Pregrijavanje

poruka: 5
|
čitano: 2.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Pregrijavanje

Poštovani Naime imam 

ATI AMD Radeon R5 200 Series  Grafičku Karticu Koja ima  Mali problem pregrijavanja 

Temperatura se penje i do 50 posto a Kada uključim Npr programe poput After Burnera Bude i na 

37 posto  Te mi se povremeno Slika pogubi i bude Crn Ekran 

zatim nakon par minuta se vrati na normalno  

-------------------------------------

Imam također i  

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+  problema sa velikim pregrijavanjem Kučiste inače otvoreno  bez stranice novi hladnjak došao nekih dana ali Đabe samo kada malo duže budem  on se ugasi sam od sebe Pa eto javljam se vama  Tko zna taj Problem neka se javi  Hvala Unaprjed :)

Josip.kecenjko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Pregrijavanje
josipjollytuber92 kaže...

Poštovani Naime imam 

ATI AMD Radeon R5 200 Series  Grafičku Karticu Koja ima  Mali problem pregrijavanja 

Temperatura se penje i do 50 posto a Kada uključim Npr programe poput After Burnera Bude i na 

37 posto  Te mi se povremeno Slika pogubi i bude Crn Ekran 

zatim nakon par minuta se vrati na normalno

Mada ljudi ne susreću s tim problemom koliko s problemom s pregrijavanjem procesora, svodi se na istu stvar. Kroz nekoliko godina rada termalna pasta koja je tvornički nanesena između grafičkog procesora (GPU-a) i hladnjaka grafičke kartice može se stvrdnuti i izgubiti dobra svojstva provođenja topline, što znači da se GPU neće adekvatno rješavati topline. Situacija se pogoršava ukoliko se grafička kartica overclockira (pretpostavljamo da je to razlog pokretanja Afterburnera) jer uslijed overclockiranja grafička kartica povuče više snage, odnosno troši više električne energije, a većina te električne energrije ne odlazi u koristan rad, nego se pretvara u toplinu.

Potrebno je, dakle, učiniti istu stvar kao kad biste sređivali procesor - skinuti hladnjak s grafičke kartice, temeljito ga očistiti od prašine, izopropanolom očistiti grafički procesor i kontaktnu površinu pasivnog bloka hladnjaka, nanijeti odgovarajuću količinu kvalitetnije termalne paste i ponovno sve sklopiti.

josipjollytuber92 kaže...

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+  problema sa velikim pregrijavanjem Kučiste inače otvoreno  bez stranice novi hladnjak došao nekih dana ali Đabe samo kada malo duže budem  on se ugasi sam od sebe Pa eto javljam se vama  Tko zna taj Problem neka se javi  Hvala Unaprjed :)

Hladnjak je došao s već nanesenom termalnom pastom ili si koristio neku svoju? Neku za koju si siguran da je nova i kvalitetna? Je li ti hladnjak dovoljno čvrsto sjeo na matičnu ploču? Jesi li koristio veličinom odgovarajući hladnjak za taj procesor? Ventilator se vrti?

7 godina
neaktivan
Pregrijavanje

Velika je temperatura cpua a imam i novi kuler na njemu i pastu grafička je u redu dali može biti do napajanja !!

Josip.kecenjko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Pregrijavanje

Kolika je temperatura? Nemamo mi čarobnu kuglu da predvidimo.

7 godina
neaktivan
Pregrijavanje

do 120 ide i 100 115 i tako 

Josip.kecenjko
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice