Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.037.360
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Vaši 3D modeli
petkovicroby kaže...

Pozdrav,i stvarno zelim vam svima cestitati na koristenju sa npr 3ds max 010,blender i td. JBT  ja tu nekuzim nistaaaaaa :(((((((

A stvarno bi zelio to nauciti.Gledam tutorijale i td al nejde pa nejde.Pase mi jedino google sketchup7 XD.Pa poludit cu neki dan si zamislim sta bi napravio probam u google sketchupu i tada shvatim koliko je " jadan"( po opcijama mislim)...BTW probao sam napraviti  nekakav space ship jednostavniji sa grubim linijama al svejedeno.ja npr napravim kocku u 3ds max i ja jednostavno nekuzim sta trebam dalje raditi.

SVAKA VAM CAST na radovima ;)Nevinašce

Budem ti ja poslao par linkova za 3ds max u PM da nespammam ovdje ak te što zanima pitaj u PM Osmijeh

15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
petkovicroby kaže...

Pozdrav,i stvarno zelim vam svima cestitati na koristenju sa npr 3ds max 010,blender i td. JBT  ja tu nekuzim nistaaaaaa :(((((((

A stvarno bi zelio to nauciti.Gledam tutorijale i td al nejde pa nejde.Pase mi jedino google sketchup7 XD.Pa poludit cu neki dan si zamislim sta bi napravio probam u google sketchupu i tada shvatim koliko je " jadan"( po opcijama mislim)...BTW probao sam napraviti  nekakav space ship jednostavniji sa grubim linijama al svejedeno.ja npr napravim kocku u 3ds max i ja jednostavno nekuzim sta trebam dalje raditi.

SVAKA VAM CAST na radovima ;)Nevinašce

Budem ti ja poslao par linkova za 3ds max u PM da nespammam ovdje ak te što zanima pitaj u PM Osmijeh

Također, slobodno pitaj. Imam ponešto iskustva (3 god.) sa Maxom i dosta radim sa V-Rayom pa evo ako trebaš nešto sa tog područja samo pitaj Namigiva

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 21:46 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pozdrav, vidim da imate odlicne radove ! Smijeh

Ja bih zelio probati izraditi neki 3D model, za pocetak npr. svoju kucu, koji bi programcic bio najlaksi za to?

Hvala na pomoci

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za kucu i za pocetak Sketchup. Ukoliko ti se svidi radit 3D modele / vizualizacije onda prec uz pomoc tutorijala na neki od "ozbiljnijih" programa (Max, Maya, Lightwave i slicno)

15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Za kucu i za pocetak Sketchup. Ukoliko ti se svidi radit 3D modele / vizualizacije onda prec uz pomoc tutorijala na neki od "ozbiljnijih" programa (Max, Maya, Lightwave i slicno)

ok, hvala, probat cu odmah ujutro ;)

Apple iPhone 3GS 16GB
15 godina
protjeran
lg-viewty kaže...

Ja bih zelio probati izraditi neki 3D model, za pocetak npr. svoju kucu, koji bi programcic bio najlaksi za to?

Hvala na pomoci

Ja mislim 3ds max nije težak za naućit a što se tiće Skechup-a nemoj jel taj program nije namjenjen nikakvim ozbiljnijim korisnicima 3DS max probaj

17 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...
lg-viewty kaže...

Hvala na pomoci

Ja mislim 3ds max nije težak za naućit a što se tiće Skechup-a nemoj jel taj program nije namjenjen nikakvim ozbiljnijim korisnicima 3DS max probaj

Evo ovako stvarno 3ds max mi se cini "jednostavniji i pregledniji" od ostalih makar i lightwave i mayu nabavljam ternutno pa cu vidjet koji ce mi pasat najvise :)

Zanima me kako ste se vi poceli baviti sa 3d.Dali ste isli na tecajeve ili ste "naucili" pomocu tutorijala na netu?

BTW ako netko ima korisne linkove sa jednostavnim tutorijalima za pocetnike nek posalje na pp.

hvala

roby
15 godina
protjeran
 petkovicroby kaže...
Daniman123 kaže...
lg-viewty kaže...

Hvala na pomoci

Evo ovako stvarno 3ds max mi se cini "jednostavniji i pregledniji" od ostalih makar i lightwave i mayu nabavljam ternutno pa cu vidjet koji ce mi pasat najvise :)

Zanima me kako ste se vi poceli baviti sa 3d.Dali ste isli na tecajeve ili ste "naucili" pomocu tutorijala na netu?

BTW ako netko ima korisne linkove sa jednostavnim tutorijalima za pocetnike nek posalje na pp.

hvala

Ovako za poćetak je najbolje kupiti neku knjigu za poćetnike oko 150 kn u algoritmu (ja sam tako naućio i izbjegao krivulje ućenja) a za linkove evo

HD 

HD

Evo i u tekstualnom obliku

http://www.tutorialized.com/tutorials/3DS-MAX/1

http://www.good-tutorials.com/tutorials/3ds-max

Evo ga također kad ućiš napraviti ćašu ti ne ućiš napraviti ćašu nego opcije sa koima možeš napraviti ćašu i te opcije upamti kako bi mogo nešto drugo napraviti to trebaš upamtit trebaš imati volje i mašte i možeš postići solidne rezultate pa i novce

Evo ovamo možeš postaviti svoje 3d modele i prodati http://www.the3dstudio.com/

Nadam se da sam bio od pomoći

17 godina
neaktivan

Ovako za poćetak je najbolje kupiti neku knjigu za poćetnike oko 150 kn u algoritmu (ja sam tako naućio i izbjegao krivulje ućenja) a za linkove evo

HD 

HD

Evo ga također kad ućiš napraviti ćašu ti ne ućiš napraviti ćašu nego opcije sa koima možeš napraviti ćašu i te opcije upamti kako bi mogo nešto drugo napraviti to trebaš upamtit trebaš imati volje i mašte i možeš postići solidne rezultate pa i novce

Jesi i to puno !!!!

Naime najgorje mi je sto sam ja poceo raditi u sketchupu i tamo sam naucio NAJJEDNOSTAVNIJE napraviti neki model.E sad kad nema npr vise takvih jednostavnih alata i kad vidim npr opcije u 3ds max-u zaboli me glava....

Ali svaka ti čast sto si malo potrazio i dao mi linkove.

btw kak nema ove tipke za zahvaliti ispod poruke?

roby
16 godina
neaktivan

Zato sto smo u podforumu "Ostalo" gdje je ta opcija iskljucena zbog tema koje su vecinom "spamerske" a hvala valjda utijece na zvijezdice. Trebali bi premjestiti ovu temu u neki drugi podforum ipak se ovdje vodi ozbiljnija tema.

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

skinuo sam SketchUp 7, samo da probam nesto izraditi, za pocetak sam stigao do ovdje, bez tutorijala i icega, ograde i okolinu oko kuce neznam stavljati Neodlučan

Sklepano za sat vremena, vi bi ti vjerojatno i brze, ali ipak mi je prvi rad..to sam pokusao napraviti nasu kucu

Evo slike..

------------------

UPDATE; skuzio kako napraviti ogradu i prozore, ali neznam kako ih okrenuti recimo prema sjeveru, jugu ili neku drugu stranu Neodlučan

Prvi model Prvi model
Apple iPhone 3GS 16GB
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 19:03 (lg-viewty).
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

skinuo sam SketchUp 7, samo da probam nesto izraditi, za pocetak sam stigao do ovdje, bez tutorijala i icega, ograde i okolinu oko kuce neznam stavljati Neodlučan

Sklepano za sat vremena, vi bi ti vjerojatno i brze, ali ipak mi je prvi rad..to sam pokusao napraviti nasu kucu

Evo slike..

Odlično za prvi rad, samo naprijed!

15 godina
neaktivan
Tinx kaže...
lg-viewty kaže...

Evo slike..

Odlično za prvi rad, samo naprijed!

hvala, za pocetak cu se malo igrat u SketchUp-u i probavati sve i svasta, pa ako se jos malo zaintereisram, prelazim onda na neki drugi programcic,..

Apple iPhone 3GS 16GB
15 godina
protjeran
 petkovicroby kaže...

HD 

HD

Jesi i to puno !!!!

Naime najgorje mi je sto sam ja poceo raditi u sketchupu i tamo sam naucio NAJJEDNOSTAVNIJE napraviti neki model.E sad kad nema npr vise takvih jednostavnih alata i kad vidim npr opcije u 3ds max-u zaboli me glava....

Ali svaka ti čast sto si malo potrazio i dao mi linkove.

btw kak nema ove tipke za zahvaliti ispod poruke?

U tome i jest stvar trebaš se potrudit! Ovako ma nije to teško kada kreneš sa osnovama 2d u 3d sve krene kad to naućiš onda idi dalje onda kreni modeling (poly,Nurbs..) onda teksture pa onda kreni na animaciju i reactor takav je bio moj redosljed! Za nekakvih 6 mjeseci bio osnove napamet naućit! A što se tiće maye ako si poćetnik nemoj (ja nisam mogao) fakat je težak Neodlučan a za programe probaj Rhino http://www.rhino3d.com/download.htm besplatan je i njegove fajlove koliko ja znam možeš dodati u max file! Sketchup je dobar al ako želiš nešto veće postić sa sketchupom nećeš daleko dogurati! Moja preporuka je 3DS Max skini trijal pa vidi javi dojmove a to za opcije ući polako sa tutovima i polako ćeš ih i sam konbinirat Cool

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo ja koristim Blender i stvarno je super možeš s njime sve raditi čak i modele za igru i po meni je bolji od sketchupa,ali je za početak teži i on je kao i sketchup također besplatan,ne kažem da 3d max i maya itd. ne valjaju štoviše oni su najbolji programi za 3d modeliranje,ali ako misliš raditi modele za igre i zarađivati na tome uzmi blender jer je on besplatan i možeš s njime raditi komercijalne igre ili prodavati 3d modele,a ovi 3d max i maya oni koštaju jako,jako puno,ali možeš ga skinuti s p*ratskih stranica za 0 kn,ali ne smiješ onda ni prodavati modele niti izrađivati komercijalne igre,pa zato 3d max ili mayu skini ako se misliš više baviti rekreativno,ali naravno možeš iskrcati određenu količinu novca za njih i moći ćeš i prodavati modele itd.i ti sad odlučiNamigiva

ZeKiDa Games presents
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sam da se ubacim :)

Vidim neki govore max, maya su teški za naučit, ako si početnik nemoj...nije točno ti mriječima ali je to značenje...Eh, ja bi vas samo htjeo ispravit i reć da i početnik jako dobro može naučit mayu ili 3dsmax...zašto to govorim?

Moj frend, koj je ovdje na forumu pod nadimkom Tinx krenuo sa mayom...Naučio ju je brzo (osnove) kao što svatko nauči u bilo kojem drugom programu (negovorim o sketchupu, wing3d-u, već o profesionalnim programima) tako da mislim, ako se želite ozbiljnije bavit 3dom, što prvo krenut u neki jednostavniji, pa neki teži pa onda u max, mayu šta već :D

Uzmi si to uzmi si tutoriale i naučit ćeš :)

Eh sad, animacija i te ostale stvari...jesu teže, ali ćešte i to savladat kad krenete učit...ako uzmete neki jednostavniji program, opet kad dođete do nekog "težeg" nećete znat brddo opcija koje ćete naučit uz tutoriale ili sami uz isprobavanje!

Neki pitaju kako ste naučili...

Pa modeliranje nije teško naučit,  već se treba dobro izpraksirat u modeliranju da možete stvorit svaki zamišljeni oblik...

Ja sam učio ovako (radim u cinemi)

Uzeo sam početničke tutoriale...Najbitnije vam je naučit interface! da vidite di se šta nalazi, kako šta...

Dalje vam je potrebno pogledat šta koj alat radi, sve će vam u tutorialu objasnit...I kad ste shvatili za šta služi extrude, bridge, weld, knife i druge stvari....Onda je samo potrebno modelirat i vježbat...Možete vi gledat tutoriale kako izmodelirat neznam neš...ali mislim da je to gubljenje vremena...jer ako niste znali samo, onda nećete znat ni nešto kompleksnije izmdelirat bez tutoriala...Uzmite si prvo jednostavnije objekte pa radite, kasnije krenite na nešto teže...i kad uspijete napravit da vam svaki željeni oblik dobro ispadne može se reć da ste savladali modeliranje :)

A onda tu kasniej dolazi texturiranje, animiranj, rendanje...Tu isto tako treba pogledati tutorial kako napraviti uv, ako koristite polypaint pogledati kako to radi, i onda opet sami na svojim primjerima isprobavat!

Eto to bi ukratko bilo to :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
protjeran
Zekida kaže...

Evo ja koristim Blender i stvarno je super možeš s njime sve raditi čak i modele za igru i po meni je bolji od sketchupa,ali je za početak teži i on je kao i sketchup također besplatan,ne kažem da 3d max i maya itd. ne valjaju štoviše oni su najbolji programi za 3d modeliranje,ali ako misliš raditi modele za igre i zarađivati na tome uzmi blender jer je on besplatan i možeš s njime raditi komercijalne igre ili prodavati 3d modele,a ovi 3d max i maya oni koštaju jako,jako puno,ali možeš ga skinuti s p*ratskih stranica za 0 kn,ali ne smiješ onda ni prodavati modele niti izrađivati komercijalne igre,pa zato 3d max ili mayu skini ako se misliš više baviti rekreativno,ali naravno možeš iskrcati određenu količinu novca za njih i moći ćeš i prodavati modele itd.i ti sad odlučiNamigiva

Blender je isto tako dobar i ja sam ga koristio ma ali ima puno toga i u volji ljudi moji neradi program nego vi! No dosta filozofiranja! Ovak Blender ćitao sam one tutoriale iz drvo sranja i napravio sam ja par toga sa time da je besplatan puno je bolji nego sketchup Zekida ti je objasnio sad ovisi na tome jedino što mi fali kod blendera je reactor fakat je dobar i koristan za besplatnu alternativu je supp! I još jedna mana kod njega je sućelje ali kada se navikneš bude uredu! Probaj Blender pa odlući

Par tutova za blender 

I zavšne animacije blendera

Pa sad neka onaj lik odlući

16 godina
neaktivan

Imaš i www.blenderunderground.com

Tamo budeš naučio sve osnove!

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

hhh... skinuo i ja taj max3ds ili kak vec i evo mog prvog rada:

samoubojstvo dlakavog čudovišta s vrha stepenica

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 15:35 (mb_fak_team).
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Zekida koje postavke staviš u yafaray-u.

Meni daje pretamnu sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

hhh... skinuo i ja taj max3ds ili kak vec i evo mog prvog rada:

samoubojstvo dlakavog čudovišta s vrha stepenica

Evo da se sad ja igram vidovitog milana :P

Stepenice si radio pomoću Stairs u maxu, te ti ih on sam napravi :)

Ali ok je za prvi rad :)

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 16:36 (Denis Ivankovic).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Mah to sam za 3min napravio samo tak bezveze, ja bih htio arhitekture radit, drugo me ne zanima :)

Jel 3ds Max dobar za arhitekture pravit ili ima koji bolji i jednostavniji program?

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo, nabavio sam si 3DS MAX, pa cu probati malo i njega ;)

Apple iPhone 3GS 16GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli
Ljudi kako na maxu da zategnem teksture! Napravim teksturu zaljepim na objekt pomoću bitamp-a al mi neide to podešavanje uspijem podesiti koliko toliko a znam da ime jedna opcija u modifille panelu al se nemogu sjetiti koja? Radio sam ja to već zilion puta al evo zaboravio hvala unaprijed
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Daniman123 kaže...
Ljudi kako na maxu da zategnem teksture! Napravim teksturu zaljepim na objekt pomoću bitamp-a al mi neide to podešavanje uspijem podesiti koliko toliko a znam da ime jedna opcija u modifille panelu al se nemogu sjetiti koja? Radio sam ja to već zilion puta al evo zaboravio hvala unaprijed

jel misliš na UVW modifier

McLaren Mercedes
15 godina
protjeran
loky4i4 kaže...
Daniman123 kaže...

jel misliš na UVW modifier

E to su ti UVW da da sa njima mogu kontrolirati hvala

15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo vlaka koji je u izradi

Stanica Stanica
Briga za detalje :D Briga za detalje :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 21:39 (Daniman123).
Moj PC  
16 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Zekida koje postavke staviš u yafaray-u.

Meni daje pretamnu sliku...

Evo koje ja postavke stavim u yafa rayu:

1.Materijale odabereš po želji,namjestiš refleksiju,prozirnost ili šta već hoćeš.

2.U odjeljku World pod background settings stavi umjesto single color, sun sky i ostavi sve postavke po defaultu.

3.U odjeljku Settings pod method of lighting stavi direct lighting i onda stavi use caustics i use ao i onda stisni render i tada bi trebao dobiti dobro osvijetljenu sliku kakvu si i želio,naravno možeš uzeti ili samo caustics ili samo ao, ali ako želiš da ti slika bude dobro osvijetljena obavezno moraš staviti jedno od njih.I slika bi ti trebala ispasti ovako(ja sam stavio cube crvene boje, stavio mirror strenght i malo prozirnosti(transparency)) i nadam se da sam pomogao.Smijeh

ZeKiDa Games presents
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo mog modelčića, skinite ga pa pogledajte, Vray mi ima premalu rezoluciju:

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=60752691c88644031c16b1a20bded1b

Prva kućica, znam da bi trebalo još toga sredit a i ovo sam radio tako, nabrzinu

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Evo mog modelčića, skinite ga pa pogledajte, Vray mi ima premalu rezoluciju:

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=60752691c88644031c16b1a20bded1b

Prva kućica, znam da bi trebalo još toga sredit a i ovo sam radio tako, nabrzinu

Ok je, samo nekontam zašto nitko neizvuče malo krov izvan kuće...nije krov tako odmah u ravnini kuće

www.denis.matemaksan.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice