ATI 4870 amperi

poruka: 15
|
čitano: 3.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ATI 4870 amperi

Nabavio sam 4870 grafičku i zanima me da li je normalno da troši pod stresom oko 60A, a u idle modu oko 30A?

Može li mi neko ko ima istu grafičku da provjeri preko gpu-z-a da li je i kod njega isto stanje? Evo i screenshot u prilogu.

http://img390.imageshack.us/my.php?image=35313724rs5.jpg

Hvala unaprijed !!

C2D E6600@3,6/Gigabyte P965-DQ6, OCZ Platinum@1000 2x2 gb, 8800 GTS g80
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 18:59 (zoka).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ATI 4870 amperi

Da to je normalno.

17 godina
neaktivan

U idle modu 25A,a pod opterečenjem 45A.Imam sapphire 4870.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. AMD Athlon64 X2 5200,Ati radeon HD 4870 512ram,2xWD 160GB,Gigabyte GA-M57SLI,2 gb ram,OCZ 600w powerXstream,Zvučnici-Sony MHC-EC77,Kučište-Gigabyte Chasis Poseydon,Acer 19"
17 godina
moderator
ATI 4870 amperi

Kakve su to brojke? Ako se napaja s 12 V raila ispada da s 60 A vuce 720 W? Ma dajte...

Ako ima 2 6-pin pcie konektora i pcie slot znaci max 225 W (to je 18 A na 12 V)

Bude vama Gilbert to objasnio :)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
ATI 4870 amperi

Pa molio bi ga da objasni ako se već čovjek razumije u to. Evo ja sam upravo testirao sa 3d mark Vantage i prilikom zadnjeg testa izbacio mi je oko 65A.

Meni se čini da to nije normalno. Moja kartica je ASUS.

C2D E6600@3,6/Gigabyte P965-DQ6, OCZ Platinum@1000 2x2 gb, 8800 GTS g80

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ma nije to normano da kartica toliko trosi, mozda je greska u ocitavanju.

Evo potrosnja cijelog sistema s raznim karticama, sistem s dvije 4870 u CF-u trosi oko 430 W. Link

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Pa molio bi ga da objasni ako se već čovjek razumije u to. Evo ja sam upravo testirao sa 3d mark Vantage i prilikom zadnjeg testa izbacio mi je oko 65A.

Meni se čini da to nije normalno. Moja kartica je ASUS.

Kako ti se to čini normalno? Kolika ti je snaga napajanja? Koliko ti napajanje daje na vodu od 12V ?
Očigledno je da gpu-z nije mjerodavan. Dr.Nasty je obavio računicu koji neki ovdje nisu (P=U*I,zar je tako teško?). Zašto se niste zapitali otkuda 64 A na vodu od 12V? *predpostavljam da ne koristite napajanje od 800W Osmijeh
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 22:17 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Nabavio sam 4870 grafičku i zanima me da li je normalno da troši pod stresom oko 60A, a u idle modu oko 30A?

Može li mi neko ko ima istu grafičku da provjeri preko gpu-z-a da li je i kod njega isto stanje? Evo i screenshot u prilogu.

Hvala unaprijed !!

prema ovoj slici prvo kaj trebas je to da podignes fan speed na 40-50 % da ti temperatura gpu-a padne
malo mi se cini punoIzlanuo se
a onda se dalje zamaraj s takvim stvarima
kad smo vec kod toga
nisam jak kaj se tice elektronike
kam moze grafa povuc recimo 65A ako tolko elektra ni ne daje
znate ono kaj se prilikom priključka plaća amperaža
jel to uopce ima jedno s drugim vezu

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
zoka kaže...

Hvala unaprijed !!

prema ovoj slici prvo kaj trebas je to da podignes fan speed na 40-50 % da ti temperatura gpu-a padne
kad smo vec kod toga

Elektra daje snagu, tj. ti imaš prikljućak 230V, i npr 32A max po fazi, kako smanjivaš napon tako istin se omjeron povećava struja, dali koristi trafo ili swither svejedno......
Meni se ćini ga GPU ne radi na 12V nego kartica, sam procesor radi na bitno nižeme naponu, kod CPU-a oko 1,2V, mislin da se miri struja pri tome naponu.......

16 godina
neaktivan
ATI 4870 amperi

Evo screen, koristim Sapphire Radeon HD4870

Eh da mi je Golf 3 VR6
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 22:31 (HubbaBubba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
zoka kaže...

Hvala unaprijed !!

kad smo vec kod toga

Ova temperatura, nije previsoka, normalna je, nemora podizat brzinu venta... to je uredu

Sry zbog duplog posta...
Eh da mi je Golf 3 VR6
17 godina
neaktivan

Evo grafovi potrošnje kartica ( kartice su starije generacije ali ne bi trebalo biti velike razlike, pogotovo ne 4-5puta ):

http://forum.ncix.com/forums/index.php?mode=showthread&forum=214&threadid=1258302&pagenumber=1&msgcount=15&subpage=1

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
ATI 4870 amperi

To što je rail od 12V ne znači da kartica radi na 12V. Kao što se može vidit na slici od hubebube kartica radni na VDDC=1.26 volta.

Ako pomnožiš to sa strujom koju vuće tvoja kartica, dobiješ potrošnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svinja kaže...

To što je rail od 12V ne znači da kartica radi na 12V. Kao što se može vidit na slici od hubebube kartica radni na VDDC=1.26 volta.

Ako pomnožiš to sa strujom koju vuće tvoja kartica, dobiješ potrošnju.

Istina,strašan previd sam napravio...Viče Kartica ima regulator napajanja koji smanjuje napon sa 12V na 1.26 V. To sada mijenja sliku jer je prema tim podacima potrošnja 61A*1.26V=78.86W. K tome treba uzetu u obzir i 2 6-pin PCI Express konektora od 75W.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2008 2:15 (PROTECTOR).
17 godina
moderator

Da, to je drugo, nismo utvrdili odakle gpu-z ocitava tu vrijednost.

A i nije prvi put da gpu-z ocita pogresno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice