Ovako. WIN XP Pro 64-bit, Q6600 quad. 3-4 mjeseca sasvim uspješno (čitaj: bez ikakvih problema - osim onih koje očekuješ u beti - nešto radi, nešto ne, nešto ga sruši, ali vrlo rijetko) koristio sam IE 8 beta 1. Sistem cijeli je također bio apsolutno "leteći". Pred mjesec ili dva "upgrejdao" sam na betu 2, i sad imam nekih neobičnih manifestacija, a neznam da li su vezani za betu.
Prvo: u 90% slučajeva mi se pri otvaranju IE otvore i 2 procesa iexplore.exe *32? Jel to normalno?? I zašto?
Drugo: kad otvorim novi tab, otvori se i novi (3.) proces iexplore.exe *32??
Treće: (ovo možda nema veze sa IE, ali "smrdim" da je svašta moguće) sistem mi je užasno neresponsivan u zadnje vrijeme, kao da mu fali memorije (a ne fali, 4 Gb je tu), trza, blokira i po 30-ak sekundi, itd. Najčešće baš IE, mada uspore i druge aplikacije. U TaskMgr vidim da u idle stanju (učitana neka normalna stranica) ima iexplore.exe *32 svako malo CPU zauzeće, od 0 do 15%??? Šta radi?? Jel to uobičajeno?
Napomena uz treće - ovih dana sam, uvjeren da se radi o malware-u i nečistom registry-u, izvršio temeljito skeniranje, čišćenje, ovo-ono, i počistio registry TuneUp-om, i deaktivirao neke fancy opcije Windowsa da ubrzam sistem. Rezultat? Čista fantazija! Sve letjelo na sve strane. Stvari su se događale još dok bi pomislio na njih, a kamoli kliknuo. I ta je idila trajala 2-3 sata. I onda iz čista mira (bez restarta iti ikakvih drugih događaja) opet isto. Sporo se starta IE a i ostale aplikacije, ali manje. Miš trza, kasni, pleše. Skoro se sruši kad hoću novi tab otvorit. Nema teorije da ih otvorim 5-6, što sam prije lakoćom mogao. Evo i ovo što tipkam, ako pogriješim neki znak, prava muka. Tipkovnica kasni po par sekundi. WTF??? Heeelp!
(P.S: Sophos je aktivan i rezidentan - prije sam imao AVG, pa Avast, i isti su bili simptomi, dakle nije AV "dejstvo" u pitanju, a i objektivno teško da je malware, sistem sam skenirao i počistio sa 6-7 najrazvikanijih av alata, mislim ako još nešto ima takvog zla onda svaka mu čast!)
Dakle, jel moguće da je IE 8 beta 2 u qrcu baš toliko? I ako je, kako ga deinstalirati i vratiti sedmicu?
Još jedna napomena: imam instaliran i Firefox. Nemojte mi pilat molim Vas da koristim njega. Ista stvar. Možda 3% manje problema. (a to bi onda kazalo da nije uopće u browseru i browsanju problem?!)
Svaki promišljen i dobrodošao savjet je ... pa, promišljen i dobrodošao. :-)
(Čovjeće, mogao sam otvorit i svoj blog kako sam krenio!?)