Znaci ako mi jednom carine predmet svaki drugi koji je na moje ime i prezime ce gledati?
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.365.570
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kada ih jednom probas zahebati, GLEDAT ĆE TI SVAKI PAKET...
Kada ih jednom probas zahebati, GLEDAT ĆE TI SVAKI PAKET...
A ako mi dođe poziv da platim carinu i porez, platim i idem doma? To nije nikakva prijevara, znaci da mi nece nista gledati...
Ne pokusavam ih zeznuti, jel je nemoguce!
koliko ce trebati da se dostavi mis do nas iz kine otprilike

Mislim da tu nema pravila. Mora doći u roku manjem od 45 dana i to je to. Meni znaju stvari dolaziti i za 10ak dana, a nekada znam čekati i po 30.

kako mogu biti siguran da ce poslat robu, jel se moze dogodit da dam pare ane dobijem nista?
kako mogu biti siguran da ce poslat robu, jel se moze dogodit da dam pare ane dobijem nista?
Ebay/PayPal su prevelike kompanije da bi se zezali sa nama sitnim kupcima,korisnicima! Znaci dobio di novac nazad ako te prodavac prevari!
Međutim svim prodavacima je bitno da ne dobije negativan feedback pa te niko ne zeli prevariti. Ako tuzis Ebay-u prodavaca Ebay ga blokira i on nije u stanju dalje trgovati! Tako da nemas brige.
Znači do 31$ (160kn) se ne plaća carina niti pdv?

Danas mi došla košulja, naručio sam jednu veličinu a dobio sam drugu. Što napraviti? Kontaktirao sam sellera, dali mogu tražiti refund ?
Naravno, ali prvo ga kontaktiraj i dog se s njime. I pazi da se dog unutar 45 dana od kada si kupio, jer te samo u tom roku pokriva ebay/paypal ako te ovaj pokuša prevariti.
Naravno, ali prvo ga kontaktiraj i dog se s njime. I pazi da se dog unutar 45 dana od kada si kupio, jer te samo u tom roku pokriva ebay/paypal ako te ovaj pokuša prevariti.
Da jesam, kontaktiro sam ga :)
Znam ovo za 45 dana, samo me zanimalo dali imam pravo tražiti refund ako nije dobra veličina
jel postoji kakva mogućnost da mi seller napravi refund sad u utorak...a meni kojim slučajem stigne paket u srijedu,čet....i kako ovi na carini mogu znat jel za taj paket bio refund ili ne.
jel postoji kakva mogućnost da mi seller napravi refund sad u utorak...a meni kojim slučajem stigne paket u srijedu,čet....i kako ovi na carini mogu znat jel za taj paket bio refund ili ne.
Ne, nemogu znati, ali ako ti stigne paket i sve je ispravno, plati mu ponovo.
hm hm...pa šta neće on dobiti te novce od ebaya zato što je USPS izgubio paket?? čekam ga gotovo 2 mjeseca... zato bi bilo glupo ako mu ebay isplati tih 64 dolara kolko je paket došo...da mu nebi i ja još platio 64 ponovo..ako me kužiš :P
hm hm...pa šta neće on dobiti te novce od ebaya zato što je USPS izgubio paket?? čekam ga gotovo 2 mjeseca... zato bi bilo glupo ako mu ebay isplati tih 64 dolara kolko je paket došo...da mu nebi i ja još platio 64 ponovo..ako me kužiš :P
Njemu ebay ne plaća ništa, ali to je potpno nebitno, to je njegova stvar ne tvoja. Tvoja stvar je da ako dobiješ refund a paket ti na kraju ipak stigne, da mu to i platiš. Jer paket si naručio, i dobio, dakle pravedno je da ga i platiš.
Nisam znao da je izgubit paket i da čekaš 2 mjeseca
Njemu ebay ne plaća ništa, ali to je potpno nebitno, to je njegova stvar ne tvoja. Tvoja stvar je da ako dobiješ refund a paket ti na kraju ipak stigne, da mu to i platiš. Jer paket si naručio, i dobio, dakle pravedno je da ga i platiš.
Ali ipak, nije ga dobio u dogovorenom vremenu tako da bi barem trebao dobiti neki popust...
Ti podensi zahtjev za refund, drugo nista nemaš... Prije toga razgovaraj s covjekom i vidi sto je i kako je...
Ali ipak, nije ga dobio u dogovorenom vremenu tako da bi barem trebao dobiti neki popust...
Ne može ga dobiti u dogovorenom vremenu kad nikakvo vrijeme isporuke sigurno nije dogovoreno. Plus što naravno nije kriv seller za to nego dostavna služba, pa se njoj može žaliti.
Uostalom seller i hoće vratit novce na račun toga što paket nije stigao u nekom uobičajenom vremenu, a isto tako i kupac bi trebao opet platiti u slučaju da na kraju ipak dobije paket.
Ne može ga dobiti u dogovorenom vremenu kad nikakvo vrijeme isporuke sigurno nije dogovoreno. Plus što naravno nije kriv seller za to nego dostavna služba, pa se njoj može žaliti.
Uostalom seller i hoće vratit novce na račun toga što paket nije stigao u nekom uobičajenom vremenu, a isto tako i kupac bi trebao opet platiti u slučaju da na kraju ipak dobije paket.
Koliko ja znam, maksimum je 45 dana, dakle vrijeme je dogovoreno... Naravno, seller nije kriv ali ipak on snosi posljedice, tj neka se on svađa sa dostavom.
Koliko ja znam, maksimum je 45 dana, dakle vrijeme je dogovoreno... Naravno, seller nije kriv ali ipak on snosi posljedice, tj neka se on svađa sa dostavom.
Nigdje se ne spominje 45 dana kao max rok za primitak paketa. Samo kao rok za podignuti case. I opet kažem, seller će vratiti lovu, i kad dobiješ naknadno paket pošteno je da onda i uplatiš novce.
EDIT: ispravili me, nisam znao, ja odvuijek mislio da je to nije povezano.
Nigdje se ne spominje 45 dana kao max rok za primitak paketa. Samo kao rok za podignuti case. I opet kažem, seller će vratiti lovu, i kad dobiješ naknadno paket pošteno je da onda i uplatiš novce.
Onda sam ja krivo shvatio ;) Hvala.
MORAS biti u mogucnosti dostaviti paket unutar 45 dana (prije je bilo 30)...
MORAS biti u mogucnosti dostaviti paket unutar 45 dana (prije je bilo 30)...
paypal i ebay nisu ista firma, ti case ne dizes kod paypala vec kod ebaya...
a ebay blokira racun korisnika da ne mozes nista kupit kod njega i u suradnji sa paypalom zamrzava racun...
ja posiljke iz kine,koreje japana cekam po mj i pol dana...