Promet zbog youtuba?

poruka: 27
|
čitano: 23.772
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

Pozz svima.

Evo u zadnje vrijeme ne igram igrice.

Prošli mjesec sam igrao sveukupno 2 sata.

Ne igram igrica ali sam puno na youtubu.

Evo pogledam na t-portalu promet i nevjerujem očima 13 GB!!!

Nekima je to jako malo ali meni nije, inače imam 7 gb.

Neznam kak sam to uspio, igrice nisam igrao, ništa nisam skidao, samo bio na youtubu.

Evo moje pitanjce:

Jel se gledanje filmića na youtubu računa kao promet???

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

Naravno još je gore ako ga pogledaš pa skineš

4 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

oooo da, kad jednom pogledaš film to se zapravo čitav film skida makar se ne snima trajno na komp

3 0 hvala 2
16 godina
RE: Promet zbog youtuba?

naravno...sve to ulazi u promet upload/downlad

16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

youtube najviše troši!

meni je jednom za 10min skinuo preko 100mb.

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ukratko ,da. Svaki filmić koji ti pogledaš tvoj browser skida i stavlja u cache.

I'm so tired...
17 godina
Cheezl kaže...

Evo moje pitanjce:

Naravno da se računa.

To ti je ko da skidaš taj video...

A sad je još k tome puno toga u HD-u i sigurno gledaš u njemu sve kaj ima tu mogućnost pa ti je takav promet normalan.

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Pozz svima.

Evo u zadnje vrijeme ne igram igrice.

Prošli mjesec sam igrao sveukupno 2 sata.

Ne igram igrica ali sam puno na youtubu.

Evo pogledam na t-portalu promet i nevjerujem očima 13 GB!!!

Nekima je to jako malo ali meni nije, inače imam 7 gb.

Neznam kak sam to uspio, igrice nisam igrao, ništa nisam skidao, samo bio na youtubu.

Evo moje pitanjce:

Naravno da se računa,još ako si gledao u HQ ili HD ode ti još više prometa!

16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

a kamoli oboje zajedno xD (to nemoze)

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
Promet zbog youtuba?
Općenito, internet se temelju na primanju i slanju podataka. Laički rečeno: što god radiš, a radiš uz pomoć interneta, troši promet.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Promet zbog youtuba?

Tak sam i ja kad sam dobio adsl tek prvi mjesec imao 1gb paket.

I normalno prvi mjesec nabio 4 Gb prometa.

Moj ti je savjet da odes na You tube skines omiljene spotove ili

ostalo kaj ti se svida i gledaj ih sa kompa ili najbolja solucija

uzmes Flat i nemas brige sa prometom.

Evo dobar add on za firefox s kojim mozes sidat filmice sa You Tubea

i sa ostalih stranica ;))

otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 17:31 (BORG).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

HEBENI YOUTUBE!!!!!!!

Da, gledo sam gameplay filmiće u hd :(

to je možda čak i najgore...

Fala ljudi!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

YouTube je gadan za one koji nemaju flat, poput, primjerice, mene.

Ja imam paket od 10 GB, i stalno igram CoD4, a ponekad nesto pogledam na YouTube, i vise mi YouTube pojede prometa nego CoD4.

Uglavnom, oni koji imaju ogranicen promet trebali bi se paziti YouTubea, hehe. Najbolje pred kraj mjeseca, ako ti ostane viska, onda odes na YouTube i pogledas ono sto si htio.

www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Prison Breaker kaže...

Uglavnom, oni koji imaju ogranicen promet trebali bi se paziti YouTubea, hehe. Najbolje pred kraj mjeseca, ako ti ostane viska, onda odes na YouTube i pogledas ono sto si htio.

E da, sad si me sjetil pa da upozorim sve ostale jednim dobronamjernim savjetom:

Pred kraj mjeseca, točnije zadnji dan mjeseca oko ponoći NE skidajte ništa, najbolje ne uopće biti na netu u to vrijeme da vam se nebi dogodilo sljedeće: prijenos sveukupnog prometa iz tog mjeseca na sljedeći.

To je mogući problem na koji upozorava i sam T-Com.

Korisnicima Flat-a to je prilično nebitno, no onima sa ograničenim/fiksnim prometom itekako može naškoditi!

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
17 godina
Armor kaže...
Prison Breaker kaže...

E da, sad si me sjetil pa da upozorim sve ostale jednim dobronamjernim savjetom:

Pred kraj mjeseca, točnije zadnji dan mjeseca oko ponoći NE skidajte ništa, najbolje ne uopće biti na netu u to vrijeme da vam se nebi dogodilo sljedeće: prijenos sveukupnog prometa iz tog mjeseca na sljedeći.

Korisnicima Flat-a to je prilično nebitno, no onima sa ograničenim/fiksnim prometom itekako može naškoditi!

Kako čitav promet iz prošlog da prebaci u sljedeći?

Iako  moj provider HT Mostar zaostaje debelo po usluzi, brzinama itd., ovo što si naveo se nikad nije desilo.

Prije je bila pojava da ako surfaš prije ponoći na dan prelaska u mjesec, taj promet ti zaračuna u mjesec u kojem si počeo surfat, iako si prešao u sljedeći mjesec.

Međutim odustali su od toga i sad čim je ponoć, promet ti zaračuna do ponoći, a dalje za sljedeći mjesec bez obzira jesili gasio konekciju ili ne.

Inače YouTube zaobilazim, jer kad krenem gledati smješne filmiće u pola sata ode dosta prometa, a mjesečno imam 5 gb.

Flat je zakon...

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
17 godina
boxer kaže...
Armor kaže...
Prison Breaker kaže...

Iako  moj provider HT Mostar zaostaje debelo po usluzi, brzinama itd., ovo što si naveo se nikad nije desilo.

Prije je bila pojava da ako surfaš prije ponoći na dan prelaska u mjesec, taj promet ti zaračuna u mjesec u kojem si počeo surfat, iako si prešao u sljedeći mjesec.

Međutim odustali su od toga i sad čim je ponoć, promet ti zaračuna do ponoći, a dalje za sljedeći mjesec bez obzira jesili gasio konekciju ili ne.

Inače YouTube zaobilazim, jer kad krenem gledati smješne filmiće u pola sata ode dosta prometa, a mjesečno imam 5 gb.

Flat je zakon...

Citiram T-Com:

Napomena:

"Zbog ograničenja tehničkog sustava obrade prometa, predlažemo da posljednja dva sata zadnjeg dana u mjesecu prekinete vezu s internetom kako bi izbjegli mogućnost prebacivanja korištenog prometa u slijedeći mjesec."

16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

U to se kao sto je big_guy kazao, gleda i kvaliteta, 2 min. video - 7 MB + download...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

Naravno da troši! Sve su ti rekle kolege iznad :)

Ja sam jedno bio nabio 350 kn kada je još bilo 512 Mb :)

Igrao sam cod2 i nabio sam ohoho. Sada imam flat i deri. Najbolje ti je uzeti flat i miran si. Možeš igrati/gledati/skidati bez beda.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Armor kaže...
Prison Breaker kaže...

E da, zaboravio sam to napomenuti. Zato jer ja uglavnom nikad ne dočekam taj zadnji dan, hehe. Ja uglavnom tri-četiri dana prije završetka mjeseca potrošim sav promet tako da par dana budem bez neta. Ali da, na to svakako treba paziti.

www.prisonbreaker.bloger.hr/
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Citiram T-Com:

Napomena:

"Zbog ograničenja tehničkog sustava obrade prometa, predlažemo da posljednja dva sata zadnjeg dana u mjesecu prekinete vezu s internetom kako bi izbjegli mogućnost prebacivanja korištenog prometa u slijedeći mjesec."

To se odnosi na promet korišten tog dana tj. tokom te konekcije, a ne cijelog mjeseca! LOL

Paranoici... Iznenađen

16 godina
neaktivan
Armor kaže...

valjda si se zabunio,ne sveukupnpg prometa ,nego dijela prometa(zadnje konekcije) koji se ostvari zadnjeg dana tog mj u sljedeći..

"Zbog ograničenja tehničkog sustava obrade prometa, predlažemo da posljednja dva sata zadnjeg dana u mjesecu prekinete vezu s internetom kako bi izbjegli mogućnost prebacivanja korištenog prometa u slijedeći mjesec. "

ništa strašno..

friendly..

EDIT :tom69 je to napisao već,nisam vidio..isprikaOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 12:56 (seneka).
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

Zahvaljujem se svima!

inače ne nabijam toliko prometa ali sad kupujem komp pa gledam benchmarke za graf i porc (jako puno :P).

Hvala još jednom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Ne znam baš. 31. 5. sam upalio modem oko 11h i ugasio ga 1.6. u 00:10 i taj promet je uračunat u 6. mjesec.

Karma is a funny thing.
17 godina
CikaSpaso kaže...
boxer kaže...

Ne znam baš. 31. 5. sam upalio modem oko 11h i ugasio ga 1.6. u 00:10 i taj promet je uračunat u 6. mjesec.

Moguće, ne kažem da nije, ali par puta sam primjetio da dobro uračunaju promet prilikom prelaska iz mjeseca u mjesec, nevažno jesi li gasio konekciju.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
16 godina
neaktivan

Ako imaš wireless modem i nisi postavio enkripciju, moguće je i da imaš nestašnog susjeda koji ti tu i tam pocucla bandwidth Osmijeh

16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

Na jednoj stranici sam čitao tekst u kojem jedan gospodin opisuje kako je pomoću jednog programa gledao koliko se potroši MB za otvaranje jedne stranice.

Kao primjer je uzeo stranicu jutarnjeg lista i zaključio je da za učitavanje jutarnjeg lista da mu se pokaže samo naslovna vijest potroši 5 MB.

A sada si mi svi postavljamo pitanje koliko se prometa potroši kada gledamo neki video na youtubeu. Mene iskreno nečudi što je user koji je otvorio ovu temu potrošio toliko prometa samo na youtubeu. Youtube kao i gledanje ili slušanje muzike preko interneta vuče užasno puno prometa, makar ljudi mislili suprotno.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Promet zbog youtuba?

evo ljudi za sve one koji nemaju flat pazite s YouTube-om jer evo kolko troši :

5 min gledanja filmova na YouTube=14 mb !!

|Kako se zove najpoznatiji albanski metereolog ?-Azimi Aljeti|

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice