Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
preskupe ne isplati se investirati u to :D
Raptord
16 godina
Nvidia GT 300 info

99,9% ljudi koji kupe gt300 kad izadje nece nista investirat vec jednostavno bacit pare za vlastiti gust.... ne kazem da ne igram i da ne patim na grafulje, ali mislim da je dat 600$ (vjerojatno blizu 4k kunica kod nas buduci je hd5870 oko 3k) za gt300 kad izadje glupo. ATI samo ceka GT300 da izbace svoje 2 dvoglave zvijeri tipa 2-3 tjedna kasnije za gotovo iste ili cak nesto manje pare (sjetimo se gtx 280 i hd 4870 x2), a osjetno bolje performanse..... koliko god ih pratim zadnjih godinu dana ATI je uvijek korak ispred, a nVidia samo zbraja gubitke... nego tema, dakle oko 4k kunica za neku grafulju, bio to gt300 ili hd58x0 x2 i onda...... cekat pola godine dok ne izadje neka dobra dx11 igra da ih se uopce moze isprobat, a do onda cijene padnu.... i novi modeli dodju..... i place place kupac mali sto je srondo pare prerano

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Neznam u čemu je to ati ispred nvidie osim u omjer cijene performanse.

U high endu je nvidia malo bolja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 10:32 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Neznam u čemu je to ati ispred nvidie osim u omjer cijene performanse.

U high endu je nvidia malo bolja.

nvidia je bolja u high endu al nvidia uvijek kasni za ATI-em...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
Nvidia GT 300 info

a u kojem to tocno high endu je nVidia bolja? jedina "ultra jaka" kartica koja konkurira ATI-ju je gtx 295 koja je u stvari dvoglava nvidijina kartica, jedina koju su uspjeli sklepat, koja trosi i grije se ko da je pec, a ne grafulja, sa cijenom i performansama takvim da ti se isplati uzet 2* hd 5850 u cf. Manje ce trosit (sto se tice napajanja doduse moras imat 4* 6-pinskih PCI konektora) i nesto vise kostat, ali sto sam gledo benchmarke to je idealna kombinacija trenutno za ljude koji imaju pare (5870 takodjer, medjutim kod nas jako neisplativo buduci da 1 kosta skoro duplo od 5850). Za fermi nVidija najavljuje brda i doline.... i mozda ce to doista pruzat... ali ko i gtx 280 kad je dosla kostat ce oko ili cak preko 4k kuna kod nas, grijat se i trosit.... nisam siguran ni sto ce ju napajat, dolazi sa brdom dodatnih funkcija koje nitko nece koristit (o, da, svi smo se nauzivali koristeci physx do te mejere da ne znam sto bih bez toga) - ne kazem da u ideji nisu lose, dapace, ali naprosto ih proizvodjaci software-a (citaj igri) ne koriste u dovoljnoj mjeri da bi se isplatilo "investirat" u to

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Gle dečko neću se svađat s tobom, nije mi bila namjera, ja sam samo rekao svoje.

btw, uspoređuješ nove atijeve grafe sa starom serijom nvidijinh. Sad kad nvidia izda svoje nove ćipove onda uspoređuj high end atia i nvidie.

EDIT: a stare atieve grafiče se nisu grijale, sad ti je to od jednom mana.

Više neću pisati jer idemo u lagani offtopic.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 11:14 (Jack Sparrow).
16 godina
Nvidia GT 300 info

i starije ati i nvidie su se grijale, s malom razlikom.... ati je uvijek imo manji chip, u sitnijoj tehnologiji i ljepota je bila u tome da je slago dvoglave kartice sa grijanjem i potrosnjom u granicama normale, dok nvidia nikako to ne uspijeva i vjecito muku muci sa potrosnjom i grijanjem.... mislis da ce s fermijem biti ista drugacije? bit ce to ogroman chip koji ce trosit i grijat i nece biti mogucnosti poboljsanja (da ne velim da to kosta jer je proizvodni proces uzasno skup) ili dvoglave kartice dok ponovo ne predju na novu tehnologiju, a to ce im opet trebat mjeseci.... ati ce s druge strane izbacivat dvoglave kartice i vjerojatno 5890 (cisto teoretiziram po nacinu kako je do sada radio), rangirat ih po cijeni taman tako da se ne isplati uzet nvidiu i prije nego se okrenes 6xx0 seriju. slike dvoglave 5850 vec postoje, procurila je informacija i o 5870 x2 (mada nisam vidio slike)... performanse? zivi bili pa vidjeli, jednako se moze teoretizirat ko o fermiju, samo znam jedno, nVidiji poslovi idu iz loseg u gore, a ati cvjeta i prodaje ko da smo svi u ekonomskom usponu a ne recesiji

mozda je offtopic, ocu samo reci ne zanosite se fermijem.... to je ultra high-end kartica koja ce stgarno kostat puno previse... za cijenu nje same dobijes (skoro) cijeli komp koji vrti sve sto se trenutno moze igrat, bez pretjerivanja

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ma dobro zaboli me više za grijanje i buku, ionako nebudem kupio ni jednu. Barem ne tako brzo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 12:09 (Jack Sparrow).
16 godina

Kada je itko gledao koliko koja GPU potroši i koliko se grije? Ti podaci su čisto prirode da ti prodaju muda pod bubrege...

Kada prosječan korisnik kupuje grafu gleda u određenom cijenovnom rangu koliko koja može ispljuvat FPSova i eventualno (EVENTUALNO) koliko je bučna. I doviđenja!

Ako je tebi napeto to što tvoja grafa troši 10W manje od moje... A ok... Dobro.

Every hole is a goal!
16 godina
Nvidia GT 300 info

hmm, pa bitno je koliko grafa trosi i koliko se grije, osim ako imas neograniceni izvor zarade kao kupac... vidi, koliko ja razmisljam gamer kad kupi ultra high-end kupi 1, a ne 2 ili 3 pa sad da velimo uzet ce 3* gt 300 u sli u kuciste sa 2 napajanja i boli ga, a to je najjaca kombinacija.... vecina takvih korisnika uzet ce jednu i htjet ce da ta jedna bude the best. nvidia sa gt300  opet ulazi sa ogromin chipom (fermi) koji i kosta i trosi i grije se i nikad nece biti dvoglav, ati ima puno manji chip koji puno manje trosi i grije se, a dvoglav je jaci od gt300 (teorija koja ce se gotovo sigurno pokazati istinitom u praksi, ali dajmo im jos koji mjesec)... to je problem kod nvidie iako tebi nije bitko ko korisniku, njima je, jer s tim chipom opet ne mogu konkurirat ni cijenom ni nikako..... nitko nece radit dual-gpu karticu gdje svaki gpu zasebno trosi preko 300w za rad.... to se neda ni napajat ni hladit, a ujedno im je mega-single gpu slabiji od dual koju proizvodi konkurencija, skuplji osim ako oces poslovat s gubitkom itd...

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

. nvidia sa gt300  opet ulazi sa ogromin chipom (fermi) koji i kosta i trosi i grije se i nikad nece biti dvoglav

Ne pratim te ovdje nikako,kažeš da opet ulaze sa ogromnim čipom koji neće bit dvoglav,što zanći kažeš da je i gt200 serija imala ogroman čip(točno)ali su opet izbacili dvoglavu karticu....i možda i neznaš ali i gtx285 postoji kao dvoglava grafa znači moguče je i tako da će i gt300 serija vjerojatno isto imat dvoglavu verziju...a nekužim odakle ti znaš da se gt300 i pregrijava i troši ko blesav,što imaš kući jedan model pa si vidio?Iznenađen Više-manje nvidine grafe  su uvijek manje trošile od ati-a pogotovo u idle-u ali je to 58xx serije lijepo popravila.Uostalom grijanje kod svih grafa je u granicama normale da bi čip radio, običan korisnik neće osjetit bitnu razliku grije mu se grafa na 40 ili 80 stupnjeva(to će Overclockeri cijenit)ali običnom korisniku je važno da radi što bolje.

16 godina
Nvidia GT 300 info

evo jedan stariji clanak malo o tome sto i kako..... krace ce bit - jest outdeated i dosta toga predpostavlja, ali koristijer puno toga objasnjava s velicinom i iskoristivocu ATi i nVidia chipova

link

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 14:13 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Mislin da je ipak prerano za ovakve pretpostabke, em sto se potrosnje tice, em cijene, em performansi. Kad pravi trzisni primjerak zavsi u rukama nekog geeka kakve volimo, pa ga ovaj siluje uzduz i popriko, te usporedi sa svin zivin karticama na trzistu, cemo znat na cemu  smo. Zasad je Fermi samo "Paper Dragon", da se izrazim AMD-ovski. A ionako mene osobno vise zanima, kakav ce se pokazat u aplikacijama, nego u igrama, a mislin da to cemo vidit tek kroz godinu dana.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Zivo me zanima od kuda ljudi ovdje po forumu tako samouvjereno tvrde kako ce GT300 (Fermi) bit skup, puno trositi, pregrijavati se i sl. kada jos nije napravljen niti jedan test kartice niti je igdje objavljena predvidjena cijena.

Mora da je forum pun proroka...

Top model zasnovan na punoj specifikaciji chipa ce najvjerovatnije biti najbrza single-gpu kartica i najskuplja single-gpu kartica.

Tako je bilo sa GT200 (GTX285), tako ce biti i sa GT300.

S druge strane, ako ce full-spec GT300 biti dosta jaca od HD 5870 nVidia ce sigurno izbaciti okrljastene, jeftinije verzije koje ce se boriti sa HD 5850/5870.

To sto je skuplja za proizvodnju od HD 5870 je cisto njihov problem i nece se previse odraziti na krajnju cijenu kartice.

Krajnju cijenu diktira trziste, a ne njihov proizvodni trosak. Kupac kada kupuje karticu gleda omjer ulozeno/dobiveno/konkurencija, a ne da li i koliko pokriva nVidia-ine proizvodne troskove.

Koliki je trosak proizvodjaca kupca ne zanima, njega zanima samo koliko mora platiti. I to je po cemu proizvodjac mora definirati cijenu.

GTX200 kartice su bile vece i skuplje za proizvodnju od HD 48x0 kartica.

Svejedno je cijena kartica bila tu negdje (GTX260 vs HD 4870, GTX 275 vs GTX 4890) jedino je GTX 285 bila dosta skuplja jer nije imala pravu konkurenciju i bila je najjaca single-GPU kartica.

Dakle, bez obzira na proizvodne troskove cijena je bila tu negdje konkurentnim ATi proizvodima jer drugacije ne bi mogli kartice prodati. Dakle, trziste/kupci su "definirali" cijenu, a ne proizvodni trosak.

U pocetku su u nVidia-i digli cijene GTX2xx kartica u nebo jer nisu ocekivali cijene HD 48x0 kartica koje je izbacio ATi.

S obzirom da je sada ATi vec izbacio kartice sigurno nVidia nece cijene kod launcha dignuti visoko jer se moraju prilagoditi trzistu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

da, osim cinjenice da je ati imao te cijene da bi zaradjivao masno, dok je nvidija spustala cijene koliko je mogla da bi zadrzala nos iznad razine vode i prezivila jos koji tjedan/mjesec dok ne izda nesto novo... vise manje sto joj se dogadja i sada i opet kasni. procitajte i link 3 posta gore izmedju ostalog (originalno mi je resendao stariju poruku iz nekog razloga, sad sam preuredio) o (vjerojatnoj) efikasnosti samog chipa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Gle niti sam ja gore uspoređivao grafe u potrošnji, niti u grijanju, niti u cijeni. Već sam općenito prićao o boljim performansama, gdje je nvidia bila bolja u high endu u odnasu na 4*** seriju, sad 5***seriju ću uspoređivati sa novom nvidia serijom 300 jer nema smisla upoređivati nove grafe sa starima, ustvari ova gt300 serija bu odgovor na ati-evu 5*** seriju.

Neznam zašto smo opet počeli prićati o ati-u ako je tam o gt300 seriji. Dosta je bilo kad bu nešto o gt300 onda budemo pisali, a ne sad o prošlosti što je bilo prije, koja se prije bolje grijala itd....

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 14:25 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Jeste mala djeca. Sta vi imate od ovog preseravanja ATI vs. nVidia???!!! WTF? Dal radite u kojim od tih firmi ili koji qrac?! Da radite, nebi se imali vremena tu qrciti...ROFL, na sta je ovaj forum dosao. Tu se kurcite, a ne znate sta je procesor. Samo vas jebe ko ce imat vise frame-ova u Crysisu.

moj xfire: cajkoteka
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...
damian123 kaže...

lol sta niko vise ne prica o novima GT300?? za Gt300 se nema sta pricat a za 58xx se nezna kad prestat lool....

Nezove se GT300 više nego PAPER DRAGONSmijeh

Pa da nije ništa drugo nego zmaj od papira jer dok ugleda danje svjetlo ati će se dobro naprodavat i zauzesti tržište uz pad cijena ovih novih grafa,tako da zakašnjeli fermi sa astronomskom cijenom neče dobro proći.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 15:52 (dery).
15 godina
neaktivan

Inace jako sam se informirao u vezi tih kartica jer kupujem komp i 5870x2 gubi u bilo kojem testu u usporedbi sa 1x gtx295.. a x2 5870 i x2 295 nema veze s vezom. Ati je jednostavno vec sad slabiji od nvidia a kamoli kad izbaci gtx300..

16 godina
protjeran
Zuja kaže...

Inace jako sam se informirao u vezi tih kartica jer kupujem komp i 5870x2 gubi u bilo kojem testu u usporedbi sa 1x gtx295.. a x2 5870 i x2 295 nema veze s vezom. Ati je jednostavno vec sad slabiji od nvidia a kamoli kad izbaci gtx300..

si ti pao sa marsa 5870 se u nekim igrama pokazuje dolja od gtx295 ili barem priblizna,a ne 5870x2 koja jos nije izasla tj nece ni izac neg ce bit 5950 ,pa i nek je ati slabiji kaj to nvidiji znaci kad je preskupa

prodajem pozivnice za partis
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 10:04 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
Zuja kaže...

ti si onaj koji kupuješ alienware sa i7 i 2xgtx295 LOL

Najbolje mi je njegovo objašnjenje -" necu ati karticu jer ju nikad nisam imao pa necu ni sada"

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 17:26 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

gtx300 ce pokopat cijelu hd5xxx seriju, nema se vise o cemu pitat, iako evo sada i sam imam ati graficku

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

0 0 hvala 0
16 godina
epic kaže...

gtx300 ce pokopat cijelu hd5xxx seriju, nema se vise o cemu pitat, iako evo sada i sam imam ati graficku

Kaze se MOZDA..Jos nisu sve informacije izasle a ni graficka jos nece izac.a do tad ATI pare skuplja masno..A kad izade nova nvidia serija onda se moze pricat ko je jaci a ko nije..Al ce se znat da ce ati bit jeftiniji.

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
16 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...
epic kaže...

Kaze se MOZDA..Jos nisu sve informacije izasle a ni graficka jos nece izac.a do tad ATI pare skuplja masno..A kad izade nova nvidia serija onda se moze pricat ko je jaci a ko nije..Al ce se znat da ce ati bit jeftiniji.

to sto oni grabe pare nema veze s nama i koja je graficka bolja, sto to tebe zanima sto oni grabe pare, ne dobijas ih ti

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel
17 godina
epic kaže...
Fake_Alert kaže...
epic kaže...

to sto oni grabe pare nema veze s nama i koja je graficka bolja, sto to tebe zanima sto oni grabe pare, ne dobijas ih ti

Pa što više ugrabe para to više mogu uložit u istraživanje = bolje grafičke za manje para(u većini slučajeva)

16 godina
Nvidia GT 300 info

Ako taj neko ko gleda na grafičke po tome ko je više prodao je čista budala, bez uvrede ali tako je. To je isto kao da ja sada idem kupovat auto i kupim neki neki auto samo zato jer ta firma pobira više love, iako imam tamo neki drugi od druge firme za malo veću cijenu a bolji i noviji.

btw, idete u offtopic zajedno samnom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 18:30 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa onda ne bi smjele bit gt300 grafe skupe jer su dosta para digli na gt200 seriji(a još izvlače i iz 9000 serije lovu)Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

pa onda ne bi smjele bit gt300 grafe skupe jer su dosta para digli na gt200 seriji(a još izvlače i iz 9000 serije lovu)Belji se

Baš i ne...

Već su par puta ljudi napisali da nvidia baš i nezarađuje zbog velikih troškova proizvodnje -> veliki čipovi = manje čipova po waferu i još k tome malo čipova radi na jednom waferu = gubici, a ti mlati pare sa do 2.5x manjim čipovima, a i na procesorima štedi tako da disable-a jednu ili 2 nestabilne jezgre pa to pakuje u novi proizvod dok intel takve stvari baca.

16 godina
Hyperion kaže...

Baš i ne...

Već su par puta ljudi napisali da nvidia baš i nezarađuje zbog velikih troškova proizvodnje -> veliki čipovi = manje čipova po waferu i još k tome malo čipova radi na jednom waferu = gubici, a ti mlati pare sa do 2.5x manjim čipovima, a i na procesorima štedi tako da disable-a jednu ili 2 nestabilne jezgre pa to pakuje u novi proizvod dok intel takve stvari baca.

To je poznato da imaju veće gubitke od ati-a, baš radi toga što si naveo.

A i ono što su sad u kasno vrijeme izbacili grafe sa dx10.1 to je samo potrošnja love bezveze, bolje da su to zaobišli pa prije izdali gt300 seriju i time konkurirali ati-u, a ne da ati u tih par mjeseci zaradi masne pare.

EDIT: da si sad idem slagat konfu nanovo složio bi amd/ati jer je najispativije+dobre performanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 19:05 (Jack Sparrow).
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Kad si se ti izlegao? ova kartica koju si spomenuo nije ni izasla josh....a vec je slabija? Pricas gluposti,.no to je i karakteristicno za ovaj forum....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice