikom gledanja taj sadrzaj i dijelis, onda bi isto mogao nadrapati. Bas sam nedavno citala da ta odvjetnicka firma Walldorf-Frommer salje kaznu ljudima koji gledaju video sadrzaje preko Popcorn.tv ili tako nesto.
Mene bi isto zanimalo kako znati razliku izmedju obicnog streamanja i ovog na bazi P2P.
svi sadržaji koji su ti dostupni, su leglani, dozvoljeni. ZAMP. Naravno pri tomu ne možeš kršit zakon npr provalom (alatima koji zaobilaze zaštitu) ili distribucijom.
-dijeljenje/disrtibucija i korištenje nisu iste stvari. Nemaš nikakve zakonske osnove biti distributer i to je kazneni zakon (automatzam), torrent...
Za usporedbu, konzumirati drogu ili biti diler... pogodi što je kažnjivije. Nema u tom slučaju zaštite privatnosti, podataka nego oni idu džonom (jer mogu). Mada su podaci do kojih su došli ... (besmisleno je dalje).
Nemoguce je sakriti ip kad se skida torrentom.
Moze se jedino sakriti sadrzaj torrenta od providera, izgugajte ako mislite da vam to moze pomoci
-koliko im se govori, ali izgleda da ne vrijedi.. pa čak i kad dobiju uplatnicu..
-zato jer bi ti uplatnica svejedno stigla. Prije nego se preporuče 'sigurni' načini bilo bi dobro našto znati o tim sitnicama. Za sad su u opasnosti u germaniji, kod nas još ne. TOR i ostale idiotarije nisu ono što vas štiti, isključivo trenutna jurisdikcija.
hint, neka veza posotji, neki podaci postoje.. kad se to spoji dobije se odgovor tko je 'odgovoran' i stigne uplatnica. Operater (ISP) neće štititi običnog juzera osim u reklamnim spotovima.
Cool, thx
Mali tip odi malo na sunce osjećam nervozu u tebi.
http://distrowatch.com/table.php?distribution=liberte
Instalirati distribuciju
Dobro podesiti i2p i tor
Postat cete sumnjivi vasem ISP jer u slucaju dobre konfiguracije nec moci znati sto skidate i saljete dok ce ip i dalje ostati vidljiv (njega se ne moze sakriti u torrentu) i opet ce se vidjeti da skidate pa mozda iz nekih drugih mogucnosti mogu saznati sto
Kad navucete sumnju na sebe izgradite ovoj gentoo based distribuciji kernel iz hardened-source i maknite sve NSA i ostale sumnjive modele security-a te na osnovu postvaka i2p, tor-a i vase anonimnosti izgraditi individualni model security-a
Ogranicite biosu pristup memoriji tokom rada koja je predvidejna za sistem u nul ringu jer i proizvodjaci hardware imaju uvijet prema NSA rootkita u svojim driverima (vecinom procesori) ili jednostavnije izgradite svoj bios iz source
uzmes server od ovh-a koji nece sam tak dat tvoje podatke nekome, vjerojatno nece uopce.
i skidas si preko SFTP-a sa servera doma ,ak si paranoican mozes si taj film il vec kaj fino arhivirat i nazvat ga partizanska eskadrila.7z (by: rambox)
Na koji nacin bi ti dosla uplatnica stvarno ne znam
uzmes server od ovh-a koji nece sam tak dat tvoje podatke nekome, vjerojatno nece uopce.
i skidas si preko SFTP-a sa servera doma ,ak si paranoican mozes si taj film il vec kaj fino arhivirat i nazvat ga partizanska eskadrila.7z (by: rambox)
Tužit će te SDP
..to je bilo brzo, cas posla i mozemo skidat
Pitanje je samo ako nemaju neki drugi nacin da prate torrente, mozda i sami sidaju piratluk da vide ko ce ga skidat, u tom i slicnim slucajevima nema pomoci jer ip ce u torrentu uvijek bit vidljiv osm ako ne platite neki server
Cool, thx
Mali tip odi malo na sunce osjećam nervozu u tebi.
- ne baš je cool.
tip, nauči kratiti.
- naravno, ako host ne da podatke tad si miran. Za sad si miran jer nisi s teritorija/jurisdikcije njemačke odnosno serveri kao dropbox mogu biti van dohvata. Naravno, svi oni će štititi korisnika po svaku cijenu, pa i MS (fora s mailovima, to nije torrent, daleko lakše pravno gledano) ili neke firme koje su nedavno ugasile svoje servise. Danas si miran... miran je bio i Perković do jučer.
-download i upload (ne P2P-torrent) nemaju veze s ovim o čemu govorim. Dali recept 'partizanska eskadrila' i arhiviranje vrijedi za torrente? Cool što bi reko netko..
Pitanje je samo ako nemaju neki drugi nacin da prate torrente, mozda i sami sidaju piratluk da vide ko ce ga skidat, u tom i slicnim slucajevima nema pomoci jer ip ce u torrentu uvijek bit vidljiv osm ako ne platite neki server
-to je jedna od vrlo logičnih teorija. Nema posebne mudrosti da koriste posrednike koji mogu seedati i prikupljati potrebno. U čemu je razlika policijske klopke? Vrlo unosan job, daleko bolji nego prodavati npr pjesmice po 1$.. i eliminiraju prvi potreban korak prema ISPu, nakon čega nema potrebe dokazivati kršenje kaznenog zakona (nema zaštite privatnosti, podataka i sl. sitnjarija)
-interesantno, nikome ne pada na pamet da paketi putuju mrežom, nekako moraju doči do onoga tko skida i obrnuto uploada, nitko se ne pita kako računajući da ga npr TOR skriva ili da je sadržaj kriptiran (nevažno).
-druga sitnica, par primjera im nije dovoljno, tako je to dok se ne desi.. pa recimo za usporedbu, kod nas je Hanžeković vrlo sličan, ali samo za RTV pristojbu. Što ako jednog dana počne kao i ovaj njemački ured za torrente? Dali će tad biti tako cool?
uglavnom uz dedicated server (posten se da nac za 12€ mjesecno) se moze bez u potpunosti izbjec koristenje torrenta kod kuce pa cak i posjecivanje torrent stranica
fino instaliras neki GUI tipa xfce i vncserver na njega i eto ga imas firefox i sve na njemu kao i doma na desktopu
uglavnom uz dedicated server (posten se da nac za 12€ mjesecno) se moze bez u potpunosti izbjec koristenje torrenta kod kuce pa cak i posjecivanje torrent stranica
fino instaliras neki GUI tipa xfce i vncserver na njega i eto ga imas firefox i sve na njemu kao i doma na desktopu
- da. To je OK scenarij.
Dali oni ipak mogu otkrti neki ip i host (za 12$)? Ostaje samo pitanje dali će host odbiti zahtijev... do tad je OK.
drugi dio, sigurnost, naravno sve je 100% sigurno, pa i SSH kojeg se prije 2mj moralo mijenjati ili cisco oprema, osim što NSA ima pristup. Ako se ostvari ACTA, tad ovakve agencije ... što mislite zašto se prije koju godinu guralo neoliko zakona? Dali će ove godine ponoviti? Možda je još ukrainsko-ruska granica slobodna, ali do kad. Tako da ako se danas još može to ne zači da je sigurno ili da će sutra biti.
Najjednostavniji način je seedati i tad naplatiti po 'posebnoj tarifi'. Za tu teoriju ne trebamo Ickeove gmazove, dovoljno je novac kao objašnjenje.
Tko je opako motiviran,i ima velika sredstva,naci ce vas prije ili poslije...
- da. To je OK scenarij.
Dali oni ipak mogu otkrti neki ip i host (za 12$)? Ostaje samo pitanje dali će host odbiti zahtijev... do tad je OK.
drugi dio, sigurnost, naravno sve je 100% sigurno, pa i SSH kojeg se prije 2mj moralo mijenjati ili cisco oprema, osim što NSA ima pristup. Ako se ostvari ACTA, tad ovakve agencije ... što mislite zašto se prije koju godinu guralo neoliko zakona? Dali će ove godine ponoviti? Možda je još ukrainsko-ruska granica slobodna, ali do kad. Tako da ako se danas još može to ne zači da je sigurno ili da će sutra biti.
Najjednostavniji način je seedati i tad naplatiti po 'posebnoj tarifi'. Za tu teoriju ne trebamo Ickeove gmazove, dovoljno je novac kao objašnjenje.
da
https://www.kimsufi.com/fr/index.xml
ja ovog koristim Atom™ N2800 643 2c / 4t 1.86 GHz+ 4 Go 1 To 100 Mbps /128 9,99€ HT(SOIT 11,99€ TTC)
taj Atomcek je ti je dovoljan za rutorrent ,a dobis i 4GB rama i 1TB diska
Posto je to OVH, a ne neki no-name igraci pa mislim da si bez brige
Tko je opako motiviran,i ima velika sredstva,naci ce vas prije ili poslije...
Ako je netko opako motiviran da te shebe onda si sam kriv
moras bit kao sjena neprimjetan
Za online serije i filmove toplo bi preporucio XBMC, potreban ice-films addon
Moguće je koristiti i BTsync, to je torrent kojeg sherate samo među prijateljima (a funkcionira slično kao dropbox, samo nema centralnog servera).
Sva komunikacija je kriptirana tajnim ključem kojeg zna samo grupa među kojoj se sheraju fajlovi.
Jedini problem je što netko mora skinuti filmove/serije s javnih servera (npr. netko u HR gdje te još zasad nitko neće tužiti), a drugi problem je brzina uploda u maloj grupi (što je grupa veća, brže se s shera).
Ja bas mislim da oni to tako rade, idu sami nesto skidati i onda gledaju ip adrese od kojih preuzimaju sadrzaj.
Do onda imaš ovo : https://play.google.com/store/movies?hl=en
Na zalost, to je kao sto sam si i mislila na njemackom. Ima i Amazon sad neki novi servis Prime video ili tak nesto ali sve isto na njemackom. Fuj.
bionda zasto ne uzmes neki vpn i registriras se na Netflix?
idem u dojce u 8.mj.
i sad koliko sam razumio brzinski citajuci ovdje sto se pise valja mi skinut cijeli internet dok sam jos ovdje
cek, ni vpn ne pomaze kod skidanja sa private torrenta?
a sta je sa skidanjem preko wareza?..
Ako je netko opako motiviran da te shebe onda si sam kriv
moras bit kao sjena neprimjetan
Jasno,no,u prosjeku su oni koji skidaju napadni jer,ili ne skidaju nista,ili rokaju na stotine gigabajta materijala u kratkom vremenu..sam protok velike kolicine podataka jako privlaci paznju,er prosjecni kucni korisnik,za tako necim nema realne potrebe.Netko tk oskine mjesecno 10-20 GB vjerovatno nece privui pozornost..vjerovatno..govorim za podrucje Hrvatske,no Njemacka je posve duga stvar,kako vidimo iz primjera na temi...
-ako je nekome zanimljivo neka polu-vijest... TOR i sl. Ako su neki mislili da su sigurni, razmislite opet.
-ako je nekome zanimljivo neka polu-vijest... TOR i sl. Ako su neki mislili da su sigurni, razmislite opet.
I ja sam cest korisnik tora ali ne da nesto skrivam nego zato sto mi treba za deep web na kome ima jako puno zanimljivih stvari od racunala do politike
ali mene ne mogu nadzirati samo kad butam svoj linux ko duh sam na netu (cuju da nesto suska ali ne vide sto i odakle)
sad kad sam vidio temu kako linux korisnike stavljaju pod extremiste, sad cu im namjerno kritice fraze pisati u google kad mi bude dosadno, terorizam i te spike
sad stp se tice torrenta
kaj ne bi bilo dobro napraviti laznu mac adresu i preko wirelessa skidati ?
tako nemaju dokaz da je skidano s naseg racunala
evo defaultbno bez skrivanja adrese na genericnom kernelu sa NSA security patchem
sad sam nejebo
(izivciral me kernel pa moram pisat gluposti da se smirim)
ajmo ih svi tako provocirati, nek rade malo samo sjede u kancelarijama u svojim sjajnim cipelicama
Već dugo se zna da NSA ima svoje izlazne nodove i da ako nemaš sreće si nahebo. No nije ni to toliki problem,nego kao neki što se kad koriste TOR lgoiraju na svoj FB i tako dalje (onda ni nebreš biti siguran).
@cowboy, prvo zguglaj kako napraviti atomsku bobu,a onda kasnije odi na ebay i traži uranij, nek im malo bude prpa.
Usput,jel zna netko reći neš više o tome kako oni to prate korisnike tails distribucije?
bionda zasto ne uzmes neki vpn i registriras se na Netflix?
Imam CyberGhost ali cekam da Netflix dodje u Njemacku. Trebao bi doci ove godine ali ne znam da li ce sve biti sinhronizirano na njem jer ako hoce onda nek odh...
sad stp se tice torrenta
kaj ne bi bilo dobro napraviti laznu mac adresu i preko wirelessa skidati ?
tako nemaju dokaz da je skidano s naseg racunala
-(priznaj, šališ se...). U suprotnom, nije važan tvoj mac, nego vlasnik linije (koji opet ovisno o jurisdikciji) može ili ne mora automatski biti kriv ali je uvjek odgovoran za sve počinjeno njegovom opremom. Vanjski ip je bitan, ne adapterov mac-ip. (koji može samo biti dokaz konkretnog računala, ali je sporedan.. tj koliko ovih 'hoaxera' u temi uopće razmišlja o takvim 'sitnicama'?
drugi dio problema ili pogleda na probleme, adresa (ip i mac) su samo adrese s kojih je nešto počinjeno (predpostavka u temi, kazneno djelo). npr pedofilija, terorizam.. pa do distribucije (torrent).
Tad nema zaštite privatnosti, odnosno ide se silom zakona po službenoj dužnosti (nije prekršaj, privatna tužba npr BSA za korištenje bez valjane licence).
-To je djelo. Sdražaj je pak nešto drugo, npr filmići, glazba, software.. koji se npr nalazi na nekom disku. Ako je taj disk npr kriptiran.. same diference, automatizmom kazna 5g ako se odbije dekriptirati uz presumpciju krivnje za kazneno djelo. (tako je postavljeno, tad korisnik 'želi' dokazati da je nevin, tj teret dokazivanja nevinosti je na njemu ili otključaj pa ...).
-već si spomenuo, mogućnost da netko od njih (zapravo, to radi 'vanjski suradnik', nema razlike u npr štibri za dilere, prostituciju... jednako se ubacuju) seeda. Tad nema 'nepoznatog' IPa, jer paket putuje od A-do-B. Da bi stigao na pravu adresu... kraće. Nema skrivanja ako oni prate.
Pa sad opet logika i podsjetnik na kazne u Njemčkoj. Od 900€ naviše. Da ste neki glazbenik, filmaš, indie dev.. koji nema šanse zaraditi dollar na nekvalitetnom sadržaju tad je ovo vrlo unosan način zarade, jer ljudi skidaju sve... Tako da ne treba biti pretjerano mudar ili vjerovati u teorije zavjere, da bi ovaj scenarij nekome pao napamet. Seedaš, netko skine, nakon tog dobije uplatnicu. Bolji job nego iTunes po par centi, istovremeno onaj tko je skinuo, ne može se žaliti, jer samo izaziva zakon da ga žešće nagazi, zato tamo plačaju i ne žale se. (mada postoje pravne mogućnosti..).
- Kad će npr HR početi istu stvar? Zašto bi država štitila građana, tj navedite primjer kad štiti? Perković? .. odgovor je RTV pristojba i Hanžeković, dok država uvjek zarad 'proviziju' a naša država trebutno želi svaku kunu.. pa je samo pitanje trenutka kad se sjete i ovog izvora.
- Ako netko želi skidati, može, ali treba pripaziti i znati za rizike (jer sigurnosti nema, statistika jednaka kao pokupiti virus istim tim downloadom). Ako je trenutno u Dojču.. tad bolje ne.
Haj. Penzioner sam i korištenje interneta "naučio" od sina sistemom klikni ovdje-klikni ovdje i To ti je TO. I naučio pregledavanje vijesti i sl. I tad sam propustim jednu epizodu neke serije i požalim se sinu i on mi lijepo pokaže kako se to skida torentima i SAD sam ovisnik. MOLIM znalce da mi ukažu na moguče posljedice te radnje. Ne negdje u drugoj državi već ovdje u RH. Dali je kasno momentalno prestati sa tim ili sam već u crvenoj zoni za ovo što sam več skinuo. HVALA za savjet unaprijed.
U hrvatskoj nitko ne obraca pažnu na to i sve je legalno dok ti ne distribuiraš odnosno ilegalno prodaješ. 90% ljudi na ovom forumu skida po cijele dane i nitko nije naj**o.