Google Earth, projekt grada

poruka: 12
|
čitano: 3.033
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Buduci da, kao sto znate, ne smijem igrati igara na racunaru, te bih trebao raditi nesto kreativno... Odlucio sam izgraditi par zgrada u 3D-u (radio sam u ArCon-u i SketchUp-u, poznajem AutoCad) te polijepiti dosta slika na svoj grad.

Da li vi imate iskustva s tim?

Imam laserski metar, tako da cu moci izmjeriti vece zgrade. Mogu i obicnim, sukcesivno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 14:00 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Odaziv je enorman, thread se pretvorio u chat.

Moj PC  
10 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Google Earth, projekt grada
Mentalist kaže...

Odaziv je enorman, thread se pretvorio u chat.

:P

Nemam iskustva s time, nisam znao da to bilo tko može staviti?

ZELJKO BJELIC -------------------LOPOV
15 godina
neaktivan

Nitko ne odgovara, svi su fascinirani tvojem tihom podlijeganju starcima, pa se suzdravaju od komentara. -.-

Koliko sam ja koristio google skechup, cini se kao jako los program (tezak za koristenje, puno posla-los rezultat), a moras ga koristiti za google earth (ili sam krivo informiran).

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daj sliku laserskog metra, sto je to :P

http://sketchup.google.com/yourworldin3d/index.html

The ONE and ONLY!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 20:06 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PLASMAorLCD kaže...

nešto kao laser saber, samo što je dugačko metar?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan

Šta bi trebali reci tocno, kakve postove pišeš u zadnje vrijeme tko ce te uopce shvacati ozbiljno? Ili si vrlo kreativan trol ili, bolje ne špekularti...

Uglavnom on topic. Napraviš kubus nakeljiš teksturu procelja koju uslikas il pronadjes sliku na netu i to je to. Čas posla. Vecina modela nije kompleksa i predstavlja otprilike stvarno stanje. Pogledaj manhattan, jedno od detaljnije izrađenih mjesta. Izuzev mostova vecina zgrada su obicni kubusi sa teksturom. Radjeno u skecapu. Isto tako ako ti se neda slikati sam zgrade, ukljucis slike u gugl earthu i izbrojiš katove, uzmeš da je 2.80 (lupam) prosjecno visina etaže i pereš.

15 godina
neaktivan
pametna ideja. Mozda bi i ja da iam vrijeme.
GENERATION 18: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Koliko sam ja koristio google skechup, cini se kao jako los program (tezak za koristenje, puno posla-los rezultat), a moras ga koristiti za google earth (ili sam krivo informiran).

ha?

Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Na vrhu se nalazi laser koji mora biti uperen u cvrstu podlogu. Mjeri vrijeme koje je potrebno da se laser vrati (na vrhu je veliki osjetljivi dio), i racuna formulom s=v×t. Isto tako radi ultra-zvucnki metar, koji sam kao mali, pokvario.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 21:55 (Mentalist).
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Buduci da, kao sto znate, ne smijem igrati igara na recunaru, te bih trebao raditi nesto kreativno...  Odlucio sam izgraditi par zgrada u 3D-u (radio sam u ArCon-u i SketchUp-u, poznajem AutoCad) te polijepiti dosta slika na svoj grad.

Da li vi imate iskustva s tim?

Imam laserski metar, tako da cu moci izmjeriti vece zgrade. Mogu i obicnim, sukcesivno.

ovaj... molim?

16 godina
neaktivan

Google Sketchup je vjerojatno najjednostavniji program za 3D.

Moji GE modeli, inače modeliram Novu Gradišku.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice