Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.025
|
čitano: 6.417.891
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

To sto je njegovPs5 izuzetak od pravila da je konzola tiha znaci da nesto nije kako treba,dali je prvi model konzole ili onaj sa manjim heatsinkom,koliko dugo ima konzolu...moguce je da se nakrcala prasinom?

Da. PS5 je toliko tih da mi je to naprosto nevjerojatno.

Imam PC sa vodenim hlađenjem i 5 x 14cm ventova u odlično izoliranom kućištu... u idleu se više čuje nego PS5 pod full opterećenjem.

Hlađenje mu je jedno malo remek djelo za sebe, pogotovo nakon onog smiješnog na PS4.

XsX je jednako tih tojest tisi jer se kod njega BD disk ne cuje niti 10% kao na Ps5.

Moj Ps Pro je eventualno postao toliko glasan da vise nisam zelio na njemu igrat,kasnije ga odnio na servis jer je BD drive zezao pa sam im rekao za buku pa su promjenili termalnu pastu i valjda vent pa je bio enormno tisi ali opet daleko glasniji od Ps5.

Pro kad je bio najglasniji ja nisam mogao vjerovat da konzola moze bit bas toliko glasna,cuo bih ju kroz slusalice.....

17 godina
MEGATAMA kaže...

XsX je jednako tih tojest tisi jer se kod njega BD disk ne cuje niti 10% kao na Ps5.

Moj Ps Pro je eventualno postao toliko glasan da vise nisam zelio na njemu igrat,kasnije ga odnio na servis jer je BD drive zezao pa sam im rekao za buku pa su promjenili termalnu pastu i valjda vent pa je bio enormno tisi ali opet daleko glasniji od Ps5.

Pro kad je bio najglasniji ja nisam mogao vjerovat da konzola moze bit bas toliko glasna,cuo bih ju kroz slusalice.....

Moguće, ja imam digital only verziju pa je još bolje bez toga.

Komotno ti mogu reći da mi se PS4 Pro kad su ventovi bili najglasniji čuo jače od Dyson štapnog usisavača :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 10:23 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Moguće, ja imam digital only verziju pa je još bolje bez toga.

Komotno ti mogu reći da mi se PS4 Pro kad su ventovi bili najglasniji čuo jače od Dyson štapnog usisavača :-)

Vjerujem ta buka je bila nenormalna.

Ekipa brije da Ps5 donosi samo jacu snagu ali vise je toga unaprijedjeno,tisina,brzina loadinga....

Naravno konzole treba cistit od prasine,na svu srecu na Ps5 je to vrhunski rijeseno dok XsX jos nisam rastavljao da bi ga ocistili unutra....

15 godina
Ja imam launch day konzolu i stvarno je tiha, ne mogu se žaliti. Xbox je iz mog iskustva još tiši, mada nikad nisam u Xbox stavljao igru sa diska pa ne znam koliko je glasan čitač.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Digitalna verzija, 2g stara, redovito cistim. Jos nisam cuo da je ventilator proradio do kraja da ga cujem. U WoWs Legends se zna cuti coil whine. U ostalim igrama nikad nista.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Imao launch day, sad imam "novu" verziju, osim one 2 kozmeticke razlike izvana i tezine, nikakve razlike u grijanju i buci nisam primjetio.

Hladna i tiha, naravno, sve dok br citac ne radi....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Robert_84 kaže...
MEGATAMA kaže...

Moj Ps5 je na metar od mene i ne sjecam se da sam ga ikad cuo osim BD drivea kad zavrti disk na pocetku igranja.

poznanik ima PS5 koji je kupio kad i ja svoje.

ja sam osobno kupio 3 PS5 konzole i svaka je jako tiha. Ne cuje se niti po danu niti navecer kad je sve tise....

no njegova konzola je dosta bucnija od moje i kada vrti BD drive i kada konzola samo radi.

dosta je guglao kako kaze, i ispalo je da je to normalan rad konzole...

To sto je njegovPs5 izuzetak od pravila da je konzola tiha znaci da nesto nije kako treba,dali je prvi model konzole ili onaj sa manjim heatsinkom,koliko dugo ima konzolu...moguce je da se nakrcala prasinom?

nosio je on ps5 u mediamarkt, i sony vratio kaze sve je to u granicama normale....

al stvarno je pored mojih konzola bucan no ne PS4 bucan niti izbliza

sve su konzole sad vise od 12 mejseci stare, vjerovatno prvi modeli

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 10:45 (Robert_84).
11 godina
Moja konzola ima strasno malo prasine.
Bas sam ju otvorio neki dan , nisam ju još otvarao ove godine, kad ono vent prakticki cist i samo malo prasine na onom metalu sto drzi vent.
Negdje sam citao da se daleko manje "prlja" kad stoji vertikalno.

Uz to sto je tiha i lako odrziva, brzina ucitavanja i dualsense su mi najdraži napredak spram ps4 pro. Jedino mi je zao sto nisam uzeo digitalnu verziju koja mi ima vrhunski dizajn bez ovog trbuha za blu ray.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gogy7 kaže...
Bas sam ju otvorio neki dan , nisam ju još otvarao ove godine, kad ono vent prakticki cist i samo malo prasine na onom metalu sto drzi vent.

Uz to sto je tiha i lako odrziva, brzina ucitavanja i dualsense su mi najdraži napredak spram ps4 pro. Jedino mi je zao sto nisam uzeo digitalnu verziju koja mi ima vrhunski dizajn bez ovog trbuha za blu ray.

Bas isao do lokalnog game shopa,nove zapakirane na disku naprimjer Division 2 7eu,DOOM Eternal 10eu i jos hrpe takvih ponuda na disku.

Digitalne verzije su u zadnje vrijeme u Njemackoj enormno skuplje i neisplative naspram disk verzija.

Loading u naprimjer Spidermanu je nevjerovatan,za fast travel mozda 2-3  sekunde....nestvarno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 12:28 (MEGATAMA).
11 godina
Jesi vidio loading u Ghost of Tsushima. Fast travel je instantan. Gotovo Milisekunde
12 godina
Gogy7 kaže...
Jesi vidio loading u Ghost of Tsushima. Fast travel je instantan. Gotovo Milisekunde

Jesam,sve je to nevjerovatno kad se predje sa Ps4 na Ps5 cak i ako se zaigraju igre koje smo vec igrali na Ps4.

Jos nikad nismo imali ovako prisutnu i jaku crossgen situaciju i kad se developeri kompletno fokusiraju na Ps5 i krenu radit igre od nule za taj hardver vjerujem da ce se dosta toga promjenit i u dizajnu gameplaya...nestat ce potreba za tunelima,prolazima,liftovima i svime sto je desetljecima sluzilo kao zona loadinga.

Izuzetno me zanima Spiderman 2 i nadam se da nije u pitanju crossgen jer Insomniac stvara cuda pogotovo bez lastgen limita.

10 godina
MEGATAMA kaže...
Gogy7 kaže...

Bas isao do lokalnog game shopa,nove zapakirane na disku naprimjer Division 2 7eu,DOOM Eternal 10eu i jos hrpe takvih ponuda na disku.

Digitalne verzije su u zadnje vrijeme u Njemackoj enormno skuplje i neisplative naspram disk verzija.

Loading u naprimjer Spidermanu je nevjerovatan,za fast travel mozda 2-3  sekunde....nestvarno.

aj sad to nek shvati normalna osoba. kad kupiš digitalnu verziju ona vrijedi samo tebi. A fizička je i skuplja za "proizvesti" i isporučiti, a opet ju nekad možeš prodati.

Evo ja baš u zadnjih tjedan dva prodao igara za ps4 za oko 900 kn dosad. Nije baš za bacit ako sam završio s tim igrama. Da sam kupio digitalne dobio bi ravno 0 kn.

17 godina
Gogy7 kaže...

Da, tak je i kod mene bilo kad sam neki dan ugrađivao NVMe. Minimalno.

Ali nisam otvarao onu drugu stranu.

Šteta da nema neke mrežice koje bi se mogle izvući bilo kad radi čišćenja da još dodatno zadržavaju prašinu kao neka bolja PC kućišta.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Moj PS4 Pro je nečujan, evo i nakon dvije godine igranja i dalje se ne čuje. Nisam ga nikada čistio niti rastavljao. Vjerojatno ovisi o verziji plejke, kod mene je zadnja PS4 Pro verzija. Frend mi je znao reći da njegov zuji kao da mu je helikopter u sobi, ali on je imao prvu verziju.

17 godina
mzopg kaže...
Bitanga kaže...

Moj PS4 Pro je nečujan, evo i nakon dvije godine igranja i dalje se ne čuje. Nisam ga nikada čistio niti rastavljao. Vjerojatno ovisi o verziji plejke, kod mene je zadnja PS4 Pro verzija. Frend mi je znao reći da njegov zuji kao da mu je helikopter u sobi, ali on je imao prvu verziju.

Da, ja sam imao prvu verziju PS4 Pro.

Ali to i dalje nije moja krivica, nego Sonyevih inženjera. PS5 su očito od prve uspjeli napraviti kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2022 15:04 (Bitanga).
17 godina
Sony PlayStation 5

meni se i ps4 i ps4 pro ventilator poceo cuti kao turbina nakon par godina koristenja, ali vecinom u novijim naslovima koji su ubijali konzolu

neznam sta je gore buka ps4 turbine ili gaming laptopa. oboje je grozno za druge koji ne igraju a nadu se u blizini ;D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam ukupno imao 4 komada ps5 kod sebe. Jedan launch model koji je bio doslovno nečujan, a ova 3 novija su se svaki čuli...barem mali...ali su i sva 3 zvučala drukčije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sony PlayStation 5

PS Plus Essential - September 2022

NFS Heat

Granblue Fantasy Versus

Toem

Moj PC  
6 1 hvala 6
3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pozdrav, moze li preporuka za SSD za PS5 do 1TB. 

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
12 godina
ps_gamer kaže...

Hvala unaprijed.

Ja sam uzeo WD _Black™ SN850 with Heatsink i odlican je.

16 godina
ps_gamer kaže...

Hvala unaprijed.

alternativa WD blacku..samsung 980 pro s hladnjakom..ja sam uzeo taj.

15 godina
ps_gamer kaže...

Hvala unaprijed.

Firecuda 530. Ja imam od 2TB, brzine su preko 7k. Uzmi i miran si.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
12 godina
Sony PlayStation 5

Sva 3 navedena su dobar izbor,sve ovisi kada je koji na akciji.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
mzopg kaže...
Bitanga kaže...

I ja imam zadnju verziju 7216 + stavio SSD i skroz je ok.

BE HAPPY 要開心 : )
8 godina
Sony PlayStation 5

Šta vi mislite, hoće li ps extra bit na popustu tamo u 11./12. mjesec kada bi stari ps plus bio? Ima li smisla to čekat?

1 0 hvala 0
17 godina
Cri.Lu99 kaže...

Šta vi mislite, hoće li ps extra bit na popustu tamo u 11./12. mjesec kada bi stari ps plus bio? Ima li smisla to čekat?

Možda i hoce, nitko ne zna. Popusta na ps plus ove godine jos nije bilo...bas zbog tih novih tierova.

Meni je isteklo jos prije 2 mjeseca i također čekam neki sale...ne placa mi se 450kn za mozda 2 igre koji bi odigrao u godini dana.

15 godina
Sumnjam da će ti ekstra tierovi biti na popustu jer su već u startu stvarno isplativi. Ne pamtim da je Gamepass ikad bio na popustu za godišnju pretplatu ili mjesečnu.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
PS+ Extra and Premium Game Catalog

- Deathloop
- AC Origins
- Watch Dogs 2
- Dragon Ball Xenoverse 2
- Spiritfarer: Farewell Edition
- Chicory
- Monster Energy Supercross
- Alex Kidd in Miracle World
- Rabbids Invasion
- Rayman Legends
- Scott Pilgrim

New PS+ Premium Classics coming as well

- Syphon Filter 2 (PS1)
- The Sly Collection (PS3)
- Sly Cooper: Thieves in Time (PS3)
- Bentley’s Hackpack (PS3)
- Toy Story 3 (PSP)
- Kingdom of Paradise (PSP)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2022 19:35 (Gogy7).
Moj PC  
3 0 hvala 6
9 godina
Sony PlayStation 5

Nakon 15 mjeseci odjednom mi počeo driftati lijevi stick na Dualsenseu ko lud. Pogledao video na Youtubeu što bi se dalo izvesti, već u prvom koraku kad sam puhnuo sastrane kraj sticka skočio komadić prašine van. Završio sam proces do kraja, isprobao, i evo već 3 dana peglam normalno bez ikakvih naznaka drifta. Znam da vas zaboli ak je pod garancijom i mjenjate za novi, ali ako je van garancije da ne kupujete odmah drugi. Jer eto, kako se ispostavilo, nije drift uvijek zbog Sonyja i škart dijelova, nego je jednostavno zbog malo zavučene prašine kroz sićušni prostor između kučišta i sticka. 

4 0 hvala 2
17 godina
NathanDrek kaže...

Nakon 15 mjeseci odjednom mi počeo driftati lijevi stick na Dualsenseu ko lud. Pogledao video na Youtubeu što bi se dalo izvesti, već u prvom koraku kad sam puhnuo sastrane kraj sticka skočio komadić prašine van. Završio sam proces do kraja, isprobao, i evo već 3 dana peglam normalno bez ikakvih naznaka drifta. Znam da vas zaboli ak je pod garancijom i mjenjate za novi, ali ako je van garancije da ne kupujete odmah drugi. Jer eto, kako se ispostavilo, nije drift uvijek zbog Sonyja i škart dijelova, nego je jednostavno zbog malo zavučene prašine kroz sićušni prostor između kučišta i sticka. 

Da, često je drift upravo zbog prašine. Problem je što se ne može uvijek lako izvadit ili ju još nabiješ samo dublje.

Super da ti je pomoglo. Svakako vrijedi probati.

DualSense ima jako mali deadzone, mikropomak palice je već vidljiv na ekranu. Tako da i malo zrnce u ležištu thumbsticka napravi veliki pomak i može izbacit palicu mehanički iz centra.

Softverska opcija za podešavanje deadzonea bi isto mogla riješit problem, ali je nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2022 18:11 (Bitanga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice