PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.477.437
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
Bitanga kaže...

Što točno dobijete time da ju ugasite? Uštedite 2kn struje mjesečno?

Neko zdravo-seljačko razmišljanje.

Ono šta ne koristim, ugašeno mi je.

Postoje uređaji koje ne gasim jer nema potrebe za tim, ali tu ne spadaju konzole.

Čemu potreba da je konzola upaljena ako je netko ne koristi recimo par dana, da se instaliraju patchevi koji ionako ne idu na dnevnoj bazi, hm, ne hvala.

2 kune ovdje nisu bitne, barem ne meni.

PSN - Muskarcina77
10 godina
neaktivan
Virty kaže...
Bitanga kaže...

Postoje uređaji koje ne gasim jer nema potrebe za tim, ali tu ne spadaju konzole.

Čemu potreba da je konzola upaljena ako je netko ne koristi recimo par dana, da se instaliraju patchevi koji ionako ne idu na dnevnoj bazi, hm, ne hvala.

Uzmi TV za primjer, on je neprestano u stand by mode-u, inače kako bi senzor primio signal od daljinskog da nije.

PSN - JurezZq
15 godina
PlayStation 4

Meni je PS4 najčešće u rest modeu, a igram vrlo rijetko. Prije par dana sam ga čak slučajno iskopčao iz struje dok je bio u rest modeu. Preživio je.

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
jurke kaže...
Virty kaže...
Bitanga kaže...

Uzmi TV za primjer, on je neprestano u stand by mode-u, inače kako bi senzor primio signal od daljinskog da nije.

TV je uređaj koji nema potrebe za klasičnim gašenjem, valjda se to podrazumijeva.

Svakom svoje, ko voli nek izvoli.

PSN - Muskarcina77
17 godina
Ezio kaže...

Meni je PS4 najčešće u rest modeu, a igram vrlo rijetko. Prije par dana sam ga čak slučajno iskopčao iz struje dok je bio u rest modeu. Preživio je.

To je sve lutrija, daj Bože da ti uvijek preživi.

Za primjer, i ja sam na poslu tisuću puta razne elektronske uređaje isključivao na "živo" pa je možda 1 ili 2 otišao u Valhallu.

Nekima je postotak znatno veći, nema pravila.

PSN - Muskarcina77
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

hanteed kaže...

zanima me kako vi cistite konzolu od prasine?

Nikako. Zrak u spreju kroz ventilacijske otvore ne pomaže jer je konzola previše natiskana unutra. Usisavač ne smiješ koristiti jer stvara statički elektricitet.

Razmišljam da ju rastavim, očistim i promijenim termalnu pastu.

Kako to mislis, usisavac stvara staticki elektricitet?

Inace mi se konzola nedavno pregrijala bas zbog prasine.

Ne vidim nista lose u usisavanju otvora. Ali po meni je bolje ispuhivanje na bilo koji nacin. Ustima, zrak u spreju, kompresor.

Ja sam ispuhao ustima koliko sam bolje mogao i pomoglo je. Skinuo sam samo onaj poklopac od HDD-a i HDD.

Za rastavljanje konzole ce vam trebati dobri odvijaci.

Evo video koji ce vam mozda pomoci, ako se odlucite za mijenjanje termalne paste.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Jel gubiš garanciju ako je otvaraš?

I meni se konzola pregrijava, nakon nekog vremena je poprilično vruća (a i bučna).

Mislio sam možda je "podignem", par cm, čisto da više zraka cirkulira.

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Virty kaže...
Ezio kaže...

Za primjer, i ja sam na poslu tisuću puta razne elektronske uređaje isključivao na "živo" pa je možda 1 ili 2 otišao u Valhallu.

Ako ćemo iskreno, paljenje i gašenje uređaja je veći šok za elektroniku negoli da radi non stop.

Tako naprimjer, HDD diskovima je bolje da se vrte godinama iako ništa ne rade nego da se gase zbog neaktivnosti i pale dok zatreba.

Pa tako i kod konzole... stavljanje u Rest mode je ekvivalent nekom sleepu kod laptopa, jedino se memorija drži pod naponom i vjerojatno ima neki interrupt da tu i tamo probudi malo CPU da nešto odradi.

Ali današnjoj elektronici su takve stvari gotovo neškodljive jer su uređaji puno savršeniji nego prije 30 godina dok mi je stari ko klincu govorio da će televizor (tada star 20 godina) crknut ako ga budem palio i gasio. I nije nikad crknuo :-P

Ne treba biti rob uređaja, uvijek može crknut zbog 'n' razloga. No, treba ga koristiti kako vam paše, a ne se bojati nečega.

16 godina
PlayStation 4

Bojite se garancije ako otvarate konzolu. I šta ako rikne od pregrijavanja za vrijeme garancije?

Odeš po drugu.Bezveze riskirate

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...
Virty kaže...
Ezio kaže...

Ako ćemo iskreno, paljenje i gašenje uređaja je veći šok za elektroniku negoli da radi non stop.

Tako naprimjer, HDD diskovima je bolje da se vrte godinama iako ništa ne rade nego da se gase zbog neaktivnosti i pale dok zatreba.

Pa tako i kod konzole... stavljanje u Rest mode je ekvivalent nekom sleepu kod laptopa, jedino se memorija drži pod naponom i vjerojatno ima neki interrupt da tu i tamo probudi malo CPU da nešto odradi.

Ali današnjoj elektronici su takve stvari gotovo neškodljive jer su uređaji puno savršeniji nego prije 30 godina dok mi je stari ko klincu govorio da će televizor (tada star 20 godina) crknut ako ga budem palio i gasio. I nije nikad crknuo :-P

Ne treba biti rob uređaja, uvijek može crknut zbog 'n' razloga. No, treba ga koristiti kako vam paše, a ne se bojati nečega.

Radim sa elektronskim uređajima 20 godina, nije mi nepoznato to područje.

Moje iskustvo kaže da paljenje/gašenje nije imalo učinka na kraći vijek trajanja uređaja niti su kraće trajali uređaji koji su radili 24h dnevno godinama (primjerice, između ostaloga radim sa serverima/računalima/laptopima i tonu hdd-a na godišnjoj bazi). Kao šta sam napisao gore, sve je to lutrija. Rob uređaja sigurno nisam, gasim konzolu jer ne vidim smisla da mi je upaljena, ništa više. Ne kažem da je loše držat je u SB modu, ali osobno mi nema smisla. Najbolje da upalimo sve uređaje koje imamo doma pa i auto, neka rade makar u SB modu :)

PSN - Muskarcina77
17 godina
PlayStation 4

Ako mi je pri kraju igranja baterija kontrolera pri kraju ili nije još skroz puna, stavim plejku u Rest Mode da se napuni (do kraja). Inače gasim.

A što se tiče eventualne (ne) štetnosti, mislim da je više-manje svejedno. Stvar navike i neke osobne filozofije. Činjenica jest da je današnja elektronika dovoljno robusna da ne bi trebala rikavat na svaki mig.

Ne znam da li plejka instalira nove verzije OS-a u Rest Modeu ili ih samo downloada. Kao eventualni problem mi jedino pada na pamet nestanak struje baš u trenutku dok se instalira kakav upgrade OS-a. Ali čak i ako je tako, ni to ne bi trebao biti razlog odustajanja od Rest Modea jer:

A) šanse da se relativno rijetki upgradeovi instaliraju baš u trenutku nestanka struje su zanemarivi;

B) nestanak struje može se dogoditi i dok instaliraš upgrade ručno, dok je plejka upaljena, dakle, ni tad nisi ništa sigurniji;

C) ako si baš takav pehisti da ti se dogodi gorenavedeni slučaj, vjerojatno postoji kakva opcija recoveryja.

Što bi naš narod reko, to each his own. 

0 0 hvala 0
17 godina
MSX kaže...

Ako mi je pri kraju igranja baterija kontrolera pri kraju ili nije još skroz puna, stavim plejku u Rest Mode da se napuni (do kraja). Inače gasim.

A što se tiče eventualne (ne) štetnosti, mislim da je više-manje svejedno. Stvar navike i neke osobne filozofije. Činjenica jest da je današnja elektronika dovoljno robusna da ne bi trebala rikavat na svaki mig.

Ne znam da li plejka instalira nove verzije OS-a u Rest Modeu ili ih samo downloada. Kao eventualni problem mi jedino pada na pamet nestanak struje baš u trenutku dok se instalira kakav upgrade OS-a. Ali čak i ako je tako, ni to ne bi trebao biti razlog odustajanja od Rest Modea jer:

A) šanse da se relativno rijetki upgradeovi instaliraju baš u trenutku nestanka struje su zanemarivi;

B) nestanak struje može se dogoditi i dok instaliraš upgrade ručno, dok je plejka upaljena, dakle, ni tad nisi ništa sigurniji;

C) ako si baš takav pehisti da ti se dogodi gorenavedeni slučaj, vjerojatno postoji kakva opcija recoveryja.

Što bi naš narod reko, to each his own. 

Možeš odabrati u opcijama da instalira odmah.

Mislim da čak i nestanak struje u toku upgradea ne bi smio biti problem, jer updejta se OS na disku, a ne firmware.

Čak i da crkne struja sigurno ima recovery proceduru.

Al da, svi smo se složili na kraju da svako radi kako mu paše i da nema opasnosti u nijednoj varijanti, baš kako je rekao Sonyev boss :-P

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 15:17 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

Sutra kreće The Elder Scrolls Online.

Radujem se naslovu, ali i žalostan sam jer imam nakupljenih igara za odigrati, a MMORPG se igra i igra i tako mjesecima :)

PSN - Muskarcina77
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Virty kaže...

Radujem se naslovu, ali i žalostan sam jer imam nakupljenih igara za odigrati, a MMORPG se igra i igra i tako mjesecima :)

Meni stiže ovaj tjedan, a nisam još ni Witchera završio.

Sva sreća da po ljeti ne izađe puno igara, pa ćemo već nekako pozavršavati igre koje nam stoje otprije. 

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Virty kaže...

Meni stiže ovaj tjedan, a nisam još ni Witchera završio.

Sva sreća da po ljeti ne izađe puno igara, pa ćemo već nekako pozavršavati igre koje nam stoje otprije. 

I ja igram Witchera, a kako moram bacit oko ispod svakog kamena, ne nazire se kraj niti blizu :)

PSN - Muskarcina77
17 godina
Virty kaže...
I ja igram Witchera, a kako moram bacit oko ispod svakog kamena, ne nazire se kraj niti blizu :)

Možda spada u temu o Witcheru (forum PC igre), ali kako igram na PS4, napisat ću ovdje.

Ne znam kako drugima, ali igra mi je na mahove jako bugovita. Do sada sam viđao medvjede i konje koji prolaze kroz stabla, vodene površine koje su bile crne umjesto prozirne, događalo mi se da mi se konj zaglavi i ne mogu ga pomaknut osim ako ne sjašim, udaljim se od njega i onda ga pozovem. Imao sam i slučaj sa corrupt save gameom usred igranja na što me je srećom igra sama upozorila, pa sam nakon učitavanja ispravnog manual savea mogao mirno nastaviti s igranjem. Jednom mi se igra nije dala zatvoriti preko opcije "Close Application", a kad sam išao na gašenje plejke, gasila se jedno 3-4 minute, pa je uslijedio trostruki beep, pa i dalje konstantan shutting down. Prisilno sam ga ugasio, plejka me na novom paljenju upozorila kako je to pec-pec i onda je sve bilo OK.

Osim ovih muka po igranju, moram priznati da se baš i ne snalazim u igri. Već sam satima na samom početku, prošao sam gotovo sve upitnike na karti (Points of Interest), poubijao hrpu vukova, ghoula, utopljenika, Wratihova, ono čudovište iz bunara (Devil by the Well), riješio nekoliko side questova, pokupio par napuštenih blaga, a i dalje sam na lvl 1. Mislio sam da će mi sve to pomoći da dođem barem do lvl 2 prije borbe sa onim griffinom. Previše opcija, previše detalja i puno previše zbunjujućih pravila tipa "moraš nabaviti 2 lista, 3 graška i 5 banana da bi izradio 2 bombe, da bi onda ubio gnijezdo štakora i da bi onda uopće dobio koji bod za ubijanje bossa". Valjda je to tako sa RPG-om s kojim se i nisam do sada baš bavio.

Nemojte me krivo shvatiti, igra je zabavna i volio bi nastaviti pratiti priču i doći do kraja koliko god trajalo. Ali ovih par bump-ova na koje sam do sada naletio su mi ipak malo ubili početni entuzijazam. 

14 godina
PlayStation 4

PSN US 

Tomb Raider: Definitive Edition - 14,99$

Sleeping Dogs: Definitive Edition - 15,99$

MURDERED: SOUL SUSPECT - 14,99$

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
MSX kaže...

Osim ovih muka po igranju, moram priznati da se baš i ne snalazim u igri. Već sam satima na samom početku, prošao sam gotovo sve upitnike na karti (Points of Interest), poubijao hrpu vukova, ghoula, utopljenika, Wratihova, ono čudovište iz bunara (Devil by the Well), riješio nekoliko side questova, pokupio par napuštenih blaga, a i dalje sam na lvl 1. 

Jesi spečirao igru koji put? Mislim čini mi se nemoguće da si lvl1 nakon svega toga. Ja sam skoro lvl4 dok sam završio sve na prvom dijelu (osim jednog sidequesta koji traži veći lvl pa se ne usudim).

Full brzo đođeš na lvl2.

17 godina
Bitanga kaže...
Jesi spečirao igru koji put? Mislim čini mi se nemoguće da si lvl1 nakon svega toga. Ja sam skoro lvl4 dok sam završio sve na prvom dijelu (osim jednog sidequesta koji traži veći lvl pa se ne usudim).

Full brzo đođeš na lvl2.

Konzola je stalno online, trenutno sam na patchu 1.04. Znači tu je po tebi neš čudno? Trenutno sam na 974/1000, dakle, malo mi fali do lvl 2, ali još ga nisam dosegnuo.

Od glavnog questa stao sam u trenutku kada trebam otići do herbalistice i pitat ju gdje mogu nabaviti onu biljku s kojom ću namamiti griffina. Riješio sam contract Devil by the Well. Prošao sam SVE Points of Interests, nisam još raznio monster's nests ali i to planiram. Prošao sam i sve sidequestove osim jednoga.

Ne znam, igra me malo deprimira za sada.

17 godina
MSX kaže...
Bitanga kaže...

Full brzo đođeš na lvl2.

Konzola je stalno online, trenutno sam na patchu 1.04. Znači tu je po tebi neš čudno? Trenutno sam na 974/1000, dakle, malo mi fali do lvl 2, ali još ga nisam dosegnuo.

Od glavnog questa stao sam u trenutku kada trebam otići do herbalistice i pitat ju gdje mogu nabaviti onu biljku s kojom ću namamiti griffina. Riješio sam contract Devil by the Well. Prošao sam SVE Points of Interests, nisam još raznio monster's nests ali i to planiram. Prošao sam i sve sidequestove osim jednoga.

Ne znam, igra me malo deprimira za sada.

Znam da je bio neki bug zbog kojeg nisi dobivao XP, to su fixali u zadnjem patchu, ali ne znam otkad ti igraš. Ja sam počeo prije tjedan dana cca.

Ja sam sigurno bio lvl 2 dok sam došao do toga da moram ubit gryphona, ali nisam htio jer je pisalo da je lvl3 quest, i onda sam išao rješavati sidequestove i istraživati prvu mapu i tek sam ga na kraju ubio dok sam došao skoro na lvl4.

Tak da je extremno čudno da nisi lvl2. Brijem da sam lvl2 bio već nakon prvih par main questova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 11:42 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

U Witcheru 3 od bugova jedino mi se zna desit da konj "zaglibi" u neku prepreku, ali sjašem i sve ok.

Ostalo su sve sitnice koje su prisutne u skoro svim igrama, ništa šta me smeta.

Glede xp-a, ubijanje beštija/neprijatelja donosi vrlo malo xp-a.

Questovi donose pošten xp. Tek sam 20lvl i zasad mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih igara u mojoj +20-godišnjoj "gejmerskoj" karijeri :)

PSN - Muskarcina77
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:05 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...
Znam da je bio neki bug zbog kojeg nisi dobivao XP, to su fixali u zadnjem patchu, ali ne znam otkad ti igraš. Ja sam počeo prije tjedan dana cca.

Ja sam sigurno bio lvl 2 dok sam došao do toga da moram ubit gryphona, ali nisam htio jer je pisalo da je lvl2 quest, i onda sam išao rješavati sidequestove i istraživati prvu mapu i tek sam ga na kraju ubio dok sam došao skoro na lvl4.

Tak da je extremno čudno da nisi lvl2. Brijem da sam lvl2 bio već nakon prvih par main questova.

Kupio igru 28.5., mislim da se tada automatski skinuo patch 1.02. Tada sam krenuo iz nule, pa opet iz nule nekoliko dana kasnije, kad je igra već bila na 1.04. Pitat ću malo i po drugim forumima gdje sam regan...

17 godina
Virty kaže...

Questovi donose pošten xp. Tek sam 20lvl i zasad mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih igara u mojoj +20-godišnjoj gemerskoj karijeri :)

Htio sam biti lvl 3 prije griffina jer piše da je to recommended lvl. Zato sam riješio sve sidequestove koji su mi se nudili. Pa kad sam vidio da sam i dalje lvl 1, onda sam išao okolo naokolo po onim upitnicima u nadi da će se taj lvl ipak dići prije borbe s griffinom. Ali sada mi je ostao samo jedan sidequest i eventualno bombardiranje onih gnijezda i više neću imat što za radit osim ubiti griffina. A kako stvari stoje, ni tada neću biti lvl 3.

Čini mi se da ipak nešto krivo radim i da ovo nije bug. Ali s obzirom na dosadašnja iskustva, tko zna!

15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Igra ko CoD:AW online? Pa da nabacimo koju?

0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

Neznam dal itko to igra vise uopce.

Ja skupio cak 50h i to samo hardcore search and destroy igra mi stvarno nije sjela a i vidim da mi ju vise nitko na frend listi ne igra a imam 110 ljudi 😂

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MSX kaže...
Virty kaže...

Questovi donose pošten xp. Tek sam 20lvl i zasad mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih igara u mojoj +20-godišnjoj gemerskoj karijeri :)

Htio sam biti lvl 3 prije griffina jer piše da je to recommended lvl. Zato sam riješio sve sidequestove koji su mi se nudili. Pa kad sam vidio da sam i dalje lvl 1, onda sam išao okolo naokolo po onim upitnicima u nadi da će se taj lvl ipak dići prije borbe s griffinom. Ali sada mi je ostao samo jedan sidequest i eventualno bombardiranje onih gnijezda i više neću imat što za radit osim ubiti griffina. A kako stvari stoje, ni tada neću biti lvl 3.

Čini mi se da ipak nešto krivo radim i da ovo nije bug. Ali s obzirom na dosadašnja iskustva, tko zna!

Mislim da upitnici i nisu bas neki XP davaci. Ali definitivno nesto nije u redu, ako si tek lv 1. Ja sam radio samo par sidequestova u White Orchardu i lv 2 sam.

Main questovi najvise daju.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
Chaky kaže...
Mislim da upitnici i nisu bas neki XP davaci. Ali definitivno nesto nije u redu, ako si tek lv 1. Ja sam radio samo par sidequestova u White Orchardu i lv 2 sam.

Main questovi najvise daju.

Evo, došao u Velen nakon kompletno riješenog White Orcharda. Level 2 (377/1000). Vidjet ćemo kako će se dalje stvar razvijati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 9:49 (MSX).
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Jel treba gasiti igru prije gašenja Plejke ili prilikom pokretanja druge igre?

Ili je dovoljno samo stisnuti PS gumb na kontroleru,  i samo pokrenut drugu igru ili otic na shut down?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

jeste kupili novih igara osim wičera :) ?vidio sam ima popusta a ima noviteta

pjeva i treat you like a real lady a rijanu vratio na tvorničke postavke
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Imam toliko toga za odigrat al nisam odolio popustima :)

Kupio sam Metro kolekciju i Bastion. Mada sam obje igro na pcu

Ovaj zadnji naročito preporučam, pravo malo indie remek djelo.

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice