AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Vega

ne znam za msrp, no cijene su zasad ovakve u preorderu - link

obična vega 64 - cca 5000 kuna

vodena vega 64 - cca 6000 kuna

EDIT: - ima i "zračna" safirka za cca 4600 kuna 

na istoj stranici vrhunska giga 1080 aorus košta cca 4.400 kuna 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 16:04 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Vega
D3lBoy kaže...

Nije pretjerivanje, pricamo o msrp koji je bio $350 za 1070, a $400 za RX 56 godinu kasnije.

Ja koliko znam tih 350$ i u americi je bilo najnize 379$ i to neko super jako snizenje gdje postave 5 kartica i rasproda se u roku od par sati, da je non stop bilo nije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Sve totalno precjenjeno, uključujući i nvidije. Cijelo gaming tržište je u rasulu. Čuvam svoju GTX 1060 6gb kao zjenicu oka svojega .

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Čuvam svoju GTX 1060 6gb kao zjenicu oka svojega .

Samo polako. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
neaktivan

MSRP za 1070 je snižen na 350 tek kad je izbačena 1080ti, a naravno da ih nije bilo po toj cijeni nigdje za kupit.

17 godina
AMD Vega

AMD je izbacio dobre kartice, samo šteta što kasne za nevidijom. Mogli smo gledat sudar titana.. ovako nam ostaje nada da envidija idućoj seriji kartuša neće naguzit cijenu u nebesa, ako to bude slučaj 980Ti i ja ćemo se druzit još godinu :D

Sa estetske strane, ova vodena 64 el dolazi u crnome? :D

Bok, ja sam sharyn
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nalozit ce Nvidia cijenu za slijedece kartice jer su vidjeli da ih AMD nije uspio skinut sa toliko dugo iscekivanom Vegom. Jer ako je sam AMD polagao toliko nade u Vegu to je znak da im je to neki plafon barem za godinu, dvije. Pocetkom iduce godine ce vjerojatno izaci npr. Vega 128 *bubam* (dvije 64 sa vodenim) i to je to. Kostat ce ko sam vrag, AMD ce vikat kako je najjaca kartica na svijetu (kao što je bilo i za 295x2 i ProDuo) slabo ce se prodat i to je to - Zatvoren još jedan krug za AMD u novoj sezoni.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 18:09 (D3lBoy).
9 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Uostalom kakav god da je u miningu (a ne izgleda dobro) nebitno kad je za gejming katastrofa.

Metro Last Light Redux

1440p i 4k poprilicno izjednacene

GTA5

1440p i 4k izjednacene, na 4k GTX bolja za tipa 5%

Witcher 3

1440p osjetno bolji min fps kod Vega 64

4k gtx 1080 iznad za 10%

Star Wars Battlefront

1440p i 4k izjednacene

Titanfall 2

1440p Vega 64 20% jaca

4k izjednacene

Mass Effect Andromeda

1440p i 4k poprilicno izjednacene, minorna GTX prednost na 1440p

Hitman

1440p i 4k poprilicno izjednacene

Eto sedam modernih naslova, gdje je to gaming katastrofa fanboyu, kakve ti gluposti valjas 

Jedina negativna strana je potrosnja, sto trosi tipa 90W vise i to je to 

Cinjenica da razmice guzove 1080ti u blenderu to necemo ni pomenuti a 

Aha, ajd sto pises napamet bez ikakvog pokrica, al ti mjeris jos uz to perfrormanse naspram stock gtx 1080 koja kad se klokne za dodatnih 200MHz pokopa do kraja tu liquid edition.

Inace, za razliku u cijeni bez problema kupim AIO za 1080ku i onda te tek nema.

12 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Uostalom kakav god da je u miningu (a ne izgleda dobro) nebitno kad je za gejming katastrofa.

Metro Last Light Redux

1440p i 4k poprilicno izjednacene

GTA5

1440p i 4k izjednacene, na 4k GTX bolja za tipa 5%

Witcher 3

1440p osjetno bolji min fps kod Vega 64

4k gtx 1080 iznad za 10%

Star Wars Battlefront

1440p i 4k izjednacene

Titanfall 2

1440p Vega 64 20% jaca

4k izjednacene

Mass Effect Andromeda

1440p i 4k poprilicno izjednacene, minorna GTX prednost na 1440p

Hitman

1440p i 4k poprilicno izjednacene

Eto sedam modernih naslova, gdje je to gaming katastrofa fanboyu, kakve ti gluposti valjas 

Jedina negativna strana je potrosnja, sto trosi tipa 90W vise i to je to 

Cinjenica da razmice guzove 1080ti u blenderu to necemo ni pomenuti a 

Aha, ajd sto pises napamet bez ikakvog pokrica, al ti mjeris jos uz to perfrormanse naspram stock gtx 1080 koja kad se klokne za dodatnih 200MHz pokopa do kraja tu liquid edition.

pa prica se stock vs stock, ne oc vs stock(?), sta mudrijas odma...

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
9 godina
protjeran
Crucifixion kaže...

pa prica se stock vs stock, ne oc vs stock(?), sta mudrijas odma...

Pa ta liquid edition je na 95 posto OC potencijala, znaci nabrijana skoro do daske, i onda je uspoređuju sa stock 1080kom koja bez problema ide jos 200MHz gore na jezgri i 600MHz na memoriji...

Ukljucis turbo mode na toj Vegi i trosi duplo vise od 1080ke, kosta kao 1080ti, kakav promasaj.

Cak i stock 1080ka ju pegla u 80 posto naslova, Vega je bolja jedino u par DX 12 naslova i ponekoj AMD optimiziranoj igri kao Titanfall...

EDIT:

Neznam sta vi uopce opravdavate kod te Vege, bolje da se pokrijete usima i zavucete u rupe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 19:05 (Lucidius).
12 godina
neaktivan
AMD Vega

Ne pravdam. Hebe se mene, ja ne patim od fps-a i "must have new gen", niti sam hypeao oko nje niti sam je kudio... odma sam rekao, do rezultata nista... tako i bi... 

edit: da je ontopic,  PCWorld recenzija 56, 64 air i 64 liquid... Liquidica najnizu ocjenu ima 1.5/5 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 19:16 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Vega

Ma sve bi bilo ok da je cjena ok. HBM košta grebi ga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ma sve bi bilo ok da je cjena ok. HBM košta grebi ga. 

Slazem se, da ide za 3500kn bila bi dobra kupnja 

17 godina
Crucifixion kaže...

Ne pravdam. Hebe se mene, ja ne patim od fps-a i "must have new gen", niti sam hypeao oko nje niti sam je kudio... odma sam rekao, do rezultata nista... tako i bi... 

edit: da je ontopic,  PCWorld recenzija 56, 64 air i 64 liquid... Liquidica najnizu ocjenu ima 1.5/5 

wow jesu ih zabili u zemlju :D

Bok, ja sam sharyn
14 godina
neaktivan
AMD Vega

I na kraju dana ima li ikakve koristi od skupog HBMa? Jer izgleda da GDDR5/GDDR5X radi sasvim dobro. Zašto si onda dizati troškove proizvodnje?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Visokih latencija čega na čemu?

Memorija, kazu (da sad ne trazim) da gddr5x i hbm imaju visoke latencije i da su zato losije od gddr5. Opterecenje na memoriju je totalno drukcije nego kod gaminga..

Znam točno kakvo je opterećenje i kako radi, ali mi je vrlo sumnjivo jer latencije na HBM-u nikako ne smiju biti veće, nego na GDDR5/5X. Treba provjeriti konkretno o čemu se radi... ako se itko ikad dočepa ovih kartica. Nego, za majnere je i dalje žderačica struje, čini se...

Nope.
15 godina
protjeran
AMD Vega

Ma za majnat je koma, nisu mi jasne te price da ih majneri masovno narucuju, nema sanse da je istina. I Polarisi i 1070-ka su puno bolji..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Air vega (referentna) vs referentna 1080 u cemu je problem tu?

Ne postoje custom Vega64 kartice jos, sta trebam mjeriti?

13 godina
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Čovijek govori o liquid verziji vege vs gtx 1080. A to je sve samo ne referentna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 22:46 (mislioc).
13 godina
neaktivan
mislioc kaže...
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Čovijek govori o liquid verziji vege vs gtx 1080. A to je sve samo ne referentna.

To sto se luci pogubio to je njegov problem, nije prvi put hajde.

referentna vs referentna

Zbog Freesynca Vega je bolja opcija, dobijes isto ali Freesync je mrak stvar, gsync je precijenjen a ista stvar.

11 godina
chaselol kaže...

Zbog Freesynca Vega je bolja opcija, dobijes isto ali Freesync je mrak stvar, gsync je precijenjen a ista stvar.

Ustvari dođeš na isto pod uvjetom da baš ideš i na novi monitor uz novi gpu/kaj nije baš da će svako uzet u opciju...Vega je komplet 100$ precjenjena u odnosu na tržište kolko je i cijena g-sync modula.Oćeš bolji gpu ili jeftiniji monitor?

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
9 godina
Tonči kaže...
...

Znam točno kakvo je opterećenje i kako radi, ali mi je vrlo sumnjivo jer latencije na HBM-u nikako ne smiju biti veće, nego na GDDR5/5X. Treba provjeriti konkretno o čemu se radi... ako se itko ikad dočepa ovih kartica. Nego, za majnere je i dalje žderačica struje, čini se...

nemoguće da hbm koji se nalazi milimetar od ćipa ima više latencije od gddr5/x koji se nalazi u najboljem slućaju par centimetara dalje od pakiranja ćipa.
koliko sam upoznat s hbm blizina high speed linija u odnosu na klasićni ram je glavni razlog više propusnosti hbm-a. mozda se i varam.

14 godina
AMD Vega
Freesync je popularan kod jeftinijih monitora do 1500kn i lijep je kombo sa RX 570/580. A netko tko daje 4000+ za grafičku vjerojatno može i dati za dobar gaming monitor. U tom slučaju je po meni Gsync i Nvidia bolja solucija
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Visokih latencija čega na čemu?

Memorija, kazu (da sad ne trazim) da gddr5x i hbm imaju visoke latencije i da su zato losije od gddr5. Opterecenje na memoriju je totalno drukcije nego kod gaminga..

Ne kuzim se u taj dio price, al sam pronasao ovo

.

12 godina
neaktivan
AMD Vega

https://hothardware.com/news/amd-radeon-rx-vega-mining-block-chain-ethereum

ehehehe, dugo su trajali pokušaji odbijanja rudara od vege, iako se ne radi o prevelikom boostu u hashu, pokazali su da rade na optimizacijama

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

https://hothardware.com/news/amd-radeon-rx-vega-mining-block-chain-ethereum

ehehehe, dugo su trajali pokušaji odbijanja rudara od vege, iako se ne radi o prevelikom boostu u hashu, pokazali su da rade na optimizacijama

I s tim brojevima je sranje zbog ogromne potrosnje..

11 godina
neaktivan
AMD Vega

290 w za 36,48 mh/s i nije tako loše

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gil kaže...

290W sama graficka plus na dodaj sto ti procesor i maticna trose par ventilatora i koji hdd pa ti racunica samog pc izadje 340-360W 

15 godina
protjeran
gil kaže...

Hahaha, kod mene 255W IZ ZIDA za 53mh/s. 

8 godina
neaktivan

ti znas da ovi svi testiraju na polaris buildu minera ??

lik koji pise claymore je rekao no new api for 9.8 just card id readout .... a idioti poput ...

svrsavaju na haha kod mene 300w 40mh a vega nemere iznad 40 lol itd

a lik koji je implementirao api pise oko 90mh na unvoltanoj na 170w -190w

sad jos testira jer ima samo fe vegu ...

znaci kad claymore 10 upiken vega api ,eto 400w liq vega na iznad 100 za 600€

btw koliko 1080 trebas za to ? 3+ na 500w i zuji ko ludo .......

za 1500€

gl s tim lazima ...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice