Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Glavas kaže...

Tako je i ja sa svojim i5 IB na 3.5ghz isto dobivam kao i svi ostali jer je ovisno o mapi inace ti si miran sa 955 na 4 ghz - netrebas ici na fx sa "8" jezgri jer je to zapravo 4 modula i 4 threda, zato ti fx i nisu bas puno jaci od phenoma koji su pravi fizicari kao i intel, da se nadovezem na tvoj zadnji post iz bf3 teme - kad budes radio upgrade za koju godinu a igras bf3 uglavnom - razmisli i o intelu jer on prednjaci u broju fps-a ali sto je bitnije u stabilnosti fps - 

Promatrač nije tako uopće kako pričaš.

Ja sam sa HD 5850 GHZ osjetio prelazak sa Phenoma II X4 na X6 u BF3 MP, igra je išla puno puno fluidnije na 1100TBE nego na 955BE.

Usage je stalno bio na 99%, nikad nije bilo pada, jezgre su bile pravilno iskorištene, svih 6 na 50% na Caspianu u kombinaciji sa MSAA2X, bez njega i sa različitim varijacijama detalja.

A što se tiče FX-a isto, pojede PII X4, pogotovo PD.

Njemu bi se isplatio upgrade na X6 PII, preporodio bi se u BF3 i svim novijim igrama koje utiliziraju više threadova.

A ovo zadnje neću niti komentirati, onaj PII X6 na 4GHZ pojede taj tvoj i5 na tom taktu.

iclock2much
13 godina
Haf932 kaže...
Strm kaže...

To mu i ja govorim,imam ja naviatec ml500W koje je kod prijatelja drzalo titan i i7-icu

{#} Nevinašce {#} {#}

Tko god ima imalo pameti , nebi si dozvolio spajanje grafe od 8.000kn na šrot napajanje od 100-tinjak kn ! Mislim da malo pretjerujes {#}

Je.je i mali zeleni žive kod frenda na tavanu!!

AUDIOFIL
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Glavas kaže...

Tako je i ja sa svojim i5 IB na 3.5ghz isto dobivam kao i svi ostali jer je ovisno o mapi inace ti si miran sa 955 na 4 ghz - netrebas ici na fx sa "8" jezgri jer je to zapravo 4 modula i 4 threda, zato ti fx i nisu bas puno jaci od phenoma koji su pravi fizicari kao i intel, da se nadovezem na tvoj zadnji post iz bf3 teme - kad budes radio upgrade za koju godinu a igras bf3 uglavnom - razmisli i o intelu jer on prednjaci u broju fps-a ali sto je bitnije u stabilnosti fps - 

Promatrač nije tako uopće kako pričaš.

Ja sam sa HD 5850 GHZ osjetio prelazak sa Phenoma II X4 na X6 u BF3 MP, igra je išla puno puno fluidnije na 1100TBE nego na 955BE.

Usage je stalno bio na 99%, nikad nije bilo pada, jezgre su bile pravilno iskorištene, svih 6 na 50% na Caspianu u kombinaciji sa MSAA2X, bez njega i sa različitim varijacijama detalja.

A što se tiče FX-a isto, pojede PII X4, pogotovo PD.

Njemu bi se isplatio upgrade na X6 PII, preporodio bi se u BF3 i svim novijim igrama koje utiliziraju više threadova.

A ovo zadnje neću niti komentirati, onaj PII X6 na 4GHZ pojede taj tvoj i5 na tom taktu.

Kako vrijeme prolazi ti i dalje imas svoje zadrte stavove i agresivne izjave, meni pricas o performansama u bf3 a jedina igra koju u principu igram je bf3 tako da znam odnose - necu ponavljati koji je procesor koliko jak u odnosu na koji - jer je to vrlo jasno - a to sto ti pilis stalno u svim raspravsma na stranu amd grafickih kartica i procesora je tvoja stvar - "ne laje pas zbog sela nego zbog sebe" - poz

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super, kad ćeš je slikat da je vidimo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 21:01 (Penryn).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Super, kad ćeš je slikat da je vidimo?

U srjedu ili čettvrtak dolazi,slikat ćemo cijeli proces jer stavljamo i novo kučište http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=LKW-LC3191-06C2222

Strm
17 godina
neaktivan

Ajde neka. Sve ti je to s konja na magarca s obzirom kakav si stroj imao, al ajd. Čekamo slike. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Glavas kaže...
zoharbizo kaže...
Glavas kaže...

Kako vrijeme prolazi ti i dalje imas svoje zadrte stavove i agresivne izjave, meni pricas o performansama u bf3 a jedina igra koju u principu igram je bf3 tako da znam odnose - necu ponavljati koji je procesor koliko jak u odnosu na koji - jer je to vrlo jasno - a to sto ti pilis stalno u svim raspravsma na stranu amd grafickih kartica i procesora je tvoja stvar - "ne laje pas zbog sela nego zbog sebe" - poz

nema on zadrte stavove nego covijek ima iskustva i sve sto je rekao je tocno! u bf3mp i5 ce se tesko nositi s PII x6! a to sto ti glavas igras samo bf3 nije nikakvo mjerilo,zapravo i krivo! 2 dodatne jezgre(6) u bf3mp su itekako bolje od 4 cije god bile, jer ih bf3 u potpunosti iskoristava(a u stanju ih je iskoristiti svih 8) a kako FX fenomenalno radi u bf3mp je pokazala i ekipa s bug-a ovdje u mojoj temi !http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/battlefield-3-gpucpu-performance-in-game-graph/181973.aspx

LP!

ekipa samo živo!{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 21:12 (Stjepanj).
14 godina
Penryn kaže...

Ajde neka. Sve ti je to s konja na magarca s obzirom kakav si stroj imao, al ajd. Čekamo slike. {#}

Ma znam,jebiga,došla bezbarica

Strm
14 godina
Glavas kaže...

Protjeralo te radi gluposti kojih pišeš jer sa njima ne pridonosiš forumu.

Imao sam 2500K/PII X4/PII X6 i FX 8320 i ti meni pričaš kako koji CPU radi u BF3.

i5 je bio brži od PII X6 dok su 4 jezgre bile maximum u igrama, sada kada se broj aktivnih jezgri popeo i5 ne bježi od PII X6.

Uostalom pogledaj malo kakvo je stanje sa 2500K clockanim na 4.5GHZ i PII na 3.8GHZ po temama pa ćeš vidjeti da su podjednaki tako ocani u svim programima koji ih koriste u cijelosti.

Ali zašto bi ja to tebi objašnjavao, misliš da je taj tvoj i5 jači od PII X6 i FX-eva.

Da imaš K primjerak na 4.5GHZ+ možda bi i bio podjednak, ovako imaš sporiji CPU pa ti plači i melji koliko god želiš.

Zato ne pričaj njemu da mu PII X4 nije usko grlo u BF3 kad sam ga ja imao i jest, gameplay je laggy na 64P mapama.

X6 je daleko bolji izbor za heavy threaded igre i programe, ipak ima dvije jezgre više.

iclock2much
13 godina
Strm kaže...
Penryn kaže...

Ma znam,jebiga,došla bezbarica

Bezbarica ??? 

14 godina

Bezparica**

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Bezparica**

Besparica.

iclock2much
14 godina
zoharbizo kaže...
Strm kaže...

Bezparica**

Besparica.

Nova tipkovnica{#}

Strm
16 godina
zoharbizo kaže...

Protjeralo te radi gluposti kojih pišeš jer sa njima ne pridonosiš forumu.

Imao sam 2500K/PII X4/PII X6 i FX 8320 i ti meni pričaš kako koji CPU radi u BF3.

i5 je bio brži od PII X6 dok su 4 jezgre bile maximum u igrama, sada kada se broj aktivnih jezgri popeo i5 ne bježi od PII X6.

Uostalom pogledaj malo kakvo je stanje sa 2500K clockanim na 4.5GHZ i PII na 3.8GHZ po temama pa ćeš vidjeti da su podjednaki tako ocani u svim programima koji ih koriste u cijelosti.

Ali zašto bi ja to tebi objašnjavao, misliš da je taj tvoj i5 jači od PII X6 i FX-eva.

Da imaš K primjerak na 4.5GHZ+ možda bi i bio podjednak, ovako imaš sporiji CPU pa ti plači i melji koliko god želiš.

Zato ne pričaj njemu da mu PII X4 nije usko grlo u BF3 kad sam ga ja imao i jest, gameplay je laggy na 64P mapama.

X6 je daleko bolji izbor za heavy threaded igre i programe, ipak ima dvije jezgre više.

koji zaključak {#} , vratio se žoharbizo ali ništa pametniji nego prije, prouci si malo ovaj graf

14 godina

Pod Moj PC pogledajte kak ce nakraju izgledati konfa,drugi proc i matična izabrani,odlucio sam se za AMD-a jer ih nikad prije nisam imao pa da vidimo oceli raditi kak treba

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
bik kaže...

koji zaključak {#} , vratio se žoharbizo ali ništa pametniji nego prije, prouci si malo ovaj graf

a i tvoj je zakljucak{#}gtx690!LOOOOOOOOOOOOLLL{#} ti zaista mislis da 70% ovih procesora s tog tvog famoznog grafa uspjeva gurati ponavljam GTX690 na 99-100%gpu usage-a???? jer jedino tako ovaj graf moze biti relevantan!

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 22:32 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
bik kaže...
zoharbizo kaže...

bla bla bla...

Pusti ga, čovijek koji misli da zna o svemu nije stručnjak što on za sebe misli da je, nego je filozof što on zapravo je, koliko gamera općenito je potvrdilo da je i5 3570k jači od fx 8350 u bf3 i sad on veli da je phenom x6 jači od tog istog i5 - zoharbizo, stjepanj i ostali odvodite temu u off topic - slobodno zadržite svoj stav i gotovo, ako se hoćete o ovome raspravljati otvorite temu -

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 22:31 (Glavas).
17 godina

Zanimljivo da smo svi stručnjaci za bottleneck grafičke od strane procesora, a svi imamo neka svoja mišljenja i stavove.

Zašto se ne bismo jednostavno dogovorili pa da vrijedi isto za sve?

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
bik kaže...

a i tvoj je zakljucak{#}gtx690!LOOOOOOOOOOOOLLL{#} ti zaista mislis da 70% ovih procesora s tog tvog famoznog grafa uspjeva gurati ponavljam GTX690 na 99-100%gpu usage-a???? jer jedino tako ovaj graf moze biti relevantan!

ne uspjeva nego samo ti iz krajnosti pokazuje koliko je ustvari koji cpu usko grlo za tu grafu i također pobija ovu smiješnu izjavu da je više jezgri bolje, to smo odavno raspravili na forumu da nije bitno koliko jezgri nego kvaliteta arhitekture pojedine jezgre, ili ?! također u bf3 temi ekipa koja igra bf3 zna koji je cpu proizvođač bolji za tu igru od davnih dana.

Evo još neki graf, najnovija igra DARK i gtx titan, i3 mlati FX, također spominjani phenom x6 na dnu, komentari, argumenti?? 

13 godina
protjeran
A sta da se komentira kako se jedan procesor od 500-900kn nosi s jednom grafom od skoro 10000kn? Nije to nikakav pokazatelj koliko je koji procesor jak jer je ta grafa udavila doticni, dok ce s jednom 7870 raditi odlicno,neke granice moraju postojati a gtx titan nije sigurno ta granica za mjerilo!lp
17 godina

Zašto jednostavno ne kažemo da je vrijednost grafičke koju neki procesor može gurati najviše negdje oko dvostruke vrijednosti tog procesora?

To bi u večini situacija bio slučaj. Npr procesor od 500 Kn grafičku od 1000 Kn (recimo 750k s HD 7790), procesor od 1000 Kn grafičku od 2000 Kn (npr FX 6300 s HD 7870 XT), procesor od 1500 Kn grafičku od 3000 Kn (npr i5 3570 grafičku tipa HD 7970 ...)?

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Sve si to vec objasnio u svom prvom postu, izgleda da bi to trebalo na svaku stranicu barem jednom...:-)lp
16 godina
Stjepanj kaže...

..ma zaboravi.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 17:17 (bik).
15 godina

Evo ekipa za kraj šta savjetujete za crossfire 79703gb,najjači amd FX ili prelaz na intel?Sad imam Sabertooth 990fx pa bi zato uzimao FX i dva monitora i napajanje.Vjerujem da  bi mi prelaz na intelovu matičnu i procesor bila preskupa solucija a ipak da mi nebi igralo toliku ulogu u performansama između svega ovog navedenog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sideswipe kaže...

Evo ekipa za kraj šta savjetujete za crossfire 79703gb,najjači amd FX ili prelaz na intel?Sad imam Sabertooth 990fx pa bi zato uzimao FX i dva monitora i napajanje.Vjerujem da  bi mi prelaz na intelovu matičnu i procesor bila preskupa solucija a ipak da mi nebi igralo toliku ulogu u performansama između svega ovog navedenog.

meni moj i7 3770k oc na 4.2ghz bn u pojedinim naslovima za hd 7950 cf.. No ako ces ici na 3 monitora bn.a nece biti i preporucam ti fx. preskupo ti se prebacivat na intel radi gaminga a neces nista posebno dobit.

ako ostajes na jednom monitoru opet nema smisla jer bilo koji proc na nekim prostojnim taktovima ce biti bn za hd 7970 cf.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
16 godina

Nemoj bacat novce a čovjek uzima drugu 7970 i drugi monitor ?!

Nemaš tu šta razmišljati, želiš high end preformanse, definitivno pređi na intel i onda si miran, kopkat ce te taj FX pa ces kasnije gubit novce prelaskom na intel a s intela sigurno neces ici nazad na amd.

17 godina
bik kaže...

Nemoj bacat novce a čovjek uzima drugu 7970 i drugi monitor ?!

Nemaš tu šta razmišljati, želiš high end preformanse, definitivno pređi na intel i onda si miran, kopkat ce te taj FX pa ces kasnije gubit novce prelaskom na intel a s intela sigurno neces ici nazad na amd.

kako god ti kažeš ali ja sam čitao sa razumijevanjem te vidio onaj dio gdje piše da bi mu prelazak na intel bila možda preskupa investicija.

Sa obzirom da se očigledno bavi igranjem ne isplativo.

3 monitora nema bn-a za 7970 cf bez obzira na platformu, 1 monitor cf hd 7970 bn bez obzira na skupocu kvalitetu ili brzinu procesora ce postojat.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 18:39 (toxic).
15 godina

Pogledat ću bencheve okolo i dobro razmislit,hvala na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bik kaže...

Ako ti misliš da i3 može biti bolji od PII X6 u 2013 godini nisi ništa nego smiješan i neznalica.

Pa taj PII X6 pojede i3 u aplikacijama koje koriste 4 a kamoli 6 jezgri.

Nemam komentara na tvoje neznanje.

Stjepanj kaže...

Stjepanj ne zamaraj se ovim kvazi znalcima, Biku je PII X6 bio usko grlo u sintetici za 5870 pa je mislio da je usko grlo u igrama i onda se preporodio kada je kupio 2500K.

A ja prešao sa AII X4 na i5 2500K pa nisam vidio razliku u Winsima, jedino u CPU ovisniim igrama.

S tim da se prelazak sa PII X6 na 2500K ne isplati nimalo, to neću niti komentirati.

bik kaže...

ne uspjeva nego samo ti iz krajnosti pokazuje koliko je ustvari koji cpu usko grlo za tu grafu i također pobija ovu smiješnu izjavu da je više jezgri bolje, to smo odavno raspravili na forumu da nije bitno koliko jezgri nego kvaliteta arhitekture pojedine jezgre, ili ?! također u bf3 temi ekipa koja igra bf3 zna koji je cpu proizvođač bolji za tu igru od davnih dana.

Evo još neki graf, najnovija igra DARK i gtx titan, i3 mlati FX, također spominjani phenom x6 na dnu, komentari, argumenti?? 

Taj i3 može biti bolji od PII X6 i FX-a jedino u aplikacijama koje koriste 2 jezgre, nigdje drugdje nemože biti bolji.

iclock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice