AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Taj blower je katastrofa, ali taj referentni izgled mi izgleda tako dobro sa backplateom, kao i Fury X.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Vega
chaselol kaže...

Jel se priblizava izlazak Vega kartica, ethereum otisao u nebesa s cijenom.

Dragi gameri ili kupite 1080/ti za gejmanje, srednje klase vise nema nigdje, jedino sto se nadje slabije je 1050ti/560 

Otislo sve u tri lijepe...... 

Sad mi je drago što nisam prodao svoju rx 470, načekao bi se da uhvatim novu karticu. 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

LOL, mogao si ju mijenati za GTX 1070 uz malu nadoplatu, ili za GTX 1060 u najgorem slućaju poput mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Sad mi je drago što nisam prodao svoju rx 470, načekao bi se da uhvatim novu karticu. 

Sad je opet poceo hype, cijene podivljale, kartica nema nigdje i svi bi opet u rudarenje tako da imas drugu priliku :)
Nije ti losa opcija da je zamjenis za tipa novu 1060 6gb

Ali evo npr ja sad cu da vrtim jednu prastaru 260X sto mi je bila u kutiji od prije 3 godine i cekati voltu ili sta vec, iskesirati 400$ za neku 1440p karticu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ove profi kartice od Volte V100 i P100 su na TSMC-ovom 12nm procesu, nevidim zasto ga nebi koristili i za mainstream kartice 

citaj to kao 16nm proces...

drugo v100 je skoro pa 25% brza od fe vege a ima samo 700mm2 cip

13 godina
protjeran
XXX kaže...

LOL, mogao si ju mijenati za GTX 1070 uz malu nadoplatu, ili za GTX 1060 u najgorem slućaju poput mene.

chaselol kaže...
war3_tft kaže...

Sad je opet poceo hype, cijene podivljale, kartica nema nigdje i svi bi opet u rudarenje tako da imas drugu priliku :)
Nije ti losa opcija da je zamjenis za tipa novu 1060 6gb

Ali evo npr ja sad cu da vrtim jednu prastaru 260X sto mi je bila u kutiji od prije 3 godine i cekati voltu ili sta vec, iskesirati 400$ za neku 1440p karticu

Te kombinacije sa prelaskom na 1060 il 1070 mi se ne sviđa jer gubim freesync, a na 144hz je to dosta bolno zbog tearinga Itd. Freesync je zapravo bio glavni razlog zbog kojeg sam uzeo AMD karticu i dalje mislim da je to najbolji feature, a možda i jedini presudan za kupnju, koji AMD nudi sa svojim karticama.

Kad napokon izađe Vega vidjet ću kako će se stvari odvijati pa ću biti pametniji.

Evo jedan zanimljivi osvrt na Vegu klik.

12 godina
AMD Vega

ne znam jel bilo, no evo i sluižbenih specifikacija od saphire vege, uključujući base, boost i max clock - link

EDIT: sad tek vidim datum objave, jbga kad je meni prije sat vremena stigla poruka od sapphire newsletter

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 16:20 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Evo Wccftech ali nije njihov leak

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...

ne znam jel bilo, no evo i sluižbenih specifikacija od saphire vege, uključujući base, boost i max clock - link

EDIT: sad tek vidim datum objave, jbga kad je meni prije sat vremena stigla poruka od sapphire newsletter

Evo šta mi se ne sviđa, prvi graf u battlefieldu 1 vega64 vs furyx gtx1080 nema, i onda drugi graf doom naravno furyx vega64 i gtx 1080 FE. Znači pošteno bi bilo stavit i usporedbu sa gtx 1080 i u prvi graf ali heben je taj marketing.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 16:25 (mislioc).
14 godina

Po ovom grafu je samo oko 30% brža od FuryX što nije dobro baš. Trebala bi bit brža oko 50 do 60% da bude dobro.

16 godina
AMD Vega

Ako još ne bude imala mining rate kao što se šapuće neka je odmah prestanu proizvodit pametnije im je.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Znaci 1080 performanse, kad nemas nista drugo u tom rangu da uparis sa freesync monitorom to je ok 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Znaci svi koji imaju gtx 1080 imaju sranje od kartice, a ova 56-ica bi po svemu sudeci mogla prosamarat gtx 1070 po istoj cijeni, naravno ako se bude mogla nabaviti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
A bumo vidjeli kad izade, ja najvece nade polazem u 56-icu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

56 ce sigurno biti best buy od AMDa. Sve njihovo je uvijek bilo bolje što je malo podrezano: FX 8320 vs 8350, 290 vs 290x, Fury vs Fury X, R7 1700 vs 1700X.

Cut down verzija je uvijek nešto malo slabija, a dosta jeftinija. Tako ce vjerojatno biti i kod 56 vs 64 air (u igrama)

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

56 ce sigurno biti best buy od AMDa. Sve njihovo je uvijek bilo bolje što je malo podrezano: FX 8320 vs 8350, 290 vs 290x, Fury vs Fury X, R7 1700 vs 1700X.

Cut down verzija je uvijek nešto malo slabija, a dosta jeftinija. Tako ce vjerojatno biti i kod 56 vs 64 air (u igrama)

Na podebljanom nije nista hardverski srezano, razlike samo u tvornickim taktovima. Dok kod grafi ima male razlike u broju jezgara.

16 godina
odjavljen
husarim kaže...
Lucidius kaže...

Ove profi kartice od Volte V100 i P100 su na TSMC-ovom 12nm procesu, nevidim zasto ga nebi koristili i za mainstream kartice 

citaj to kao 16nm proces...

drugo v100 je skoro pa 25% brza od fe vege a ima samo 700mm2 cip

Ne, V100 je 815mm2 i 25% više jezgara ima, 25% više. Kartice će vjerojatno biti 12nm FFN, što nije baš kao 16nm prije, jer je 20% gušći, troši 25% manje energije ili daje 10% više performansi (takt). NV će ići na uštedu struje, a perf. dobiti jezgrama i koristeći GDDR6 ako bude spreman. Inače, idući im je skoks TSM 7nm. Vrlo nezgodno za AMD.

itomic009 kaže...

Po ovom grafu je samo oko 30% brža od FuryX što nije dobro baš. Trebala bi bit brža oko 50 do 60% da bude dobro.

Strašno loši rezultati s obzirom na hardver i taktove koji bi trebali dati kako i kažeš... 

Nope.
9 godina
protjeran
AMD Vega

Tonči 

Daj mi objasni zasto mi konstantno brises komenatare kada iznesem neki stav i cinejnicu, isti kuki i na cpu chat temi kada napisem nesto kaj ti nejde u korist. Objasni mi na temelju cega i kojeg pravila koje sam "prekrsio" imam pobrisane postove???

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
D3lBoy kaže...

Na podebljanom nije nista hardverski srezano, razlike samo u tvornickim taktovima. Dok kod grafi ima male razlike u broju jezgara.

Nisam mislio hw cut down vec opcenito "cut down" bilo hw. bilo clock, uvijek je isplativije uzeti tu slabiju verziju

8 godina
neaktivan
AMD Vega

nekuzim zasto nitko neprihvati cinjenicu da amd jos ima karticu pod nda ,i zato cuva ful drivere ...

ovo sto se tu kao testira je nvidijin pokusaj pr ..

kad izadje rx vega driver ,,mislim da ce 80% sajtova koristiti jos uvjek fe vega driver na testiranju

jer nvidia  to zahtjeva ...

inace tmsc je reka da su uspjeli poboljsati 16nm proces ,za do oko 20% i nazvali ga12nm

nema tu nikakvih 20% sve  ,jer nije isto za tranzistore kondezatore linije itd

inace nozice su iste kao i u 16nm a tu sve krece

za do 20% nvidijin pr je digao do 35% tdp manji (kako ako koriste 20+% vide jezgri)

20% shrink ..a nije ni preko 5% u 80% gpu .........

jedino sto su stvarno odmakni od 16nm je 3 mask stvar ,koja omogucava koristenje 3 maske 

i ic preko max 600mm2  sto je 16nm imao

inace jedini klijent tog  kvazi 12nm je nvidia ,

a 7nm za tsmc je 2019 za gpu isto kao gloflo

sto znaci navi i next nvidia gpu u isto vrijeme

0 1 hvala 0
17 godina
AMD Vega

stvarno tko ima pascala do 2k19 nema kaj trazit za 4k60lock...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Vega

Vidio sam dns ADM na faceu objavio da im Vega doalzi u prodaju pocetkom 9mj. 

Mislim da cu uzet Vegu....samo jos moram proucit kakvi su driver u zadnje vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Mislim da cu uzet Vegu....samo jos moram proucit kakvi su driver u zadnje vrijeme.

Neces valjda referentnu? To bi bio tezi mazohizam...

12 godina
ansha kaže...

Ne , ne ofc....cekat cu izvedbu od MSI, ASUSA il GIGABYTE-a

11 godina
neaktivan
husarim kaže...

nekuzim zasto nitko neprihvati cinjenicu da amd jos ima karticu pod nda ,i zato cuva ful drivere ...

ovo sto se tu kao testira je nvidijin pokusaj pr ..

kad izadje rx vega driver ,,mislim da ce 80% sajtova koristiti jos uvjek fe vega driver na testiranju

jer nvidia  to zahtjeva ...

Nvidia sve kontrolira jel i placa. Nema cinjenice kad se sve to vec vidjelo puno puta, svake generacije ista prica. Onaj tko je nov u tom puši te price, ali uvijek bude isto, svi hajpaju:

**Stigne kartica - "nisu još sređeni driveri" - prođe 3mj. "ma još su to sviježi driveri" (šta god to znacilo) - Nvidia izda novu generaciju gpuova i ne koncentrira se više toliko na staru garanciju - AMD fanboyevi procvatu - Nova generacija Nvidia kartica bude puno bolja - "cekaj novu generaciju AMDa, ne isplati se sad kupovat kad ce Navi razvalit" - Navi ne razvali - "cekaj svijezi su driveri jos"... I tako od 7970 u krug

12 godina
ansha kaže...

koliko je bila razlika u cijeni na prijasnjim verzijama blowera i ne referentnih?
 jer trenutno nemam grafu a cekam da vidim sta ce biti od vege da nju uzmem. al bi sto prije. pa razmisljam mozda bolje referentnu i odma na vodu da ju stavim.

13 godina
neaktivan

7970 je razvalila konkurenciju ako se dobro sjecam 

13 godina
D3lBoy kaže...
husarim kaže... 

Nvidia sve kontrolira jel i placa. Nema cinjenice kad se sve to vec vidjelo puno puta, svake generacije ista prica. Onaj tko je nov u tom puši te price, ali uvijek bude isto, svi hajpaju:

**Stigne kartica - "nisu još sređeni driveri" - prođe 3mj. "ma još su to sviježi driveri" (šta god to znacilo) - Nvidia izda novu generaciju gpuova i ne koncentrira se više toliko na staru garanciju - AMD fanboyevi procvatu - Nova generacija Nvidia kartica bude puno bolja - "cekaj novu generaciju AMDa, ne isplati se sad kupovat kad ce Navi razvalit" - Navi ne razvali - "cekaj svijezi su driveri jos"... I tako od 7970 u krug

To ja velim stalno. Amd izbaci karticu koju moram stavit u podrum na 11C i čekat godinu dana da sazrije. Fućkaj to.

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

7970 je razvalila konkurenciju ako se dobro sjecam 

7970 je zadnja koja je razvalila i bila vrh, 290X je razvalio 780 ali onda je dosao 780ti i od toga je sve veca razlika između AMD i Nvidije

DarthMarkus kaže...

To ja velim stalno. Amd izbaci karticu koju moram stavit u podrum na 11C i čekat godinu dana da sazrije. Fućkaj to.

I to kao "FineWine" što je u biti to da kad rade drivere automatski se performanse poboljšaju za sve kartice, pogotovo starije generacije koje su radile na gotovo istoj arhitekturi od HD 7000 do nedavno. Nvidija više šara pa je i manje supporta za starije generacije, naravno bolje je kad imaš support za staru karticu, ali to je više bila pozitivna nus pojava i mislim da vise nece biti tolikog updatea za recimo 200 seriju nakon što Vega postane standard.

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ako pogledamo zadnje što je AMD izbacio tj Polaris stvari baš i nisu tako izgledale, istina da je u početku rx 480 bila lošija, ali je za par mjeseci sustigla gtx 1060. Mislim da tih par mjeseci nije strašno kad se uzme u obzir da i oni koji češće mijenjaju kartice ih koriste barem 1.5 godine.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice