Vaši 3D modeli
- poruka: 7.701
- |
- čitano: 1.929.579
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Zašto ne koristiš 2.6? Ionako i nema razlike među njima.
Sketchup
Ovo izgleda odlično. Koji renderer si koristio?
Sketchup
svaka čast!!!
vray+sketchup+photoshop na kraju
pročitaj si ovo http://www.3dhr.net/novosti/pluginovi/128_usporedba_lux_i_yafaray/
Evo moje najnovije slike kuhinje,nažalost više ih neće biti zato jer mi se nešto poremetilo u blenderu i ne mogu više dodavati nove mesh-ove.Blender još uvijek radi,ali ne mogu više kuhinju nastaviti raditi nego moram novi projekt.U ovim slikama možete vidjeti dovršeni hladnjak, štednjak i jednu policu.Pošto više ovo neću raditi reći ću što je bilo u planu:
-onaj stroj što usisava paru iznad štednjaka
-perlilica posuđa ugrađena u policu
-mikrovalna pećnica
-gore bi bilo još polica
to bi bilo to, uglavnom nisam previše zadovoljan,ali komentirajte i ocjenjujte.
Zekida vidim da si odnedavno krenuo modelirat, možeš li mi reć koje si tutoriale za blender koristio?
Ja sam gledao neke, ali nema nikakvog kvalitetnog.
KAKO STE NAUCILI imal gde dobar tutorial.... plz recite na private mesage
KAKO STE NAUCILI imal gde dobar tutorial.... plz recite na private mesage
Ma nemorate otiso je on na ahiret :)) nece meni jebavat zivce
jesi pogledo ovu knjigu svašta ima http://en.wikibooks.org/wiki/Blender_3D:_Noob_to_Pro
Izrenderao sam ovih par kutija i kućicu u Kerkythei, i sve je dobro ispalo osim teksture na tlu (rastegnuto). Kerkythea je, čini se, jedan od rijetkih kvalitetnih besplatnih renderera za SketchUp.
Ne izgleda mi ništa bolje od renderera ugrađenog u SketchUp. Čak bi dobio bolje rezultate sa samim SketchUpom, jer tamo imaš ipak bolju mogućnost manipuliranja teksturama.
Anyway, gmax sam koristio u doba moje ovisnosti o SimCity 4. Napravio sam par modela i uvezao u SC4, i svidjeli su mi se dok nisu počeli ispunjavati oko četvrtine grada. Program je jako nalik 3D Maxu, i može Vam poslužiti kao vježbanje za njega. Besplatan je, no znao se rušiti, ali su to možda ispravili. Imate dosta tutoriala koje možete proći koji su također besplatni. Jednu manu sam spomenuo, a druga je izvoz modela. Ne znam koje formate podržava.
Možeš vidjeti i sam na slikama. Prvi link ti je procedura instalacije gdje možeš vidjeti sučelje, a drugi je model lokomotive rađene u g-maxu. Sučelje je možda malo zastarjelo, i ne znam kako danas izgleda sučelje 3DMaxa, ali nekad je gmax imao slično sučelje kao i Max.
http://www.vmbollig.de/msts/tut_en/installation/installation.html
http://pcrailways.com/html/model.html
Mislim da gmax nije ravan Blenderu i da je on ipak bolja alternativa, ali ako želiš raditi modele za videoigre, gmax će ti lakše uvesti izrađeni model u željenu igru. Ništa te ne košta da probaš.
EDIT: našao sam još jedan koristan link. On prikazuje teksturiranje običnog kvadra i još neko dodatno programiranje:
Evo moje najnovije slike kuhinje,nažalost više ih neće biti zato jer mi se nešto poremetilo u blenderu i ne mogu više dodavati nove mesh-ove.Blender još uvijek radi,ali ne mogu više kuhinju nastaviti raditi nego moram novi projekt.U ovim slikama možete vidjeti dovršeni hladnjak, štednjak i jednu policu.Pošto više ovo neću raditi reći ću što je bilo u planu:
-onaj stroj što usisava paru iznad štednjaka
-perlilica posuđa ugrađena u policu
-mikrovalna pećnica
-gore bi bilo još polica
to bi bilo to, uglavnom nisam previše zadovoljan,ali komentirajte i ocjenjujte.
odlično..
Vidim da baš ne stavljate nove slike rendera,pa ću ja.Evo jedna kuća na brzaka koju sam sad napravio, trebalo mi je za sve samo 2h.
preko kojeg programa radiš ?
Evo jedan exterijer na kojem radim ATM.
koji ti program koristišš
Evo jedan exterijer na kojem radim ATM, prve dvije slike i jedan od projekata. Program Lightwave + LWCad, ove 2 slike konkretno renderane uz pomoc F-prime rendera. Inace koristim Lightwaveov interni render...
stvarno pohvalno..obadvojica...iako mi mislavo nekako profesionalnije...al trud nema šta...drvce mi je najj :)))
Ako želiš citirati više postova odjednom, klikni na ○ Višestr. s desne strane posta.
Da urediš poruku, klikni na Uredi sa desne strane svoje poruke. Dupli postovi napisani u kratkom roku su zabranjeni.
vidim da lightwave radi vrlo realistične modele. Koliko ti je vremena trebalo da ga svladaš?
I, jel može malo komentar na zadnju postavljenu sliku: da li je u pitanju i photoshop?