VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.061
|
čitano: 582.138
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori

Da malo oživimo temu, šta se igra?

Ja sam i dalje na Q2, moram malo priznat da sam malo ispao iz VR svijeta ( što se tiče korištenja, vijesti oko novog hardwear-a dosta često pratim ) al sad kako zahladi mislim da bi mogao opet zaigrati nešto..

Malo zanimljivosti iz nedavnih VR vijesti

Samsung najavio svoju XR/VR headset kao konkurencija AVP - Samsung Galaxy XR | AI-Powered XR Headset | Samsung US

Apple izbacio V2 AVP - Apple Vision Pro upgraded with the M5 chip and Dual Knit Band - Apple

Također čini se da bi uskoro mogli i vidjeti dugo očekivani standalone headset od Valve-a koji je bio prvo poznat kao Deckard ali izgleda da mu je službeno ime ipak Steam Frame - STEAM FRAME trademarked by Valve - computer hardware : r/GamingLeaksAndRumours

LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Također, u sličnoj situaciji. Pratim ali ne igram. Rasprodao sav vr hardver u isčekivanju nečeg boljeg. Gledam valve. 

Trenutno je kod mene posuđeni Q2 ali nikako da se krene nešto igrati dok vani ima išta za raditi oko kuće, a i Betlfild oduzima slobodno vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jako puno se šuška izgleda da ovaj tjedan ćemo napokon vidjeti čuveni valve deckard

LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo ga evo ga!

LP
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori
nadam se da valve vr ima neku standalone verziju da nije ovisno samo o pc-u, kao i meta quest, jer meta quest na kraju više koristim bez pc-a, nego sa pcom....samo one ultra zahtjevne vr naslove odigram sa pcom
battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
15 godina

Baš htio reći kak su premalo detalja o tome spomenuli osim da na steam hardware stranici piše da je streaming first uređaj, što bi značilo da možda i nije standalone uređaj.

Obzirom da vrti steamOS, Nekak djeluje da ipak je stream first jer vr igre za taj os ne postoje.

E sad, da li imaju neki layer kojim su omogućili da vr igre ipak na tome rade, sumnjam. Lakše je bilo steam os napraviti.

EDIT: Naletio na Linusov video u kojem kaže da ipak ima neki layer zvan FEX da bi radile x86 vr igre. Teško mi je sve to zamisliti ali izgleda zanimljivo.

Ustvari, sve kaj su predstavili mi izgleda zanimljivo. Gamepad ću si nabaviti čim izađe.

Steam machine bi mogao dobro proći ako ne nabacaju masnu cijenu. zen4 6/12 + rdna3 28cu sam dedicated 8gb gddr6 vrama. 110w tdp samo za gpu. To će uz steam os imati top performanse. 

Damn, malo sam otišao of ali uvijek bude zanimljivo kad valve izbaci nešto van

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2025 20:52 (dax-lax).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
koliko vidim VR im se temelji na snapdragonu 8, tak da isti vrag kao i meta quest, nema razlike, koristi pancake lece i ono fokusiranje ko sa psvr2, ugl više manje meta quest se meni namece ko bolji izbor jedino ako naprave dobru bateriju jer ovo traje samo 2 sata
15 godina
dado16 kaže...
koliko vidim VR im se temelji na snapdragonu 8, tak da isti vrag kao i meta quest, nema razlike, koristi pancake lece i ono fokusiranje ko sa psvr2, ugl više manje meta quest se meni namece ko bolji izbor jedino ako naprave dobru bateriju jer ovo traje samo 2 sata

Hw je sličan q3 ali sw nije android nego puni linux. Ako na tome radi standalone vr, to je lagana prekretnica jer ni jedan linux do sada nije podržavao vr. Ne računam android kao puni linux os jer to nije.

Sve u svemu, čekamo uskoro više detalja

15 godina
dax-lax kaže...
dado16 kaže...

Hw je sličan q3 ali sw nije android nego puni linux. Ako na tome radi standalone vr, to je lagana prekretnica jer ni jedan linux do sada nije podržavao vr. Ne računam android kao puni linux os jer to nije.

Full standaolne je al ima naravno mogućnost streamanja igara sa pc-a, može se koristiti kompletno neovisio bez kompa 

Steam Machine povratak sam očekivao kako je ipak Deck uspijeh pa sam samo čekao kada će se vratiti, i moram reći da mi se jako sviđa, ako bude razumna cijena sigurno se kupuje 

LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2025 22:06 (zabbax21).
16 godina
dax-lax kaže...
dado16 kaže...

ak je linux nema koristi, snapdragon nije dovoljno jak ni za jednu vrstu igre, bolje da se drze androida....jer sta ce ti standalone linux ako nista ne mozes sa time, eventualno gledat filmove

15 godina
Nije android ali su napomenuli da će se apk moći sideloadati.
Streaming na prvom mjestu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice